marţi 15 iun 2021

SPONSORI OFICIALI

OAMENII DE CARE AVEM NEVOIE

arion

Înainte de a începe să scriu aceste rînduri m-am gîndit ce titlu să îi dau acestui articol, pentru ca să nu se suprapună cu celelalte articolele scrise de camarazii noştri în scurta viaţă a ligii militarilor profesionişti, şi a asociaţiei ROMIL, dar până la urmă mi-am spus că important nu este titlul articolului, ci important este gestul, gândirea şi crezul unor oameni care doresc ca problemele noastre ale S.G.V. să ia sfirşit (afirm acest lucru cu responsabilitate deoarece după 18 ani în serviciul militar mă consider militar deşi poate unora nu le convine, şi voi lupta mai departe pentru drepturile acestei categorii de militari).
Spun acesasta cu responsabilitatea unui om care de-a lungul carierei militare a îndeplinit şi alte funcţii în afara celei de bază (în acele timpuri eram consideraţi militari deoarece indeplineam prin cumul funcţii de subofiţeri-eu personal am indeplinit funcţia de plutonier de baterie ,şi chiar de ofiţeri adică comandant de pluton) pentru ca în anul 2000 sa înceapă căderea noastră prin degradarea abuzivă, şi culminând cu legea 384/2006 care ne-a lovit ca un bumerang.
În anul 2007 la puţin timp după apariţia legii 384 prin iniţiativa domnilor deputaţi FLORIN IORDACHE, EUGEN BEJINARIU şi VALERIU ZGONEA, s-a inţiat un proiect de lege menit să îndrepte greşelile făcute prin legea 384/2006, proiect care după ce a trecut de camera deputaţilor a fost susţinut în senat şi de către domnii senatori MHAIL POPESCU ŞI CRISTIAN DIACONESCU.
În luna ianuarie 2009 s-a semnat actul de naştere a asociatiei ROMIL prima organizatie nonguvernamentală şi apolitică care a militat pentru apărarea drepturilor soldaţilor şi grdaţilor voluntari activi şi în rezervă, prin aceasta dând semnalul, că numai fiind uniţi putem castiga. Apoi au urmat demersurile noastre la senatorul ALEXANDRU CORDOŞ care în luna aprilie 2009 a tras pentru prima data un semnal de alarmă în plenul senatului asupra problemei soldaţilor şi gradaţilor voluntari . Acestea au fost primele semne ale luptei pentru caştigarea drepturilor noastre. Luptă care a continuat şi la care s-au adăugat şi alte personalitaţi marcante ale vieţii politice româneşti precum GEORGE SCUTARU, GABRIEL OPREA, EUGEN NICOLICEA, aceasta ducând la adoptarea legii51/2010 în urma căreia aproximativ 500 de soldaţi şi gradaţi voluntari disponibilizaţi conform legii 384/2006au fost reâncadraţi în sistemul militar.
Totuşi, prin adoptarea legii 51/2010 problema soldaţilor şi gradaţilor voluntari nu era rezolvată în totalitate, deoarece la îndatoriri suntem egali cadrelor militare, iar la drepturi nu, noi fiind o altă categorie de militari.
După aceea ca o consecinţă a unităţii de care avem nevoie în lupta pentru apărarea drepturilor soldaţilor şi grdaţilor voluntari activi şi în rezervă ,la data de 17 septembrie 2010 a luat fiinţă LIGA MILITARILOR PROFESIONIŞTI cu sediul la CONSTANŢA, dar care are în componenţa ei militari activi şi în rezervă din întreaga ţară.
Şi ca un fapt venit de la sine au apărut doi oameni, doi camarazi CRISTIAN ARION care a activat ca M.A.C.(S.G.V.) în perioada 2003-2008, actualmente consilier juridic, şi CIPRIAN ARION fost militar de carieră (maior în rezervă) actualmente antreprenor, care în colaborare şi sub directa îndrumare a domnului senator ALEXANDRU CORDOŞ au avut ideea de a iniţia un proiect de lege menit să îndrepte greşelile şi nedreptatea făcută celei mai de jos şi totodată celei mai importante categorii de militari ai armatei române (întotdeauna în istorie cei mai mulţi eroi au fost din rândurile soldaţilor fapt relevant şi prin numarul S.G.V. căzuţi în teatrele de operaţii în raport cu celelalte categorii de cadre militare)
Sperăm ca acest proiect de lege să fie adoptat dar pentru aceasta trebuie să fim uniţi pentru a demonstra că suntem capabili să reuşim .

ONOARE ŞI PATRIE

Vicepreşedinte al L.M.P.
GABRIEL FLORIN COCUS
Citeste aici proiectul

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
utan constantin
Oaspete
12 septembrie 2013 22:04

doresc sa ma incriu in liga am fost SABC LA GRANICERI

GOGU NECULAI
Oaspete
GOGU NECULAI
1 octombrie 2011 17:18

DOMNULE PRICINA IN DESELE APARITII LA TV.ALE DVS. NU  PLINGETI DECIT TAIEREA PENSIILOR OFITERILOR, DAR CELELALTE CATEGORII DE PERSONAL NICI NU POMENITI. DE CE NU SPUNETI IN DIRECT CIND SUNTETI LA TV, CA UN SGV.CU VECHIME DE CINCI ANI ARE UN SALARIU 400LEI. CREDETI CA ACEASTA CATEGORIE DE PERSONAL ARE REDUCERE LA ALIMENTE ,IMBRACAMINTE ,UTILITATI ,SI TOT EI SUNT CEI CARE PARTICIPA LA MISIUNI SI ADUC LAURII PE CARE EI II CULEG.

stroiesteanu
Oaspete
stroiesteanu
3 septembrie 2011 21:40

Va rugam sa ne anuntati pe site cand va intra proiectul de lege spre dezbatere in camera deputatilor si in senat.
Multumim.

florin66
Oaspete
florin66
4 septembrie 2011 13:24

acest proiect de lege va intra in dezbatere in sesiunea care incepe in septembrie in camera deputatilor

barbu
Oaspete
barbu
4 septembrie 2011 16:12

Domnilor, voi sunteti singura noastra speranta! 
Voi sunteti singura asociatie militara care lupta pentru noi sgv-ii!
Va admir curajul de a ridica „vocea” si speram ca acest proiect de lege sa intre cat mai repede spre dezbatere in comisiile de aparare!
Bravo lmp! Este normal sa fim alaturi de voi!
Voi completa cererea de inscriere in lmp

Horia
Oaspete
Horia
3 august 2011 12:07

Daca acest nou proiect de lege ar fi aprobat ar fi ceva extraordinar, o victorie imensa. Va felicit pentru munca si implicarea dumneavoastra in problemele sgv-ilor. Multumim juristilor de la Turda si conducerii l.m.p.
Va multumim ca existati.

negrea
Oaspete
negrea
2 august 2011 10:19

Ati demonstrat prin tot ce ati facut ca sunteti oameni seriosi si ca puneti „osul” le treaba. Pentru noi este foarte important, de aceea am hotarat sa va sprijinim si noi inscriindu-ne in aceasta liga militara. Felicitari pentru toate activitatile si actiunile ligii care au o paleta foarte diversificata.
Suntem alaturi de voi!

marcu cel cu arcu
Oaspete
marcu cel cu arcu
25 iulie 2011 22:25

Sunt de acord cu proiectul de lege facut de Arioni si de vicepresedintele l.m.p. Cocus Florin, dar avand in vedere ca sunt infanterist atrag atentia ca trebuie sa se tina cont si de propunerile lmp-istilor din Constanta. Asa ar fi democratic. Ma bucur ca conducerea ligii se va intalni cu cei doi juristi de la Turda pentru a pune la punct noul proiect de lege care va fi introdus spre dezbatere in camera deputatilor si in Senat in septembrie. Nu cred ca este o idee buna sa fie invitati si cei de la romil la aceasta intalnire, pentru ca au dat dovada de neseriozitate in permanenta.
Vreau sa felicit liga pentru toate activitatile si actiunile intreprinse in slujba militarilor.

bambibi
Oaspete
bambibi
25 iulie 2011 14:31

Acest proiect de lege pentru modificarea l.80/1995 este in totalitate gindit bine dar trebuie tinut cont in primul rind si de propunerile facute de liga militarilor .sintem o armata profesionista si trebuie sa avem aceleas drepturi, fara discriminare intre categoriile de personal militar.Trebuie sa fim uniti si sa sustinem acest proiect care ar indrepta toata nedreptatea pentru todeauna facuta acestui corp de militari[S.G.V.] Cu respect va salut.

facebook-profile-picture
Administrator
21 iulie 2011 17:18


ANUNT IMPORTANT!
*
IN ATENTIA TUTUROR MEMBRILOR LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
*
TOTI MEMBRI LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI SUNT RUGATI SA CONTACTEZE ADMINISTRATORUL L.M.P. LUPU MUGUREL, PENTRU A-SI RIDICA INSIGNA CU INSEMNELE LIGII.
MEMBRILOR L.M.P. DIN TARA LI SE VA TRIMITE PRIN POSTA.
INSIGNELE L.M.P. SUNT GRATUITE!
MULTUMIM OANEI NUTA PENTRU SPRIJINUL ACORDAT.
*
TOTI MEMBRII LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI SUNT RUGATI SA CONTACTEZE CONDUCEREA L.M.P. PENTRU A DA DOUA FOTOGRAFII TIP LEGITIMATIE.
O FOTOGRAFIE SE ATASEAZA LA CEREREA DE INSCRIERE A FIECARUI MEMBRU, CERERE CE SE AFLA IN BAZA DE DATE A L.M.P.
A DOUA FOTOGRAFIE PENTRU LEGITIMATIA DE MEMBRU AL LIGII.
*
MEMBRII LIGII CARE NU SUNT DIN CONSTANTA POT TRIMITE POZELE INTR-UN PLIC PE ADRESA LIGII,
CONSTANTA – STR. ANDREI MURESAN NR. 28 , COD  900338
*
LEGITIMATIILE SUNT GRATUITE!

