sâmbătă 01 oct 2022

SPONSORI OFICIALI

SEDINTA DESCHISA A CONSILIULUI DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

sedinta LMP 006
Duminica 22 mai 2011 ora 10, a avut loc la Complexul muzeal „Delfinariu” din Constanta, sedinta deschisa a Consiliului Director al Ligii Militarilor Profesionisti.  Au participat membri fondatori si simpatizanti ai ligii.
Sedinta a fost deschisa de Prim-vicepresedintele Danut Albu. A urmat un moment de reculegere in memoria camarazilor Lixandru si Marinescu ucisi in misiune in Afganistan la inceputul lunii.
A luat cuvantul Nuramet Demirel care si-a prezentat demisia din functia de Presedinte a ligii din motive personale, urmand a ramane membru L.M.P. Conform statutului interimatul v-a fi asigurat de Prim-vicepresedinte, urmand a se comunica din partea consiliului director o data pentru organizarea alegerilor pentru functia de Presedinte L.M.P.
In continuare s-a discutat despre audienta din 01.04.2011 si s-a comentat si analizat raspunsul M.Ap.N.
S-a propus solicitarea unei audiente Presedintelui de Onoare a L.M.P., domnului George Scutaru.
S-a hotarat eliberarea din functia de vicepresedinte L.M.P. a domnului Mirel Zamfir pentru neimplicarea in problemele ligii. S-au propus: Ticleanu, Balta si Craciun. S-a votat ca Balta Louis Edmond sa devina vicepresedinte III, L.M.P.
Anghelescu Ion a prezentat adeverinte ce au fost eliberate de unitatea la care a activat dupa ce a iesit din sistem la 45 de ani in urma cu cateva zile.
Administratorul ligii Lupu Mugurel a adus la cunostinta numarul cererilor depuse privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe 2010. S-a hotarat ca strangerea banilor, sa se faca pe baza de tabele unde un reprezentat din fiecare unitate sa adune cotizatiile, urmand a fi predate casierului care la randul lui le depune in contul bancar al L.M.P.
In incheiere au avut loc discutii libere la care au participat toti cei prezenti. A urmat traditionala fotografie de grup. Intalnirea s-a incheiat la ora 13.30
ONOARE SI PATRIE!
Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesionisti
Multumiri speciale camaradului Balta Luis Edmond pentru asigurarea in
foarte bune conditii a sedintei de lucru a L.M.P. in sala de protocol din
incinta „Delfinariului” din Constanta.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
BALTA LOUIS EDMOND- LMP
Oaspete
BALTA LOUIS EDMOND- LMP
2 iunie 2011 0:00

CRED CU ARDOARE CA TREBUIE SA AVEM INCREDERE IN DOMNUL MINISTRU OPREA ,CU SPERANTA CA POATE VOM FII AUZITI. IN CAZ CONTRAR VA TREBUI SA NE FACEM AUZITI DE DOMNUL MINISTRU INSUSI. NU MAI ESTE TIMP . IN CURAND VOM PATI CA SI CAMARADUL ANGHELESCU  LA TRECEREA IN REZERVA ACUM O SAPTAMANA :” FARA NIMIC SI AL NIMANUI” ASTEPTAM PRIMIREA IN AUDIENTA LA DOMNUL DEPUTAT SCUTARU

facebook-profile-picture
Administrator
1 iunie 2011 19:41

Luni, 31 mai 2010, s-au împlinit 151 de ani de când s-a înfiinţat la Iaşi  primul batalion de geniu, prin aprobarea dată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza consfinţindu-se în mod oficial naşterea unei noi arme în Armata României moderne.

Prin participarea la toate marile evenimente militare din istoria românilor, începând cu Războiul de Independenţă, primul şi cel de-al doilea război mondial, dar şi activităţi  desfăşurate pe timp de pace, pentru amenajarea teritoriului, istoria armei Geniu s-a identificat cu cea a armatei române.

Fortificaţiile Cetăţii Bucureşti, regiunile fortificate Focşani – Nămoloasa – Galaţi, fortificaţiile din zona Banatului, Olteniei şi de pe Litoral, refacerea, după război, a reţelei de drumuri, poduri, căi ferate şi aerodromuri, participarea la realizarea Transfăgărăşanului, a canalelor navigabile Dunăre – Marea Neagră şi Poarta Albă – Midia – Năvodari,  la construcţia sistemului de irigaţii şi la construcţia de locuinţe, obiective industriale şi turistice, participarea la prevenirea / înlăturarea efectelor calamităţilor naturale şi la acţiunile privind gestionarea situaţiilor de urgenţă sunt elemente ce întregesc caracterul unic al acestei arme nobile.

