sâmbătă 25 ian 2025

SPONSORI OFICIALI

EROI AI NEAMULUI ROMANESC! RESPECT SI ONOARE LOR, DAR DE CE NU SI EROI AI ENTITATII PROFESIONALE DIN CARE AU FACUT PARTE?!?

1010494_447064282056744_292461436_n

Poporul nostru, născut creștin și milostiv, a arătat totdeauna respect față de armata țării, neuitând îndatoririle de cinstire și omagiere a faptelor de armă specifice activității purtătorilor de uniformă militară. În zilele noastre, ca și1003285_447066292056543_488313293_n în trecutul nostru istoric mai îndepărtat sau mai apropiat, cinstirea, prețuirea și evocarea oștenilor țării în forme și modalități multiple și variate au reprezentat (sau ar trebui să reprezinte!) sentimente de suflet curat, sentimente care ne întăresc și ne fortifică din punct de vedere moral și etic.
Cândva, demult, genialul sculptor Constantin Brâncuși spunea: „Fiecare dintre noi are datoria să lase ceva în urma sa: un pom în grădină, o casă zidită prin trudă și sudoare, un moștenitor care să ne perpetueze numele, un lot de pământ pentru urmași, o sfântă troiță sau un monument înălțat la încrucișări de drumuri sau în țintirim”.
Adrian-Postelnicu-si-Vasile-Claudiu-PopaExtrapolând spusele maestrului Brâncuși, putem afirma că rememorarea faptelor de armă ale purtătorilor de uniformă militară căzuți la datorie pe câmpul de onoare, chiar și prin simplul, dar semnificativul gest de a depune o floare la locurile unde aceștia odihnesc pe vecie, reprezintă exact datoria noastră de a-i cinsti pe cei care au lăsat urmașilor obligația de a-și face datoria față de popor și de țară, așa cum și-au făcut-o ei, cu ONOARE – DEMNITATE și SACRIFICIU.
Ce ne facem când constatăm că, după 1989 și până în prezent, entitățile profesionale cunoscute sub denumirile de:
Corpul Maiștrilor Militari de Marină, Corpul Subofițerilor și Corpul soldaților și gradaților profesioniști nu-și mai regăsesc eroii?!?… Nu vă mirați, pentru că așa este. Nu-și mai regăsesec eroii nu pentru că ei nu există, ci datorită faptului că jertfa lor supremă a înlesnit trecerea rapidă în corpul ofițerilor!
1044127_447066098723229_705880055_n
De ce așa, este și nu este de înțeles! Într-adevăr, această avansare în grad este un gest frumos, considerat de conducerea Armatei Române a fi „aprecierea deplină” a celui care și-a pierdut viața executând o misiune ordonată, însă entităților mai sus amintite li s-a luat pur și simplu posibilitatea de a-și comemora proprii eroi! Le-a fost luat acest drept nu cu răutate, ba din contră, cu respect și bunăvoință, dar gradul de aspirant sau sublocotenent acordat post-mortem maistrului militar, subofițerului sau soldatului gradat profesionist, produce în mod precis și clar plecarea eroului din istoria entității profesionale respective.
descărcareCu ceva ani în urmă, având calitatea de președinte în exercițiu al L.M.M.M., am rugat în scris conducerea Ministerului Apărării Naționale să ne lămurească, de ce militarul ale cărui fapte de armă îl recomandă ca erou nu-și păstrează gradul militar avut la momentul espectiv? Răspunsul a fost fără echivoc: Acestea sunt regulamentele, iar gestul în sine este unul de apreciere pentru cel în cauză, dar și pentru familia sa… De acord, așa este, dar revin și întreb: Jertfa sa supremă nu avea aceeași valoare umană, atât pentru cel căzut la datorie, cât și pentru familia sa, dacă era condus pe ultimul drum cu gradul militar pe care îl deținea?
Au fost situații când, la nivelul asociației, a trebuit să formulăm răspunsul la întrebarea: Cine ne sunt eroii anilor în care trăim? Cine sunt, știm, dar din motive lesne de înțeles, la amintireatuzla acestora a trebuit să evităm gradul militar oferit în mod onorant la deces, grad care aparține unei alte respectabile entități profesionale. Credeți că este corect așa? Eu, unul, nu cred, și tocmai acesta este motivul pentru care ori de câte ori îmi amintesc sau amintesc altora despre eroii entității mele profesionale, le precizez gradul militar avut de ei la despărțirea de această lume…
Avem nevoie ca în pantheonul eroilor neamului maistrul militar, subofițerul și soldatul gradat profesionist să se regăsească cu gradul său și acolo unde i-a fost entitatea, nu cu alt grad și în altă categorie profesională, sacrificiul său suprem neavând nicio legătură cu așa ceva.
1013040_447066325389873_2099347204_n
.
M.m.pr.(ret.) Dumitru MIHĂILESCU
sursa: “TIMONA” nr. 168/2014 – publicatie editata de Liga Maistrilor Militari de Marina http://www.lmmm.ro/

