marţi 15 iun 2021

SPONSORI OFICIALI

Veniturile militarilor care participa la misiuni externe nu vor mai putea fi taiate

Scutaru_Adrian

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege privind participarea fortelor armate la operatiuni in afara teritoriului statului roman cu amendamentul ca toate veniturile militarilor care participa la misiuni externe nu mai pot fi diminuate in perioada desfasurarii acestor obligatii.

Concret, este vorba de cuantumul brut al soldelor/salariilor lunare, inclusiv sporuri, compensatii, prime, indemnizatii si alte drepturi, acordate potrivit actelor normative in vigoare personalului incadrat in institutiile publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

„Parlamentul avea obligatia morala de a sustine militarii romani aflati in afara granitelor si sa le asigure integral veniturile, indiferent de situatia economica din tara”, a declarat George Scutaru, unul dintre initiatorii acestui amendament.

In prezent, veniturile militarilor care participa la misiuni externe au fost supuse acelorasi taieri ca si in cazul bugetarilor, fiind diminuate cu 25% in 2010, si indexate de la 1 ianurie 2011 cu 15%.

Propunerea legislativa, care a fost initiata de deputatul Eugen Nicolicea, a fost initial respinsa de Senat, pe 21 februarie 2011, insa a fost adoptata marti, in unanimitate, de Camera Deputatilor, care este si forul decizional.

Legea are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului normativ privind participarea fortelor armate la operatii in afara teritoriului national, avandu-se in vedere introducerea unui concept nou privind operatiile de raspuns la crize, individualizarea tipurilor de mandat sub care se realizeaza participarea la operatiile si misiunile din teatre, precum si alte aspecte care sa conduca la asigurarea respectarii angajamentelor internationale asumate.

Art. 16. – [3]

Pe perioada participarii in misiunile si operatiile prevazute la art.2 alin. [1], cuantumul brut al sodelor/salariilor

lunare inclusiv sporuri, compesatii, prime, indemnizatii si alte drepturi, acordate potrivit actelor normative in

vigoare personalului incadrat in institutile publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala,

nu poate fi diminuat.


[Autori: d-nii dep. George Scutaru, Mihaita Calimente, Niculae Mircovici si Claudiu Taga]


 

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Afganistan
Oaspete
Afganistan
21 octombrie 2011 15:16

Bravo, dar stiti cum se aplica acum legea? Militarii din teatru nu isi vad salariile reintregite, credeti-ma!

facebook-profile-picture
Administrator
6 iulie 2011 23:29


ANUNT IMPORTANT!
*
IN ATENTIA TUTUROR MEMBRILOR LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
*
TOTI MEMBRII LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI SUNT RUGATI SA CONTACTEZE CONDUCEREA L.M.P. PENTRU A TRIMITE 2 FOTOGRAFII TIP LEGITIMATIE.
O FOTOGRAFIE SE ATASEAZA LA CEREREA DE INSCRIERE A FIECARUI MEMBRU, CERERE CE SE AFLA IN BAZA DE DATE A L.M.P.
A DOUA FOTOGRAFIE PENTRU LEGITIMATIA DE MEMBRU AL LIGII.
CELOR CARE LI S-AU FACUT LEGITIMATII SUNT RUGATI SA CONTACTEZE ADMINISTRATORUL L.M.P. PENTRU A LE RIDICA!
*
MEMBRII LIGII CARE NU SUNT DIN CONSTANTA POT TRIMITE POZELE INTR-UN PLIC PE ADRESA LIGII,
CONSTANTA – STR. ANDREI MURESAN NR. 28 , COD  900338
*
LEGITIMATIILE SUNT GRATUITE!
VA MULTUMIM!
*
CONSILIUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