MULTUMIRI SPECIALE DOAMNEI MIHAELA POPA PENTRU SPRIJINUL ACORDAT!
VA MULTUMIM!
*
CONSILIUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

MARIAN
Oaspete
MARIAN
18 iulie 2011 15:56

Avem intr-adevar nevoie de acesti OAMENI! avem intr-adevar RESPECT pentru LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI! 
ONOARE SI PATRIE!

florica
Oaspete
florica
10 iulie 2011 9:49

Baieti, nu conteaza varsta sau limita de varsta, important este sa ramanem in armata. Daca vom intra in L-80/1995 vom fi a patra structura dupa ofiteri, maistri militari si subofiteri. Asta inseamna ca vom deveni cadre militare cu aceleasi drepturi ca si ei. Vorba unui coleg: „ei au solda intr-un buzunar si pensia in celalalt” Si mai e ceva… cand vom deveni cadre militare atunci va trebui ca si subofiterii sa bage munca si sectoare alaturi de noi. Doar suntem colegi, cadre militare, nu? Felicitari LMP si succes mai departe!

grig
Oaspete
grig
12 iulie 2011 9:07

Ba conteaza foarte mult draga Florica, uita-te ca aproape toti sunt de acord cu o limita de varsta si cu o protectie sociala. Dupa 50 de ani va incepe „vanatoarea de vrajitoare” si M.Ap.N.-ul va scapa foarte usor de noi „batraneii” prin examene anuale dure si la „secunda”. Daca ei vor sa scape de „ruginiti” o pot face foarte usor, stai linistit.
Atentie mare sa nu ne imbatam cu apa rece! Aviz si lui Florin66! 
Grig

florin66
Oaspete
florin66
12 iulie 2011 18:59

sa stii ca nu m-am imbatat nici in iunie 2010 cind au avut loc reincadrarilesi eu aveam 42 de ani si 2 luni, am prevazut ceea ce se va intimpla pentru ca erau legile de atunci care spun clar ca pina la 31.12.2011 nu se acorda ajutoare banesti la incetarea activitatii. Am afirmat si imi sustin afirmatia referitoare la faptul ca armata romana are aproximativ 30.000 de s.g.v., iar noi trebuie sa luptam sa le aducem la cunostinta despre asociatiile militare si despre acest proiect de lege. eu consider ca aceste comentarii reprezinta un procent f.mic din numarul s.g.v. Si doresc sa reamintesc o afirmatie ope care am facut-o intr-un alt comentariu ,si anume ,intii strebuie studiate cu foarte mare atentie legilie salarizarii si ale pensiilor.
Cu stima

grig
Oaspete
grig
12 iulie 2011 21:32

Florin66 vorbesti in necunostinta de cauza. Eu cu cine am vb in unitatea mea si in unitatile invecinate toti sunt de acord cu introducerea in proiect a limitei de varsta si cine vrea sa mearga mai departe sa aibe aceasta facilitate. Si vreau sa spun ca nici nu-ti inchipui cat de multi maci sunt in aceasta zona.  Cele doua legi 263 si 284 le-am citit si noi si te rog sa nu ne mai desconsideri ca am fi niste prosti si tu mare destept, mare legiitor…
Care asociatii militare care apara sgv-ii sti tu? Asociatia Romil care… e pe „moarte” si de 1 an si ceva nu a mai facut nimic, nicio actiune si
LMP cu care va mandriti cu functia de vicepresedinte, LMP care in cateva luni de existenta a facut foarte multe activitati si actiuni extraordinare pentru imbunatatirea statutului militarilor angajati. 
Tu crezi ca se va drumul pe 01.01.2012 la dreptul de a primi 10 solde minime amarate? Tu mai ai incredere in acest guvern mincinos? Si este normal ca dupa 20 si ceva de armata sa primesc numai 10 solde minime?!?Si numai cu ajutorul singurului Ministru care a tinut cu armata, a facut sa nu existe disponibilizari in armata. Daca facem un proiect de lege beton numai a militarilor putem anihila unele articole din 263 si 284.
Ce este asa de greu de inteles? Hai sa ne ajutam singuri si sa facem in asa fel incat sa nu avem acea lozinca de acum cativa ani: ” Nu iei probele sunt 100 la poarta…” Si lor {M.Ap.N-ul}sigur, nu le-ar conveni sa aibe „ruginiti” in subordine si va face pe dracu’ in patru sa scape de noi cei trecuti de 50 de ani… Asa cum spunea un coleg, exista un „ceas biologic”, unii care sunt tehnici mai pot face fata, dar unii care au atributiuni mai grele de luptatori in unele arme vor face foarte greu fata.
Hai sa-i ajutam pe acestia care nu mai vor si nu mai pot ramane si peste 50 sa aibe facilitatea sa iasa cu fruntea sus din sistemul militar.
Eu am vorbit cu foarte multi militari din armate aliate NATO si toti mi-au spus ca au o limita de varsta la care se pot retrage cand vor, dar… pot ramane in sistem pana pot sa faca fata baremelor fizice si probelor militare.
De ce, noi romanii trebuie sa fim mai cu mot? De ce trebuie sa devenim „bunici” in armata? Ca vrei tu florin66?

Isabel
Oaspete
Isabel
27 iulie 2011 22:54

Draga Grig , daca sunteti asa de multi maci in zona , va asteptam cu drag sa intrati in rindul celor care lupta pentru drepturile lor , sperind ca vor intelege odata pentru totdeauna ca numai impreuna vom putea invinge si ca nimeni nu va lupta pentru tine mai cu drag si cu mai multa vointa decit chiar tu.Ca o lege sa poata fi adoptata trebuie ca cei care au interesul sa o adopte sa fie urmati din spate de catre cit mai multi din cei 30.000 de sgv-i.A venit timpul ca ca fiecare sa munceasca pentru ceea ce este platit si nu si pentru altii.Este imperios necesar ca toti sa fim uniti si sa invingem mentalitatile proaste si dezonorante ale cadrelor militare.Va asteptam in rindurile noastre, pentru ca obiectivele noastre sa fie atinse cit mai repede.Sa nu uitam ca Liga are in continuare activitati si intilniri cu diferiti oameni politici care vor sa ajute aceasta categorie de militari pentru ca in primul rind inseamna peste 100.000 de voturi.(real aprox.200.000)

crin
Oaspete
crin
16 iulie 2011 10:56

Florin66 vreau sa te asigur ca aici nu este vorba de frica. Unii nu scriu din comoditate iar altii din………. asteapta „mura-n gura” de la altii. Merg pe premiza ca daca unii reusesc sa faca ceva o sa aibe si ei castig de cauza.
Tipic balcanicilor.
In primul rand important este sa intram in L-80/95! Dupa aceea vom mai vedea. Asa cum spunea si Gladiatorul important este sa ni se recunoasca conditiile de munca „speciale/deosebite” din 1990 pana in prezent. Si cu limita de varsta as fi de acord dar nu cred ca ne-ar putea da o protectie sociala de 20 de solde… Legislatia actuala permite 10 solde minime si de abia din ianuarie 2012. Si nici atunci nu va fi sigur. Nu vedeti cei in tara? cu cei din Ministerul de Interne? Ar trebui sa fim foarte fericiti ca avem un Ministru al Apararii care nu ingaduie disponibilizari din armata… asta pana in prezent, pe viitor cine stie ce va fi…
Vreau sa felicit conducerea lmp-ului pentru toate actiunile intreprinse!

florin66
Oaspete
florin66
13 iulie 2011 22:13

in primul rind as dori sa stiu (chiar daca nu iti place)de ce nu fac comentarii toti colegii tai cu care ai vorbit. sau va este totusi frica sa nu se afle cine sunteti.
parerea mea este ca,cu frica nu se rezolva nimicdaca noua ne era frica in 2009 ,poate ca astazi nu se discuta de modificari de legi.
in legatura cu legile ,sa stii ca cei de sus interpreteaza legile dupa interesul lor ,dar noi avem datoria sa le demonstram ca nu au dreptate si prin divergentele dintre noi nu dam dovada de acest lucru
Cu stima

florin66
Oaspete
florin66
11 iulie 2011 22:43

Imi place gindirea ta. Sa stii ca asta se incearca cu adevarat prin acest proiect de lege. Sa ne  ajute Dumnezeu sa reusim.
Cu stima