mihailescu

.
ROMANIAN ARMY – HEROES NEVER DIE TRIBUT


.

IN MEMORIAM IONEL GHEORGHITA DRAGUSANU (clip video realizat de Liga Militarilor Profesionisti la comemorarea a sapte ani de la disparitia Eroului constantean) 

.

EROII DE LA TUZLA – IN MEMORIA MILITARILOR CAZUTI IN ACCIDENTUL AVIATIC DE LA TUZLA

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Bida Ionel eugen
Oaspete
Bida Ionel eugen
18 mai 2015 19:50

Stimate dl.M.m.pr.(ret) Dumitru Mihailescu va pot raspunde la intrebarea din articol ,citez: Au fost situații când, la nivelul asociației, a trebuit să formulăm răspunsul la întrebarea: Cine ne sunt eroii anilor în care trăim? Cine sunt,…
Cei care au supravietuit..Conform DEX ERÓU, eroi, s. m. 1. Persoană care se distinge prin vitejie și prin curaj excepțional în războaie, prin abnegație deosebită în alte împrejurări grele ori în muncă. ♦ Ostaș căzut pe câmpul de luptă. 
nu neaparat decedat
Cu respect Ionel Eugen BIDA

Alexandru Sanyi Huiber
Oaspete
Alexandru Sanyi Huiber
30 decembrie 2014 18:56

Alexandru Sanyi Huiber 
Corect ar fi ca pe monumentul funerar să fie trecut gradul avut în momentul decesului și în paranteză cel acordat postum.

Col.(r) Remus Macovei
Oaspete
Col.(r) Remus Macovei
5 noiembrie 2014 21:37

Stimaţi colegi,avansarea în gradul următor, a celor căzuţi eroic pe câmpul de luptă, face parte din  tradiţiile armatei române. S-au avut în vedere două aspecte:
– acordarea respectului cuvenit celui  jertfit
– acordarea unui ajutor material mai substanţial familiei celui mort pe câmpul de luptă.
Pe timpul documentării în arhive am descoperit numeroase memorii ale urmaşilor eroilor, care solicitau acordarea drepturilor cuvenite gradului imediat superior celui avut de erou, în momentul decesului.Legea prevedea acest lucru , dar birocraţii din diferite motive nu  aplicau corect legea.
Tocmai în ideea asigurării unui sprijin financiar cât mai important  membrilor familiilor eroilor, consider viabile prevederile legale în acest domeniu.Consider falsă ideea că astfel s-ar desconsidera  o categorie sau alta de militari.

