marţi 15 iun 2021

SPONSORI OFICIALI

ADIO ARME!

885314_10151865289216225_1037780803_o

Implinirea profesionala a unei cariere stralucite reprezinta, pentru fiecare dintre noi, dar in mod special pentru comandantul Brigazii 9 Mecanizate „Marasesti”, domnul general de Brigada Vasile Hermeneanu, data de 04 decembrie 2013, momentul de maxima implinire si satisfactie pentru toate realizarile din cariere militara.

Retragerea din activitate ne prilejuieste retrospectiva uneu evolutii dinamice si impresionante intr-o cariera plina de realizari personale si profesionale care il plaseaza in galeria de onoare a Brigazii 9 Mecanizate „Marasesti” si a Armatei Romaniei.

Va ramane pentru totdeauna in analele istoriei cele care a repus Fortele Terestre pe harta Dobrogei si a pus piatra de temelie a Brigazii 9 Mecanizate „Marasesti”.

La ceremonia militara de trecere in rezerva a comandantului Brigazii 9 Mecanizata „Marasesti”, domnul general de brigada Vasile Hermeneanu au participat: comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” domnul general maior dr. Nicolae Ciuca, loctiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica” domnul general de brigada dr. Mihai Tofan, comandantul flotei si al garnizoanei Constanta, domnul contraamiral dr. Alexandru Mirsu, comandantul Brigazii 282 Infanterie „Unirea Principatelor” domnul general de brigada dr. Adrian Tonea, comandantul Brigazii 15 Mecanizate „Podu Inalt” domnul general de brigada dr. Vasile Roman, comandantii marilor unitati si unitatilor dislocate in zona Dobrogea, cadre militare in rezerva si in retragere, fosti comandanti de mari unitati si unitati care au activat in structurile Diviziei si Brigazii 9 Mecanizate „Marasesti”.

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” domnul general maior dr. Nicolae Ciuca a dat citire decretului presedintelui Romaniei privind trecerea in rezerva a comandantului Brigazii 9 Mecanizata „Marasesti”, domnul general de brigada dr. Vasile Hermeneanu si a inmanat diplome, plachete si insemne ale esaloanelor superioare. In continuare s-a desfasurat ceremonia de predare – primire a comenzii si a drapelului de lupta a Brigazii 9 Mecanizata „Marasesti”. Dupa ce a preluat comanda, loctiitorul comandamentului Brigazii 9 domnul colonel Vasile Vreme a transmis mesajul Brigazii 9 Mecanizate „Marasesti”

Domnul general de brigada dr. Vasile HERMENEANU a luat cuvantul in aceasta zi deosebita din viata domniei sale facand o retrospectiva a intregii sale cariere militare.

Ceremonia s-a incheiat cu defilarea militarilor Brigazii 9 Mecanizate „Marasesti” – CONSTANTA.

.
.
.

Maior Sorin Constantinescu

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
popescu gheorghe
Oaspete
popescu gheorghe
5 decembrie 2017 17:12

Să aveți viață lungă, plină de sănătate și fericire!
Mi-ați fost un adevărat comandant, m-ați învățat să nu reacționez la primele impulsuri, să cuget, iar înainte de a lua o hotîrâre să mă gandesc mai întâi la camarazii mei și să iauo hotărâre în apiritul dreptății.
Am avut ce să învăț de la dumneavoastră și sunt mândru că v-am avit comandant.
Mi-a fost de folos în carieră!
Am onoarea să vă salut !

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
7 decembrie 2013 14:28

        Astazi, sambata 7 decembrie 2013 ora 09.30, a avut loc la Cercul Militar Constanta (sediul ligii) , sedinta consiliului director al Ligii Militarilor Profesionisti:
.

  – S-au definitivat setul de propuneri privind proiectul legii privind schimbarea statutului personalului militar. Cand va fi finalizat de catre juristul ligii domnul Valentin Pintea,  va fi postat pe site-ul LMP in cadrul articolului:  „Sedinta deschisa a consiliului director al Ligii Militarilor Profesionisti”
.