Zabul
Oaspete
Zabul
7 iulie 2011 19:40

Imi amintesc cu placere de primele mele saptamani dupa terminarea Academiei, cand acei „maci batrani”, cum le spuneam noi, se uitau la noi cu foarte mare curiozitate. De la acesti oameni, in primele zile, am invatat ce inseamna armata. Oameni trecuti prin viata. Invatati cu greul. Aceia pe care sistemul, acum, ii indeparteaza cu atata nonsalanta. Eu va spun un lucru…le duc lipsa, si o spun din toata inima, acelor militari pe care armata i-a considerat prea „batrani” sa ii mai tina. Acei batrani, parte din ei, puteau forma la randul lor tinerii care ies acum de pe bancile si terenurile de instructie ale scolilor de SGV. Ei erau cei mai in masura sa le ghideze primii pasi. De ce? Consider ca atinsesera acel nivel de pregatire si de maturitate militara, incat sa dovedeasca ceea ce stiu, cu rezultate mult mai bune. Gladiatorule, tu si ceilalti camarazi cu care lupti sa razbati prin jungla asta care a ajuns armata, va doresc tot ceea ce armata nu v-a putut asigura pina acum: siguranta si stabilitatea.
SEMPER FIDELIS

facebook-profile-picture
Administrator
6 iulie 2011 23:27


ANUNT IMPORTANT!
*
IN ATENTIA TUTUROR MEMBRILOR LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
*
TOTI MEMBRII LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI SUNT RUGATI SA CONTACTEZE CONDUCEREA L.M.P. PENTRU A TRIMITE 2 FOTOGRAFII TIP LEGITIMATIE.
O FOTOGRAFIE SE ATASEAZA LA CEREREA DE INSCRIERE A FIECARUI MEMBRU, CERERE CE SE AFLA IN BAZA DE DATE A L.M.P.
A DOUA FOTOGRAFIE PENTRU LEGITIMATIA DE MEMBRU AL LIGII.
CELOR CARE LI S-AU FACUT LEGITIMATII SUNT RUGATI SA CONTACTEZE ADMINISTRATORUL L.M.P. PENTRU A LE RIDICA!
*
MEMBRII LIGII CARE NU SUNT DIN CONSTANTA POT TRIMITE POZELE INTR-UN PLIC PE ADRESA LIGII,
CONSTANTA – STR. ANDREI MURESAN NR. 28 , COD  900338
*
LEGITIMATIILE SUNT GRATUITE!
VA MULTUMIM!
*
CONSILIUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

Zabul
Oaspete
Zabul
7 iulie 2011 19:20

Vreau sa felicit initiatorii acestui proiect pentru combativitatea de care dau dovada. Am avut pe parcursul anilor multi subordonati SGV, insa aceia pe care ii numeam „maci batrani” erau esenta lor. Acei militari in toata puterea cuvantului, de la care eu, ca tanar ofiter acum ceva ani, am invatat meserie. Parte din acei „maci batrani”, acum, lupta pentru ei si pentru cei tineri, sa dobandeasca ceea ce meritau de la inceput: recunoasterea lor, a meritelor si rezultatelor. Am fost considerat putin atipic de la inceputul carierei mele, caci nu m-a interesat niciodata gradul militarilor ci ceea ce stiau sa faca. Gradul e doar o bucata de panza, daca nu e confirmat de valoare. Prin ceea ce faceti, confirmati valoarea. De aceea, un ofiter va saluta cu respect, pe voi ce tineti aprinsa speranta celor mai mici colegi ai nostri.
SEMPER FIDELIS

florin66
Oaspete
florin66
11 iulie 2011 22:38

Sunt intru totul de acord cu tine si sa stii ca am luptat si voi lupta pentru drepturile oamenilor indiferent ca sunt militari sau nu. Daca ar mai fi  citiva ca tine care sa aiba curajul sa spuna ce gindesc lucrurile ar decurge intr-un mod cu totul diferit. S-ar vedea ca oamenii nu sunt chiar asa de fricosi cum s-au obisnuit ei sa ne creada. Am luptat si vom lupta pentru drepturile noastre pina cind acestea se vor indeplini
Cu stima

Jerome
Oaspete
Jerome
6 iulie 2011 17:43

V-am urmarit foarte atent toata activitatea de cand v-ati infintat si pana acum. Prima data am crezut ca doar va „jucati” de-a liga. De la audienta de la Ministerul Apararii din aprilie mi-am dat seama ca sunteti oameni seriosi care vor sa faca treaba. Sunt si eu de acord cu propunerile ligii si daca domnii juristi nu i-au in calcul si ce vor cu adevarat sgv-ii atunci ar fi normal sa se lucreze la alt proiect de lege. Eu de exemplu pot ramane optional si dupa 50 de ani pemtru ca lucrez in „lumea” motoarelor navale, deci sunt un tehnic prin excelenta. Nu cred totusi ca un infanterist ar putea sa reziste si peste 50 de ani.
Felicitari LMP! Cred ca acum e momentul sa intru si eu in randurile ligii.

florin66
Oaspete
florin66
11 iulie 2011 22:50

Draga Jerome nu se pune problema limitei de virsta asa cum bine a spus florica ,important este sa dispara discriminarea dintre S.G.V. ofiteri , subofiteri si maistri militari, pentru ca toti maninca aceeasi piine cind sunt in aplicatiiin locuri izolate. Si sa stii ca in activitatea mea de 18 ani in armata am intilnit si oameni care au stiut sa aprecieze munca noastra si ne-au considerat colegi.
Cu stima

grig
Oaspete
grig
12 iulie 2011 9:00

Domnule Florin66 sunt de acord sa dispara discriminarea dintre sgv si cadrele militare printr-o singura lege, dar cred ca trebuie sa existe si o limita de varsta {50}urmata de o protectie sociala, cand fiecare poate sa aleaga daca mai ramane in armata sau merge mai departe. Nu inteleg de ce domnule Florin66 te opui cu asa vehementa la o stare cu care este de acord majoritatea baietilor, uitat-te pe site.
Cu stima,
Grig

florin66
Oaspete
florin66
12 iulie 2011 19:01

daca studiezi cu atentie legile salarizarii si a pensiei unice iti vei da seama ca nu vorbesc aiurea
Cu stima

MARIAN
Oaspete
MARIAN
18 iulie 2011 16:04

Domnule Florin, ai foarte mare dreptate, dar aliatii nostri militarii din cadrul NATO au o limita de varsta impusa cu o protectie sociala foarte solida, cu drept de prelungire daca sunt apti serviciului militar. De ce sa nu-i copiem? Cei doi juristi Arion ar trebui sa tina cont si de asta.
Important este sa ni se recunoasca in noua lege, conditiile de munca deosebite/speciale din 1990 pana azi.  
Va salut cu respect.

grig
Oaspete
grig
12 iulie 2011 21:45

inca o data iti repet, le-am rasfoit si mi se pare cele mai proaste legi din 1990 incoace. Daca in noul proiect al legii 80/95 se poate adauga o limita de varsta cu acea protectie sociala sigur se va gasi solutii pentru asa ceva. Nu exista „nu se poate” florin66. Nu stiu daca ai discutat vreodata cu un militar american sau un militar din cadrul NATO. Sigur ti-ai fi schimbat orientarile cu privire la noua lege.
Am vazut  intr-un comentariu mai jos ca esti vicepresedinte LMP. Ceilalti din liga gandesc altfel si in sprijinul militarului angajat. Trebuie ca impreuna cu cei doi juristi sa va discutati si sa aprobati si propunerile ligii.
Cu deosebit respect

NELU R.
Oaspete
NELU R.
6 iulie 2011 13:56

Pentru legea 51 au muncit cativa constanteni si cu ajutorul oamenilor politici s-a reusit marirea limitei de varsta si reincadrarea celor care au iesit nedrept si discriminatoriu din sistemul militar la 40 de ani cu legea 384. S-a vazut ca celor din minister nu prea le-a convenit dar au acceptat fiind o lege organica. Aceasta lege 51 este o lege buna dar datorita faptului ca L-164 s-a abrogat unele articole din 51 sunt anulate si in special art 19. Este adevarat ca vechimea in seviciul militar era recunoscuta doar din 2006!? 
In noul proiect de lege, as fi de acord sa intram in L-80/95 a cadrelor militare, dar cu limita de varsta la 5o cu drept optional de prelungire. 
Liga are dreptate domnule Arion, nu putem sa imbatranim in armata tot caporali sau sergenti cu atributiuni numai de executie, si sa ne frece vreun pustan sg.maj de 20 si ceva de ani… este o chestiune de obraz…
Cred ca propunerile ligii sunt bune cu protectia sociala care a postat-o pe site. O sa spuneti ca odata intrati in legea cadrelor militare, noi iesind la 50 de ani si avand o protectie sociala, va fi o discriminare. Nu, nu este asa pentru ca ei pot iesi direct la pensie din armata, pe cand noi, nu.
Vreau sa felicit liga militarilor profesionisti, pentru toate activitatile menite sa imbunatateasca statutul si viata sgv-ilor.
Succes mai departe si suntem alaturi de voi.

tofi69
Oaspete
tofi69
5 iulie 2011 19:22

Sunt de acord cu noul proiect de lege  al Militarilor Profesionisti propus de L.M.P. unde regasim:limita de varsa de 50 de ani,reconversia profesionala si protectia sociala reala la iesirea din sistemul militar(20 de solde compensatorii brute,pensie militara anticipata,cursuri de calificare in anumite meserii platite din fondul M.Ap.N.),si recunoasterea grupelor de munca din 1990 si pana in 2011

Atlas
Oaspete
Atlas
30 iunie 2011 17:15

Camarazi, credeti-ma porcaria care avem parte ,,after” armata, varsta ,pregatirea, si umbra ce se arunca inca peste noi, m-a muscat inca o data vrasta(pentru acei care nu fac diferentza intre vanghelioshi, uzurpatori, ROMANI,shi BLOGGERI,inca odata am fost RESPINS pentru ca am fost militar.

facebook-profile-picture
Administrator
2 iulie 2011 10:33

Mitica, ne pare foarte rau ca nici pana in prezent nu ai gasit de munca…

laur
Oaspete
laur
30 iunie 2011 16:48

Propunerile ligii militarilor profesionisti sunt foarte realiste. Limita de varsta de 50 de ani este conforma cu realitatea. Cei care vor sa continue sa o faca optional. La iesirea din sistem gradatii profesionisti sa beneficieze de protectie sociala {solde compesatorii si pensii anticipate}si o reconversie reala. Grupele de munca in conditii speciale/deosebite sa se recunoasca din 1990 si pana in prezent. Gradul de sergent sa revina la acet corp de militari.
Domnilor Arion am dori foarte mult sa tineti cont si de propunerile conducerii lmp, asa ar fi democratic sa intrebati si pe cei care acum duc greul in armata. Faptul ca va ve-ti intalni cu reprezentanti ai ligii este un lucru foarte bun.
Salutari camaraderesti presedintelui de onoare al lmp. domnului Alexandru Cordos!