mos alecu
Oaspete
mos alecu
5 noiembrie 2014 18:13

@ Mihailescu Dumitru 3 noiembrie 2014 la 18:34 :
Tinere domn !
Va spun asa doarece v-ati prezentat virsta … Virsta la care va urez sa mai avem multe intilniri !
Eu nu-mi prezint virsta deoarece consider ca nici tineretea , dar nici batrinetea nu sint elemente definitorii ale capacitatii si puterii de intelegere ! Nici una dintre aceste etape ale vietii nu garanteaza ca cel care trece prin ele este “dăştept” !
De ce sa spun ca am 20 sau 90 de ani ? Ca sa se poata spune : Este tinar … si de aceea spune prostii !
Sau : Este batrin … a dat in mintea copiilor … si de aceea spune prostii !
Mai bine sa se spuna simplu (si sa se demonstreze) : Spune prostii !
——————————-
Deci … tinere domn … ma “miştocăriţi la greu” pentru spusele mele “În ultimul timp s-a dezvoltat “obiceiul” ca toți cetățenii țării să aibă ceva împotriva altor cetățeni ai țării: pacienții împotriva medicilor, ne-bugetarii împotriva bugetarilor, civilii impotriva militarilor…” precum si pentru ”
Prin modul în care este prezentată situația în articolul domnului mm se prefigurează (se doreste?) ridicarea “corpurilor” de personal ale armatei unul impotriva altuia (altora)” …

Intelegind eu , din “mistocareala”  dvs. , ca acele multe discordii semnalate “nu se ezista” … Si ca , mai ales , “nu se ezista” “hîrîieli” intre diversele corpuri de personal ale armatei …
Iacata ca vine dl.adrian cristocea (4 noiembrie 2014 la 20:27 ) … (care nu este ofiter) si ne spune :
– doreste “de a nu fi jignit si dupa trecerea in nefiinta prin avansarea la grad de ofiter…”
– “…sunt adusi civili si facuti ofiteri peste noapte…” . Nespunind citi sint in aceasta situatie … da a se intelege ca este vorba despre (cel putin) majoritatea ofiterilor …
– “…vezi …cum sunt umpluti de medalii oameni care nu ies din birouri” … Spuse in aceeasi fraza in care este vorba despre ofiteri …
Spus cu alte cuvinte :  apartenenta la corpul ofiterilor este considerata jignitoare din motivele prezentate … Includerea in corpul ofiterilor este considerata o napasta de care toti oamenii “cu capul pe umeri” trebuie sa se fereasca … chiar si la data nefericita a mortii …
Ei ? Ce spuneti , tinere domn . exista sau nu esista “probleme”  intre diversele corpuri de personal al armatei ?
 
 
  

mos alecu
Oaspete
mos alecu
5 noiembrie 2014 17:34

@ caporal 5 noiembrie 2014 la 6:04 :
Intelg ca nu am dreptate deoarece “… Pe crucea fiecarui erou caporal sau subofiter trebuie sa se afle gradul pe care la patat cu sange.” .
Am spus eu undeva ca nu trebuie sa fie asa ?
Ba … chiar am spus ca “familia , colegii , sa inscriptioneze pe cruce ambele grade : cel “onorat” cu singe , precum si cel acordat drept recunostinta …” . Nimeni si nimic nu impiedica acest lucru !
Dar inscriptia de pe cruce si recunostinta manifestata prin acordarea unui grad superior sint doua lucruri diferite . Lucruri care nu se exclud unul pe celalalt !
Deci nu putem cere sa nu se mai acorde grade superioare eroilor pentru a se putea inscrie pe crucile lor gradele pe care le aveau in momentul decesului !!!!
———————————————————
La : “… acolo este RAZBOI!!!!   acolo nu este PACE …” .
Da ! ACOLO !
Dar in Romania este pace !
Armata Romaniei NU este in razboi !
Personal din armata Romaniei (care sint , ambele , in starea de pace) participa la actiuni militare in niste zone de razboi ! Zone de razboi al altora !
Tocmai de aceea personalul armatei Romaniei care participa (in starea de pace fiind) la acele actiuni se considera ca ““si-au sacrificat viata savarsind acte de devotament exceptional” . Actele lor de devotament fiind , categoric , exceptionale fata de actele de devotament savirsite de ceilalti militari (neaflati in teatrele de operatiuni) !
Daca toata armata Romaniei ar fi in starea de razboi … atunci acele inaintari in grad ar fi aplicate NUMAI celor care ““si-au sacrificat viata savarsind acte de devotament exceptional”… Acte de devotament exceptionale fata de actele de devotament savirsite de toti ceilalti militari romani aflati in razboi !

