marţi 15 iun 2021

SPONSORI OFICIALI

ONOR LA GENERAL!

CIUCA FACEBOOK

Am citit recent, pe un site al unei asociatii, unde audienta nu ajunge nici la jumatatea soldei unui SGP la inceput de cariera, un articol ce m-a pus pe ganduri.
Un ofiter in rezerva, ieri SCMD-ist, azi presedinte de filiala al respectivei asociatii, semnaza un articol in care gaseste de cuviinta sa-l atace, fara nicio motivatie concreta, pe Seful Armatei, General Nicolae Ciuca.01
In respectivul articol, se face apel la notiuni precum „…valoriile istoriei poporului…”, „…constiinta si sentimentul apartenentei la neamul sau…”, „…legalitatea integrala, dreptatea si omenia…” etc.
.
Nu as fi dat mare atentie articolului, daca nu ar fi in discutie Seful Armatei, General Nicolae Ciuca, oltean ca si mine, dar ca si semnatarul articolului in discutie, caci ma deranjeaza felul asta prostesc al oltenilor de a-si da in cap fix cand nu e cazul!
Si ma mai deranjeaza ceva: Ideea ca un ofiter al Armatei Romane, in numele libertatii de exprimare, il ataca pe Seful Armatei, atacand, pe fond, insasi Armata Romana, din a carei rezerva face parte!
.
Dincolo de opinii personale si manifestari de orgoliu, raman faptele:

– Generalul Nicolae Ciuca a parcurs toate treptele ierarhiei militare, plecand de la esalonul inferior si pana la pozitia de Sef al Statului Major General;Nicolae-Ionel-Ciucă

– Generalul Nicolae Ciuca este militarul care a simtit mirosul prafului de pusca si mangaierea mortii in misiunile internationale ale Armatei Romane;

– Generalul Nicolae Ciuca este ofiterul roman care a reusit sa-si scoata subordonatii din incercuiri si ambuscade reale, acolo unde nimeni nu se joaca de-a razboiul si unde viata subordonatilor sai era cea mai importanta;

– Generalul Nicolae Ciuca este Comandantul care a stiut si stie sa-si respecte subordonatii, este ofiterul care a respirat, alaturi de SGP, praful desertului aspru;

– Generalul Nicolae Ciuca este comandantul care, prin experienta militara reala, cunoaste toate nevoile structurilor ce compun Armata Romana.
.
Acestea sunt fapte. Dincolo de ele, stau interese personale, ce nu au nimic in comun cu interesele Armatei Romane.

Liga Militarilor Profesionisti isi exprima dezacordul cu astfel de atacuri defaimatoare considerand ca acestenicolae-ciuca-ciprian-sterian manifestari sunt de natura sa aduca o grava atingere demnitatii si onoarei Armatei Romane, pilon de baza al statului.

Liga Militarilor Profesionisti, consecventa principiilor ce ii guverneaza activitatea, intelege sa ia atitudine in fata unor astfel de manifestari, fiind solidara cu Generalul Nicolae Ciuca, pe care il asiguram, o data in plus, ca suntem oricand gata de misiune!
.
ONOARE SI PATRIE!
.
Oana NUTA
Director de Comunicare LMP

SIGLA LMP

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Madalin
Oaspete
Madalin
25 iunie 2016 11:58

Daca nu era sef SMG nici nu va interesa.. Este un om cumsecade si drept dar aces articol este scris ceausist..
Domnul…
Domnul..

Si acum in in cor, toata lumea.

Anghel
Oaspete
25 iunie 2016 13:01

Sa mori tu ????

Costea Georgel
Oaspete
Costea Georgel
25 februarie 2016 10:55

Salutare dragi camarazi.

Astazi am fost anuntati la unitate, cat si prin anunturile presei, ca de lunnea viitoare se vor aduce refugiati in Galati. Acestia vor fi cazati la un centru specializat al Politiei de Frontiera Galati.
Asta nu ar fi o problema majora. Doar ca acest centru de refugiati este gard in gard cu depozitul de armament si munitie.

