marţi 05 dec 2023

SPONSORI OFICIALI

DIALOG DESCHIS INTRE MINISTERUL APARARII NATIONALE SI LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

16386927_1151125885006157_5280139373602025287_n

Liga Militarilor Profesionisti este asociatia socio-profesionala reprezentativa a Corpului SGP, asociatie care are un dialog real cu MApN, in care am gasit un partener de dialog. In cadrul dialogului activ si constructiv, LMP a prezentat cu obiectivitate problematica SGP, fiind convinsi ca dialogul este calea de gasire a solutiilor. Uneori, se intampla ca realitatea din teren sa nu fie exact prezentata factorilor decidenti din MApN, rolul nostru fiind de a prezenta realitatile pe care le traim, asa cum le traim, sa venim cu propuneri. Deschiderea catre dialog a domnului ministru Gabriel Les si a secretarul de stat doamna Otilia Sava, nu poate decat sa ne bucure, fiind constienti ca este in interesul tuturor ca Armata Romana sa aiba un Corp SGP puternic, profesionalizat.
.
Intalnirea desfasurata la sediul MApN a adus la masa dialogului reprezentantii MApN si delegatii LMP:
.
Din partea MApN au participat: Stema_MAPN
– Ministrul Apărării, domnul Gabriel LES.
– Secretar de Stat in relația cu Parlamentul informare publică si calitatea vietii personalului, doamna Otilia Sava.
– Delegatie din partea DMRU Direcţiei Management Resurse Umane
– Delegatie DRPAJ Direcţiei pentru relaţia cu Parlamentul şi asistenţă juridică
– Delegatie CLI Comandamentului Logistic Întrunit
– Delegație Casa de pensii MApN
.

Componenta Delegatiei LMP:

1. Cap. Albu Danut Bg.9 – C-ta
2. Cap. Udrea Adrian Bat.495 – Buc.LOGO LMP FINAL1111
3. Cap. Radu Ghe. Gabriel F-222 – C-ta
4. Cap. Mitran Daniel F-221 – C-ta
5. Cap. Stancu Alexandru F-111 – C-ta
6. Cap. Poliacov Victor Divizion 175 nave scafandri – C-ta
7. Cap. Suteu Florin Bg.282 – Focsani
8. Cap. Tacea Ciprian Bg.2 – Brasov
9. Cap. Elisei Vasile Bg.2 – Brasov
.

Pe parcursul unui dialog de peste doua ore, delegația LMP a prezentat Setul de propuneri in 11 puncte, vizând îmbunătățirea calității vietii militarilor profesionisti.
Daca in prima parte a dialogului, Cap. Udrea si Cap. Albu au prezentat Setul de propuneri, discutand si argumentand fiecare punct, in a doua parte a dialogului reprezentantii LMP au luat cuvantul, prezentand si alte probleme.
.
Cap Suteu Florin a argumentat necesitatea existentei unui caporal consilier al comandantului pe image5probleme de SGP la nivel de unitate, batalion, brigade etc.
Cap. Suteu a propus ca din comisia care analizeaza accederea directa in corpul subofiterilor a unui caporal cu o vechime de 20 de ani in sistemul militar, sa faca parte 2 gradati profesionisti( punctul 10 ).
.
Cap. Udrea Adrian a cerut respectarea ordinului ministrului M-34/2016 pentru modificarea Regulamentului de organizarea si functionare a comisiilor pentru probleme sociale de la nivel batalion, brigade, SMG, Minister care arata expres ca si gradatii profesionisti trebuie sa faca parte din aceste comisii, aratand ca acest ordin nu se respecta in majoritatea unitatilor.
.
Cap. Radu Gabriel si Cap. Mitran Daniel din Fortele Navale, au pus in discutie posibilitatea ca sporurile de radiatii si alte sporuri specifice de la bordul navei ale tuturor membrilor echipajului, sa fie raportate intr-un procent din solda comandantului navei. Tot de la Marina, Cap. Stancu Alexandru a adus in discutie problema tinutei de instructie, care nu se acorda la timp soldatilor si gradatilor profesionisti.
.
Cap. Albu Danut a reamintit nedreptatea care s-a facut in 2001, cand printr-o ordonanta a guvernului din acea16298790_1151125935006152_5274705366540640383_n perioada, militarii angajati pe baza de contract au fost degradati, prin OG-90/2001, de la gradul de sergent, la gradul de caporal.
Atat Cap. Albu cat si Cap. Suteu au aratat ca acea ordonanta de guvern a fost un act neconstitutional, pentru ca gradul militar este un bun dobandit si nu se poate lua decat printr-o hotarare judecatoreasca bazata pe o lege penala, propunand ca toti cei care au avut acest grad sa-l primeasca inapoi ca o reparatie morala.
Cap. Albu Danut a propus ca SGP trecuti de 45 de ani ( doar cei care doresc) sa fie folositi in companii speciale pentru paza unitatilor si a obiectivelor militare,pornind de la realitatea ca acestia nu mai pot dezvolta performante fizice similare cu cele ale camarazilor mai tineri, oricat de bine s-ar pregati,datorita “ceasului biologic”.
Cap. Albu a mai propus reinfiintarea scolilor de soferi profesionisti, astfel incat militarii care sunt trecuti de 40 de ani sa fie folositi ca soferi, avand in vedere lipsa acuta de soferi din sistemul militar. Tot Cap. Albu a mai propus ca MApN sa scolarizeze gradatii trecuti de 45 de ani in meserii, care pot fi folosite in tot ceea ce inseamna parte logistica intr-o unitate militare.