Valy
Oaspete
Valy
9 iunie 2011 12:23

Domnule Deputat, va multumesc pentru ceea ce a-ti facut si veti face in continuare pentru fostii si actualii militari profesionisti si nu numai. Ne-ati obisnuit cu initiativele dumneavoastra legislative care sunt incununate cu succes si va rog sa nu va opriti aici si sa dati curs altor initiative cu care se confrunta fostii si actualii militari profesionisti. Domnule Deputat, ma bucur enorm ca sunteti Presedinte de onoare al Ligii Militarilor Profesionisti!
Cu respect, Valentin Honciuc

BALTA LOUIS EDMOND- LMP
Oaspete
BALTA LOUIS EDMOND- LMP
1 iunie 2011 23:50

MULTUMIRI DEOSEBITE DOMNULUI DEPUTAT SCUTARU PENTRU EFORTUL DEOSEBIT IN SCHIMBAREA LEGISLATIEI CARE CONTRIBUIE LA MAI BUNA REZOLVARE A PROBLEMELOR MILITARILOR. CU STIMA SI RESPECT.

facebook-profile-picture
Administrator
1 iunie 2011 19:34


Luni, 31 mai 2010, s-au împlinit 151 de ani de când s-a înfiinţat la Iaşi  primul batalion de geniu, prin aprobarea dată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza consfinţindu-se în mod oficial naşterea unei noi arme în Armata României moderne.

Prin participarea la toate marile evenimente militare din istoria românilor, începând cu Războiul de Independenţă, primul şi cel de-al doilea război mondial, dar şi activităţi  desfăşurate pe timp de pace, pentru amenajarea teritoriului, istoria armei Geniu s-a identificat cu cea a armatei române.

Fortificaţiile Cetăţii Bucureşti, regiunile fortificate Focşani – Nămoloasa – Galaţi, fortificaţiile din zona Banatului, Olteniei şi de pe Litoral, refacerea, după război, a reţelei de drumuri, poduri, căi ferate şi aerodromuri, participarea la realizarea Transfăgărăşanului, a canalelor navigabile Dunăre – Marea Neagră şi Poarta Albă – Midia – Năvodari,  la construcţia sistemului de irigaţii şi la construcţia de locuinţe, obiective industriale şi turistice, participarea la prevenirea / înlăturarea efectelor calamităţilor naturale şi la acţiunile privind gestionarea situaţiilor de urgenţă sunt elemente ce întregesc caracterul unic al acestei arme nobile.

Eforturile geniştilor demonstrează capacitatea de interoperabilitate cu structurile în a căror componenţă au participat la misiuni de menţinere a păcii şi reconstrucţie, la operaţiile NATO, ONU, UE şi de tip coaliţie, în teatrele de operaţii din Angola, Bosnia-Herţegovina, Afganistan şi Irak, misiunile îndeplinite fiind apreciate de responsabili militari şi politici ai Alianţei ca fiind unele reprezentate cu un înalt grad de profesionalism. Remarcăm rezultatele remarcabile obţinute la exerciţiile militare cu participare multinaţională, contribuţie esenţială la confirmarea Armatei Române, prin intermediul militarilor genişti, ca un partener credibil în lupta împotriva terorismului şi, în acelaşi timp, ca un furnizor de securitate.

Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesionisti

luca_ion83
Oaspete
luca_ion83
1 iunie 2011 19:00

un pas mic, dar foarte important.
suntem pe drumul cel bun
 

facebook-profile-picture
Administrator
1 iunie 2011 19:18

Camarade Luca ai dreptate,  suntem pe drumul cel bun!
Domnul deputat Scutaru este Vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor si Presedintele de Onoare al Ligii Militarilor Profesionisti!

Speram sa reusim sa rezolvam si alte probleme importante pentru militarii profesionisti! 

Vraja
Oaspete
Vraja
31 mai 2011 22:26

Azi 31 mai  ziua ARMEI GENIU Transmit tuturor militarilor putere de munca, si sa nu lase armele jos, indiferent cu ce probleme ne-am confrunta.Transmit an special camarazilor de GENIU SATU -MARE. Mult noroc, putere de munca, si sa poata duce ARMA GENIU pe culmile cele mai inalte.