Poate in cazul asta mai reusesc si autoritatile sa se mai gandeasca la amplasarea centrului.

Dumitru Mihailescu
Oaspete
Dumitru Mihailescu
24 februarie 2016 16:16

Din păcate sunt și foști sau actuali purtători de uniformă a căror intensă preocupare este de a arunca cu noroi în munca celui care se străduiește, corect și cinstit, să facă ceva.
Sub masca dreptului la opinie, nereușitele lor sau neajungerea la cotele interesului personal sunt transformate în invective adresate unor oameni care știu ce înseamnă responsabilitatea profesională, care ăși fac datoria cu respect față de ceilalți.

Personal îl apreciez pe generalul Ciucă, deși sunt de multă vreme ieșit din sistemul militar prin pensionare.
Nu mor caii când vor…unii, așa că viața își va urma cursul firesc. Am cunoscut și eu mulți asemenea „bine intenționați”, i-am ascultat, le-am sugerat dialogul civilizat, bazat pe argumente pro și contra, iar dacă au tot ținut-o-n drumul lor i-am lăsat în pace că vorba aia: Fiecare pasăre pe limba ei moare!

Mm.pr.(r) Dumitru Mihailescu
Presedinte de Onoare al Ligii Maistrilor Militari de Marina

Ion Cristici
Oaspete
22 februarie 2016 13:11

Militarii au onoare și respect ! Am nădejdea că șeful SMG va valoriza atuurile pe care le are,va pune umărul la respectarea legii și apărarea drepturilor oamenilor,adică anularea OUG 57 și aplicarea Legii 223 în max.12 luni ! Ca un brav Cdt.,să scoată luptătorii-rezerviști din încercuire,fără pierderi ! Onoare Armatei-brațul de tărie al Patriei !

Pavel
Oaspete
22 februarie 2016 12:03

Mesaj pentru Craiova: cautati VINOVAȚII in alta parte. Nu mai loviti in Armata Romana. Nu mai loviti in Comandantul ei! Destul a fost tratata cu indiferența timp de 25 de ani de cei care au fost „alesii poporului”
Generalul Ciuca este iubit si respectat de toti subordonații si in special de noi sgp-ii.

Victor.
Oaspete
Victor.
22 februarie 2016 8:54
Bălăceanu Virgil
Oaspete
Bălăceanu Virgil
21 februarie 2016 21:53

Generalul Ciucă îmi este un vechi camarad și dacă în timp povestea Scorpionilor din Caracal, Craiova, Timișoara/ordine alfabetică să nu supăr pe nimeni, va fi și mai mult decât legenda timpurilor ce le trăim, acest lucru se datorează în cea mai mare măsură și generalului Ciucă.

Și am convingerea că va face mai mult și mai bine pentru corpul vostru al Soldaților și Gradaților Profesioniști și pentru corpul Subofițerilor, ambele așezate deja la temelia Armatei.
Mai mult și mai bine, pentru că diferențele dintre voi și celălalt corp să nu mai fie….discrepante! Așa cum sunt acum.
Și drepturile, de la echipament la cele de contravaloare a chiriei să vă fie acordate în mod îndreptățit, ținându-se seama de rolul și misiunea ce o aveți.
În ceea ce ne privește pe noi, cei în rezervă, reconstrucția Rezervei Armatei, a rezervei operaționale cu viitorul său pilon de bază, rezerva voluntară, reconstrucție la care să fim și noi implicați, ar fi proba că mai contăm în numele idealurilor de neuitat pentru orice oștean al Țării. Ml6s

Gen.Lt.(r) Virgil Balaceanu

indiros
Oaspete
indiros
23 februarie 2016 23:26

Nu inteleg..cum aceste lucruri nu s-au putut rezolva cand acesti rezervisti…erau activi!