Si eu vreau sa felicit liga pentru toate actiunile si activitatile de pana acum inclusiv cele de cinstire a memoriei eroilor neamului romanesc {„Aminteste-ti de mine”}. Succes lmp!

scarlat
Oaspete
scarlat
30 iunie 2011 0:17

Felicitari pentru munca titanica pe care o duceti! Felicitari filialei LMP-Turda! 
Felicitari conducerii ligii militarilor profesionisti din Constanta!
Felicitari domnilor Arion si Presedintelui de onoare al L.M.P., domnului Senator Alexandru Cordos!
Baieti! sigur vom reusi! uniti, disciplinati alaturi de asociatia Romil si de LMP sigur vom avea succes! Imi place foarte mult site-ul dumneavostra, dictonul [ onoare si patrie] si mai ales imnul ligii. 
SUCCES! Asteptam vesti bune in toamna.

facebook-profile-picture
Administrator
7 iulie 2011 9:49

IMNUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
*

TRAIASCA ROMANIA, TRAIASCA TRICOLORUL
*

Strofa întâi
*

Dacă ne-nfruntă munţi cu munţi ne vom bate,
Pentru lumina ţării şi pentru libertate,
Aici ne e cuvântul când îl avem de spus,
Decât slujirea ţării nimic nu-i mai presus.
Jurăm credinţă luptei oricât ar fi de grea,
Jurăm că pentru ţară şi viaţa ne-o vom da,
Jurăm să nu ne mintă nici clipa, nici vecia
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a doua
*

Dar ţara nu se face cu lasi cu apatrizi,
Iubirea nu te scuză când ochii îi închizi
Să curăţăm tot răul din viaţa româniei,
Că noi sîntem partidul şi ţara omeniei,
Nu creada hotii muncii că ei sînt mari şi tari,
Nou sântem patrioţii revoluţionari,
Avem contract pe viaţă cu visul şi cu glia,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a treia
*

A noastră este ţara, o moştenim deplin,
Va trebui, întreagă, s-o dăm celor ce vin,
La cei născuţi şi astăzi şi mâine şi poimâine,
Nici păine fară muncă, nici muncă fără pâine,
Nici călăreţi pe aer, nici cai fără călări,
Nici ţară fără lume, nici lume fără ţări,
Să crească-n lume pacea, dreptatea, bucuria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a patra
*

Trăiască municitorii, tăranii, cărturarii,
Trăiască demnitatea cea fără de avarii,
Dacă renunţi la luptă n-ai ce să mai aştepţi,
Nimica nu se face-n poziţie de drepţi,
Să facem românia prin toţi şi pentru toţi,
Un teritoriu liber de orice prejudecăţi,
Să fie al nostru dreptul şi a noastră datoria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,

Traiasca in fericire si liniste poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a cincea
*

Jurăm din milioane de inimi şi destine,
Din orice fel de sânge ne murmură în vine,
Jurăm bătrân şi tânăr, femeie şi bărbat,
Credinţă româniei, necondiţionat,
Că ţara-i bogăţia ce vejnic ne rămâne,
Şi glasul ei ce îndeamă deşteaptă-te române,
Nu ne-nspăimântă nimeni cu forţa sau cu sila,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Traiasca in fericire si liniste poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a şasea
*

Sîntem de e nevoie, o ţară de soldaţi,
Sîntem de e nevoie, un lanţ de munţi Carpaţi,
Durerea tări noaste facută-i să ne doară,
Ne place libertatea ca oameni şi ca ţară,
Şi soarele dreptăţii să lumineze sfânt,
O ţară în roşu, galben şi albastru pe pământ,
Acesta-i viaţa noastră, aceasta ni-i tăria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască trïcolorul.
*
*
Versuri: Adrian Paunescu
*
Muzica: Nicu Alifantis

gavrila
Oaspete
gavrila
29 iunie 2011 20:00

Ne bucuram foarte mult ca se munceste la un nou proiect de lege al gradatului voluntar. Faptul ca unii sunt pro alti contra, sau altii vin si cu alte propuneri inseamna ca acest site este unul democratic. Este foarte bine ca LMP-ul conlucreaza cu Asociatia Romil, pentru ca scopurile noastre sunt comune iar telurile trebuiesc atinse. 
Proiectul celor doi domni de la Turda este bun dar nici propunerile ligii nu trebuiesc neglijate, de aceea cred ca cel mai bine este sa se puna la o masa toti cei implicati in acest proiect sa se discute si atunci suntem siguri ca va iesi ceva bun, ceva ce nu au avut militarii angajati niciodata:
O LEGE DREAPTA SI NEDISCRIMINATORIE 
Vreau sa felicit si sa le mutumim domnilor Arion de la Turda!
Felicitari asociatiei Romil pentru faptul ca sunt alaturi de acest proiect de lege si alaturi de LMP! 
Felicitari ligii militarilor profesionisti si implicit conducerii acesteia pentru toate actiunile pe care le-a avut pana in prezent si pentru cele din viitor! 
Mai vreau sa le multumesc celor doi Presedinti de onoare ai ligii militarilor profesionisti, domnului senator Alexandru Cordos si domnului deputat George Scutaru!

Dragi colegi, sunt sigur ca in septembrie va iesi un PROIECT DE LEGE drept si fara discriminare intre militari.

ONOARE SI PATRIE!

G. C.
Oaspete
G. C.
26 iunie 2011 21:51

Camarazi,personal doresc un proiect de lege care sa ofere militarului S.G.V.o stabilitate din punct de vedere profesional dar si dupa iesirea din activitate.
Mie mi se pare absolut normal ca cei care implinesc 50 de ani si mai pot face fata privatiunilor si baremelor militare sa ramina in sistem pina la virsta integrala de pensionare.
De asemenea ,recunoasterea grupelor de munca ar trebui facuta din 1990.

gavrila
Oaspete
gavrila
29 iunie 2011 20:23

ai dreptate G.C. noul proiect de lege trebuie sa ofere militarului voluntar o protectie si la iesirea din sistem, de aceea liga militarilor profesionisti a propus 20 de solde brute la iesirea la limita de varsta. Iar limita de 50 de ani cred ca ar multumi si pe sgv si pe cei din Ministerul Apararii. Propunerile ligii atat la audienta din 1 aprilie 2011 de la MAN au fost foarte pertinente si la obiect. Inca o data felicitari LMP!

PRICINA
Oaspete
PRICINA
29 iunie 2011 14:59

Salutari camaraderesti din Craiova, pentru Liga militarilor profesionisti si pentru reprezentantii sai.
Felicitari pentru toata munca depusa si pentru lupta dusa cu abnegatie, pentru un nou proiect de lege privind gradatii profesionisti.
Felicitari de asemenea celor doi juristi din Turda, cat si presedintilor de onoare ai LMP, domnul senator Alexandru Cordos si domnul deputat George Scutaru.
     Succes mai departe LMP!

facebook-profile-picture
Administrator
26 iunie 2011 22:17

Cornele, asa ceva a propus L.M.P.-ul. limita de varsta de 50 de ani si optional cine poate face fata sa ramana mai departe in sistem.