  – S-au stabilit activitatile ligii cu ocazia sarbatorilor de iarna.
.

  – S-a pus la punct ca din luna ianuarie cei care doresc ( membri ligii) sa participe la actiuni de socializare gen – Paintball si Airsoft.  Presedintele ligii va lua legatura cu presedintele Paintball-Airsoft Arena pentru a obtine reduceri de pret pentru militarii profesionisti, membri aderenti LMP.
.

   Sedinta s-a incheiat la ora 12. 

.

  Mugurel Lupu – Vicepresedinte LMP 

Paintball-Airsoft Arena
Oaspete
Paintball-Airsoft Arena
7 decembrie 2013 21:11

Buna seara
ma numesc Iulian Nistor, instructor la PAINTBALL&AIRSOFT ARENA-CONSTANTA. Impreuna cu presedintele Ligii, am deschis un dialog legat de organizarea unor evenimente recreative de paintball si airsoft pentru membrii Ligii.
Diferenta dintre cele 2 activitati este ca paintballul este mai accesibil ca preturi si este flexibil, facand posibila desfasurarea unor scenarii tematice (exemplu Mafia Paintball, Zombie Hunting, Black Hawk Down, Vietnam Patrol), evenimente organizate deja de terenul nostru in anul 2013.
Airsoftul este varianta mai apropiata de simularea militara, armele fiind replici 100% cu cele reale, jocul de airsoft putand fi atractiv si stimulativ pentru personalul militar, replicile putand fi inchiriate de la terenul nostru (pistol Beretta M92F, cu blocwback, full-metal, green gas) sau automate MP5, M4 si AK47 de la colaboratorii nostri. 

marinescu paul
Oaspete
marinescu paul
7 decembrie 2013 20:16

cand sunt gata propunerile lmp?

vali pintea
Oaspete
vali pintea
7 decembrie 2013 20:43

              Setul de propuneri inaintea sedintei de azi erau definitivate. Cativa membri din conducere ligii au solicitat revizuirea mai multor puncte ale setului de propuneri privind modificarea proiectului legislativ referitor la statutul personalului militar.
In cateva zile va fi gata.
.

  Valentin Emilian Pintea – jurist LMP 

Luminita Dobre
Oaspete
Luminita Dobre
7 decembrie 2013 19:51

paintball-ul este un joc avnd pistoale de bile de vopsea,,, ce este airsoft-ul?

SORIN
Oaspete
SORIN
7 decembrie 2013 19:48

ar fi foarte frumos dar cum putem participa la airsoft daca nu avem arme? va dau cateva preturi la replici a unor arme folosite de airsoft-isti:
– replica AKM: 800 – 900 lei
– replica M4A1: 1100 – 1200 lei 
– replica  ASG: 600 – 650 lei
– replica MP40 (pistol automat Wehrmacht): 900 – 950 LEI
intrebare: cati dintre noi, sgp, ne putem permite asa ceva, avand in vedere soldele noastre? 
 

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
6 decembrie 2013 20:35

COMUNICAT L.M.P.:
.
Site-ul Ligii Militarilor Profesionisti a fost securizat pentru a fi protejat de anumiti virusi.
Ca sa puteti adauga un comentariu, sa va exprimati opiniile, la articolele postate pe site, va trebui sa va inregistrati.

Intra si vezi: “Arata regulile pentru inregistrare si postarea comentariilor” .

          Multumim pentru intelegere! 

Macovei Remus
Oaspete
Macovei Remus
6 decembrie 2013 20:33

Vasile,  ştiu cât de greu este să pui capăt carierei militare, să te desparţi de  oamenii cu care  ţi-ai petrecut o parte importantă din viaţă. Să fii mulţumit că poţi sta cu fruntea sus în faţa fostilor şefi şi subordonaţi, că ai satisfacţia lucrului bine făcut în toţi aceşti 35 de ani. Vei fi mândru în perioada următoare să vezi respectul  şi sprijinul pe care ţi-l vor acorda toţi aceştia. Îţi urez să ai parte de o viaţă senină , plină de bucurii  alături de cei dragi.
Bun venit în rândurile rezerviştilor militari!
Cu prietenie,
 Col.(r) Remus Macovei

