luni 27 mai 2024

SPONSORI OFICIALI

MUNTELE E INTELEPCIUNE, ADEVAR SI FRUMUSETE

408396693

În data de 13.03.2014, militarii Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoş Vodă” au executat evaluarea nivelului de pregătire la instrucţia alpină pe timp de iarnă, urmărindu-se în acelaşi timp şi antrenarea echipei de căutare-salvare.

Vânătorii de munte trebuie să fie în măsură să execute deplasări pe spaţii mari, să escaladeze masive muntoase pe direcţii greu accesibile, să desfăşoare acţiuni dinamice timp îndelungat în orice condiţii de stare a vremii şi să desfăşoare acţiuni de luptă specifice terenului muntos.

Pe timpul evaluării s-a urmărit identificarea zonelor unde există pericolul declanşării avalanşelor, modul de transversare a unor porţiuni periculoase acoperite de gheaţă şi zăpadă cu ajutorul colţarilor, oprirea din alunecare pe o porţiune acoperită cu zăpadă îngheţată şi intervenţia în caz de producere a unui accident.

Alpinismul oferă elementele tehnice care permit abordarea terenului muntos greu accesibil şi contribuie la dezvoltarea calităţilor fizice şi abilităţilor motrice ale militarilor, formând calităţi morale şi de voinţă.

“Muntele e înţelepciune, adevăr şi frumuseţe” Johann Wolfgang von Goethe. Nimic mai adevărat.

sursa: http://www.forter.ro/
autor: Plutonier-adjutant Marius Sfârlea
Autor foto: Adrian Tînjală

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
26 martie 2014 19:37

A aparut nr. 165 a revistei “TIMONA”, pulicatie editata de Liga Maistrilor Militari de Marina. 
In pagina a 5-a, articol despre competia de paintball organizata de Liga Militarilor Profesionisti in data de 23 februarie 2014:
   ”CAND ADRENALINA INCEPE SA CREASCA…”
.
             Revista o puteti citi  pe noul site L.M.M.M.
http://www.lmmm.ro/                   
.
  Lectura placuta!
.
  Cap. Lupu Mugurel ,  F-222  –  Vicepresedinte L.M.P. 

Mitu
Oaspete
Mitu
22 martie 2014 15:18

       Mai baieti, va admir ceea ce faceti voi ca militari si cred ca voi ati ramas singurii din tara asta care nu sunteti corupti sau vanduti strainilor. Va invit sa vizionati duminica seara ora 21.30,  la antena 3 o emisiune despre jaful din muntii nostri. Munti intregi vanduti strainilor pe nimica toata, paduri intregi taiate fara mila…
De ce nu se i-au masuri urgente de a impiedica jaful forestier din Romania? Ce fac cei care ne conduc? de ce inchid ochii?
 
 

Neamtu Gheorghe
Oaspete
Neamtu Gheorghe
22 martie 2014 18:06

Respect militarilor armatei romane. Am 54 de ani si datorita nepotului meu am descoperit internetul si implicit site0ul dvs. Din pacate, domnule Mitu aveti dreptate in ceea ce priveste jaful din Romania zilelor noastre. Ne-am vandut sau ne-am distrus industria, economia si acum vindem ceea ce a mai ramas, padurile, muntii si terenurile agricole. Cand le vom vinde si pe acestea, ce vom mai vinde? cand toate acestea vor fi in propietatea strainilor, armata ce mai apara? integritatea cui???

rateanu
Oaspete
rateanu
22 martie 2014 19:11

in ritmul asta, in maxim cinci ani vanatorii de munte o sa trebuiasca sa ceara aprobare noilor proprietari italieni, americani sau francezi pentru a putea sa desfasoare o aplicatie in muntii golasi despaduriti ai  patriei noastre 

facebook-profile-picture
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
22 martie 2014 12:06

COMUNICAT BRIGADA 9 MECANIZATA “MARASESTI” – CONSTANTA:
.

Marţi, 25 martie, la Batalionul 341 Infanterie “Constanţa” din localitatea Topraisar, o delegaţie condusă de comandantul SEEBRIG, generalul de brigadă Eser Hakan, va evalua structurile Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti” puse la dispoziţia forţei multinaţionale de menţinere a păcii din Sud-Estul Europei.     
Jurnaliştii care doresc să participe la activitate vor fi aşteptaţi marţi, 25 martie, între orele 08.45 şi 09.00, la sediul Batalionului 341 Infanterie.

.    
 Persoană de contact maior Sorin Constantinescu, tel. 0741071987. 
.
                                                      x x x     
Brigada din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) a fost înfiinţată în anul 1999 şi este organizată la nivel regional având în subordine structuri militare din Albania, Bulgaria, Grecia, Italia, Macedonia, România, şi Turcia. Comandamentul SEEBRIG şi-a desfăşurat activitatea până în 2003 la Plovdiv, Bulgaria, din 2003 până în 2007, la Constanţa, din 2007 până în 2011, la Istanbul, Turcia, din iulie 2011 s-a mutat la Larisa, Grecia.
Comanda SEEBRIG este asigurată timp de doi ani, prin rotaţie, de fiecare dintre ţările membre. România a asigurat comanda SEEBRIG în perioada 2007 – 2009, prin generalul de brigadă Virgil Bălăceanu.


   România contribuie la structura brigăzii cu un batalion de infanterie, respectiv Batalionul 341 Infanterie “Constanţa”, o companie de geniu şi un pluton de cercetare din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti” şi un pluton de transport din cadrul Batalionului 168 Sprijin Logistic “Pontus Euxinus”. O dată la doi ani, conform procedurilor de operare ale brigăzii, efectivele puse la dispoziţie de România sunt evaluate de comandamentul SEEBRIG.

.
     Comandamentul SEEBRIG şi două subunităţi de sprijin, din care au făcut parte şi 233 de militari români, au participat, timp de şase luni, în anul 2006, la misiunea Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate din Afganistan (ISAF), acţionând sub mandat ONU şi sub conducerea operaţională a NATO.
.
Ofiţerul cu informarea şi relaţiile publice al Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti”
Maior Sorin Constantinescu

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
20 martie 2014 16:09

Vanatorii de munte au fost si sunt o arma de elita a armatei romane. Felicitari si mult succes din partea marinarilor militari din Constanta!

   Cap. Lupu Mugurel F-222 – vicepresedinte LMP 

Luminita Dobre
Oaspete
Luminita Dobre
20 martie 2014 15:43

“Muntele e intelepciune, adevar si frumusete”… daca marele Goethe a spus asta, atunci sa-l credem pe cuvant. 

tudor
Oaspete
tudor
20 martie 2014 13:55

tinuta camuflaj de iarna incompleta,,, nici cearceafuri nu mai avem?

SD
Oaspete
SD
20 martie 2014 16:02

baietii astia or fi cu echipamentul la zi? eu si colegii mei nu am mai primit tinuta de instructie de trei ani

gore
Oaspete
gore
20 martie 2014 13:24

schimbati peisajul, a venit primavara!

wpDiscuz