Eforturile geniştilor demonstrează capacitatea de interoperabilitate cu structurile în a căror componenţă au participat la misiuni de menţinere a păcii şi reconstrucţie, la operaţiile NATO, ONU, UE şi de tip coaliţie, în teatrele de operaţii din Angola, Bosnia-Herţegovina, Afganistan şi Irak, misiunile îndeplinite fiind apreciate de responsabili militari şi politici ai Alianţei ca fiind unele reprezentate cu un înalt grad de profesionalism. Remarcăm rezultatele remarcabile obţinute la exerciţiile militare cu participare multinaţională, contribuţie esenţială la confirmarea Armatei Române, prin intermediul militarilor genişti, ca un partener credibil în lupta împotriva terorismului şi, în acelaşi timp, ca un furnizor de securitate.

Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesionisti

giorgrgecos
Oaspete
giorgrgecos
30 mai 2011 21:05

Nu doresc nimanui sa auda ce a spus seful SMG LA FOCSANI mi-a cam pierit cheful sa sa ma duc iar in BABULANISTAN !!!!
AM FOST IN NEMTIA si statul ne-a cam tras TEAPA cu banii ! am mincat mincare stricata sau supra evaluata suficienta prin aplicatii (Malina, Cincu BABADAG Kogalniceanu etc…)si toate astea cu rezultate foarte bune! si acum nu mai avem drepturi….. si daca vine cineva cu o oferta mai buna ….. trebue sa fim patrioti ….. tara ne cere…. DAR TARA CE FACE PENTRU MINE!!!!!

ionion
Oaspete
ionion
30 mai 2011 22:39

Tara nu face nimic pentru tine. La 45 de ani vei pleca din armata fara nicio protectie. Dupa cat am inteles in Focsani si numai acolo s-a spus ca „tara si armata nu este cu nimic datoare fata de gradatii voluntari…” tara este datoare numai pentru cadrele militare. Discriminare pe fata! nu inteleg de ce atata inversunare pe noi? in anii anteriori le era frica ca le „mancam din cascaval” adica din legea 164. Acum 164 nu mai exista. Ce mai vor? oare ei nu-si pun intrebarea fara noi cum si-ar fi indeplinit ei misiunile? in Afganistan nu iesea picior de ofiter superior din baza. Este tragic. Numai in Romania se poate intampla asa ceva.

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
26 mai 2011 17:26

Multumiri tuturor participantilor! Sa speram ca multe din problemelor noastre se vor rezolva si nu va mai fi cazul sa acceptam aceeasi umilinta ca la 40 de ani. Vom lupta si ne vom zbate in continuare!
Noi ca si liga vom merge mai departe si vom cere si alte audiente! Speram in prezenta a cat mai multi militari profesionisti in LMP! In ultimul timp s-au inscris multi militari in liga si asta ne bucura.
Va multumim tuturor pentru felicitarile acordate pe acest site al Ligii.Militarilor.Profesionisti.
Cu deosebit respect Administrator L.M.P.
                             Lupu Mugurel

facebook-profile-picture
Administrator
23 mai 2011 10:28

Comunicat L.M.P.

Dragi Camarazi!

Noi cei din conducerea Ligii facem urmatoarea precizare:

Liga Militarilor Profesionisti este o liga socio-profesionala, non-guvernamentala, non-profit, apolitica si mai ales,
ATENTIE!      NON-SINDICALA.

Sunt colegi de-ai nostri care fac anumite confuzii deci mare atentie!
Cititi cu atentie STATUTUL L.M.P. care se afla afisat pe site.
Sunt interzise atacurile la persoana si denigrarile de orice fel.
Foarte multe comentarii nu au fost afisate pe site din aceasta cauza.
Nu uitati ca suntem militari si pe site-ul L.M.P. flutura un drapel pe care e scris
”ONOARE SI PATRIE!”.
Orice comentariu intra printr-un filtru inainte de a fi publicat. 
Fiind un site democratic acceptam si unele critici dar constructive si la obiect fara a face atacuri directe asupra unei institutii sau fara a leza vreo persoana.

Va multumim pentru intelegere!

Dragi camarazi!