Cap. Albu a adus in dicutie problema celor care au credite prin programul imobiliar ‘Prima casa” sau alte credite imobiliare. Propunerea LMP a fost ca cei care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziționării unei locuințe,  beneficiază de compensația lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului timp de  5-10 ani. Ministrul Leș a propus pentru toată activitatea militarului in sistemul militar.
.
Cap. Poliacov Victor a cerut analizarea dispozitiei SMG 103/06.12.2016, care prevede renuntarea la scafandrigabriel-les-propus-pentru-functia-de-ministru-al-apararii-nationale-aviz-favorabil care au gradul de caporal, in cadrul Divizionului 175 scafandri de lupta. Propunerea Cap. Poliacov este de a se pastra gradul de caporal in cadrul unitatii si, daca acest lucru nu este posibil, toti scafandri de lupta din cadrul EODsi FOS sa fie avansati in corpul maistrilor militari de marina.
.

Domnul ministru Gabriel Les a aratat un interes deosebit pentru problematica ampla, prezentata de catre reprezentantii LMP. Domnul ministru i-a asigurat pe reprezentantii LMP ca doreste foarte mult sa rezolve problemele ce afecteaza viata si activitatea militariilor aflati la baza ierarhiei militare.
.

Secretarul de Stat pentru relatia cu Parlamentul, informare publica si cresterea calitatii vietii personalului,media_147628152146501100 doamna Otilia Sava a sprijinit Corpul SGP in ultimul an, audienta din februarie 2016 fiind determinanta in evolutia pozitiva a dialogului dintre MApN si LMP.
.
LMP isi exprima convingerea ca reprezentantii MApN se vor apleca cu multa atentie asupra propunerilor inaintate, intelegand preocuparea noastra reala pentru imbunatatirea conditiilor sociale si profesionale ale Corpului SGP, pentru viitorul acestei categorii de militari si, in egala masura, preocuparea noastra pentru promovarea imaginii si prestigiului Armatei Romane, in raport cu societatea civila si partenerii nostri internationali.
.

Oana NUTA
Director Comunicare LMP

.
VA PREZENTAM SETUL DE PROPUNERI IN 11 PUNCTE INAINTAT MINISTERULUI APARARII NATIONALE:

SP 11 FINAL-1

SP 11 FINAL-2

SP 11 FINAL-3

SP 11 FINAL-4

SP 11 FINAL-6

SP 11 FINAL-5

SP 11 FINAL-7

SP 11 FINAL-8
.
Nota:
In exemplele de salarizare sumele si modul de calcul din SP-11 au fost sterse, pentru ca sunt confidentiale si nu pot fi postate public (secret de serviciu). Au fost pastrate sumele compesatorii si soldele brute

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
image4

image3

image6
.
.
.
.
.

IMNUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Necredinciosul
Oaspete
Necredinciosul
21 aprilie 2017 14:46

Cum e posibil ca tot cei de la sindicatul polițiștilor să ,,găsească,, nereguli la legea salarizării și să propună soluții de remediere prin amendamente. Cei din mai marii armatei noastre gândesc cam așa: militarii (MM, SOF ȘI SGP) nu au nevoie de prosperitate, condiții mai bune de muncă, condiții de trai, le ajung ceea ce au. Mai concret generalii, ofițerii o duc bine au toate sporurile(OSKAR TOȚI COMANDANȚII DE UNITĂȚI) și avantajele ceilalți să sufere. Tot mai marii armatei noastre nu au trimis documentele necesare la unități privind deciziile camerei deputaților(cameră decizională) cu privire la calcularea sporurilor la valoarea de 1450, acordarea diferenței de 50% a salariului de merit de la 1 aprilie în loc de 1 august. OFFFF ARMATA ROMÂNĂ.