sandu
Oaspete
sandu
5 noiembrie 2014 8:11

Este o dezbatere interesanta. Adevărul se afla undeva la mijloc. Dacă despăgubirile financiare ar fi egale indiferent de grad (șgp- subofițer versus ofiter)  atunci poate nu s-ar fi ajuns ca acești eroi sa fie avansați postmortem sublocotenent/aspirant. Oricum nu-i   mai “incalzeste” cu nimic. Nici pe familii.

adrian cristocea
Oaspete
adrian cristocea
4 noiembrie 2014 20:27

Nu aveam de lucru si am zis sa dau si eu o raita prin legislatia militara si noutati. Dupa ce am tot cautat si am gasit numai  vesti rele am ajuns si la voi. Parerea mea sincera este ca daca ar fi vrut cineva sa ne decoreze, medalieze, sa ne avanseze ingrad, sa ne dea prime si nu mai stiu ce, ….ar fi facut-o atat timp cat suntem in viata . Eu m-am intors in martie din Afganistan. Nu imi lipsea nimic, nu eram la inceput de cariera ci chiar spre sfarsit. Am avut doi morti la nici doua luni de misiune: plt. Postelnicu Adrian si MM Popa Claudiu. Cand m-am intors acasa chiar am dorit sa-i reamintesc domnului Mihailescu , ca , daca mi s-ar fi intamplat ceva in misiune as fi avut rugamintea de a nu fi jignit si dupa trecerea in nefiinta prin avansarea la grad de ofiter. Va voi si motiva de ce gandesc asa. 
Cand ai o activitate de o viata de om in armata si vezi cum sunt adusi civili si facuti ofiteri peste noapte , cum sunt umpluti de medalii oameni care nu ies din birouri sa nu cumva sa-i prinda guturaiul ( chiar si in toiul verii), cand esti mai apreciat pentru experienta ta indiferent de grad, mai muly de partenerul strain, atunci chiar ca simti ca ai fi jignit chiar si cand treci in nefiinta si culmea chiat de tara ta care nu te-a apreciat la justa valoare cand ai fost in viata.

mos alecu
Oaspete
mos alecu
4 noiembrie 2014 11:03

@ membru LMP 4 noiembrie 2014 la 9:08 ;
La : “…dacă se respecta un dialog civilizat…” .
Inteleg ca este un repros !
Nesimtindu-ma vinovat cu nimic , presupun ca se refera la modul cum “sint luat peste picior” de cineva de pe-aici !…
Nu-i nici o problema ! Sint invatat sa rezist la stresul unor discutii … chiar si cu cetateni care au un limbaj mult mai colorat !
——————————————————–
La : “… în legătură cu opinia dumitale vizavi de acest articol, credem ca nu ai dreptate…” .
Inteleg , deasemeni , ca nu am dreptate deoarece “pe crucea” celui decedat nu este inscriptionat gradul sau de dinainte de inaintarea (post-mortem) in grad …
Daca-i vorba doar de atit … Nimeni si nimic nu impiedica familia , colegii , sa inscriptioneze pe cruce ambele grade : cel “onorat” cu singe , precum si cel acordat drept recunostinta …
Daca-i vorba de mai mult (pentru care au nu as avea dreptate) … Se poate cere ca nici decoratii sa nu se acorde celor morti “in timpul si din cauza indeplinirii” misiunilor militare … Pentru ca , la data decesului , el era in “corpul celor fara decoratii” ; si ar fi nedrept ca , dupa moarte , sa fie “contabilizat”  in “corpul” celor cu decoratii …
—————————————————
Comparatia cu situatia celor cazuti in lupte din mari (in timp si spatiu)  actiuni militare/razboaie este cam “trasa de par” …
Nu trebuie uitat ca si in acele razboaie au fost multi militari morti inaintati in grad si decorati post-mortem. Intr-adevar … nu toti ! Cei mai multi fiind cei prezentati , nedecorati si neinaintati in grad…
In razboi  SITUATIA NORMALA este moartea multor militari !
—— ca urmare inaintarea in grad si decorarea se aplica (doar) celor care “si-au sacrificat viata savarsind acte de devotament exceptional” in acele conditii exceptionale , de razboi .
Armata Romaniei este , in prezent , IN TIMP DE PACE .
In TIMP DE PACE situatia normala este ca nici un militar sa nu moara !
—— ca urmare toti militarii care si-au dat viata , in actiuni militare , se considera ca “si-au sacrificat viata savarsind acte de devotament exceptional” … in conditiile normale de pace …
De aceea se aplica prevederile L.80/1995 privind posibilitatea inaintarii lor in grad (acordarii gradului de slt./aspirant)…