Numai prin dialog si diplomatie speram sa reusim sa schimbam si sa imbunatatim Statutul gradatului profesionist din Armata Romana!

Liga Militarilor Profesionisti,
a avut si v-a avea in continuare si alte actiuni si activitati:

– activitati de cinstirea memoriei eroilor neamului.
– actiuni sportive prijeluite cu ocazia unor zile festive.
-excursii, actiuni de socializare de recreere cu ocazia unor sarbatori intre  
membri ligii si familiile acestora.
-contacte si colaborari cu alte ligi si asociatii militare din toata tara.
-audiente la M.Ap.N. si dialoguri constructive cu reprezentatii institutiei.

Salutam pe toti camarazii din Constanta sau din tara  care s-au inscris in Liga Militarilor Profesionisti!

Cu respect,

Dan A. – Prim-vicepresedinte LM.P.

flavius
Oaspete
flavius
26 mai 2011 21:58

comentarile nu mi se par rele sau facand atacuri la persoana. Sunt putin mai, hai sa zicem “suparate” si la obiect. Din articolele pe care le aveti afisate pe site si din toate activitatile si actiunile de dialog in mod diplomatic pe care le-ati avut cu reprezentantii ministerului, sunt actiuni in spiritul statutului lmp pe care l-am rasfoit cu mare atentie. Felicitari si succes mai departe!

facebook-profile-picture
Administrator
23 mai 2011 8:59

Vreau sa multumesc celor care au participat la sedinta deschisa a ligii noastre, chiar daca anuntul pe site a fost afisat cu doar cateva zile in urma.
Am fost bucurosi ca reprezentantul Ligii Ofiterilor de Marina a onorat invitatia de a participa la sedinta noastra.
Au fost discutate probleme foarte importante, s-au facut propuneri foarte pertinente si unele dintre ele au fost votate de toti cei prezenti.
Adunarea generala v-a avea loc in functie de revenirea in tara din misiune a camarazilor de pe F-221.
Salut alegerea ca Vicepresedinte a camaradului nostru Craciun Ion.
Vom merge mai departe si speram ca prin diplomatie si dialog sa reusim sa imbunatatim statutul gradatilor profesionisti!

ONOARE SI PATRIE!

Dan A. – Prim-vicepresedinte al Ligii Militarilor Profesionisti

flavius
Oaspete
flavius
26 mai 2011 20:24

Cand m-ai trimite-ti o cerere de audienta? Ce aveti de gand sa faceti mai departe? avem incredere in voi, in lmp si in domnul Ministru Oprea. Succes lmp-isti!

FlorinSuteu
Oaspete
FlorinSuteu
22 mai 2011 23:17

„SA TRAIM BINE!”
Pana la 45 de ani…

Scriu aceste randuri avand convingerea ca poate vor fi citite de catre niste OAMENI care ne conduc.Domnilor,camarazilor,aveti grija de Armata Romana si de OAMENII ei pentru ca reprezinta tot ce este mai bun in tarisoara noastra.Noi,coloana vertebrala a Armatei Romane,speram sa se faca dreptate,dar daca unii ne desconsidera si NE VOR UMILI in continuare sa Ii fereasca Dumnezeu de ura si dispretul Militarilor Profesionisti care au CURAJ,ONOARE, si DEMNITATE, si sunt LUPTATORI PROFESIONISTI.  
OARE CINEVA NE TRADEAZA??? 
Am inceput sa am cosmaruri,si tare ma tem ca sentimentul fata de …….,…….,……. este acela de TRADARE. 

DE CE???
La 45 de ani unii dintre noi,cu experienta de 20-25 de ani,suportand privatiunile serviciului militar,sacrificiile impuse de acesta, participarea la calamitati,dezastre,si alte nenorociri abatute asupra tarii,in teatrele de razboi din intreaga lume,departe de familie,merita sa fie trasi in teapa???????