Bălăceanu Virgil
Oaspete
Bălăceanu Virgil
21 februarie 2016 21:37

Îmi este greu să privesc la această contrapunere….îmi este greu pentru că am puterea de a fi alături și de unii și de alții, într-un corp comun, dar care nu mai este ce ar trebui să fie!

Liga Militarilor Profesionisti
Administrator
21 februarie 2016 20:24

Articolul „ONOR LA GENERAL” a captat un interes deosebit.
Pana in prezent 10.000 de vizitatori au citit articolul!

Rusu Ionel
Oaspete
Rusu Ionel
21 februarie 2016 12:12

Domnul general este un om extraordinar! El ar spune doar ca este un om ca toti ceilalti. L-am cunoscut, i-am fost subordonat si il respect pentru ca, pentru mine, a contat ca OM!

Cristea Ioan
Oaspete
21 februarie 2016 8:47

Respect pentru Generalul deșertului Nicolae Ciuca! Atitudine onoranta a LMP -ului !
Articolul domnului col(r) trebuia îndreptat catre toata clasa politica care de 25 de ani nu au alocat fonduri pentru armată. Nu este normal ca militarii in rezerva sa atace militarii in activitate.

Faragau Sorin
Oaspete
21 februarie 2016 8:27

Acest demers va onoreaza. Asa sa faceti. Sa va aparati intotdeauna comandantii care va conduc pe campul de lupta. Respect LMP.

Costescu Ioan
Oaspete
21 februarie 2016 7:48

Asistam de ceva timp la atacuri concentrate impotriva natiunii romani .
Un atac este cel impotriva armatei , atac ce a inceput la Viena , unde s- hotarat ca trebuie sa reducem efectivele de personal, la numarul de guri foc artilerie, mumarul de tancuri.,avioane elicoptere- cu alte cuvinte la reducera capacitatii de riposta armata , la ce urma sa se petreaca in Romania in anii urmatori: devalizarea economiei prin privatizari toxice, instrainarea resurselor naturale, restrangerea capitalului de stat,predarea finantelor -resurselor valutare unor grupuri ostile imtereselor nationale.

Atacul asupra armatei a fost reluat de grupul format de Baescu Boc Ialomiteanu, care a redus pensiile salariile personalului activ si in rezerva.
Am crezut ca odata cu plecarea grupului ostil armatei lucrurile vor intra pe un fagas de normalitate , dar „ghinion” a fost reluat de grupul de tehnocrati, mai insistent .

Armata este garantul democratiei , a statului national iar sefii armatei trebuie sa ia in calcul toate variantele de aparare a statului. Nu te poti ascunde in spatele expresiei” ca armata nu face politica” si sa asisti, cum fel de fel de grupuri atenteaza la buna functionare a armatei .
Se inventeaza litigii de retrocedari de terenuri , se devalizeaza cazarmi etc si voi ofieri superiori ai armatei romane din cele mai inalte functii sa nu reactionezi, pe motiv ca nu facem politica?

Grigore Ilies
Oaspete
21 februarie 2016 2:08

Perfect de-acord cu dvs, domnule! Domnul general Ciuca mi-a fost comandant si il cunosc foarte bine.
Este exact cum l-ati descris! Un comandant adevarat si un OM in cel mai profund inteles al cuvintului!

Sint rezervist de cca un an, prin urmare, nu am motive ascunse sa-i fac publicitate gratuita. De multa vreme Armata Romina nu a mai avut un astfel de comandant!

Ionel Eugen Bida
Oaspete
Ionel Eugen Bida
21 februarie 2016 0:12

Corecta atitudinea Ligii! O SUSTIN! scmd derapeaza, prea des

Mihai Ocraim
Oaspete
Mihai Ocraim
21 februarie 2016 0:11

Să nu uitam de misuuninile din TEATRELE DE OPERATII

Olteanu
Oaspete
Olteanu
20 februarie 2016 23:47

Daca semnatarul acelei „scrieri” ar fi acuzat unii politicieni care lustruiesc fotoliile din Parlament si i-au o gramada de bani, am fi inteles. Dar este ridicol sa ataci gradele unui general cu acuzatii grave. Ani de-a lungul am avut cel mai mic buget din PIB, alocat armatei. Cine sunt vinovatii? militarii sau politicienii?

sodatul
Oaspete
sodatul
20 februarie 2016 23:39

Tot respectul pentru cariera domnului general. De ce accepta atunci toate mizeriile care se intampla acum in armata. De ce nu face ceva cu incompetentii care ocupa functii numai pentru ca sunt obedienti fata de cei ce sunt vremelnic la putere?

