marţi 15 iun 2021

SPONSORI OFICIALI

DURERE FARA MARGINI LA INMORMANTAREA CELOR DOI MILITARI ROMANI CAZUTI LA DATORIE

received_970799876306408

Apropiații, zeci de colegi și camarazi de arme, alături de sute de oameni simpli, i-au condus astăzi pe ultimul256695040_T
drum pe sublocotenenții post-mortem, Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu la Cimitirul Eroilor.

.
La funeralii a participat și ministrul Apărării Naționale, Mircea Motoc, comandantul Statului Major General, Nicolae Ciucă, colonelul Marius Crăciun, șeful componentei de Operații Speciale a Armatei României, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, Lucian Foca și oficialități locale.
.
Slujba de înmormântare a fost urmată de o trecere în revistă a etapelor parcurse de cei doi militari în carieră, prezentare făcută de comandantul unității militare unde au activat Adrian Vizireanu șisg-vizireanu-adrian Iulian Dumitrescu. Lt. col. Mike Csicsila, reprezentantul Ambasadei SUA la București, a oferit rudelor celor doi eroi distincția ‘Joint Commandation Service Medal’ din partea Guvernului Statelor Unite al Americii.
.
De asemenea, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, IPS Ciprian, a transmis din partea comunității buzoiene ‘un mesaj creștinesc de îmbărbătare’.
După ceremonialul militar, sicriele cu trupurile neînsuflețite ale celor doi militari au fost coborâte în aplauzele celor prezenți.
.
La finalul ceremoniei religioase, ministrul Mihnea Motoc a stat de vorbă cu membrii celor două familii îndurerateDSC_0034-1 și i-a asigurat de tot sprijinul MApN.
.
De asemenea, colonelul Marius Crăciun, comandantul Componentei de Operații Speciale, a mulțumit buzoienilor care-și cinstesc în acest mod deosebit eroii.
„Este un moment dificil, dar suntem profesioniști, vom continua cu misiunile așa cum au fost ordonate, ne vom face datoria pentru țară, pentru că securitatea României se asigură nu numai aici, se asigură și la mii de kilometri depărtare, ceea ce fac militarii noștri în Afganistan este eroic și foarte important pentru România, de aceea trebuie să le cinstim memoria”, a spus colonelul Marius Crăciun.
.
Cei doi tineri, sublocotenenții post-mortem Iulian Dumitrescu, 33 de ani, și Adrian Vizireanu, 36 de ani, căzuțiDSC_0062-2-630x420 la datorie sâmbătă în Afganistan, au fost propuși pentru a primi titlul de cetățean de onoare al județului Buzău. De asemenea, două străzi din municipiul Buzău vor purta numele celor doi eroi.
sursa:http://www.buzaumedia.ro
.
.
.
.
.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Radu Ghe. Gabriel
Oaspete
Radu Ghe. Gabriel
12 mai 2016 12:03

Suntem profund întristaţi de pierderea celor doi camarazi căzuţi la datorie. Acceptăm cu greu dispariţia lor, atât de devreme şi într-un mod atât de tragic a acestor tineri curajoşi, temerari ai misiunilor dificile şi pline de risc, pe care le îndeplinesc cei din Fortele Speciale.

Membri Ligii Militarilor Profesionisti aduc un pios omagiu militarilor care şi-au pierdut viaţa şi sunt cu inimile alături de familii.
Avem convingerea că toţi românii sunt alături de familiile celor căzuţi la datorie.

Doresc să prezint încă o dată, în numele Ligii Militarilor Profesionisti, dar şi al meu personal, sincere condoleanţe familiilor îndoliate care îşi plâng copii, soţii sau fraţii.

Dumnezeu să îi odihnească în pace!

Cap. Radu Gabriel, F-222 secretar LMP

buyak84
Oaspete
12 mai 2016 12:00

R.I.P
ONOARE SI PATRIE!!

cetaceul
Oaspete
cetaceul
12 mai 2016 11:47

Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea camarazilor cazuti la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât eu, cât şi în numele tuturor camarazilor mei, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme.
Dumnezeu să-i odihnească pe aceşti bravi camarazi…

Cap. Mircea Stejerean Cavadiea, F-221 CS-LMP

Liga Militarilor Profesionisti
Administrator

Liga Militarilor Profesionisti exprimă sincere condoleanţe şi întreaga sa compasiune familiilor militarilor decedati în acest tragic eveniment şi transmite însănătoşire grabnică militarului român rănit,

ONOARE SI PATRIE!

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
12 mai 2016 11:33

În aceste momente de tristeţe, transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate. Militarului rănit în aceeaşi misiune îi urez însănătoşire grabnică şi să se întoarcă cu bine acasă,
Cap. Lupu Mugurel , vice LMP

Alexandru Prunul
Oaspete
Alexandru Prunul
12 mai 2016 10:34

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!
Am convingerea ca armata romana isi face pe deplin datoria fata de aliatii din NATO, dar nu cred ca mai are ce căuta acolo, atât in Afganistan, cat si in Irak!!!

Sorin Pusca
Oaspete
Sorin Pusca
12 mai 2016 10:25

Să le fie țărâna ușoară, Dumnezeu să îi odihnească

Olga Todor
Oaspete
Olga Todor
12 mai 2016 10:10

D zeu sa i odihneasca

Precup Florin
Oaspete
Precup Florin
12 mai 2016 10:06

Precup Florin regretabil si foarte trist ce-au ajuns romanii…CARne de tun ….pentru altii ..condolenate familiei si Dumnezeu sa-i odihnesca in liniste si pace !

Parvulescu Claudiu Frantz ·
Oaspete

S-au dus la dreapta Domnului, odihneasca-le sufletele in pace si liniste

Aneta Ungureanu ·
Oaspete
12 mai 2016 10:02

Condoleante

Viorel Almajanu
Oaspete
12 mai 2016 9:55

suflete pierdute intr-un razboi al corporatiilor!

Nicolae Și Katy Mototolea
Oaspete

Dumnezeu sa le odihneasca sufletele in pace ,condoleante familiilor greu incercate ! Am fost foarte marcati si indignati aseara privind cat de repede au trecut posturile de televiziune peste aceaste imormantari ,mai multe discutii despre acel fotbalist si alte tampenii ,ne pare nespus de rau ca acesti militari ,acesti eroi mai bine zis sunt discutati negativ de anumite persoane necunoscatoare ,au murit la datorie ,au murit servindu-si patria ,nu s-au dus acolo doar pentru bani ,aceasta le era meseria ,erau militari serveau patria ,sa le fie tarana usoara si Dumnezeu sa-i aiba in paza !

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
12 mai 2016 9:29

„Durere fara margini”, pacat pentru ca atata timp cat sunt in viata, tara pe care si-au aparato „chiar cu pretul vietii ” asa cum au jurat, nu face mult mai mult pentru acesti oameni, eroii de langa noi care ne sunt contemporani.
De ce le acordam recunostinta numai dupa ce nu mai sunt langa noi?
NU UITATI DRAGI CONDUCATORI AI ACESTEI NATIUNI CA NICIODATA NU VA FI PREA MULT PENTRU ASTFEL DE OAMENI !!!

Ar trebui sa ne fie rusine pentru ca nu le acordam toata atentia acestora cat mai sunt inca in viata, care se confrunta cu multe neajunsuri si pleaca de langa noi cu speranta unui trai mai bun.
DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA IN PACEA PE CARE SI-AU DORITO !!!!!!

Florin
Oaspete
Florin
12 mai 2016 1:26

Sincere condoleante familiilor celor cazuti! TREBUIE DAT DOLIU NATIONAL!

wpDiscuz