Iona
Oaspete
Iona
22 aprilie 2017 18:46

Buna dragi colegi,
Pentru a impresiona pe cineva trebuie facut ceva care sa impresioneze.
Vorba lunga saracia omului, ar trebui sa trecem la fapte,daca acesti oameni (ofiterii) ne-ar baga in seama,acuma nu am discuta aceasta problema a banilor. Eu decid prin intermediul (lmp) fara doar si poate sa organizam in unitatile din aceasta tara adunari fara ordin de zi cu comandantii pana acestea misca ceva la Bucuresti. Daca nici aceste lucruri nu ii misca sa iesim in strada nu poate sa ne dea pe toti afara. Sa se anunte aici protestul ,localitatea,ziua,ora.
Iar faptul ca nu ii voie sa faci protest se poate schimba,nu facem razboi din asta.
Multu

Scarbit
Oaspete
Scarbit
15 aprilie 2017 13:41

Tot ce nu inteleg eu este faptul ca salariul minim este de 1400 de lei iar acum 3 saptamani ne.au pus pe toti sa semnam un nou contract de 740 de lei.nu inteleg cum e posibil sa fie o lege cu un salariu minim pe economie si sa fii angajat cu un salariu de 740 de lei

Necredinciosul
Oaspete
Necredinciosul
14 martie 2017 10:06

Dacă noi nu avem voie să protestăm, la mitingul polițiștilor să trimitem soțiile și copii noștrii acolo. Să nu ne mai lăsăm păcăliți cu promisiuni care nu se vor realiza niciodată. SĂ RESPECTE LEGEA CEI DE LA MINISTERE HG 1/2017 FĂRĂ SPORURI.

Andrian
Oaspete
Andrian
13 martie 2017 19:39

”DNA si Curtea de Conturi ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa stopeze aceasta frauda in favoarea statului!”‘

Dir
Oaspete
Dir
13 martie 2017 17:35

Nu o sa se schimbe nimic….mai ales de aici. Oare rudele noastre pot face efortul pentru noi sa se plimbe putin pe strada?…..?

Andrian
Oaspete
Andrian
12 martie 2017 23:24

Dragilor, vad ca si aici incepe sa se faca dezinformari, si-a vazut careva fluturasul? Eu da si spun urmatoarele: MApN-ul nu poate ignora HG1, salariul s-a calculat astfel – solda lunara a mea nu ajunge la 1450 lei, deci a completat guvernul cu diferenta apoi s-au adaugat sporurile si am ajuns la brutul de aproximativ 1750 lei. De aici urmeaza impozitarile pe care le stim. Si da, am o vechime de peste 20 ani in sistem.

Gaby
Oaspete
Gaby
12 martie 2017 16:35

Speram ca armata care este pe primul loc in topul increderii al populatiei nu va fi ignorata iar OG .1/2017 va fi respectata in totalitate in sensul aplicarii ei :ad
Litteram: 1450 ron baza de calcul,cum se aplica deja la Ministetul Sanatatii.Cu respect LMP.

bambi
Oaspete
bambi
12 martie 2017 13:48

Salariile s-au calculat pentru luna Februarie, sunt aceleași. Nu s-a dat nimik. Comunicatul de presă este praf în ochi să nu se mai spună răutăți despre conducătorii noștri dragi. Cei cu vechime vor avea la fel cu cei care nu au vechime indiferent dacă ești SGP, SOF .

bambibi
Oaspete
bambibi
11 martie 2017 21:26
Daniel
Oaspete
Daniel
12 martie 2017 8:54

Da 1450 cu tot cu sporuri, deci tot asistati sociali suntem.
MULTUMIM Mapn, MULTUMIM DOMNILOR ofiteri CARE AU PUTERE DE DECIZIE

Dani
Oaspete
Dani
12 martie 2017 8:04

Sunt curios mai crede cineva aburelile astea ?

Gaby
Oaspete
Gaby
11 martie 2017 19:10

OG 1/2017 trebuie aplicata exact ca la MAI altfel vorbim de discriminare ,deoarece vorbim de aceiasi situatie juridica.Asteptam o pozitie oficiala care sa lamureasca situatia.Multumim LMP

trgl
Oaspete
trgl
11 martie 2017 19:08

Ma uimiti cu ce spuneti legat de Hg 1. In FA s-au facut acte aditionale conform hg1 astfel încât niciun sgp nu are salariul mai mic de minim 1450. Sustin ca nu e corect moral ca 1 sgp cu 20 ani vechime sa aibă acelasi salariu cu cel cu 1 luna vechime, acelasi lucru se aplica si la subofiteri. Bafta!