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
6 decembrie 2013 15:57

         Creştinii din întreaga lume îl prăznuiesc pe data de 6 decembrie pe Sfântul Ierarh Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinţi, în cinstea căruia credincioşii din lumea întreagă au înălţat, în timp, mii de biserici.
Uram, pe această cale, celor peste 811.000 de români care își sărbătoresc astăzi ziua un călduros „LA MULTI ANI” cu sănătate și împliniri!
.
Consiliul director al Ligii Militarilor Profesionisti 

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
6 decembrie 2013 16:10

     Sfântul Nicolae să vă aducă multă sănătate, fericire şi bucurii în viaţă!
Să aveţi parte numai de lucruri frumoase alături de cei dragi! 
                             
La mulţi ani!
.

      Urari speciale colegei noastre, Nicoleta Manole, membru recent ales in consiliul director LMP!
 
                               La multi ani! 

.

  Lupu Mugurel – vicepresedinte LMP 

danutshark
Oaspete
danutshark
6 decembrie 2013 16:04

Pentru toti membri LMP si pentru toti militarii profesionisti ce sarbatoresc ziua numelui, primiţi un călduros “LA MULŢI ANI!”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi!
.  

 Cap. Mocanu Danut , Vicepresedinte LMP 

o haita de rechini albi
Oaspete
o haita de rechini albi
5 decembrie 2013 21:09

Un ofiter de exceptie iubit si respectat de subalterni, un om cu un caracter extraordinar!

    La multi ani Generalului Dobrogei!!!

     PS: mi-am permis sa semnez in numele camarazilor mei, avand acceptul lor prin telefon. Felicitari Ligii Militarilor Profesionisti pentru articolul publicat in cinstea generalului nostru.

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
5 decembrie 2013 20:44

Mai multe fotografii despre ceremonia militara de trecere in rezerva a comandantului Brigazii 9 Mecanizata “Marasesti” – Constanta, domnul general de brigada dr. Vasile Hermeneanu,  puteti vedea pe pagina de facebook a Ligii Militarilor Profesionisti:
.

  https://www.facebook.com/ligamilitarilor?ref=hl 

Zamfir Vasilica
Oaspete
Zamfir Vasilica
5 decembrie 2013 20:14

Ati fost comandantul ideal pentru noi militarii Brigazii 9 Mecanizate „Marasesti”! Unitate de elita a Armatei Romane cu traditie in Istoria militara a Romaniei. Va dorim viata lunga domnule general!

 Si pentru ca sarbatorle de iarna bat la usa, va dorim o iarna frumoasa ca-n povesti alaturi de cei dragi dumneavoastra!

                 LA MULTI ANI! 

Cap. Zamfir 

I. C.
Oaspete
I. C.
5 decembrie 2013 19:47

ADIO ARME, si din partea „rechinilor albi” din Bat. 341 Infanterie Topraisar!

    La multi ani domnule general! 

Stefan lmp
Oaspete
Stefan lmp
5 decembrie 2013 19:45

Felicitari Brigazii 9  pentru organizarea acestui emotionant eveniment! Felicitari domnului general pentru intreaga cariera in slujba armatei romaniei! 

  Va dorim o viata frumoasa in continuare!

 

catalin
Oaspete
catalin
5 decembrie 2013 19:24

A fost o onoare pentru noi sa ne facem datoria de militari, sub comanda dumneavoastra! Va multumim pentru tot ce-ati facut pentru noi!

  Sanatate multa si sa aveti o pensie fericita! 

dan
Oaspete
dan
5 decembrie 2013 18:20

Respect si multe multumiri din partea Tanchistilor din Brigada 9 Mecanizata „Marasesti” – Constanta!
Ati fost in permanenta alaturi de noi, de tanchistii Dobrogei! Va dorim sanatate deplina in continuare, sa va bucurati de familie copii, nepoti si de prieteni!