sorin
Oaspete
26 iunie 2011 15:16

Ca si membru in Asociatia Romil aprob si sustin noul proiect de modificare al legii 80 ( Statutul cadrelor militare ) initializat la TURDA de catre doi fosti militari indiferent de culoarea lor politica actuala .
In contextul unei armate moderne in care coeziunea si specialitatea , duce la o buna organizare si rezolvare a situatiilor extreme la care sunt supusi membrii sai , eliminarea barierelor intre militari nu poate fi decat benefica , fara stirbirea respectului pentru gradul superior , fie ca e vorba pornind de la simplul soldat pana la ierahia si varful armatei romane .
In ecuatia ce coordoneaza sistemul militar , soldatii si gradatii profesionisti sunt o veriga importanta fara de care acest angrenaj nu poate rula , dovada vie fiind misiunile importante duse cu brio la capat de catre militarii profesionisti in teatrele de operatii .
Militarii sunt o mare familie , categoria lor , ca si corp distinct , nu face decat sa intareasca ideea ca , intr-o familie fiecare membru are rolul sau hoatarator in functionarea acesteia .
In contextul in care in anii anteriori Romania a renuntat la efectuarea stagiului militar obligatoriu , soldatii si gradatii voluntari sunt baza executiei in armata , acestia sunt actualii executanti si viitorii instructori ai generatiilor ce vor veni catre sistem .
Permisivitaea sistemului , simpliatea acestuia de a oferi celor ce doresc sa imbrace haina militara o cariera care sa intrevada un final dupa un anumit numar de ani , va fi cheia care va face din armata romana o armata moderna si atractiva pentru generatiile ce vor veni de buna voie catre sistem.
Propunerea de trecere a SGV in randul cadrelor militare ca si corp aparte nu are decat sa bucure si sa fie sustinuta de catre toata suflarea militara din aceasta categorie si nu numai , camarazii acestora ierahici in grad consimtind moral de foarte mult timp acest lucru si sprijinind efectiv colegii lor mai mici in grad , ori de cate ori au avut prilejul .
Benefic pentru SGV , proiectul aduce in lumina trei lucruri importante si anume , o cariera care se va desfasura in cunostiinta de cauza , soldatul sau gradatul voluntar stiind cand pleaca la drum si cand se va termina acesta, ca si colegul lui , subofiter sau ofiter .
Motivarea ca acesta sa fie autodidact sa fie bine pregatit pentru a inainta in cariera militara si a ajunge la final .
Stoparea plecarii din sistem a unor militari de valoare care , dupa investitii repetate ale sistemului in pregatirea lor , acestia sunt scosi din sistem fara a putea transmite din experienta lor generatiilor mai tinere si fara a–si putea aduce aportul in unitatile unde sunt incadrati la pregatirea si perfectionarea celor noi sositi , “know how ‘’ –ul fiind baza pregatirii in multe armate moderne partenere, unde instructorii desi detin grade inferioare pregatesc specialisti valorosi .
Ca si noutate foarte pertinenta si reala , reprezentarea juridica gratuita a militarilor, de catre juristi familiarizati cu legile si regulamentele militare, vine sa intareasca inca o data ideea ca armata romana trebuie sa-si protejeze miltarii pusi in asemenea situatii , partea juridica civila nefiind ancorata in cotidianul militar , acest lucru ducand de multe ori in caz de nevoie , la o aparare juridica fara intelegerea esentei sistemului , care este total diferit in prisma regulamentelor militare si care nu ofera o substantiala si reala aparare .
Indiferent daca aceasta propunere va avea sau nu o finalizare ,ca si membru al Romil salut proiectul , asociatia din care fac parte fiind o entitate ce se ocupa cu drepturile militarilor , si care conform statutului sau sprijina orice initiativa care va duce la imbunatatirea calitatii vietii militarior atat activi in rezerva sau retragere , prioritara fiind dupa parerea mea , soarta unor membrii care dupa o cariera de 20 de ani sau mai mult nu au acelasi azimut ca si colegii lor cu care au servit alaturi in acest timp , datorita exclusivismului sistemului .
Sorin Stroila
Secretar General Romil

facebook-profile-picture
Administrator
26 iunie 2011 22:03

Conducerea Ligii a stabilit impreuna cu domnul Presedinte de Onoare al LMP, cu domnul Arion, cu Sorin Stroila [Asociatiei Romil] o intalnire oficiala pentru a discuta si a ne sfatui in privinta noului
PROIECT DE LEGE 80/95, care va aparea in septembrie.

grig
Oaspete
grig
15 iulie 2011 22:20

SALUT!
Nu incercati vreo colaborare cu asociatia romil. Nu mai incercati nimic in ceea ce priveste aceasta asociatie de amatori. Se pare ca acolo se intampla lucruri ciudate, sunt doua „clanuri” care urmaresc puterea!?! De 1 an si ceva de zile aceasta asociatie nu a facut nimic concret in ceea ce priveste imbunatatirea statutului sgv, dimpotriva. Nu au avut activitati, nu au avut actiuni, nu au avut nimic. Nu vedeti ce se posteaza pe site, unii afiseaza pedepse si avertismente unora… altii din cealalta tabara le anuleaza… si tot asa. Nu cred ca LMP ar putea avea discutii serioase cu o asociatie de amatori neseriosi. Aceasta asociatie nu urmareste decat cei 2 % la inceputul anului de la militari si in rest… nimic, doar vorbe, certuri si nesiorizitate din partea romilului.
LMP tace si face!
Vreau sa felicit LMP pentru tot ceea ce inseamna o adevarata asociatie militara!
Cu deosebit respect

Gabriel Merlan. LMP.
Oaspete
Gabriel Merlan. LMP.
22 august 2011 22:13

Stimate Grig !! suntem bucurosi de aprecirile tale la adresa LMP.,este drept la noi se propun si se dezbat multe ,nu urmarim nici lauda nici afirmarea sau mai rau indisciplina.Tot ce facem are caracter socio profesional ,nicidecum sindical ,faptul ca sunt atatea neclaritati in legile care ne incadreaza statutul nostru de SGV ne face sa nu stam indiferenti ,incercand a atentiona si cere unor oameni de la conducere reabilitarea acestui segment de militari.Cat despre colaborare si discutii trebuie sa intelegi ca ele sunt constructive indiferent de persoana sau grup , indeosebi daca reusim sa punem macar o caramida la ceia ce vrem sa construim. Apreciez sustinerea ta a cauzei noastre ,iti multumim ! Cu respect Gabriel Merlan –membru Consiliul de Conducere.

Gabriel Merlan LMP.
Oaspete
Gabriel Merlan LMP.
26 iunie 2011 23:58

Domnilor  Stroila si Albu ,
ma bucur nespus de mult ptr buna colaborare intre Romil si LMP.,salut discursul domnului Stroila ,este competent si clar   .
Faptul ca in septembrie se preconizeza o intalnire cu oameni importanti din „comisia de aparare” spre a propune si dezbate un nou proiect de lege care sa modifice  si sa clarifice statutul  SGV-lui este un pas imens pentru militarii profesionisti , as vrea sa  multumesc celor implicati in aceasta munca titanica ,cat si celor care ne asigura sprijinul.
Cum spuneam altadata ,liga merge bine  ,directionarea ei  este responsabilitatea noastra ,trebuie sa fim uniti ,competenti si disciplinti.
Trebuie sa fim mandri de culorile drapelului !!!
Trebuie sa fim mandri de tara si natiunea noastra !!!
Trebuie sa fim mandri ca  suntem militari  !!!
Cu  stima Gabriel Merlan .

facebook-profile-picture
Administrator
26 iunie 2011 9:56

Ziua drapelului – 26 iunie

Drapelul tricolor românesc, alături de stemă şi imn reprezintă un însemn naţional important al neamului nostru. El are o tradiţie populară şi creştină precum şi una revoluţionară.

Reunirea celor trei culori ale drapelului românesc – roşu, galben şi albastru – are adânci semnificaţii istorice, exprimând continuitatea poporului român, legăturile permanente între românii de ambele versante ale Carpaţilor, idealurile de unitate şi independenţă care au ghidat neamul românesc de-a lungul întregii sale existenţe.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998 Ziua Drapelului Naţional. Conform legii, această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Culorile roşu, galben şi albastru au fost folosite şi de strămoşii noştri daciDragonul dacicstrămoşul Tricolorului, era structurat cromatic, în cele trei culori atât în Dacia cât şi, ulterior, în provinciile romane, în care dacii au slujit ca ostaşi. Edificator în acest sens menţionăm cohorta de 1000 de daci recrutată, începând din timpul împăratului Hadrianus, denumită “Cohors I Aelia Dacorum”, care a fost trimisă în extremitatea nord-estică a imperiului, în Britania. Aici şi-a avut reşedinţa şi castrul la “Amboglana (Comboglana)” timp de două secole.

În cartea istoricului german J. F. Neigebaur, consacrată Transilvaniei şi publicată la Braşov în 1851, se face menţiunea că cele trei culori ale drapelului românesc sunt o moştenire de pe timpul Daciei Traiane.

Mergând înapoi, pe firul istoriei, constatăm că cea mai veche însemnare despre tricolor, ca formând culorile Daciei, se află în Novella XI, dată la 14 aprilie 535 de împăratul Justinian (527 – 565) cu prilejul fixării teritoriilor supuse Arhiepiscopiei din Justiniana Prima, care cuprindea, alături de regiuni din Panonia Secunda, părţi din fosta Dacie română, formată din Dacia Cisdanubiană (Dacia Mediteraneea şi Dacia Ripensis) şi Dacia Transdanubiană, aceasta din urmă fiind alcătuită din ţinuturile vecine cu Dunărea, de la gura Tisei până la vărsarea Oltului, ale Banatului şi Olteniei.

Decretul imperial, care stabilea şi însemnele acestor teritorii, descrie astfel stema Daciei Justiniane: “Din partea dreaptă, în prima diviziune, scut roşu, în mijlocul căruia sunt văzute turnuri, însemnând Dacia de dincolo, în a doua diviziune, scut ceresc (de culoarea cerului, adică albastru), cu semnele tribului burilor, ale cărui două laturi (margini) sunt albe, iar mijlocul (câmpul dintre cele două scuturi) auriu (galben)”.