VICTORIE SI DISCIPLINA!ONOARE SI PATRIE!

cosmin
Oaspete
cosmin
26 mai 2011 14:50

Cine ne tradeaza Florin? cineva din minister? Ai foarte mare dreptate, dupa 20-25 de ani de activitate nu trebuie sa mai fim tratati ca la 40 de ani.
NOI MILITARII PROFESIONISTI NU VOM MAI ACCEPTA SA FIM UMILITI.
Sa fie clar. Sa spunem lucrurilor pe nume. Am mai multa incredere in voi in liga militarilor profesionisti decat cei din conducerea ministerului apararii. Am mai multa incredere in oamenii politici decat in generalii armatei romane. vreau sa spun ca orice s-ar intampla, voi avea in continuare incredere in acesti oameni deosebiti din l.m.p. care au fost la minister nu doar pentru ei… ci pentru toti gradatii voluntari din armata romana! Felicitari conducerii ligii militarilor profesionisti si mai ales prim-vicepresedintelui Dan Albu pentru ardoarea cu care se lupta impreuna cu camarazii lui din liga pentru schimbarea in bine a statutului sgv.
Succes dragi colegi pe mai departe. Aveti toata sustinerea noastra.
Suntem mandrii de voi.

facebook-profile-picture
Administrator
27 mai 2011 8:45

Cosmin gresesti. Trebuie sa avem incredere in continuare in primul rand  in reprezentatii Ministerului Apararii in Ministrul Gabriel Oprea si in Consilierul pe probleme de sgv a acestuia.Suntem siguri de sprijinul si a Presedintilor de Onoare a Ligii.
Impreuna cu camarazii tai veniti alaturi de noi in L.M.P.
Multumim pentru increderea acordata conducerii Ligii Militarilor Profesionisti!

danimar
Oaspete
danimar
24 mai 2011 23:22

Salutari Ligii Militarilor Profesionisti! Daca suntem uniti, impreuna vom fi puternici si vom reusi!! Sigur nu vom mai accepta umilinta! 
VICTORIE SI DISCIPLINA!


ONOARE SI PATRIE!!

isabel
Oaspete
isabel
23 mai 2011 0:14

Dupa cum bine au vazut chiar si cei care erau sceptici in ceea ce priveste neimplicarea ministerului in problemele voastre , acum cind un alt coleg a fost dat afara la 45 de ani, din motive discriminatorii , de varsta si fara nici un fel de protectie sociala si reconversie profesionala, fara drept de pensie anticipata partiala ci doar dreptul la a muri de foame pentru ca este foarte greu sa gasesti un servici la aceasta varsta neavand o meserie pentru ca toata viata voastra ati fost militari. Aceasta este adevarata realitate, legi care sunt date pentru a va ajuta [L-51 art. 19], altele care le „decapiteaza” si anuleaza, iar alte legi date fara sa aiba norme de aplicare , angajati ai ministerului  probabil incompetenti si rau voitori care nu apara decit strict interesul lor. Cred ca ministrul vostru nu stie ce se petrece cu adevarat cu tragediile gradatilor voluntari dati afara la 45 de ani fara… nimic, pentru ca nu este corect informat.
Nu sunt militar dar ma intreb ce ve-ti face voi 10-15 ani de la 45 la 55 sau 60 cand puteti iesi anticipat sau sa va pensionati? Din ce ve-ti trai? Cum protejeaza Ministerul Apararii fostii angajati care au fost loiali sistemului peste 20 si ceva de ani? Angajati care au muncit, s-au instruit, au fost prezenti in aplicatii departe de familii in poligoane la trageri pe geruri si canicule, au suportat privatiunile militare au actionat la dezastre sau si-au facut datoria alturi de armate aliate in teatrele de operatii unde din pacate unii s-au intors in sicrie de plumb…
Care este vina voastra, ca va-ti sacrificat tineretea in armata si nu ati lucrat la o firma privata care platea dublu fata de armata sau ca nu ati plecat in tari straine pentru a castiga de 20 de ori mai mult?
Cereti o noua audienta la Ministrul Apararii si nu la un alt general sau secretar de stat.

danimar
Oaspete
danimar
24 mai 2011 23:30

Asa este Isabel… ne-am facut datoria timp de peste 20 de ani si nu vom mai accepta sa iesim din sistem la fel ca la 40 de ani. Discriminarea dintre colegii nostri subofiterii si noi este foarte mare. Avem o lege si trebuie sa ne agatam de ea, chiar daca alta lege o anuleaza pe a noastra. Daca va fi nevoie la 45 vom merge in instanta.
Avem totusi in continuare incredere ca se mai poate face ceva si ma bucur ca exista aceasta asociatie militara a gradatilor voluntari, liga ce lupta pentru drepturile noastre a sgv.
Felicitari Ligii Militarilor Profesionisti!
Bravo baieti! Nu va lasati! Suntem mandri de voi! 

VICTORIE SI DISCIPLINA!