VA SALUTA VRAJA

facebook-profile-picture
Administrator
1 iunie 2011 19:23

La Multi Ani tuturor genistilor din Armata Romana!!

Cap. Vraja transmite tuturor genistilor tai din Satu-Mare,
un calduros La Multi Ani!!
din partea  Ligii Militarilor Profesioniesti!

ONOARE SI PATRIE!!

Dan A. – Prim-vicepresedinte al Ligii Militarilor Profesionisti

Vraja
Oaspete
Vraja
1 iunie 2011 21:26

Multumesc mult conducerii  LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI in special Prim-vicepresedintelui
LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI, si in curind promit ca ma voi  incrie  in aceasta Liga,transmit in numele colegilor de la UM DE GENIU SATU- MARE, MULT NOROC,si o colaborare cat mai  restrinsa, intre GENISTI SI MARINA MILITARA si sa nu uitam pe data de 02 iunie este ziua EROILOR!      CU RESPECT VRAJA

Nuramet Demirel
Oaspete
Nuramet Demirel
31 mai 2011 8:27

      Speram ca acest amendament legislativ sa se concretizeze cu celeritate ,dealtfel marturie asupra continutului ,are legatura indubitabila cu aportul personalitatii d-lui deputat George Scutaru ,ce tine sa ne consolideze increderea , devotamentul ,stima si aprecierea tuturor militarilor ,atribute pe care cu siguranta putine personalitati politice o pot genera in aceste conjuncturi aride .
    Cu deosebita consideratie Nuramet Demirel.

danutshark
Oaspete
danutshark
30 mai 2011 20:28

Multumim domnule deputat pentru ceea ce faceti pentru militarii care isi risca viata peste hotare si isi fac datoria pentru patrie sub faldurile drapelului sfant, dar si pentru cativa banuti in plus… .
Macar unii oameni de bine cum sunteti dumnavoastra sa ne mai dea ceva… ca ceilalti ne-au tot taiat si taiat… Avem speranta cu ajutorul dumnavoastra si a altor oameni politici care au respect pentru militarii profesionisti sa incercam sa schimbam ceva astfel incat la iesirea la limita de varsta sa beneficiem de protectie sociala reala si reconversia profesionala asa cum scrie in L-51, art. 19. Sunt militari care timp de 20 de ani au mancat armata pe paine… si nu stiu sa faca altceva, iar la 45 ne-avand nicio meserie de baza devin muritori de foame impreuna cu familiile lor. Avem nevoie de solde compesatorii si o pensie partiala ca sa putem supravietui… Este oare mult ceea ce cerem dupa ce ne-am riscat vietile in Afganistan si Irak?
Avem onoarea sa va salutam!
DANUT-M.-Vicepresedinte L.M.P.

dumi
Oaspete
dumi
30 mai 2011 12:37

Asa este moral fata de colegii nostri sa nu li se taie si lor din salarii pe timpul cand sunt in misiune in teatre. Felicitari lmp pentru un asa om, cu adevarat PRESEDINTE DE ONOARE al ligii voastre.

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
29 mai 2011 15:02

Multumiri domnule deputat,intotdeauna ati fost alaturi de noi.
Poate tot cu ajutorul d-voastra vom gasi rezolvarea celorlalte probleme ale noastre.
             Cu respect Mugurel Lupu 
                                               Administrator L.M.P 

danimar
Oaspete
danimar
29 mai 2011 14:39

Domnule Deputat ati fost intotdeauna alaturi de noi si va suntem recunoscatori. O masura foarte buna pentru cei care isi risca vietile in Afganistan. 
Avem onoarea sa va salutam!

facebook-profile-picture
Administrator
29 mai 2011 13:13

Adresam calde salutari si multumiri domnului deputat George Scutaru pentru implicarea si consecventa de care da dovada pentru rezolvarea problemelor cu care s-au confruntat si se confrunta militarii profesionisti.