caporal
Oaspete
caporal
5 noiembrie 2014 6:04

Domnule “Mos Alecu” acolo este RAZBOI!!!!   acolo nu este PACE… cred ca sunteti intr-o maxima eroare. Eu nu v-as dori vreodata sa fiti prins intr-o ambuscada si sa auziti gloantele cum bat in blindajul TAB-ului asa cum bate ploaia in geam, sau sa incerci sa-i acorzi primul ajutor unui ranit pana la venirea elicopterului, sau sa poti pe umar spre avion pentru repatriere, sicriul camaradului care ai fost prieten, cu care ai mancat la aceiasi masa si cu care ai trait si bune si rele in misiune. Si eu consider ca LMP si LMMM au dreptate. Pe crucea fiecarui erou caporal sau subofiter trebuie sa se afle gradul pe care la patat cu sange. 70% din cei cazuti in Afganistan si Irak sunt caporali.

mos alecu
Oaspete
mos alecu
3 noiembrie 2014 19:34

@ Mihailescu Dumitru 3 noiembrie 2014 la 18:34 :
Dupa cum nici eu nu pot fi sigur ca “M.m.pr.(rtg.) Dumitru Mihăilescu”  este  semnatura dvs. (in clar … cum spuneti) , tot asa nici dvs. nu aveti de unde sti ca eu nu sint (in clar) “mos alecu” … Dupa cum nu inteleg ce importanta ar avea asta …
Inainte de a trece , eventual , la alte consideratii : am inteles ca nu v-a placut ce si , mai ales ,  cum am scris …
———————————————————-
Spuneti la un moment dat : “Uite că tot comentând ai dat și de argument: gradul de aspirant sau sublocotenent acordat post-mortem maistrului militar, subofițerului sau soldatului gradat profesionist, produce în mod precis și clar plecarea eroului din istoria entității profesionale respective.”… Zău?!?” …
Din acel “Zau?!?” inteleg ca-mi atribuiti mie “paternitatea”  acelei “argumentatii” …
Vai ! Nu este argumentatia mea  , este a dvs. … Recititi-va articolul …
————————————————————–
In avintul de a critica forma celor spuse de mine , ati uitat (omis) sa spuneti ceva si despre continutul articolului dvs … articol despre ideile caruia (asa cum le-ati prezentat)  mi-am spus eu parerea !
Parerea mea fiind ca : nu este normal sa ne onoram eroii “pe parohii” (pe corpuri de personal) . Eroii sint MILITARI si gata ! Iar personalul oricarui corp poate fi mindru atunci cind unui reprezentant al lor i-a fost acordat , drept recunoastere , un grad militar mai mare … chiar daca “post-mortem” . Este , pina la urma , o recunoastere a meritelor intregului acelui corp de militari …
Parerea mea fiind intr-o “mica-mare” deosebire de parerea dvs. !
Parerea dvs. fiind :
– “…gradul de aspirant sau sublocotenent acordat post-mortem maistrului militar, subofițerului sau soldatului gradat profesionist, produce în mod precis și clar plecarea eroului din istoria entității profesionale respective.”
– “Avem nevoie ca în pantheonul eroilor neamului maistrul militar, subofițerul și soldatul gradat profesionist să se regăsească cu gradul său și acolo unde i-a fost entitatea, nu cu alt grad și în altă categorie profesională, sacrificiul său suprem neavând nicio legătură cu așa ceva.” .