În acest simbol heraldicscutul albastru, cuînsemnele tribului burilor, reprezenta acea parte a Daciei Traiane aflată încă sub stăpânirea efectivă a lui Justinian, respectiv Banatul şi Oltenia de azi, sau fostaDacie Malvensis, locuită de buri, cel mai reprezentativ trib al dacilor, precum şi o zonă a Transilvaniei, ce se întindea de-a lungul drumului comercial care ducea spre regiunile aurifere din Munţii Apuseni, unde săpăturile arheologice au confirmat existenţa aşezărilor romane până în secolul al VI-lea, adică fosta Dacie Porolissensis. Scutul roşu, însemnând Dacia de dincolo, se referă la sudul şi centrul Moldovei, altă parte a Daciei Traiane pe care Imperiul roman de răsărit o considera posesiune a sa, cel puţin în principiu, aflată însă în afara teritoriului deţinut efectiv de către romani. Precizarea Dacia de dincoloavea în vedere tocmai poziţia geografică şi politică deosebită a acestei părţi a Daciei. Mijlocul auriurespectiv câmpul galben dintre cele două scuturi (roşu şi albastru), reprezintă, fără îndoială, Muntenia de astăzi sau fosta Moesie inferioară.

Prin urmare, cele trei culori, roşu la dreapta, galben la mijloc şi albastru la stânga, din stema Daciei Justiniane, aşezate în ordinea şi în poziţia culorilor drapelului românesc de astăzi, se referă la Dacia Traiană, confirmând afirmaţia lui J. F. Neigebaur că tricolorul românesc este o moştenire de la începuturile mileniului întâi.

După 1948, steagul tricolor a fost modificat prin plasarea în centrul său a unei noi steme, ce simboliza o nouă formă statală, republica populară, şi, după 1965, republica socialistă.

Roşu, simbol al măririi, bravurii, îndrăznelii şi generozităţii, precum şi al sângelui vărsat în lupte, puterii de viaţă şi energiei strămoşeşti;

În decembrie 1989, când masele s-au ridicat împotriva dictaturii, drept expresie a condamnării vechiului regim, a fost îndepărtat de pe flamura tricolorului însemnul heraldic ce se dovedise nedemn de istoria noastră naţională.

Galben (sau aur), simbol al forţei, bogăţiei şi purităţii, precum şi al holdelor aurii de grâu din timpul verii;

Albastru (sau azur), reprezintă aerul, cel mai nobil element după foc şi simbolizează blândeţea, frumuseţea nobleţea şi buna credinţă

Balta Louis Edmond
Oaspete
Balta Louis Edmond
25 iunie 2011 11:58

Noi vrem un proiect de lege care sa fie numai al nostru al militarilor profesionisti.

Noi nu vrem sa intram in 80/1995.
Dorim un proiect de lege care sa ne asigure la 50 de ani protectie sociala la iesirea din sistemul militar cu solde compesatorii si pensii anticipate. Dupa 50 de ani, optional sa se poata sta in sistemul militar.
Asa cum cadrele militare au avut o lege [164] si puteau iesi cu solde si pensii fara sa-i intereseze de MAC-ii care ieseau la 40 de ani fara niciun leu, asa ne dorim NOI un proiect de lege al MILITARILOR PROFESIONISTI. Noi am fost cei mai discriminati militari si acum ne dorim o noua LEGE care sa ne reprezinte!
Acest NOU PROIECT DE LEGE al gradatilor profesionisti, la care lucreaza oameni foarte importanti din Bucuresti, va aparea in septembrie si va fi intodus spre dezbatere la Comisiile de aparare din Camera Deputatilor si Senat!
Pe NOI cei din Liga Militarilor Profesionisti nu ne-a intrebat si nu ne-a cerut nimeni sfatul despre proiectul propus de cei doi juristi din Turda prin Cocus Florin.
. Tot el ne indeamna sa ne castigam dreptul la grupele de munca din 1990 pana in prezent in… instanta. Pai ce facem? Incepem sa ne cheltuim banii si timpul in salile tribunalelor?! Cand putem foarte simplu printr-o noua lege a sgv sau discutand diplomatic cu reprezentanti ai Ministerului Apararii sa rezolvam problema.
Avem semnale ca se va discuta despre aceasta problema cat de curand.

NOI CONSILIUL DIRECTOR AL LMP NU AM FOST CONSULTATI DESPRE ACEST PROIECT DE LEGE AL MILITARILOR PROFESIONISTI.
Noi avem nevoie de oameni care prima data asculta doleantele si propunerile noastre si dupa aceea sa se apuce de facut proiecte de lege
In curand va avea loc sedinta Consiliului Director al LMP.
gavrila
Oaspete
gavrila
29 iunie 2011 20:30

domnule Balta trebuie sa avem rabdare si numai prin dialog si negocieri puteti sa faceti ceva bun pentru acest corp de militari. Mai lasa unii de la ei, altii vin cu alte propuneri care bineinteles trebuie argumentate si atunci cu mai multe minti luminate poate sa iasa o treaba excelenta in septembrie. Sunt sigur ca ve-ti ajunge la un numitor comun, pentru ca si propunerile dumneavoastra sunt foarte bune.
Va doresc succes!

Gabriel Merlan LMP.
Oaspete
Gabriel Merlan LMP.
25 iunie 2011 22:41


Domnule Edmond Balta ,
Cu tot respectul ptr.dumneavoastra imi permit sa exprim cateva puncte de vedere privitor la situatia ” de fapt” care o expuneti .
Incep prin a saluta initiativa fratilor Arion ,am remarcat ca sunt fosti militari si sunt interesati direct sau indirect de soarta militarilor profesionisti, respectele mele ptr.ei —-insa felul cum s-a prezentat initiativa proiectului (primul reportaj)nu este de bun augur.
Lasam la o parte punctele analizate care inca prezinta neclaritati si cer o consfatuire intre organizatiile militare care ne reprezinta (LMP.-Romil)proiectul spre initiere trebuia sa aiba o prezentare prealabila sub o alta forma , ma refer la faptul ca nu trebuia prezentat sub aspect politic pe acest „site”.
Cu tot respectul ptr.ardeleanul meu Florin Cocus ,atrag atentia tuturor membrilor cat si conducerii „ligii” sa nu ne mai intalnim cu situatii de exprimari politice pe situl’ ligii deoarece statutul nu ne permite—nu imi doresc sa dau raspundere de cauza ptr faptul ca sunt membru intr-o asociatie care printr-o greseala luneca catre politic.
Am un deosebit respect ptr.camarazii de la Turda,am un deosebit respect ptr.camarazii de la Constanta si am profunda recunostiinta ptr.oamenii politici care ne asculta si se inplica ptr.interesele noastre ale Militarilor Profesionisti.
Propun sa analizam lucrurile mai calm si sa nu intram in sfera „ideiilor complicate” din punctul meu de vedere ,varsta maxima in sistem este ideal pana la 50 de ani pentru un SGV ,mai mult nu, ma simt batran ptr. a fi militar !!
Cat despre initiativa unui nou proiect de lege din partea unor oameni politici de la centru ,sunt deacord ,dar propun o consfatuire intre initiatorii de la Turda si Bucuresti ,indeosebi tinand cont ca sunt din acelasi partid ,o colaborare este chiar necesara ptr. a nu naste situatii neplacute la dezbaterea proiectului in Parlament.
Noi trebuie sa apreciem orice initiativa favoravila militarilor,nu trebuie sa respingem nici o mana de ajutor ,as vrea sa va amintiti de vremurile cand nimeni nu misca un deget ptr.noi,doar ca trebuie mobilizare ,analizare competenta si sustinere din partea camarazilor din toata tara .
Pentru a caracteriza munca domnului Cocus va expun o parabola „drumul catre iad este pavat cu intentii bune” !!………..sa fim uniti ,competenti si disciplinati !
Cu stima si respect Gabriel Merlan –Cluj.

facebook-profile-picture
Administrator
26 iunie 2011 21:50

Gabi ai dreptate sunt foarte multe neclaritati in acest proiect de lege, care ne „arunca” intre legi. Noua ne trebuie o lege a gradatului profesionist clara, simpla si la obiect, in care sa stim sigur cu ce protectie vom putea iesi din sistem si care sa ne recunoasca toate drepturile din 1990 pana in prezent inclusiv grupele de munca.
Primul articol cu tenta politica, a fost postat pe site fara a avea acordul Consiliului Director al Ligii Militarilor Profesionisti.
De aceea s-a retras imediat.

ionut
Oaspete
ionut
25 iunie 2011 8:18

domnilor, pe la 53-55-56-58 de ani daca voi fi in in armata pe langa ranita, armament si munitie voi avea nevoie si de un… baston. Nu de maresal ci de pensionar. In sistemul comunist rezervistii trecuti de 50 de ani nu erau chemati la mobilizare in caz de razboi, pentru simplu fapt ca mai marii statului si ai armatei considerau ca la aceasta varsta un om nu mai putea lupta. In timpul celui de-al doilea razboi mondial cei trecuti de 50 de ani nu erau mobilizati pentru front, pentru acelasi motiv.  Un ofiter, maior, sau colonel poate sa stea pana la 55 sau 60. Un subofiter plutonier adjutant care i se da o magazie in primire poate sa stea pana la 55 sau 60. Ce facem cu noi care suntem “soldatii” armatei romane? cei care duc greul in armata? de la care se cere cel mai mult? Cred ca propunerea lmp ca un militar voluntar sa ramana in sistem pana la 50 de ani este cea mai aproape de adevar. Cu conditia de a beneficia de protectie sociala reala, sau daca cineva doreste sa ramana si peste 50 sa o faca optional.Asteptam un proiect de lege adevarat pentru noi. Felicitari lmp si succes mai departe!