Oana Nuta
Oaspete
20 februarie 2016 23:22

Consider ca este cel putin lipsit de respect sa te apuci sa lovesti in Seful Armatei, cand tu stai intr-un spatiu al Armatei, obtinut prin usa din dos!

Curat onoare militara, domnilor!

barbu
Oaspete
barbu
20 februarie 2016 23:31

Au sediu intr-un spatiu al armatei?

Oana Nuta
Oaspete
20 februarie 2016 23:34

Comenduirea de Garnizoana Craiova, pe strada Simion Barnutiu.

Barbu
Oaspete
Barbu
20 februarie 2016 23:37

tupeu

marin
Oaspete
marin
20 februarie 2016 23:10

oltenisme

CAPITANUL PETRE
Oaspete
CAPITANUL PETRE
20 februarie 2016 22:49

Este inadmisibil atacul direct la SEFUL ARMATEI ROMANE! Ca si reprezentant in rezerva al armatei, acest individ a atacat in mod josnic INTREAGA ARMATA!
Am tot respectul pentru DL GENERAL CIUCA pe care-l cunosc ca fiind un barbat demn si un militar desavarsit.
Aceste atacuri INADMISIBILE trebuiesc pedepsite!

Robert R
Oaspete
Robert R
20 februarie 2016 23:27

Nu se coboara domnul General Ciuca la nivelul lor

Ionescu
Oaspete
Ionescu
20 februarie 2016 22:15

Respect pentru Generalui Ciuca. Respect pentru toata activitatea militara.
Nu am inteles totusi de ce s-a implicat SMG-ul in acele „drumuri” prin tara incercand sa ne convinga pe noi, rezervistii, ca art. 40 din rusinoasa OUG57 este o masura extrem de buna?

Pentru LMP felicitari pentru faptul ca sunteti alaturi de Comandantul Armatei. Asa procedeaza militarii instruiti si devotati. Nu sunt de acord cu jigniri grave (tradator) aduse unui ofiter de cariera care a facut istorie in teatrele de operatiuni din Afganistan si Irak.

stefan munteanu
Oaspete
stefan munteanu
20 februarie 2016 21:57

Mai trebuia si-un sobor de preoti ,, ca armata e crestina,,

francu
Oaspete
francu
20 februarie 2016 21:41

Generalul Nicolae Ciuca, Sef al Statului Major General, tot respectul pentru ceea ce a facut in intreaga sa cariera, dar, am o nelamurire: care a fost atitudinea fata de modificarea L-223/2015 , OUG 57/2015 art.40

petrescu
Oaspete
petrescu
20 februarie 2016 20:43

Este foarte frumos din partea voastra ca va aparati comandantul. Am si eu o intrebare. De ce aveti salariile pe care le aveti? de ce nu aveti tinute si de ce Corpul SGP are atatea probleme?

nosferatu
Oaspete
nosferatu
20 februarie 2016 21:07

Nu ,seful SMG-ului , plateste ostasul, nici nu voteaza salarii si pensii ridicole sau nesimtite, iar problemele armatei nu tin de Gen. Ciuca

schiopu
Oaspete
schiopu
20 februarie 2016 21:53

Asa este ai dreptate. Clasa politica este de vina pentru lipsa inzestrarii cu armament modern, pentru salarile mici a celor aflati la baza ierarhiei militare, pentru toate lipsurile din armata.