Iuli
Oaspete
11 martie 2017 9:02

Este strigatir la cer fratilor….oare pana cand o sa fim bataia lor de joc…profita ca noi nu putem iesii in strada. Dar daca o facem oare ce se poate intampla?!iari suntem lasati in voia si la mila sortii…oare dc nu i-a invitat la negocieri si pe cei care ne reprezinta..adica pe cei din Liga sgp…?!s-au mai facut si aidiente si s-au spus toate ofurile si degeaba..sincer nici nu mai am cuvinte…!ce bine de ei Politia…au amenințat frumos cu proteste si până la urma o sa.li se dea ce amu cerut…adică sa.li se calculeze sporurile la minimul actual d 1450….la noi se pare ca doar la Ofițeri si eventual subofițeri……. http://m.cugetliber.ro/stiri-eveniment-vesti-proaste-pentru-militari-mapn-se-opune-acordarii-salariului-de-baza-minim-de-1450-lei-pentru-sgp-314182

Daniel
Oaspete
Daniel
11 martie 2017 19:01
FRAIERUL
Oaspete
FRAIERUL
11 martie 2017 8:01

Uitați ce a zis un general despre HG1/2017: ,,generalul Florin Jianu, şeful Direcţiei financiar-contabile din MApN, a precizat că Ministerul Apărării nu achiesează la aplicarea HG1/2017 şi pentru militarii profesionişti, al căror salariu minim este în prezent de 900 leI,, Vai de noi cine ne conduce, ei o duc bine, sunt ofițeri au toate sporurile la salariu 8000-9000 salariu.

Aviatorul
Oaspete
Aviatorul
11 martie 2017 7:29

Oameni buni politisti au obtinut ce au dorit, salariul conform HG1 adica de la 1450, la armata nimik ca nu avem voie la greva. Suntem ultimii papagali.

Vasile
Oaspete
Daniel
Oaspete
popescu gabriel
Oaspete
popescu gabriel
9 martie 2017 17:37

Anunt privind dezbaterea publică a proiectului de Lege privind statutul cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor
FISIERE DISPONIBILE: (DATA AFISARII: 2016-07-15) sursa Ministerul Apărarii

Daniel
Oaspete
Gaby
Oaspete
Gaby
8 martie 2017 20:22

Cu diferenta la salariul de merit care trebuia sa repare o situatie discriminatorie ce se intimpla. Pentru ca am inteles in acest an nu va fi nicio o marire la Mapn in contextul in care au fost mariri in ABSOLUT toate ministerele.Exemplul concret un sofer de ambulanta salariul 4500-5000.Multumesc LMP.

cap . Dan Aldea
Oaspete
cap . Dan Aldea
10 martie 2017 14:54

Sgp primesc doar promisiuni ca de obicei . Nimic real nimic concret doar basme pentru viitor.La anul iar nu vor fi bani pentru măriri la sgp .Facem pariu ?

Laurentiu
Oaspete
Laurentiu
7 martie 2017 10:26

Respect LMP si speram sa se rezolve ceva. Toate cerintele sunt de bun simt in confomitate cu realitatea de zi cu zi. Doamne ajuta! Servim patria!

Gaby
Oaspete
Gaby
7 martie 2017 9:56

Exista un termen pt legiferarea OMMM pentru DGP.

Gaby
Oaspete
Gaby
7 martie 2017 9:54

Ca intotdeauns vom fi lasati in voia soartei iar discrepantele existente in salarizarea personalului militar nu vor disparea.Cu deosebit respect pt. IMPLICARE LMP IN REZOLVAREA ACESTOR PROBLEME DE ESENTA.

popescu gabriel
Oaspete
popescu gabriel
5 martie 2017 15:44

Suntem curiosi dacă de mâine la negocierile pe tema proiectului Legii Unitare a Salarizării,care vor incepe la Ministerul Muncii ne reprezinta si pe noi cineva ? Sau suntem iaraşi la” Mâna Destinului “? Apropo ,proiectul statutului militarilor a fost cumva iara-si pierdut ? Căt ve-ti mai ascunde gunoiul sub preş ? Chiar credeti ca suntem nişte maimuţe făra creier ?