 
 

membru LMP
Oaspete
membru LMP
4 noiembrie 2014 9:08

Moș Alecu cu tot respectul pe care avem pentru prezenta permanenta pe site-ul nostru,  postând comentarii pertinente și la obiect despre legislație,  în legătură cu opinia dumitale vizavi de acest articol, credem ca nu ai dreptate. Nimeni nu se învrajbeste cu nimeni. Acest articol reflecta o realitate. Atât cei din LMP cât și  cei din LMMM au arătat ca în cimitirele eroilor din cele doua Războaie Mondiale, pe crucile celor care au dat jertfa suprema, sunt inscripționate grade de soldat, fruntaș,  caporal, sergent, plutonier etc. Nu avem nimic împotriva,  ca eroul care a căzut la datorie în teatrele de operații, sa fie înaintat la gradul de sublocotenent postmortem,  dar, pe cruce sa fie inscripționat gradul care a fost pătat cu sânge.  Este foarte adevărat ca un militar căzut la datorie este un militar, indiferent de grad, dar nu avem dreptul sa-i uitam pe toți cei care au dat jertfa suprema deja lungul istoriei noastre. Soldatul care a căzut la Plevna, Mărășești,  Marasti, Stalingrad, Cotul Donului ,  Oarba de Mureș sau în Muntiii Tatra, nu au fost înaintați la gradul de sublocotenent postmortem . Este opinia mea, a unui caporal, membru in conducerea Ligii Militarilor Profesioniști. Mai vreau sa adaug ca, discuțiile contradictorii sunt constructive dacă se respecta un dialog civilizat și se intervine cu argumente. O zi buna!

Mihailescu Dumitru
Oaspete
Mihailescu Dumitru
3 noiembrie 2014 18:34

Să ne trăiești, nene Alecule!
        Nu vă cunosc personal, nu vă știu numele și nici prenumele, dar am înțeles că asta vă e vrerea. De aici și folosirea pe mai departe a formulei de adresare „nea Alecu”, formulă sugerată chiar de dumneavoastră. Oricum, cred că sunteți mai în vârstă decât mine (eu am 72 de ani!), pentru că… prea le știți pe toate!
        Nene Alecule, că ai citit materialul intitulat „Eroi ai neamului românesc”, scris de mine și postat de L.M.P. pe propriul site, chiar mă bucur, mai ales că, din câte constat, dumneata ai și frumosul obicei de face oarece comentarii pe marginea celor citite. Foarte bine. Mai rar asemenea oameni! Asta înseamnă să te preocupe problema, nu să privești la ea cu indiferență, așa cum fac alții.  Numai că de data aceasta, animat de dragul de a scrie ceva, ai făcut ce-ai făcut și a-i dezinformat poporul în privința celor semnalate de mine, în materialul mai sus pomenit. Încercarea dumitale, nea Alecule, de a lămuri într-un fel lucrurile, n-a făcut decât să le complice inutil. Da, nea Alecule, absolut inutil! Nu sunt un om supărăcios sau unul dintre marii iubitori de polemici. Nu, așa ceva nu mă caracterizează, așa că  nu-ți închipui că m-am supărat! Ceva deranj există, într-adevăr, iar ăsta a apărut numai datorită dumitale, nene Alecule, pentru că din dorința de a te arăta dumirit în acel comentariu, pe mine chiar că mai nedumirit! Dumneata, nene Alecule, îți începi prețioasele explicații cam așa: În ultimul timp s-a dezvoltat “obiceiul” ca toți cetățenii țării să aibă ceva împotriva altor cetățeni ai țării: pacienții împotriva medicilor, ne-bugetarii împotriva bugetarilor, civilii impotriva militarilor… Toate aceste “împotriva”  fiind “justificate” cu argumente care mai de care mai beton!”…
Adâncă cugetare, nene Alecu, și tocmai acesta cred că a fost și motivul folosirii ei chiar de la început, nu? Trebuia să te servească ca o mănușă pe durata  lămuririi chestiunii în cauză… Prin modul în care este prezentată situația în articolul domnului mm – zici matale mai după vreo două propoziții – se prefigurează (se doreste?) ridicarea “corpurilor” de personal ale armatei unul impotriva altuia (altora)… Terifiantă explicațiune, nene Alecule, ba chiar și educativă prin oferta făcută între paranteze! Mai urma să mă acuzi de organizarea vreunei revolte și gata… Chiar asta ai înțeles dumneata din ce am scris eu în acel material?… Hai, că ești chiar simpatic, zău așa!… Mai precizezi că din acel articol ar reieșii acuza conform căreea: „ofițerii fură eroii altora!” Nene Alecule, dacă apăsai pe tastele calculatorului în noaptea de hallowen mai înțelegeam, dar așa, nu!… Bată-te să te bată, nene Alecule, cum le știi dumneta pe toate!
Uite că tot comentând ai dat și de argument: gradul de aspirant sau sublocotenent acordat post-mortem maistrului militar, subofițerului sau soldatului gradat profesionist, produce în mod precis și clar plecarea eroului din istoria entității profesionale respective.”… Zău?!? Păi, tocmai aici e beleaua nene, beleaua pe care n-ai priceput-o matale așa cum trebuie! … Continui tălică să scrii așa: Precis că… dacă nu s-ar fi făcut acele înaintări în grad, articolul ar fi sunat ca un reproș adresat celor care “nici măcar atât nu au făcut” pentru cel care și-a dat viața “în timpul și din cauza unor acțiuni militare” (să-l înainteze în grad). Păi, ce faci acum, nene Alecule, te-ai apucat să-mi faci și… procese de intenție? Matale chiar credeai că n-o să mă prind, așa e?!… Auzi, nea Alecule, dar ce e bre cu propoziția asta, de final,  că ne-ai pus serios pe gânduri: Mai în glumă , mai în serios, spui dumneata, dl.mm atenționează corpul ofiterilor că ” daca veți continua să ne supărati (sa ne luați eroii) noi ne luam “jucărelele” și plecăm !” Unde bre, nea Alecule, că poate-ți trece prin minte și vreo adresă!… Uite, vezi cum dai dumneta cu bâta în baltă, crezând probabil că nu se va găsi nimeni să te tragă de mânecă!
       Ce să mai spun, asta e! Acum să nu crezi că m-am supărat pe matale că scrise-și ce scrise-și, dar le mai citește doamne iartă-mă careva și cine știe ce părere își poate face despre dumneta, sau chiar despre mine, cel care a semnat articolul acela în clar, așa cum o fac și acum, la finalul acestor rânduri.
            Să ai sănătate, nene Alecule, și, dacă se poate… gânduri ceva mai limpezi!
 