Dragi politicieni, daca vreti armata moderna, dotati-o si platiti-o la standardele Aliantei Nord Atlantice

Respect pentru General!

tranca
Oaspete
tranca
20 februarie 2016 20:22

Gen, Ciuca este singurul Sef SMG din ultimii ani care are experienta campului de lupta. Am servit sub comanda lui si va pot spune ca este un adevarat ofiter care stie sa ridice moralul trupei atunci cand este nevoie. Face parte din galeria generalilor tineri, cu alte vederi in ceea ce priveste Armata Romana.
Aici vreau sa reamintesc si pe Gen Soci.

Ofiterii rezervistii? sa ne mai lase… daca tot afirma ca lupta si pentru activi, vrem sa-i vedem in strada si pentru problemele SGP-ilor. Pana atunci….

sodatul
Oaspete
sodatul
20 februarie 2016 23:42

Domnu Tranca nu uita ca orice manz ajunge gloaba. Odata, s-ar putea sa ajungi si matale rezervist.

dumi
Oaspete
dumi
20 februarie 2016 20:00

s-au certat cu Dogaru, au fugit de la SCMD si acum fac din nou pe sindicalistii.
pe ei ii intereseaza doar pensiile lor, au iesit vreodata in strada sa scandeze in favoarea sgp-ilor ca au salarii de mizerie?

dan nenciulescu
Oaspete
dan nenciulescu
22 februarie 2016 10:31

am fost la mitingul din 24 ianuarie și vă rog să mă credeți că una din revendicări ridicată de cei care au luat cuvântul a fost și cea a SGP.Sunt membru PNPP.

adrian
Oaspete
adrian
20 februarie 2016 19:58

Nu poate contesta nimeni profesionalismul Sefului S.M.G.Este militarul care a pornit de la baza si a ajuns in aceasta functie doar prin munca si seriozitate.Sa nu uitam ca a trecut prin toate teatrele de operatii in care au actionat militarii romani ,acesta fiind un motiv in plus pentru care merita cu prisosinta comanda Armatei Romane.

IONION
Oaspete
IONION
20 februarie 2016 19:52

unde este articolul defaimator? unde il gasesc?

minea
Oaspete
minea
20 februarie 2016 20:24
Lt.col.(r) Dumitru
Oaspete
Lt.col.(r) Dumitru
20 februarie 2016 20:51

Noi romanii ne meritam soarta; ne criticam comandantii si cand avem ordin din afara ii executam,,, asta ca sa nu zic mai multe. Ce vina are Generalul Ciuca ca politicienii nu dau bani pentru inzestrarea armatei?
LMP felicitari pentru atitudine

Florin
Oaspete
Florin
20 februarie 2016 19:46

„…Neimplicarea domniei voastre, ba mai mult, executarea si punerea in practica a unor dispozitii ilegale care lovesc in drepturile militarilor, va fac partas la aceasta tradare, si va scot in afara galeriei marilor comandanti ai armatei romane.”

Domnule colonel in mare rezerva (nu va postez numele pentru ca nu meritati sa va fac reclama), cum indrazniti sa jigniti in asemenea hal, un mare general al Armatei Romane? un General care a luptat si a mancat alaturi de soldatul roman in teatrele de operatii? Eu am avut onoarea sa-mi fie comandant si sunt mandru ca am luptat sub comanda dominiei sale.

Dumneavoastra ati fost cumva prin Afganistan?

De ce nu atacati guvernul sau politicienii romani care de-a lungul anilor au lasat armata de izbeliste ?

Nicolae Balint
Oaspete
Nicolae Balint
20 februarie 2016 20:30

Citesc și mă crucesc. De ani de zile suferim cu toții, și mă refer la întreaga societate românească – iar militarii în rezervă nu fac excepție – de blestemul ”dezunirii” și dezbinării.