Dani
Oaspete
Dani
6 martie 2017 15:19

Ei așa cred .Probabil se bazează pe ceva.

UnSergent
Oaspete
3 martie 2017 9:51

Bai nu va e Rușine sa faceți diferențele astea între grade?? La compensatia de chirie un colonel are între 1500 de lei și 2000 și eu un Sg Maj am 450 de lei, plus de asta un caporal are salariu mai mare ca al meu și lucrez de aproape 7 ani!!! Nu va e rusineee? Unde e corectitudinea? Ca așa e in armata…

stef
Oaspete
stef
9 martie 2017 19:23

cind iei bani pe echipament tie iti este bine?cred ca da.CORECTITUDINEA UNDE E…..

vizitator
Oaspete
vizitator
1 martie 2017 17:45

Respect ceea ce incearca sa faca LMP, dar atat timp cat nu au cum sa faca decat propuneri,prea multe asteptari nu am, pentru simplul fapt ca nu au caracter de sindicat, iar cu propuneri nu se rezolva nimic.
Sunt curios cati stiu ca, salariul lor adevarat este sub 900 RON,sunt curios cati stiu ca,sporurile cumulate nu au voie sa depaseasca 30%, cati stiu ca,indiferent de cate ore suplimentare ai exista plafon iar ce depaseste acel plafon este trecut la “pierderi”,sunt curios cati stiu ca degeaba a fost aprobata acea majorare bugetara de la 01.02.2017 pentru ca celor cu vechime nu li se aplica si tot dupa legea veche li se calculeaza salariul.Unde sa te duci si cu cine sa vorbesti ? nu ai cu cine pentru ca tot de aceleasi fosile dai si de aceleasi raspunsuri,gen , “da cunoastem”, “incercam”, “nu se poate”, “pleaca daca nu-ti convine” etc,cunoastem toti dezinteresul continu si fara sfarsit.
As putea sa continui sa “aberez”dar nu are rost,oful l-am infipt in tastatrura.Prea mult prin sistemul asta care m-a facut asistat social nu cred ca mai bantui mult.

max
Oaspete
max
1 martie 2017 15:50

O întrebare de bun simț ,din ce categorie de personal facem parte , pentru că la bilanțul MApN pe 2016 ,la începutul discursurilor atăt ministrul ApărăriIi căt și președintele Romăniei nu au pomenit de noi SGP .Suntem trecuți la subofițeri sau la personal civil ?.

Bostin
Oaspete
Bostin
4 martie 2017 4:37

Șomaj mascat

un caporal
Oaspete
un caporal
26 februarie 2017 15:31

Da 2% din PIB,Dar in unele unitati SGP sunt pusi sa achitioneze articole de echipament,gen berete,insemne de arme, grade,bransarde.fondul companiei.Saraca armata nu are bani.Sa nu mai spunem ca primesti tinuta mai mica si esti obligat sa te duci sa cauti pe la alte unitati sa mai dai o atentie ca sa o schimbi,bocanci ai 42 in fisa si primesti 40 sau 44 ca astia sunt de unde altii.

popescu gabriel
Oaspete
popescu gabriel
25 februarie 2017 18:15

Săraca,-‘ARMATĂ’-,Bogată –2%– din PIB. Cine are curaj sa pună pariu ca la prima rectificare bugetară,banii care sigur nu vor fii cheltuiţi, vor fi redirectionaţi către alte ministere,pt. salarii in sănatate, invătămant,etc. si noi militarii vom ramâne iar cu ochii in soare,cu aceleaşi salarii mizerabile.Asa se intamplă cand nu are cine sa te reprezinte,cand esti al tuturor, dar al nimănui.

aviatorul
Oaspete
aviatorul
26 februarie 2017 11:40

Ai perfectă dreptate, nu vom primi nimic, nu are cine să ne reprezinte, nu avem un lider la minister sau dacă este cineva este numai pentru ofițeri care întotdeauna iau caimacul cel mai mare. Toate sporurile mari sunt în buzunarul lor. Polițiștii bravo lor au sindicat, vor ieșii în stradă după 15 martie dacă nu se respectă H.G.1/2017. Noi nu avem voie trebuie să răbdăm, să fim sclavi pe plantație. Totul ni se trage de la BOC , nu prime, nu al 13 lea salariu, nu măriri de salarii. Salariul de merit cei care nu l-au avut până anul trecut nu li se calculează la sporuri și când se va ieșii la pensie de vină CIOLOȘ. DECI DIN NOU SCLAVI PE PLANTAȚIE.

