sâmbătă 02 mar 2024

SPONSORI OFICIALI

Participarea României la impunerea embargoului împotriva Libiei

Fregata-Regele-Ferdinand-290x193

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, în şedinţa de marţi, participarea României la impunerea embargoului împotriva Libiei cu 205 militari de la bordul fregatei Regele Ferdinand şi doi ofiţeri de stat major din forţele navale, a anunţat preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit şefului statului, Guvernul trebuie să aloce, în următoarea şedinţă, resursa financiară necesară pentru ca fregata să opereze în Marea Mediterană. “Pe data de 20 martie, a fost aprobat Planul de operaţii pentru impunerea embargoului cu privire la vânzările de armament către Libia. Azi, a fost aprobat Planul de operaţii privind zona de interdicţie aeriană. Tot azi, în jurul orei 16,00, Consiliul Nord-Atlantic a aprobat Directiva de execuţie pentru impunerea embargoului împotriva Libiei, în baza Rezoluţiei 1970 a Consiliului de Securitate. Odată cu aprobarea Directivei de execuţie, se trece la punerea în aplicare a Planului de operaţii, este decizia politică pe care o ia NATO cu privire al declanşarea unei operaţiuni”, a precizat Traian Băsescu.

El a spus că a decis să convoace CSAT cu puţin înainte de aprobarea deciziei NATO, pentru că ştia că se va adopta Directiva de execuţie pentru embargou. “CSAT-ul a decis implicarea României în impunerea condiţiilor de respectare a embargoului cu fregata Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major din Forţele Navale. Asta înseamnă că România va participa cu 205 militari la bordul fregatei Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major, în total, 207 militari – ofiţeri şi subofiţeri. În cel mai scurt timp, Guvernul trebuie să aloce resursa financiară necesară, pentru ca fregata Regele Ferdinand să opereze în Marea Mediterană, în conformitate cu Directiva NATO. Pentru operarea, timp de trei luni, în Marea Mediterană sunt necesare 4,5 milioane euro, pe care-i va aloca Guvernul, în următoarea şedinţă de guvern”, a explicat preşedintele Băsescu.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
facebook-profile-picture
Administrator
11 aprilie 2011 13:39

2%
PENTRU LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

*
NU PIERDE NICIO CLIPA!
“TOTI PENTRU UNUL, 2% PENTRU TOTI”

CONTRIBUIE LA FONDUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI!
DESCARCA DE PE SITE-UL L.M.P. FORMULARUL, COMPLETEAZA-L SI DEPUNE-L LA ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE TERITORIALE PANA LA 15 MAI 2011!
*
DATELE: 
COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 27535960
IBAN RO50RNCB0817118580560001
*
DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PLATIT STATULUI PE ANUL 2010 CATRE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
*
CAMARAZI!
IMPREUNA VOM REUSI!!
*
CONSILILUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
30 martie 2011 18:00

Succes colegilor de pe Fr.221 

                                   Lupu Mugurel Fr.222

pontilius
Oaspete
pontilius
28 martie 2011 15:45

Pentru a completa putin, adaug urmatoarele

          Principalele misiuni pe care le poate îndeplini nava sunt de escortare, remorcaj,  interdicţie zonală, observare, control aerian. Impunerea embargoului este, de asemenea, o misiune principală realizată de NATO, procesul constând în angajarea ameninţărilor asimetrice, misiuni de interceptare, control pe mare, suport pentru misiuni amfibii şi forţe speciale. Ca misiuni secundare, nava este pregătită să efectueze intervenţii pentru înlăturarea efectelor dezastrelor de mediu, intervenţii la dezastre pe mare, misiuni de căutare şi salvare cu reprezentare internaţională.Fregata Regele Ferdinand, reprezentând participarea României la monitorizarea embargoului decis de NATO în cazul Libiei, a fost lansată la apă în 1986, a ieşit din serviciul Marinei Britanice în 2002, în 2003 a intrat într-un proces de refacere, în 2004 fiind preluată de Forţele Navale Române. La data de 01.07.2006, în baza Ordinului Ministrului Apărării Naţionale nr. M.S.28 din 20.02.2006 fregata Regele Ferdinand trece din subordinea Comandamentului Operaţional Naval în subordinea Flotilei 56 Fregate.
          A obţinut acreditările internaţionale nivel I (2007) şi nivel II (2008) privind interoperabilitatea cu navele Alianţei Nord Atlantice, certificare care permite fregatelor tip 22 să participe alături de navele NATO la toate tipurile de misiuni internaţionale.

Isabel
Oaspete
Isabel
3 aprilie 2011 13:11

Pontilius as vrea daca se poate si ai informatii sa ne spui citi sgv-i sunt prezenti pe aceasta fregata , pentru ca din comunicatul pe care l-am citit nu observ decit subofiteri si ofiteri, oare asa sa fie?Sau sgv-i sunt atit de neinsemnati incit chiar si comandantul suprem nu ii aduce aminte ?Incep sa vad o tara care are numai ofiteri, doctori ,avocati si ingineri…restul este pamint.Oare asa sa fie?

facebook-profile-picture
Administrator
28 martie 2011 1:50

Le uram camarazilor nostri de pe Fregata F-221 “Regele Ferdinand”
CART BUN INAINTE!!

Consiliul Director al LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

wpDiscuz