sâmbătă 02 mar 2024

SPONSORI OFICIALI

Liga Militarilor Profesionisti un vis, acum realitate!

logo-articole

In februarie am fost la Craiova unde am sarbatorit impreuna cu mai multi camarazi din toata tara un an de la infiintarea Ascociatiei Romil. La intoarcere cand masina inghitea kilometrii prin zapada avand speranta sa nu ramanem inzapeziti ne-a venit o idee. Ne-am propus sa infiintam o asociatie militara dar care sa nu aiba titulatura de asociatie ci de liga. Ideea a fost bine primita de camarazii nostri si am inceput sa facem proiecte pentru infiintarea unei ligi militare. A urmat martie si aprilie cand am asteptat infrigurati aparitia Legii 51.In mai ne-am pregatit entru examenele de reancadrare de la Breaza iar in iunie ne-am hotarat sa infiintam liga.

Ne-am gandit ca, daca ofiterii au o liga, maistrii militari de marina au o liga de ce nu am avea si noi soldatii gradati profesionisti o liga militara mai ales ca aici ca in sud-estul tarii sunt prezente cele trei forte: marina, aviatie si terestrii.

Ne-am sfatuit si am hotarat ca liga sa se numeasca LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI.

De ce profesionisti?

Pentru ca asta este profesia noastra! Suntem militari in armata romana.

De ce nu voluntari?

Pentru ca noi nu am fost voluntari niciodata, a fi voluntar inseamna a presta o munca fara a fi retribuit.

Suntem 30 de membrii fondatori din toata tara, Constanta , Turda, Tulcea, Botosani, Slobozia, Fetesti, Brasov, Ploiesti, Buzau.

Am redactat statutul am ales dictonul “ONOARE DI PATRIE” si am hotarat ca imnul ligii sa fie “TRAIASCA ROMANIA, TRAIASCA TRICOLORUL!”, melodie ce apartine Cenaclului Flacara , versuri Adrian Paunescu, muzica Nicu Alifantis.

Nu a fost usor dar pe 17 septembrie s-a nascut Liga Militarilor Profesionisti printr-o hotarare a Judecatoriei Constanta.  Liga  este apolitica, nonguvernamentala, nonsindicala.

L.M.P a devenit o realitate! In fiecare am pe 17 septembrie vom sarbatori evenimentul si suntem mandrii ca noi soldatii gradati profesionisti am reusit sa infiintam aceasta liga.

L.M.P va lupta pentru apararea demnitatii si onoarei tuturor militarilor. Vom incerca sa socializam , sa ne intalnim impreuna cu familiile in diferite ocazii si dorim pe viitor sa organizam diferite excursii, totul depinde numai de noi.

Cand numarul membrilor va creste vrem sa creem si un fond de intrajutorare pentru situatii deosebite. Liga se va infrati si va colabora cu celelalte asociatii si ligi militare . Multumim tuturor celor care s-au implicat in realizarea acestui proiect, multumim consiliului director si in special Domnului Colonel (rez) Dr. Avocat Tesa Ion fost jurist al Statului Major al Fortelor Navale.

TRAIASCA LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!

Bunul Dumnezeu sa ne ajute!

Gladiatorul.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
STRUGARI
Oaspete
STRUGARI
4 iunie 2011 18:04

SALUT SI SA TRAIASCA LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI! IN NUMELE MILITARILOR DIN TG MURES!!

Gabriel Merlan L.M.P.
Oaspete
Gabriel Merlan L.M.P.
20 noiembrie 2010 19:48

Camarade “Gladiatorul” marturisesc , sunt mandru de faptul ca slujesc sub drapelul Romaniei .
Tara  trece printr-o perioada grea sa nu-i spun crunta, de altfel si noi cei ce o slujim.Trebuie sa aparam tricolorul  -noi suntem ultimii care cedeaza .Noi militarii rabdam si aparam putinele valori care mai exista ,prin noi v-a renaste tara.
Salut toti militarii profesionisti din tara ,ganduri bune de la Cluj va trimite Gabriel Merlan.

wpDiscuz