popescu gabriel
Oaspete
popescu gabriel
20 februarie 2017 18:12

Cum este posibil ca un lucrator REBU.sau ca o femeie de serviciu din institutiile publice,sofer etc.sa aiba un salariu mai mare ca a unui militar ?Stie cineva din minister de aceasta situatie jenanta,cum credeti ca ne simtim cand copiii ne intreaba de ce nu avem sa le luam de incaltat sau poate nu avem ce le pune pe masa de multe ori ? Cand se va face ceva in acest sens,mai aveti de gand sa ne tineti la limita subzistentei ?Ce randament mai are un asemenea militar in a-si indeplinii sarcinile de serviciu ? Noua ne este rusine, dumneavoastra” mai marii”cum va simtiti ?

Marius
Oaspete
Marius
20 februarie 2017 10:40

Nu va faceti sperante desarte,100% nu vom primi nici mariri de salariu si nici tichete de vacanta…

Iuli
Oaspete
19 februarie 2017 13:13

Buna ziua!Ma poate lamurii si pe mine cineva daca vom beneficia si noi din armata de aceste vouchere de vacanta?in “NOTA”de mai jos specifica si de toate “Ministerele” ca ar beneficia!dl Albu posibil sa fie cel mai in tema cu acest subiect si poate ne da un raspuns!multumesc!…..http://www.agerpres.ro/economie/2017/02/16/ministrul-turismului-bugetarii-vor-primi-de-la-1-iulie-un-voucher-de-v. Notă: Potrivit Legii nr. 500/2002, prin instituții publice centrale înțelegem: Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice, alte autorităţi publice, instituţiile publice autonome, precum şi instituţiile din subordinea/coordonarea acestora. Cât privește instituțiile publice locale, din Legea nr. 273/2006 aflăm că acestea se referă la comunele, oraşele, municipiile, sectoarele municipiului Bucureşti, judeţele, municipiul Bucureşti, instituţiile şi serviciile publice din subordinea acestora, cu personalitate juridică, indiferent de modul de finanţare a activităţii acestora.

alics
Oaspete
alics
16 februarie 2017 9:28

poate cineva sa imi dea si mie o explicatie , de ce exista diferenta de solda intre statul de plata si contractul semnat cu um…mai exact in stat am solda de 824, iar in contractul semnat pe data de 20.12.2015 am solda de 854

Militar angajat
Oaspete
Militar angajat
14 februarie 2017 15:48

Va rugam sa legiferati Semnul Onorific in asa fel sa beneficieze si SGP

caporal cu experienta
Oaspete
caporal cu experienta
12 februarie 2017 14:07

Domnilor, avem o problema grava in privinta SGP. Am 15 de experienta numai in armata, si inca 3 de civilie; am doi copii in intretinere, salariul de merit (am ramas din greseala cu el, din 2009) si spor de noapte si ma invart cu salariul undeva la 1350 lei. Batjocura! Un SGP nou angajat, care primeste bocancii de la magazie astazi, are salariul cu 20 – 30 lei mai putin. Am fost la compartimentul financiar sa ma interesez ce se intampla, si mi s-a spus ca exista 2 grile de salarizare…. pt cei noi se ia in calcul salariul minim pe economie, iar cei mai vechi se ia in calcul vechea grila de salarizare, ca oricum depasesc cu ceva salariul minim…. ca ei aplica legea si asta e…. Intrebare pt juristul ligii, si pt cei de la serviciul juridic din cadrul ministerului: nu se numeste discriminare, ceea ce se intampla? In constitutie, se precizeaza ca toti oamenii sunt egali, indiferent de culoare, rasa, idei religioase, etc.; cum se explica pe baietii noi angajati ii mint, ca sa intre in sistem si lise da un salariul… si la cei cu experienta nu se pleaca de la aceeasi idee, adica salariul minim pe economie ? Sau cei cu experienta nu mai conteaza, trebuie inlocuiti?

