luni 27 mai 2024

SPONSORI OFICIALI

“RECHINII ALBI”, LUPTATORI, SALVATORI SI MILITARI DE ELITA !

510382558 (1)

„Poveștile militarilor Armatei României în asprul teatru de operații Afganistan vor continua, iar noi, ca de fiecare dată, vom încerca să prezentăm militarii români așa cum sunt ei: Adevărați Profesioniști, Curajoși, Responsabili, buni Ambasadori ai României peste tot în lume, Mândri și Demni!”
.
Aflați la final de misiune, „rechinii albi” din Batalionul 341 Infanterie continuă misiunile în aria de responsabilitate, urmând ca până la finalul lunii februarie să predea „ștafeta” „lupilor negri” din Batalionul 151 Infanterie.

Au fost mereu la datorie, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, au trecut prin momente grele, dar profesionalismul, devotamentul, curajul și tăria de caracter i-au ajutat să treacă peste toate provocările asprului teatru de operații Afganistan.
.

Cum este departe de casă?

Nu este ușor! Sunt 6 luni de când au raportat „Gata pentru Misiune” și în curând vor fi cu toții alături de cei dragi lor. Dacă pentru militarii din țară sărbătorile de iarnă au fost un bun prilej de a sta alături de cei dragi, pentru „rechinii albi” au fost doar zile obișnuite de misiune. De fiecare dată au fost cu inima alături de cei de acasă și au transmis cele mai calde gânduri de bine familiilor, colegilor și tuturor românilor prin intermediul paginii de Facebook a MApN.

Pentru doi dintre ei, plutonierul Eduard Romilă și caporalul cls. III Marcel Neagu, misiunea s-a încheiat mult mai devreme, fiind răniți pe timpul unei misiuni de patrulare în luna septembrie. În momentul de față, aceștia sunt la recuperare într-un spital din Germania și așteaptă să revină cât mai curând acasă.

Sunt militari de elită, au experiența teatrelor de operații și ne-au reprezentat întotdeauna cu cinste!
.

Salvator de meserie!

Caporalul cls. III Puiu Constantin este unul sanitarii salvatori ai “rechinilor albi” din Afganistan și cel care le-a1067200384 (1) acordat primul ajutor colegilor săi care au fost răniți în luna septembrie din anul care tocmai a trecut. În semn de apreciere modul profesionist în care a intervenit în sprijinul camarazilor săi, caporalul cls. III Puiu Constantin a fost decorat cu Medalia de Onoare a Medicinei Militare.
.

Nu a fost prima experiență de acest gen, având cinci misiuni în teatrele de operații. În misiunea din 2009 era singurul sanitar din Fob Mescall și a acționat la evacuarea și acordarea primului ajutor unor militari canadieni care s-au prăbușit cu un elicopter. A depășit emoțiile de fiecare dată, chiar și atunci când a intervenit în salvarea „rechinilor albi” din Batalionul 341 Infanterie, fiind sigur că pregătirea făcută în țară este foarte importantă în îndeplinirea cu succes a misiunilor.
.

În altă misiune și-a ajutat un coleg care a calcat peste un dispozitiv explozibil improvizat. Nu s-a gândit că poate să pățească ceva, răspunde cu sinceritate: „aceasta este datoria mea”.
„Prima dată te uiți la tine să vezi dacă ești întreg apoi îți verifici colegii dacă sunt bine.”
La incidentul din luna septembrie s-a aflat în altă mașină și a fost primul care a luat contact cu militarii răniți. A strigat la ei, nu a răspuns nimeni și apoi l-a auzit pe servantul de la mitralieră: >„sunt aici”. Era încarcerat și i-a luat 15 minute pentru a-l extrage dintre fiarele mastodontului.
„De unul singur nu puteam să-i ajut, m-au ajutat colegii mei. Le-am stabilizat funcțiile vitale până la sosirea elicopterului MEDEVAC.”
.

Prima misiune a fost în 2004 (Afganistan, Kandahar), a doua în 2006 (Irak) și următoarele trei, din 2009, 2012 și 2016, tot în Afganistan.

Se mândrește cu cele 3 fetițe ale sale. O fetiță este pe clasa a 3-a și doua fetițe sunt gemene și au 3 anișori.
.
Cu România în suflet oriunde în lume!

Caporalul cls. III Bărăceanu Dănuț-Adrian este un alt veteran al „rechinilor albi”, militar ale cărui rezultate sunt711097305 apreciate atât de colegi, cât și de comandanți. Este la a cincea misiune într-un teatru de operații, iar de această dată având funcția de servant la mitralieră.

„Barcă”, așa cum îi spun prietenii, s-a remarcat și în misiunile anterioare descoperind mai multe dispozitive explozive improvizate și salvând astfel viețile colegilor și ale partenerilor de misiune. „Sunt foarte mulți indici și totul ține de pregătirea făcută înaintea misiunii.”

Caporalul cls. III Bărăceanu Dănuț Adrian este căsătorit și în curând va fi alături de cei dragi lui.
.

„Rechinii Albi”, mai mut decât colegi, chiar prieteni!

Unii îi spun prietenie, iar alții o numesc colegialitate. Unii au identificat-o ca fiind camaraderie. Câțiva „rechini albi” îl numesc cercul încrederii. În interiorul lui își povestesc amintirile, tot aici își povestesc unul altuia ce au făcut698896642 peste zi, ce informații au procesat și ce au emis. Surprinzător, deși par prieteni apropiați și sunt colegi de cameră, modul de adresare este unul regulamentar. Foarte rar o sa auzi apelativul „tati”, poate doar când își urează noapte bună. Cele 6 luni petrecute în Afganistan o să transforme camaraderia lor într-o prietenie reală bazată pe faptul că au reușit să fie o Echipă. Și atunci cercul încrederii se va transforma în cercul prieteniei!
Ca informare, am avut și eu onoarea să fiu primit în rândul lor!
.
VA CONTINUA!

Poveștile militarilor Armatei României în asprul teatru de operații Afganistan vor continua, iar noi, ca de fiecare dată, vom încerca să prezentăm militarii români așa cum sunt ei: Adevărați Profesioniști, Curajoși, Responsabili, buni Ambasadori ai României peste tot în lume, Mândri și Demni!”

Foto: MApN
Sursa: https://www.armataromaniei.ro/

Lasă un comentariu

avatar

wpDiscuz