Suntem tot mai dezbinați în ligi, sindicate, asociații, etc., numai buni de manevrat, din stânga, din dreapta, dinăuntru și dinafară. O națiune în curs de mankurtizare avansată. Oare suntem incapabili să discutăm civilizat, să ne punem de acord și să milităm împreună pentru statutul pe care-l merităm în orice societate normală, așezată, civilizată și care se raportează firesc la valori și principii imuabile?

Sunt absolvent al unui brav liceu militar, al unei școli militare (Sibiu) în care am ajuns, mai apoi, după un obligatoriu stagiu pe graniță, să și lucrez ca ofițer instructor, și mi-am slujit țara cu respect, onoare și demnitate până în 1998 când, încă tânăr fiind, și abia intrat în corpul ofițerilor superiori, am hotărât să mă reinventez, devenind profesor de istorie și jurnalist, dar continuând să-mi slujesc țara și în rezervă fiind, într-o zonă cu mari probleme de ordin etnic. Cercetez arhive, scriu cărți și scot reviste – inclusiv una pentru militarii în rezervă – cu speranța că poate și ceea ce fac eu contează.

Dacă eu n-am fost în Afganistan, să înțeleg că părerea mea nu contează? Știți care era întrebarea pusă după 1989 românilor de bine, printre care și Ion Rațiu, și care se întorseseră să facă ceva pentru țară? Tu ai mâncat salam cu soia ca să ai dreptul să vorbești? Nu ne alegem nici timpul, nici țara și nici familia în care să ne naștem. ”Oamenii sunt sub vremi și nu vremurile sub oameni”, spunea Miron Costin și avea dreptate.

Cu respect, profesor Nicolae Balint, publicist și jurnalist, militar în rezervă, neafiliat.

Tomitanul
Oaspete
20 februarie 2016 19:33

Generalul Nicolae Ciuca este Generalul desertului! Generalul militarilor profesionisti!

old sniper
Oaspete
20 februarie 2016 19:33

LMP are dreptate, am citit articolul celor de la Craiova. Nu poti sa postezi atatea bazaconii despre un general care a plecat de jos, care a fost alaturi de SGP in teatrele de operatii. Si cine scrie? unii care au grade in rezerva si nici nu stiu unde este Afganistanul sau Irakul pe harta

Liga Militarilor Profesionisti
Administrator
20 februarie 2016 18:59

Liga Militarilor Profesionisti isi exprima dezacordul cu astfel de atacuri defaimatoare considerand ca aceste manifestari sunt de natura sa aduca o grava atingere demnitatii si onoarei Armatei Romane, pilon de baza al statului.

Liga Militarilor Profesionisti, consecventa principiilor ce ii guverneaza activitatea, intelege sa ia atitudine in fata unor astfel de manifestari, fiind solidara cu Generalul Nicolae Ciuca, pe care il asiguram, ca o data in plus, ca suntem oricand gata de misiune!

Liga Militarilor Profesionisti
Administrator

Domnule Col.(r) Neacsu, daca aveti ceva de transmis sau de comentat la adresa Sefului SMG, va rugam sa o faceti pe pagina web a asociatiei dumneavoastra.

Cat despre cum functioneaza Liga Militarilor Profesionisti, nu ar trebui sa va intereseze pe dumneavoastra. Fiecare sa-si vada de … „bucataria lui interna”!

Va atragem, insa, atentia asupra greselilor gramaticale, pe care le punem pe seama grabei de a va da cu presupusul intr-o chestiune care nu intra in sfera competentelor dumneavoastra.
Un motiv in plus sa nu va publicam comentariul dvs trimis pe 11-05-2016 la 21:22

Multumim pentru intelegere!

Mihai Prodan
Oaspete
20 februarie 2016 18:58

Respect Domnului General !! Am avut onoarea sa il cunosc personal!!! Fiecare secunda petrecuta alaturi de domnia sa inseamna ani de experuenta!!! Respect, si multumim ca avem onoarea sa ne conduceti!! Iar voi ceilalti ……vorbiti in punga si dupa instructie cand avem timp……om asculta!!!

wpDiscuz