marţi 15 iun 2021

SPONSORI OFICIALI

TATA SI FIU, IMPREUNA IN ACEEASI MISIUNE IN TEATRUL DE OPERATII DIN AFGANISTAN

545621535

Plutonierul adjutant Alexandru Nişcoveanu este la a cincea misiune într-un teatru de operatii, însă „aceasta este o misiune deosebită pentru că sunt împreună cu fiul meu și am o responsabilitate mult mai mare, comparativ cu celelalte. Este o provocare, mai ales că se întâmplă uneori să ieșim împreună în patrulă ori să iasă el singur iar eu sa mă gândesc încontinuu că o să se întoarcă sănătos înapoi în bază. Am fost și în Angola în anul 1995, în Irak în 2005, și în Afganistan de două ori, însă acum sunt aici cu băiatul meu iar asta, pe de o parte, mă alină și, pe de altă parte, mă face sa mă gândesc și mai mult la soția mea care ne așteaptă pe amândoi acasă.”
.
Soldatul Florin-Cristian Nişcoveanu, fiul lui, mândru că are tatăl alături ne-a spus că „sunt pentru prima dată într-un teatru de operatii. Am 27 de ani, exact vârsta pe care o avea tatăl meu când a plecat prima oară în Angola. De doi ani sunt în armata, însă de la 6-7 mergeam cu tata la el la unitate și-mi plăcea enorm uniforma, colectivul și absolut tot ceea ce ține de armată. Acum, când sunt aici, simt siguranța faptului că tata e aproape de mine. Sfaturile pe care care le primesc de la el mă fac să mă simt mult mai sigur pe mine. Când am plecat de acasă ne-am promis amândoi că ne vom îndeplini obiectivele și că ne vom întoarce sănătoși la mama care ne așteaptă cu sufletul la gură. Fericirea ei va fi de două ori mai mare când ne va strânge în brațe. De 8 martie nu vom fi lângă ea, însă ea știe că pentru noi e cea mai importantă persoană. Mamă, promit că, toată perioada pe care am s-o petrec aici, am să țin cont de toate sfaturile tale și nu am să te dezamăgesc! „
.

Sunt cuvintele emoționante ale unui tată și ale unui fiu care se află, pentru prima dată, împreună într-un teatru de operații!

Le urăm succes în misiunea la al cărei început sunt!
.
Autor: Sublocotenent Anca Ciornei
sursa:http://www.armataromaniei.ro

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Liga Militarilor Profesionisti
Administrator
9 aprilie 2016 12:29

2% PENTRU LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

-NU PIERDE NICIO CLIPA!

“TOTI PENTRU UNUL, 2% PENTRU TOTI”

CONTRIBUIE LA FONDUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI!

DESCARCA NOUL FORMULAR A.N.A.F. (230), DE PE SITE-UL L.M.P., COMPLETEAZA-L SI IMPREUNA CU CAMARAZII TAI DEPUNETI-L LA ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE TERITORIALE DE CARE APARTINETI, PANA LA 15 MAI 2016!
*
LEGEA 571/2003 DIN CODUL FISCAL PERMITE DIRECTIONAREA A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT UNEI ORGANIZATII NON-GUVERNAMENTALE, NON-PROFIT.
DACA MILITARII NU OPTEAZA PENTRU ACEASTA ALTERNATIVA, BANII SE DUC AUTOMAT LA STAT
*
DATELE:
COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 27535960
IBAN RO50RNCB0817118580560001
*
DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PLATIT STATULUI PE ANUL 2013 CATRE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
*
CAMARAZI!
IMPREUNA VOM REUSI!!
FITI ALATURI DE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
*
ONOARE SI PATRIE!
*
CONSILILUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
2 martie 2016 9:32

Ar trebui intrebat fiul cum se simte in postura de a lupta pe acelasi camp de lupta alaturi de tatal sau umar la umar, in aceleasi conditii ,respectand aceleasi regulamente,aceleasi principii,aceleasi valori dar totusi el soldatul nu are aceleasi drepturi ca tatal sau domnul plutonier adjutant. Oare ce o fi in sufletul sau ,poate cineva sa-i explice aceata situatie bizara ?? Este exemplul cel mai elocvent cum sistemul militar duce la discriminari crase intre militari, mai rau cand acestia sunt tata si fiu.

mirage2000
Oaspete
mirage2000
12 martie 2016 13:59

Fiecare soldat are in ranita bastonul de maresal! Ce-l va opri pe fiu sa-si depaseasca tatal? Per aspera ad astra!

Victor.
Oaspete
Victor.
1 martie 2016 19:48
wpDiscuz