sâmbătă 02 mar 2024

SPONSORI OFICIALI

DIALOG CU SECRETARUL DE STAT SI SEF AL DEPARTAMENTULUI PENTRU RELATIA CU PARLAMENTUL SI INFORMARE PUBLICA, DOMNUL NICOLAE NASTA

IMG_1118

Liga Militarilor Profesionisti si Asociatia Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati, au avut astazi, 15 iunie 2017, o intrevedere cu Secretarul de Stat si Sef al Departamentului pentru relatia cu Parlamentul si informare publica, domnul Nicolae Nasta.
.

LMP si AMVVD au pus in discutie si problemele soldatilor si gradatilor profesionisti, dar, si a maistrilor militari si a subofiterilor!
Discuțiile au vizat îmbunătățirea legii salarizării OUG 99/2017 si problemele salariale ale subofiterilor si a maistrilor militari.
.
Liga Militarilor Profesionisti a prezentat un set de propuneri pentru imbunatatirea calitatii vietii militarilor profesionisti. Discutiile s-au axat pe cele 10 puncte:
– Acordarea Semnului Onorific “In Serviciul Patriei” pentru Corpul SGP
– Proiectul de Lege a Statutului Cadrelor Militare, gradatilor si soldatilor
– Acordarea normei de echipare, similar cadrelor militare
– Plata orelor suplimentare, atat pentru zilele de sambata si duminica, cat si pentru sarbatorile legale, in procent de 100%
– OUG 57 Art. 40
– Modificarea si completarea legii 223/2015 privind pensiile militare de stat
– Egalizarea misiei aferente unei zile de aplicatie (tabara de instructie sau misiune pe teritoriul Romaniei)
– Modificare Art 1 din Hotararea nr 1867/2005 privind stabilirea cuantumului si conditiilor de acordare a compesatiei lunare pentru chirie, cadrelor militare in activitate din MApN, in vederea echivalarii compesatiei de chirie oferita in functie de fiecare garnizoana in parte.
– Accederea gradatilor profesionisti direct in Corpul Subofiterilor
– Modificarea reinoirii contractelor SGP

.
S-a discutat modificarea LEGII nr. 81 din 29 aprilie 2016 – pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.
.

Cele doua asociatii isi reafirma convingerea ca prin dialog deschis cu factorii decidenti se poate ajunge la buna intelegere a situatiei militarilor profesionisti si la gasirea solutiilor de imbunatatire a statutului socio-profesional pentru aceasta categorie de militari.
.

ONOARE si PATRIE!
Sigla LMP cropped-logo-e1486569405276
.
.
.
.
.
.
.
.

IMNUL LIGII LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
alex
Oaspete
2 decembrie 2017 8:44

De ce nu ne poate spune nimeni despe stadiul in care se afla Statutului Militarului ?

alex
Oaspete
26 noiembrie 2017 10:52

nu ne poate spune nimeni despe stadiul in care se afla Statutului Militarului ?

popescu nicolae
Oaspete
popescu nicolae
21 noiembrie 2017 12:19

Mobilizare extremă pt.achiziționarea rachetelor Patriot !!!Pe când aceeași mobilizare pt elaborarea Statutului Militarului ?Ar trebui să vină însă americanii să se poată întâmpla acest lucru exact cum s-a întâmplat și cu achiziția de rachete unde a intervenit secretarul de stat al SUA .!!!!!!!

popescu nicolae
Oaspete
popescu nicolae
29 octombrie 2017 9:15

De când doamna Otilia Sava a fost îndepărtată din funcția pe care acum o ocupă domnul Nasta nu s-a mai întâmplat nimic în ceea ce ne privește pe noi sgp.Meritul Militar,Statutul tuturor militarilor.Păcat,am pierdut un om valoros care se apleca asupra problemelor sgp.și care încerca rezolvarea acestora.Apropo domnul Nasta ce mai face ?

popescu nicolae
Oaspete
popescu nicolae
27 august 2017 9:34

Cu noul ministru al apărării domnul Țuțuianu s-au purtat discuții pe tema Meritului Militar pt.sgp.și un nou statut al militarilor ?

eduard
Oaspete
eduard
28 iulie 2017 11:48

NEGOCIERI LA PARLAMENT
‘’Marti 25 iulie a.c., presedintele S.C.M.D. si vicepresedintele pe probleme de imagine al S.C.M.D. au purtat discutii la Camera Deputatilor cu noul presedinte al Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala – domnul deputat Dorel-Gheorghe CAPRAR si consilierii acestuia, pe tema legislatiei militare privind salarizarea, pensiile si statutele militarilor si politistilor.’’… http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Stie cineva daca au fost puse in discutie si problemele soldatilor si gradatilor profesionisti ?

eduard
Oaspete
eduard
19 iunie 2017 16:04

IN SERVICIUL PATRIEI SUNT TOTI MILITARII, indiferent de corp sau grade ! Se impune de urgenta o reparatie morala prin ajustare legislativa privind acordarea Semnului onorific În Serviciul Patriei pentru toti militarii?
Violarea principiului egalităţii şi nediscriminării există atunci când se aplicătratament diferenţiat unor cazuri egale, fără să existe o motivare obiectivă şi rezonabilă !

wpDiscuz