caporal cu experienta
Oaspete
caporal cu experienta
12 februarie 2017 14:07

Domnilor, avem o problema grava in privinta SGP. Am 15 de experienta numai in armata, si inca 3 de civilie; am doi copii in intretinere, salariul de merit (am ramas din greseala cu el, din 2009) si spor de noapte si ma invart cu salariul undeva la 1350 lei. Batjocura! Un SGP nou angajat, care primeste bocancii de la magazie astazi, are salariul cu 20 – 30 lei mai putin. Am fost la compartimentul financiar sa ma interesez ce se intampla, si mi s-a spus ca exista 2 grile de salarizare…. pt cei noi se ia in calcul salariul minim pe economie, iar cei mai vechi se ia in calcul vechea grila de salarizare, ca oricum depasesc cu ceva salariul minim…. ca ei aplica legea si asta e…. Intrebare pt juristul ligii, si pt cei de la serviciul juridic din cadrul ministerului: nu se numeste discriminare, ceea ce se intampla? In constitutie, se precizeaza ca toti oamenii sunt egali, indiferent de culoare, rasa, idei religioase, etc.; cum se explica pe baietii noi angajati ii mint, ca sa intre in sistem si lise da un salariul… si la cei cu experienta nu se pleaca de la aceeasi idee, adica salariul minim pe economie ? Sau cei cu experienta nu mai conteaza, trebuie inlocuiti?

Oaspete
Oaspete
Oaspete
11 februarie 2017 11:17

Felicitări și succes în continuare. Ceva concret se știe? Adică în ce perioadă va începe dezbaterea, s-au procesul ce urmează a fi făcut pentru finalizare și adoptare ? Mulțumesc

Cătălin
Oaspete
Cătălin
10 februarie 2017 14:50

Oameni buni de pe acest site, sindicatul polițiștilor care au dreptul să facă grevă au anunțat că vor ieși la proteste dacă nu sunt plătiți la valoarea actuală a salariului minim pe economie, 1450 lei și nu cum este în prezent la valoarea de 600 lei, după data de 14 martie când ar trebui să intre salariul pe luna februarie. Noi militarii suntem în aceeași situație, dar nu avem dreptul la grevă. Singurul nostru punct de vedere și replică este aici pe acest site dacă va citi cineva mai sus de la minister aceste rânduri.

popescu gabriel
Oaspete
popescu gabriel
8 februarie 2017 18:36

Poate ca secretar de stat domnul Mircea Dusa ,cunoscand problemele sgp. ,de cand ocupa functia de ministru al apararii sa ne ajute si sa puna in aplicare ceea ce a promis si nu a apucat sa faca pe cand era ministru,pentru ca de atunci prea multe nu s-au schimbat.Multumim anticipat!

marian
Oaspete
marian
8 februarie 2017 14:24

Dar de ce dupa 20 de ani sa fim trecuti în corpul subofițerilor? Zece ani nu sunt de ajuns ca superiorii să iși dea seama de calitatea unor persoane și că un om este devotat institutiei si hainei pe care o îmbracă?

Iuli
Oaspete
11 februarie 2017 12:21

Părerea mea este ca 20 ani este foarte mult si in aceste condiții nimeni sau foarte putini rezista sa facă aceasta vechime…15 ani ar fi suficient..chiar si 10 ani!sa se tina cont cine are studii superioare ,studii medii..și in funcție de studii se poate trece mai repede in randul subofiterilor…intradevar cei care fac parte din aceasta liga a sgp.cu siguranță au peste 25 ani vechime si intradevar au trecut prin perioade grele dar si bune ca sa ajungă la această vechime..si ii respect pe acești domni ca au rezistat in sistem si acum se zbat pt aceasta categorie de personal lipsita de ajutor….dar acești domni din liga da se gândească si la cei cu o vechime mica de câțiva ani,ca nu rezista pana la 20 ani ca sa poată trece in randul subf…de la 10 ani in funcție de stadiile pe care le ai ,de aprecierea de servici,sa poți face acest pas…mulțumesc!si inca odată Respect pt membrii acestei ligi!

ciprian
Oaspete
ciprian
8 februarie 2017 22:21

dar de ce 10 ani… timpul nu asteapta valoarea

Mike
Oaspete
Mike
7 februarie 2017 21:51

Va salut! La ce grad propuneti sa fie chemati in activitate ca subofiteri, caporalii cu 20 de ani vechime?

popescu gabriel
Oaspete
popescu gabriel
5 februarie 2017 12:09

Am avea doua intrebari:Sporul de vechime si clasele de specialitate(I,II,III-a) se mai acorda? Daca ” da”,unde sunt banii si daca” nu “,acest lucru nu este cumva o ilegalitate? Speram ca juristul ligii sa ne dea un raspuns.