florin66
Oaspete
florin66
24 iunie 2011 21:20

As dori sa fac unele precizari referitoare la acest proiect de lege si la  comentariile de pina acum. inainte de a face comentarii ar trebui ca,cei care le fac sa studieze inainte legislatia in vigoare adica legea  unitara  a salarizarii legea unitara a pensiilor,pentru a vedea ce drepturi au S.G.V. Acest proiect de lege a fost conceput in conformitate  cu legislatia in vigoare. Daca se va studia legea , se va vedea ca nimeni nu este obligat sa stea in armata pina la virsta de 60 de ani cum se vehiculeaza in comentarii.Si vreau sa mai spun ceva, sa stiti ca uneori ma gindesc la faptul ca noi romanii meritam sa traim asemenea vremuri. Cind vedem ca nimeni nu ne baga in seama si nu ne da drepturi ne suparam, iar cind cineva incearca sa faca ceva pentru noi incepem sa il criticam inainte de a vedea daca e bine sau nu ce face . La noi la romani incep sa cred ca acest lucru devine o obsesie. Si mai vreau sa stiti ca imi asum aceste afirmatii
Cu sitma
GABRIEL FLORIN COCUS
Vicepresedinte L.M.P.

Isabel
Oaspete
Isabel
25 iunie 2011 0:19

Poate ca ai dreptate in ceea ce spui dar cred ca noi romanii ne-am saturat ca altii sa gindeasca in locul nostru si pe viata noastra, asa ca mi-as dori ca cel care vrea sa faca ceva pentru mine sa imi ceara si parerea.Nu intotdeauna ceea ce este bine pentru el este si pentru mine.In rest , va doresc numai bine!

Isabel
Oaspete
Isabel
25 iunie 2011 0:13

Draga Florin, nu cred ca cineva poate sa aiba ceva impotriva unei legi care sa il ajute sa isi imbunatateasca viata, dar cred in continuare ca o lege trebuie sa reflecte nevoile pe care ,cel in spre care este indreptata aceasta lege , le are.Mi-se pare nefiresc ca cei care au conceput aceasta lege sa nu ceara parerea celor implicati.Trebuie sa ne gindim ca un sgv are functie de executie iar cum bine a spus d-nul Albu , nu se poate sa stai in armata pina la 55 sau 60 de ani ca sgv.Aceasta lege va decima sgv-ii prin impunerea unor bareme drastice cu ajutorul carora vor fi dati afara foarte multi inainte de 55-60 de ani fara sa aiba protectie sociala.V-ati gindit la asta?
SGV-ilor le trebuie o singura lege a lor, simpla si la obiect. Nu trebuie sa ne complicam.
Cu limita de varsta la 50 de ani si optional cine vrea sa mearga mai departe.
Sa se recunoasca grupele de munca din 1990 pana in prezent.
Sa se beneficieze la iesirea din sistem de protectie sociala formata din pensie anticipata si 20 de solde compesatorii. Mocanu a subliniat foarte bine ca un fost sgv ar trai mai bine dupa 50 de ani cu o pensie anticipata si un salariu in sistemul privat.
Sa se beneficieze de reconversie profesionala reala la iesirea din sistemul militar.
Sa se dea inapoi gradul de sergent celor care au fost degradati abuziv.
Toata lumea stie ca in caz de razboi nu erau mobilizati cei trecuti de 50 de ani. Voi ce propuneti? In loc sa va facem viata mai usoara simplificand-o pritr-o lege simpla a sgv, ne complicam cu o lege care va da loc de interpretari in legea pensiei si a salarizarii.
S-au sunt interese a celor care nu s-au reincadrat si acum s-au trezit ca nu au limita de varsta de 20 de ani pentru a putea beneficia de pensie speciala la 55 sau 60…
Cred ca propunerile LMP sunt foarte bune si asteptam celalalt proiect de lege, care ar avantaja mai bine sgv-ii.

Cunoatsteti bine faptul ca atunci cind se dau probele sportive sgv-ii dau separat fata de cadrele militare.
Trebuiesc luate in considerare toate aspectele acestea si apoi prezentat proiectul de lege.Va doresc succes in proiectele pe care le intreprindeti , dar numai alaturi de cei direct implicati! Numai bine!!

facebook-profile-picture
Administrator
24 iunie 2011 22:06

Florine sa sti ca si noi am studiat foarte bine si legea unitara a salarizarii [284] si legea unica a pensiei [263]. Actualul proiect de lege este egal cu zero daca nu ni se recunoaste grupele de munca cu conditii deosebite sau speciale din 1990 pana in prezent. Momentan beneficiem doar din ianuarie 2011. 
Sper ca nu deranjeaza pe nimeni daca va mai exista un alt proiect de lege care va aparea in septembrie. 
Noi am discutat foarte clar ca limita de varsta sa fie 50 de ani cu prelungire optional pentru cei care vor sa continue in sistemul militar pana cand vor putea face fata baremelor fizice.
Ai uitat?   doar ai fost cu noi in audienta la Ministerul Apararii. Uita-te pe site-ul LMP si vezi  raportul adresat Ministrului Apararii inclusiv propunerile LMP.
Noi am propus ca la iesirea din sistem la 50 de ani si dupa pentru cei care vor sa continue militarii profesionisti sa beneficieze de protectie sociala si reconversie profesionala la iesirea din sistem printr-o lege a noastra.
Am discutat aceaste propuneri cu oameni foarte importanti din Bucuresti inainte de a sti despre acest proiect de lege de la Turda si nu mai putem da inapoi. 

Trebuie sa tinem seama de parerile tuturor militarilor si inainte de a
face un proiect de lege trebuiesc consultati si intrebati cei care sunt incadrati in prezent in armata. Nu trebuie sa ne raportam la unele interese a unor colegi.

Nimeni nu a criticat pe nimeni, dar fiecare are dreptul la opinie. Dimpotriva am salutat interesul unor oameni care vor sa ajute… dar acesti oameni trebuia sa se consulte cu noi inainte, cei care suntem incadrati in armata cei care cunoastem in prezent cel mai bine sistemul militar.

Suntem deschisi in continuare la dialog.
In septembrie va aparea si alt proiect de lege. Putem ajunge la un consens pentru imbunatatirea calitatii vietii militarului profesionist atat cat se afla in activitate dar si ATENTIE! cand este terecut in rezerva!
Este foarte important!!

ONOARE SI PATRIE!

Dan A. – Prim-vicepresedinte al Ligii Militarilor Profesionisti.

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
24 iunie 2011 21:06

   In primul rand liga nu s-a dizolvat asa cum fac anunturi unii binevoitori [in scurta viata a LMP!?!].
 In al doilea rand la „anumite”articole dupa acest site nu s-a cerut si parerea noastra a celor din consilul director despre publicarea lor si mai ales despre esenta lor, mai ales cele cu tenta politica [ma refer la primul articol despre proiect].
ATENTIE MARE! Cititi Statutul LMP!
Am vrea ca de acum incolo sa nu se mai posteze pe site-ul LMP nici-un articol fara aprobarea consiliului director al Ligii sau a prim-vicepresedintelui Dan Albu.
Am dori sa nu se mai intample asa ceva de acum incolo.
Domnule Florin, nu crezi ca ar fi trebuit sa ne anunti si pe noi cand ai lucrat cu domnii Arion la acest proiect de lege? Nu crezi ca trebuia ca vicepresedinte al LMP ales de noi cei din Constanta, ca trebuia sa te consulti si cu noi? Asa era camaraderesc si firesc.
Nu stiu de ce atita rautate in loc sa fim uniti,sa colaboram ,sa ne intilnim sa discutam si dupa aceea sa facem proiecte de lege,dar sa le facem cu toti impreuna fara a ne raporta la interesele unora…..
 Daca sunt interese in elaborarea acestor proiecte nu am de unde sa stim ,dar eu unul cred ca ar trebui sa avem aceleasi interese si sa  castigam toti, dar repet numai impreuna, consultandu-ne ca niste adevarati camarazi!
Foarte curand va avea loc sedinta Consiliului Director al ligii.
Cu respect Mugurel Lupu 
                  Administrator L.M.P  

PRICINA
Oaspete
PRICINA
24 iunie 2011 16:19

Cred ca limita de varsta a militarilor profesionisti trebuie sa fie pana la 50 de ani, cine vrea sa continue sa fie pana la varsta la care poate sa suporte privatiunile militare si sa treaca baremele fizice.
Atat cat si la 50 de ani si dupa, militarii profesionisti sa poata beneficia de o protectie sociala, adica, pensie anticipata si salarii compensatorii si o recomversie profesionala reala la iesirea din sistemul militar.
De la 50 de ani, militarul profesionist care alege sa continue, sa dea examenele anuale. Ducerea varstei militarilor profesionisti pana la 60 de ani ar insemna imbatranirea armatei.                                    
Felicitari Ligii Militarilor Profesionisti pentru toata activitatea desfasurata in slujba gradatilor profesionisti din armata romana.
Felicitari tuturor oamenilor de bine , care vor si pot ajuta acest corp de militari.
Succes mai departe L.M.P.

