duminică 02 oct 2022

SPONSORI OFICIALI

ZIUA FORȚELOR TERESTRE!

IMG_1094

An de an, în ziua de 23 aprilie sărbătorim Forțele Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință.

Însumând istoriile armelor și specialităților ce o compun, armata de uscat este cea mai numeroasă și importantă componentă a Armatei Române. Cu o dimensiune istorică izvorâtă din timpuri imemoriabile, Forțele Terestre se află astăzi în prima linie a operațiilor militare internaționale în care România este partener. Cu jertfă de sânge, cu eroism, militarii Forțelor Terestre continua să scrie istorie. O istorie în care ocupă un loc de cinste.

Forțele Terestre ale Armatei României sunt, mai mult decât oricând în istorie, un organism militar modern, flexibil, suplu și dinamic, apt de o ripostă eficace la orice agresiune militară la adresa securității României. Forțele Terestre au demonstrat și continua să demonstreze că au capacitatea deplină de a-și îndeplini cu profesionalism misiunile ce le revin din obligațiile internaționale asumate de către România.

La zi de sărbătoare, Liga Militarilor Profesioniști urează tuturor militarilor Forțelor Terestre un sincer LA MULȚI ANI!

*

*

Va prezentam pe site-ul LMP filmul artistic NOI CEI DIN LINIA INTAI (1985) in regia lui Sergiu Nicolaescu:

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
arian
Oaspete
arian
25 mai 2013 22:42

Filmul  Noi cei din linia intai este cel mai reusit film de razboi realizat in Romania. Regizor ca Sergiu Nicolaescu se naste odata la 100 de ani.

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
14 mai 2013 11:33

Vizitati pagina de facebook a Ligii Militarilor Profesionisti
    
    
     https://www.facebook.com/ligamilitarilor?ref=hl

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
10 mai 2013 18:22

    A aparut numarul 160 al revistei „TIMONA”, publicatie editata de Liga Maistrilor Militari de Marina:

   
     http://lmmm.ro/wp-content/uploads/2013/05/rev-timona-160.pdf

       Va invitam sa o rasfoiti.
.

                      Lupu Mugurel – F-222 – LMP 

facebook-profile-picture
Administrator
10 mai 2013 13:01

Ceremoniale militare dedicate Zilei de 9 mai la Constanţa
.

Şi anul acesta autorităţile locale constănţene, pentru sărbătorirea Zilei Independenţei, Zilei Victoriei şi Zilei Europei, au organizat diverse evenimente pentru a celebra aceste momente cheie din istoria României şi a Europei deopotrivă.
Miercuri , 8 mai a.c., începând cu ora 11.00, Consulul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, domnul Mikail Reva, a participat la ceremonialul militar şi religios organizat de garnizoana militară Constanţa, la Monumentul ostaşilor şi ofiţerilor sovietici dispus în Cimitirul Central Constanţa.
Reprezentanţii veteranilor de război şi ai rezerviştilor militari, după cuvântarea consulului Mikail Reva, au depus coroane de flori, alături de diplomaţii străini şi celelate oficialităţi prezente. Începând cu ora 13.00, s-a participat la recepţia organizată de Consulatul General al Federaţiei Ruse, la restaurantul Colonade.
Joi , 9 mai a.c.,începând cu ora 10.00, la Monumentul Independenţei, dispus pe platoul din apropierera Casei de Cultură, Prefectura Constanţa şi garnizoana militară Constanţa au organizat un ceremonial militar şi religios dedicat celor trei evenimente.După oficierea serviciului religios, reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean şi ai Primăriei, unităţilor militare din garnizoană, partidelor politice, organizaţiilor de revoluţionari şi asociaţiilor veteranilor de război şi ai rezerviştilor au depus coroane de flori.
În organizarea Primăriei Mihail Kogălniceanu şi a Centrului Administrativ, comandat de col. Viorel Ciobanu, a fost organizat un ceremonial militar şi religios la Monumentul Eroilor Regimentului 36 Infanterie. Sub conducerea col.Otto.A. Busher, un detaşament de militari americani, care desfăşoară activităţi de pregătire la utilităţile militare din Dobrogea, au participat la acest ceremonial. Au mai fost prezenţi veterani de război şi rezervişti militari care şi-au desfăşurat activitatea în Regimentul 36 Mecanizat şi în Regimentul 57 Aviaţie Vânătoare. După depunerea coroanelor de flori, un grup de copii de la grădiniţa din localitate au prezentat un scurt program artistic. La sala de brifing a Centrului Administrativ a avut loc o discuţie amicală între rezerviştii militari şi reprezentanţii americani.

.
Consiliul Director LMP
.

Pe pagina de facebook a Ligii Militarilor Profesionisti s-au postat fotografii de la Ceremonialul dedicat Zilei de 9 Mai.

https://www.facebook.com/ligamilitarilor?ref=tn_tnmn

facebook-profile-picture
Administrator
28 aprilie 2013 14:31

              AZI 28 APRILIE,  ADMINISTRATORUL  LMP,  MIRCEA CAVADIA  ISI ANIVERSEAZA ZIUA DE NASTERE PRIN MUNCA FIIND DE SERVICIU LA NAVA ( F-221 – FREGATA „REGELE FERDINAND”).

              II DORIM SANATATE, FERICIRE, BUCURII ALATURI DE CEI DRAGI, MULTA PUTERE DE MUNCA!
              GANDURILE NOASTRE BUNE, SE INDREAPTA CATRE PRIETENUL SI CAMARADUL NOSTRU, URANDU-I CA TOATE DORINTELE SA I SE IMPLINEASCA!

                                                 LA MULTI ANI!
*
                                                                    CONSILIUL DIRECTOR L.M.P.

cetaceul
Oaspete
cetaceul
12 mai 2013 9:18

Va multumesc pentru urari. Voi fi in continuare cu inima si cu sufletul alaturi de LMP

           Mircea Cavadia 

facebook-profile-picture
Administrator
28 aprilie 2013 14:20

La Multi Ani,  multa fericire,  multa iubire,  mult noroc si  multe dorinte implinite tuturor camarazilor care azi sarbatoresc onomastica – Floriile.

  In mod special Vicepresedintilor Ligii Militarilor Profesionisti, MUGUREL LUPU si FLORIN COCUS, si membrului marcant din cadrul Consiliului Director, FLORIN SUTEU, un sincer si calduros LA MULTI ANI din partea tuturor membrilor L.M.P.!!

  Consiliul Director L.M.P.

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
28 aprilie 2013 13:44

  La Multi Ani tuturor camarazilor care azi de FLORII,  isi sarbatoresc ziua de nume!

     La Multi ani prietenului nostru Mircea Cavadia cu ocazia sarbatoririi Zilei de Nastere! Multa sanatate Mircea si bucurii alaturi de familie, prieteni si camarazi!

    Lupu Mugurel – F-222 – Vicepresedinte LMP 

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
24 aprilie 2013 8:00

La multi ani tuturor colegilor din Fortele Terestre si nu in ultimul rand tuturor colegilor ce poarta numele Sf.Gheorghe.
Mugurel Lupu-F222-Vicepresedinte L.M.P 

radu gabriel
Oaspete
radu gabriel
23 aprilie 2013 15:43

Radu Gabriel                                                                                                                                                                                                      La multi ani tuturor militari din  Fortelor Terestre din partea colegilor lor de la Marina Militara
 
Radu Gabriel F-222 -Membru in Consiliu Director al LMP

wpDiscuz