Ilie
Oaspete
Ilie
6 februarie 2017 14:56

Buna întrebare

Mirei
Oaspete
3 februarie 2017 23:43

Felicitări celor din Liga sgp….domnilor va rog sa rectificați propunerea in legătură cu “ajutorul pt rata unui credit de tip ‘prima casa’…ca sa mulțumiți pe toată lumea ar trebui sa se acorde acest ajutor “tuturor celor care au orice tip de Credit Ipotecar pt achiziție,construcție Casa.”… Multi dintre noi poate ca nu s-au încadrat la acest tip de credit ‘prima casa’ si are alt tip de credit…eu de ex.urmează sa-mi constr. o casa si sunt nevoit să-mi fac un credit ipotecar pt constructie…prin programul ” prima casa’ statul accepta foarte greu să-ți construiești si este de durata…..toate băncile nu recomanda acest tip de credit pt constructie deoarece Statul iti impune “O firma” agreata de ei ca sa poți construi…deci e foarte greu..!!!..nu sunt singurul care are” alt tip de credit” pt locuinta ,decât ‘Prima casa’…va rog sa rectificați ca sa fie benefic pt toți… Mai am o singura propunere ….sa ni se ofere si noua gratuitate la” Transportul in comun” cum au si cei de la Mai…ordine publica..ar fi de mare folos!!!…mulțumesc!…

turcu
Oaspete
turcu
3 februarie 2017 20:27

Felicitari LMP!
Respect Secretarului de stat, doamnei Otilia Sava!
Multumim domnele ministru! Avem mare incredere in dumneavoastra!

Eduard
Oaspete
Eduard
3 februarie 2017 20:24

Buna seara. Propun modificarea punctului 11, asrfel incat dupa un prim contract de 5 ani, SGP-ilor sa li se incheie contracte pe perioada nedeterminata. Nu putem accesa credite cu programul “Prima casa”.
Multumim domnului ministru pentru interesul acordat delegatiei LMP

Manescu
Oaspete
Manescu
3 februarie 2017 20:21

Felicitari pentru punctul 10. Multi dintre noi nu putem sa mergem un an la scoala de subofiteri pentru ca avem familii si copii si nu poti supravietui cu 900 de lei pe luna. Mai mult de atat risti sa te repartizeze intr-o garnizoana la sute de km de casa. Cei care sunt fideli sistemului militar pot fi propusi pentru avansarea in corpul subofterilor dupa 20 de ani de activitate.
Multumim LMP

Strambeanu Florin
Oaspete
Strambeanu Florin
3 februarie 2017 20:16

Salut. Va felicit pentru punctul 9 din setul de propuneri. Procentul de 50% din solda aduce unora venituri in plus, iar altii baga mana in buzunar pentru a acoperii cuantumul chiriei unui apartament.
O propunere foarte buna este acoperirea unui procent de 50% din rata unui credit ipotecar cu “Prima casa” timp de 5 ani, celor care si-au achizitionat sau urmeaza sa-si achizitioneze un apartament cu acest program.
Felicitari LMP! Respect Otilia Sava! Multumim domnului ministru!

vasile
Oaspete
vasile
3 februarie 2017 20:10

Ce pensie vom avea cu 65% procent din salariu? vrem anularea OUG 57 art 40. Procentul de 80% plus OMM poate aduce sgp o pensie cat de cat mai aproape de a nu muri de foame

kone
Oaspete
kone
3 februarie 2017 19:54

Domnule ministru dati ordin sa se desfinteze serviciul de paza 12-24, 12-48. Nu se poate sa stai in i post de santinela 12 ore, mai ales vara pe canicula si iarna la temperaturi sub minus. Este strigator la cer, isi bat joc de noi. Programul ar trebui sa fie 24-72

Milica
Oaspete
Milica
3 februarie 2017 19:50

Sa se plateasca orele suplimentare, pentru ca lunar lucram peste 240 de ore. Lucram 24-48 si acumulam ore care nu se pot acorda libere. Sa se plateasca orele de noapte, sambetele si duminicile si sarbatorile legale cu 75%, asa cum beneficiaza cei de la MAI

Dobre
Oaspete
Dobre
3 februarie 2017 19:46

Cand se introduce spre dezbatere Proiectul de lege a Statutului cadrelor militare, gradatilor si soldatilor? Vrem sa avem aceleasi drepturi de care beneficiaza ofiterii si subofiterii. Vrem bani de echipament anual, ei primesc in fiecare an in ianuarie intre 3000 si 3500 de lei iar noi nimic. Pai unde este dreptatea?

Popa
Oaspete
Popa
3 februarie 2017 19:42

Vrem si noi sa beneficiem de bani anual pentru echipament. Daca nu exista buget, sa li se i-a de la cadre, ca de ani de zile folosesc banii de echipament pentru cu totul altceva decat pentru achizitionarea de tinuta militara. SGP de ce beneficiaza de tinuta de oras? de ce nu se respecta M-72/2012?

wpDiscuz