ONOARE SI PATRIE!

danutshark
Oaspete
danutshark
22 mai 2011 21:15

Multumim tuturor participantilor pentru prezenta la aceasta adunare a Ligii Militarilor Profesionisti. Sper ca ceea ce sa discutat in cadrul sedintei sa fie de bun augur in continuare si de asemenea ceea ce sa propus sa se implineasca.
Salutam de asemenea pe d-nul Craciun Ion(alias Sarpe) in investirea lui pe functia de vicepresedinte III.
Asteptam in continuare propuneri pentru bunul mers al ligii si din teritoriu pentru a face ca cei ce ne conduc sa nu ne tot dea la o parte.
DANUT-M.Vicepresedinte.
 
 

facebook-profile-picture
Administrator
23 mai 2011 12:06

IMNUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
*

TRAIASCA ROMANIA, TRAIASCA TRICOLORUL
*

Strofa întâi
*

Dacă ne-nfruntă munţi cu munţi ne vom bate,
Pentru lumina ţării şi pentru libertate,
Aici ne e cuvântul când îl avem de spus,
Decât slujirea ţării nimic nu-i mai presus.
Jurăm credinţă luptei oricât ar fi de grea,
Jurăm că pentru ţară şi viaţa ne-o vom da,
Jurăm să nu ne mintă nici clipa, nici vecia
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a doua
*

Dar ţara nu se face cu lasi cu apatrizi,
Iubirea nu te scuză când ochii îi închizi
Să curăţăm tot răul din viaţa româniei,
Că noi sîntem partidul şi ţara omeniei,
Nu creada hotii muncii că ei sînt mari şi tari,
Nou sântem patrioţii revoluţionari,
Avem contract pe viaţă cu visul şi cu glia,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a treia
*

A noastră este ţara, o moştenim deplin,
Va trebui, întreagă, s-o dăm celor ce vin,
La cei născuţi şi astăzi şi mâine şi poimâine,
Nici păine fară muncă, nici muncă fără pâine,
Nici călăreţi pe aer, nici cai fără călări,
Nici ţară fără lume, nici lume fără ţări,
Să crească-n lume pacea, dreptatea, bucuria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a patra
*

Trăiască municitorii, tăranii, cărturarii,
Trăiască demnitatea cea fără de avarii,
Dacă renunţi la luptă n-ai ce să mai aştepţi,
Nimica nu se face-n poziţie de drepţi,
Să facem românia prin toţi şi pentru toţi,
Un teritoriu liber de orice prejudecăţi,
Să fie al nostru dreptul şi a noastră datoria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,

Traiasca in fericire si liniste poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a cincea
*

Jurăm din milioane de inimi şi destine,
Din orice fel de sânge ne murmură în vine,
Jurăm bătrân şi tânăr, femeie şi bărbat,
Credinţă româniei, necondiţionat,
Că ţara-i bogăţia ce vejnic ne rămâne,
Şi glasul ei ce îndeamă deşteaptă-te române,
Nu ne-nspăimântă nimeni cu forţa sau cu sila,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Traiasca in fericire si liniste poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a şasea
*

Sîntem de e nevoie, o ţară de soldaţi,
Sîntem de e nevoie, un lanţ de munţi Carpaţi,
Durerea tări noaste facută-i să ne doară,
Ne place libertatea ca oameni şi ca ţară,
Şi soarele dreptăţii să lumineze sfânt,
O ţară în roşu, galben şi albastru pe pământ,
Acesta-i viaţa noastră, aceasta ni-i tăria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască trïcolorul.
*
*
Versuri: Adrian Paunescu
*
Muzica: Nicu Alifantis

danimar
Oaspete
danimar
24 mai 2011 23:33

Un imn extraordinar care reprezinta foarte bine acest corp de militari, GRADATII PROFESIONISTI!

Felicitari conducerii pentru alegere!

danimar
Oaspete
danimar
1 iunie 2011 19:58

Cine doreste sa asculte Imnul Ligii Militarilor Profesionisti poate da clic pe „bara” site-ului L.M.P. pe prima pagina!
Daca ascultati cu atentie melodia ve-ti observa ca versurile sunt similare cu dorintele noastre ale tuturor militarilor si a tuturor romanilor!

DUMNEZEU SA BINECUVANTEZE SI SA AJUTE SCUMPA NOASTRA TARA.
ROMANIA!

wpDiscuz