Am avut onoarea sa va avem comandant si suntem mandri de asta!

„ADIO ARME” DIN PARTEA TANCHISTILOR DIN BATALIONUL 912TC DIN MURFATLAR!

Va asteptam sa ne vizitati de cite ori aveti timp.

                                                       
 ONOARE SI PATRIE!  

                                                                             
SARBATORI FERICITE!

Cap. Dan Barbu – Bat. 912TC Murfatlar si membru LMP

Petre Petre
Oaspete
Petre Petre
5 decembrie 2013 17:45

 Un adevarat comandant…

un rechin alb
Oaspete
un rechin alb
5 decembrie 2013 17:41

Aplauze la scena deschisa pentru general! asa a fost ieri, un moment emotionant atat pentru noi, militarii constanteni, cat si pe cel care a infintat in 2009 Brigada 9 Mecanizata „Marasesti”. 

  NIHIL SINE DEO! 

gabi
Oaspete
gabi
5 decembrie 2013 17:30

… doar RESPECT!  alte cuvinte sunt de prisos…

cetaceul
Oaspete
cetaceul
5 decembrie 2013 17:26

„Un învăţător are efect asupra eternităţii: nu se poate spune niciodată unde se opreşte influenţa sa”.
    (Henry Adams) 
     Un material emotionant, imaginile sunt superbe,
 Dumnezeu sa va dea sanatate si o viata frumoasa in continuare domnule general! Va felicitam pentru toti anii petrecuti in slujba armatei romane, in cazarmi, aplicatii, sau in poligoanele de tragere!

   Sarbatori fericite!  

           La multi ani!

   Mircea Cavadia _ F-221 – adm. LMP
 

Luminita Dobre
Oaspete
Luminita Dobre
5 decembrie 2013 17:16

35 de ani de muncă în slujba armatei romane! Felicitari pentru intreaga cariera.
Vă doresc multă, multă sănătate, ca să vă puteţi bucura de această, inevitabilă, perioadă a vieţii!
La mulţi ani!

Nicoleta Manole
Oaspete
Nicoleta Manole
5 decembrie 2013 17:07

Felicitari pentru intreaga cariera! sanatate multa si bucurii alaturi de cei dragi!

  Sarbatori fericite!

Nicoleta Manole 

Radu Ghe. Gabriel
Oaspete
Radu Ghe. Gabriel
5 decembrie 2013 17:01

Dumnezeu sa va dea sanatate, domnule general! Va felicitam pentru toti anii petrecuti in slujba armatei romane, in slujba tarii!

  Liga Militarilor Profesionisti va prezinta onorul!

Cap. Radu Gabriel F-222 , membru in consiliul director LMP 

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
5 decembrie 2013 16:40

Domnule general, un capitol din viata dvs se incheie acum, iar altul nou va incepe in curand. Va dorim multi ani de sanatate, bucurii si sa aveti in permanenta primavara in suflet.

   Respect din partea marinarilor!

    Cap. Mugurel Lupu,  F-222  – vicepresedinte LMP
 
    

whiteshark
Oaspete
whiteshark
5 decembrie 2013 16:29

Respect pentru un titan al armatei romane! multa sanatate alaturi de cei dragi si sarbatori fericite!

danutshark
Oaspete
danutshark
5 decembrie 2013 16:21

Domnule general va dorim ca pensia dumneavoastra sa fie o perioada speciala, petrecuta alaturi de familie, copii, prieteni, nepoti. Sa fiti sanatos si sa va bucurati de fiecare zi din viata.
Pentru noi, militarii Brigazii 9 Mecanizate „Marasesti” a fost o onoare sa va avem comandant si sa fim la ordinul dumneavoastra !
Avem convingerea ca o sa ne mai vizitati.

   ONOARE SI PATRIE!

  Cap. Danut Mocanu ,  Brigada 9 Mecanizata „Marasesti” C-ta

Catalin Vasile
Oaspete
Catalin Vasile
5 decembrie 2013 14:47

 Onor la domnul general! Multă sănătate, pace şi bucurii alături de familie!

wpDiscuz