Monica
Oaspete
Monica
24 iunie 2011 11:45

Felicitari conducerii ligii pentru preocuparea constanta in sprijinul militarilor profesionisti din toata tara. Si proiectul domnilor Arion este bun dar cred ca normal si firesc este sa se tine cont si de cei care inca sunt in sistemul militar. Ei ar trebui intrebati primii. Cred ca o dezbatere pe aceasta teme ar fi benefica, dar nu una telefonica si nu pe site ci doar in fata unei mese rotunde. Nu cred ca ar fi o problema daca am vedea si un alt proiect de lege, ati putea alege ce este mai bun. Am participat si eu la unele activitati ale LMP si vreau sa spun ca am cunoscut oameni extraordinari cum ar fi Lupu, Albu, Mocanu, fratii Balta si altii. Oameni care se implica foarte mult in liga. Am inteles din spusele lor ca si in tara sunt oameni extraordinari in LMP; am auzit nume ca Hadarean, Suteu, Merlan, Honciuc. Am cunoscut oameni extraordinari si in LMMM, cum ar fi domnul Banu si domnul Mihailescu.
Domnilor, muncind impreuna si numai uniti ve-ti reusi! Va doresc succes!

Gabriel Merlan LMP.
Oaspete
Gabriel Merlan LMP.
25 iunie 2011 22:47

Monica !!!
Merlan de la Cluj  multumeste ptr. aprecieri !!

Sa fim uniti ,competenti si disciplinati.

Tudor
Oaspete
Tudor
24 iunie 2011 11:06

Felicitari d-lui Cocus pentru articol

Mihai
Oaspete
Mihai
24 iunie 2011 10:38

Sunt un svg din Zalau si-l sustin pe dl Gabriel Cocut,in demersurile sale de a promova acest proiect de lege.

florin66
Oaspete
florin66
24 iunie 2011 20:34

0728925395,0743468346,0767589596 te rog suna-ma

facebook-profile-picture
Administrator
24 iunie 2011 11:12

Si noi il sustinem pe Florin Cocus, doar face parte din conducerea L.M.P., este unul de-al nostru este VICEPRESEDINTE ales de noi cei din Constanta. Florin are meritele lui, a fost alaturi de noi la Bucuresti in audienta din 01.04.2011 la M.AP.N.
Noi nu am spus ca acest proiect de lege nu ar fi bun… ci dimpotriva salutam OAMENII DE BINE care vor sa ajute militarii profesionisti greu incercati din 1990 pana in prezent. Din pacate acesti oameni sunt din ce in ce mai putini.
Ieri am discutat cu domnul Arion telefonic si pot spune ca mi-a lasat o impresie foarte buna. Sunt OAMENI DEOSEBITI care vor sa indrepte o lege si sa ajute.
Dar va trebui sa colaboram, sa ne sfatuim si sa ajungem la un consens spre binele tuturor militarilor profesionisti.
Nu este cu nimic rau daca venim si cu un alt proiect de lege astfel incat militarii profesionisti sa poata sa aleaga si sa-si dea cu parerea care este mai bun si care ii avanteajaza mai bine. Fiecare are dreptul la o opinie asa este democratic.
De aceea am luptat in decembrie ’89!
Acum se va intra in vacanta parlamentara dar in toamna se vor lamuri lucrurile. Poate vom „merge” pe acest proiect de lege, cine stie? Poate acest proiect de lege a domnului Arion, va fi un succes, iar celalalt nu va fi „imbratisat”… depinde foarte mult de unele aspecte… cum ar fi grupele de munca, de exemplu… Vom vedea.

Salut pe aceasta cale pe domnul Arion Cristian si domnul Arion Ciprian, initiatorii acestui proiect de lege care vine in sprijinul militarilor profesionisti.

Dan A. – L.M.P.

facebook-profile-picture
Administrator
24 iunie 2011 11:17

Si inca ceva domnule Mihai… ori esti Gelu… ori Mihai. Ori esti din Zalau, ori din Timisoara? Hotaraste-te.

danutshark
Oaspete
danutshark
24 iunie 2011 9:26

Este adevarat, nu am fost consultati despre acest proiect de lege si nu ne-a intrebat nimeni, noi ce vrem. Dar se pare ca sunt anumite interese din partea unor colegi de-ai nostri [reincadrarea si realizarea stagiului minim de cotizare de 20 de ani pentru a iesi mai devreme la pensie].
De ce nu s-au reincadrat can au avut ocazia? Acum si-au dat seama ca nu au stagiul minim de cotizare de 20 de ani conform legii 263 si incearca prin anumite tertipuri cu anumite proiecte de lege sa revina in sistemul militar numai pentru… a putea sa iasa la pensie integrala la 60 si nu la… 65.
Nu, ca n-am fi de acord cu ei, dar TREBUIE SA SE TINA SEAMA SI DE CE VREM NOI fara a ni se impune ceva ce unii dintre noi nu doresc. Eu de exemplu vreau sa ies din armata la 50 de ani si sa am o protectie sociala reala. Pot lucra ca sofer oriunde si cu o PENSIE PARTIALA si cu un SALARIU IN SISTEMUL PRIVAT as duce-o mult mai bine decat cu o solda lunara de sgv… pana la… 60 de ani. Cred ca sunt foarte multi camarazi care sunt in asentimentul meu. Oricat de mare experienta am avea, ofiterii vor stramba din nas cand vor avea in companie gradati voluntari la 54, 57 de ani…. Si acum sa fim seriosi, care militar voluntar ar vrea ca la 55 de ani sa primeasca ordine de la un sergent major de 25 de ani?!? Sau care vrea ca la o „varsta venerabila” sa faca sectoare „la greu” si subofiterii tinerei sa stea si sa uite si sa mai si comenteze „vezi ca nu ai dat bine aici…”
Cel mai bine este sa punem pe fata cele doua proiecte de lege si militarii profesionisti sa hotarasca care este cel mai bun, pentru ca si alti OAMENI care vor sa ajute gradatii profesionisti muncesc la un nou proiect de lege incercand sa ne ajute.

Salut si eu pe Presedintele de Onoare al L.M.P., domnul Cordos!

ONOARE SI PATRIE!

Danut M. – Vicepresedinte L.M.P.

Isabel
Oaspete
Isabel
23 iunie 2011 0:03

As fi vrut sa avem alaturi de comentariul lui Cocus Florin si un punct de vedere al Ligii care sa aduca unele precizari la faptul ca acest proiect a fost creat fara a avea un punct de vedere al Ligii Militarilor profesionisti, un proiect care se vrea a ajuta SGV-ii dar fara sa fie obiectiv.Va rugam ca in acest proiect sa apara modificarile pe care Consiliul director al Ligii vi le-au trimis dara care nu au primit un accept sau un punct de vedere, noi nu mai vrem ca alti oameni de bine din afara sa gindeasca in locul nostru , fara ca ideile lor sa se potriveasca nevoilor si profilului nostru.Poate ca cineva intelege ca a trada interesele sgv-ilor pentru a avansa in grad nu este un lucru tocmai camaraderesc si ca pina la urma interesele se vor vedea si poate ca va dauna celor in cauza destul de grav.Observ ca multe comentarii la obiect si fara a fi jignitoare dar in schimb lezeaza unele persoane nu mai apar pe site, un lucru incorect si nebarbatesc.La urmatoarea sedinta voi face public ceea ce se intimpla si voi cere schimbarea celor care se fac vinovati.De multe ori trebuie sa te feresti de prieteni mai mult decit fata de dusmani!

facebook-profile-picture
Administrator
22 iunie 2011 21:47

Comunicat L.M.P.

Dragi Camarazi!

Noi cei din conducerea Ligii facem urmatoarea precizare:

Liga Militarilor Profesionisti este o liga socio-profesionala, non-guvernamentala, non-profit, apolitica si mai ales,
ATENTIE!      NON-SINDICALA.

Sunt colegi de-ai nostri care fac anumite confuzii deci mare atentie!
Cititi cu atentie STATUTUL L.M.P. care se afla afisat pe site.
Sunt interzise atacurile la persoana si denigrarile de orice fel.
Foarte multe comentarii nu au fost afisate pe site din aceasta cauza.
Nu uitati ca suntem militari si pe site-ul L.M.P. flutura un drapel pe care e scris
”ONOARE SI PATRIE!”.
Orice comentariu intra printr-un filtru inainte de a fi publicat. 
Fiind un site democratic acceptam si unele critici dar constructive si la obiect fara a face atacuri directe asupra unei institutii sau fara a leza vreo persoana.

Va multumim pentru intelegere!

Dragi camarazi!

Numai prin dialog si diplomatie speram sa reusim sa schimbam si sa imbunatatim Statutul gradatului profesionist din Armata Romana!

Liga Militarilor Profesionisti,
a avut si v-a avea in continuare si alte actiuni si activitati:

– activitati de cinstirea memoriei eroilor neamului.
– actiuni sportive prijeluite cu ocazia unor zile festive.
-excursii, actiuni de socializare de recreere cu ocazia unor sarbatori intre  
membri ligii si familiile acestora.
-contacte si colaborari cu alte ligi si asociatii militare din toata tara.
-audiente la M.Ap.N. si dialoguri constructive cu reprezentatii institutiei.

Salutam pe toti camarazii din Constanta sau din tara  care s-au inscris in Liga Militarilor Profesionisti!

Cu respect,

Dan A. – Prim-vicepresedinte LM.P.

ONOARE SI PATRIE!

wpDiscuz