M.m.pr.(rtg.) Dumitru Mihăilescu

mos alecu
Oaspete
mos alecu
3 noiembrie 2014 13:22

@ ionut.m 3 noiembrie 2014 la 12:22 :
La “amînpatru” intrebarile : NU !

mos alecu
Oaspete
mos alecu
3 noiembrie 2014 10:35

@ionescu florin 2 noiembrie 2014 la 21:59 :
Mai ales in ultimil timp s-a dezvoltat “obiceiul” ca toti cetatenii tarii sa aiba ceva impotriva altor cetateni ai tarii : pacientii impotriva medicilor , ne-bugetarii impotriva bugetarilor , civilii impotriva militarilor … Toate aceste “impotriva”  fiind “justificate” cu argumente care mai de care mai “beton” !…
Prin modul in care este prezentata situatia (in articolul dl mm) se prefigureaza (se doreste ?) ridicarea “corpurilor” de personal ale armatei unul impotriva altuia (altora) … Argumentul : ofiterii fura eroii celorlalte corpuri de personal !…(…”gradul de aspirant sau sublocotenent acordat post-mortem maistrului militar, subofițerului sau soldatului gradat profesionist, produce în mod precis și clar plecarea eroului din istoria entității profesionale respective.”) .
 
Precis ca … daca nu s-ar fi facut acele inaintari in grad , articolul ar fi sunt ca un repros adresat celor care “nici macar atit nu au facut” pentru cel care si-a dat viata “in timpul si din cauza unor actiuni militare” (sa-l ininteze in grad)
Mai in gluma , mai in seriosa , dl.mm atentioneaza corpul ofiterilor ca ” daca veti continua sa ne suparati (sa ne luati eroii) noi ne luam “jucarelele” si plecam !” …
—————————————————–
Armata este (trebuie sa fie)  un sistem unitar . Impartirea armatei pe corpuri de personal se face din necesitati organizatorice si de conducere a actiunilor … Moartea unui militar este moartea unui militar , nu este moartea unui soldat sau moartea unui general !
Acordarea (post mortem) a unui grad militar mai mare este “recunostinta”  pe care tara o arata celui care si-a scrificat viata !
Nimeni si nimic nu impiedica “corpurile de personal” ale armatei sa-si “tina in evidenta”  eroii … Eroi care sint apreciati de colegii din celelalte corpuri ! Eroi care sint considerati “eroi ai armatei” … nu ai vreunui corp de personal al armatei ! .
 