Aceasta masura este o forma de respect pentru camarazii nostri care isi fac datoria departe de tara in teatrele de operatii.

Militarii romani prin misiunile indeplinite cu succes, au ridicat standardul tarii pe plan international.

DOMNULE PRESEDINTE DE ONOARE,

LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI VA PREZINTA ONORUL!

Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesionisti

facebook-profile-picture
Administrator
1 iunie 2011 19:44

IMNUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
*

TRAIASCA ROMANIA, TRAIASCA TRICOLORUL
*

Strofa întâi
*

Dacă ne-nfruntă munţi cu munţi ne vom bate,
Pentru lumina ţării şi pentru libertate,
Aici ne e cuvântul când îl avem de spus,
Decât slujirea ţării nimic nu-i mai presus.
Jurăm credinţă luptei oricât ar fi de grea,
Jurăm că pentru ţară şi viaţa ne-o vom da,
Jurăm să nu ne mintă nici clipa, nici vecia
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a doua
*

Dar ţara nu se face cu lasi cu apatrizi,
Iubirea nu te scuză când ochii îi închizi
Să curăţăm tot răul din viaţa româniei,
Că noi sîntem partidul şi ţara omeniei,
Nu creada hotii muncii că ei sînt mari şi tari,
Nou sântem patrioţii revoluţionari,
Avem contract pe viaţă cu visul şi cu glia,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a treia
*

A noastră este ţara, o moştenim deplin,
Va trebui, întreagă, s-o dăm celor ce vin,
La cei născuţi şi astăzi şi mâine şi poimâine,
Nici păine fară muncă, nici muncă fără pâine,
Nici călăreţi pe aer, nici cai fără călări,
Nici ţară fără lume, nici lume fără ţări,
Să crească-n lume pacea, dreptatea, bucuria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a patra
*

Trăiască municitorii, tăranii, cărturarii,
Trăiască demnitatea cea fără de avarii,
Dacă renunţi la luptă n-ai ce să mai aştepţi,
Nimica nu se face-n poziţie de drepţi,
Să facem românia prin toţi şi pentru toţi,
Un teritoriu liber de orice prejudecăţi,
Să fie al nostru dreptul şi a noastră datoria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,

Traiasca in fericire si liniste poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a cincea
*

Jurăm din milioane de inimi şi destine,
Din orice fel de sânge ne murmură în vine,
Jurăm bătrân şi tânăr, femeie şi bărbat,
Credinţă româniei, necondiţionat,
Că ţara-i bogăţia ce vejnic ne rămâne,
Şi glasul ei ce îndeamă deşteaptă-te române,
Nu ne-nspăimântă nimeni cu forţa sau cu sila,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Traiasca in fericire si liniste poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
*

Strofa a şasea
*

Sîntem de e nevoie, o ţară de soldaţi,
Sîntem de e nevoie, un lanţ de munţi Carpaţi,
Durerea tări noaste facută-i să ne doară,
Ne place libertatea ca oameni şi ca ţară,
Şi soarele dreptăţii să lumineze sfânt,
O ţară în roşu, galben şi albastru pe pământ,
Acesta-i viaţa noastră, aceasta ni-i tăria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască trïcolorul.
*
*
Versuri: Adrian Paunescu
*
Muzica: Nicu Alifantis

danimar
Oaspete
danimar
1 iunie 2011 19:53

Cine doreste sa asculte Imnul Ligii Militarilor Profesionisti poate da clic pe „bara” site-ului L.M.P. pe prima pagina!
Daca ascultati cu atentie melodia ve-ti observa ca versurile sunt similare cu dorintele noastre ale tuturor militarilor si a tuturor romanilor!

DUMNEZEU SA BINECUVANTEZE SI SA AJUTE SCUMPA NOASTRA TARA.
ROMANIA!

wpDiscuz