ionut.m
Oaspete
ionut.m
3 noiembrie 2014 12:22

Moș Alecu  am și eu o întrebare.  Sincer, sunteți ofițer activ sau în rezerva? sunteți sau ați fost jurist militar? Intreb ca sa știu din ce sens provine opinia dvs
Mulțumesc.

mos alecu
Oaspete
mos alecu
3 noiembrie 2014 10:07

L.80/1995 (statutul cadrelor miliatre) :
Art. 68
(1)Ofiterii, maistrii militari si subofiterii care si-au sacrificat viata savarsind acte de devotament exceptional vor fi inaintati post-mortem in gradul urmator, iar coloneilor si comandorilor li se va acorda post-mortem gradul de general.
(2)Maistrilor militari, subofiterilor, gradatilor si soldatilor care si-au sacrificat viata in aceleasi conditii li se poate acorda post-mortem gradul de sublocotenent.
Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/ll570-legea-80-din-1995-privind-statutul-cadrelor-militare.html#ixzz3HzTHnoBk

ionescu florin
Oaspete
ionescu florin
2 noiembrie 2014 21:59

Mos Alecu apreciem foarte mult comentariile despre legislatie, dar, am vrea sa cunoastem si opinia dumneavoastra in aceasta problema delicata. Au dreptate LMP si LMMM?

dragnea
Oaspete
dragnea
2 noiembrie 2014 20:39

Dragi colegi din l.m.p. doresc sa va felicit pentru articolele postate pe acest site. Ceea ce faceti voi de patru ani, face cinste corpului militarilor profesionisti. Cu acest articol ati atins o coarda sensibila, pe care nimeni nu a indraznit pana acum sa o “zdrangane”. Aveti dreptate.

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
2 noiembrie 2014 20:25

Domnule Mihailescu, felicitari pentru articol!

gigi s
Oaspete
gigi s
2 noiembrie 2014 19:59

Articol scris cu mare diplomație.  Aveți dreptate domnule Mihăiescu. Fiecare entitate trebuie sa-și cinstească  eroii

danutshark
Autor
danutshark
2 noiembrie 2014 15:19

   Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti cei cazuti la datorie !
 

bogdan rugiubei
Oaspete
bogdan rugiubei
2 noiembrie 2014 15:17

Dane ai mare dreptate dar suntem cativa cei care nu ne uitam eroii pentru ca am fost alaturi de ei si cu ei acolo unde s-au jertfit . eu unu nu pot uita lucrul asta toata viata .

Daniel Molete
Oaspete
Daniel Molete
2 noiembrie 2014 11:14

Daniel Molete 
    Onoare si respect ptr cei jerfiti si ptr cei inrolati intru, n apararea tarii…

Spiru Romeo Raducu
Oaspete
Spiru Romeo Raducu
2 noiembrie 2014 11:12

Spiru Romeo Raducu 
        Da …….. Buna intrebare …..

muritor...
Oaspete
muritor...
2 noiembrie 2014 11:09

Erou este acela care si-a daruit viata unui lucru mai important ca el insusi. – Joseph Campbell

facebook-profile-picture
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
2 noiembrie 2014 9:35

COMUNICAT L.M.P.: 
Site-ul Ligii Militarilor Profesionisti a fost securizat pentru a fi protejat de anumiti virusi. 
Ca sa puteti adauga un comentariu, sa va exprimati opiniile, la articolele postate pe site, va trebui sa va inregistrati.
.
                     Intra si vezi:    
 “Arata regulile pentru inregistrare si postarea comentariilor” .

Multumim pentru intelegere!

wpDiscuz