sâmbătă 02 mar 2024

SPONSORI OFICIALI

LMP SI AMVVD SOLICITA O AUDIENTA DOMNULUI MIHNEA MOTOC, MINISTRUL APARARII NATIONALE!

11986576_884456171650884_1343140583277675064_n

Preocupati de imbunatatirea calitatii vietii Corpului militarilor profesonisti, de stimularea motivatiei profesionale, Liga Militarilor Profesionisti si Asociatia Militarilor Veterani si Veteranilor cu dizabilitati, a solicitat domnului Mihnea Motoc, Ministrul Apararii Nationale, acordarea unei audiente, avand in vedere buna colaborare cu MApN, dar si necesitatea de a contribui activ la indeplinirea scopurilor comune.
Ne exprimam speranta ca audienta oficiala va marca momentul continuarii colaborarii institutionale, dar siamvvdlmp dezvoltarea relatiilor existente.

.
Onoare si patrie!
.
Oana NUTA – Director de Comunicare LMP

.
.
.
IMNUL OFICIAL AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI


.
.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Pop Irinel
Oaspete
Pop Irinel
5 februarie 2016 11:44

Extras din Legea pensiilor militare Art. 3.
a) militar …cadrul militar , soldatul , gradații profesionisti….
e) vechimea în serviciu –
1. a avut calitatea de cadru militar/
2. a avut calitatea de militar angajat pe bază de contract/jandarm angajat cu contract/poliţist de frontieră angajat cu contract/soldat şi gradat voluntar/soldat şi gradat profesionist;
3. a îndeplinit serviciul militar ca militar în termen
Dacă prin prezenta lege se recunoaste semnificația militarului se recunoaste vechimea în serviciu …. !!! Deci ??!!!
Militarul angajat este ,,Veteran militar”…și nu are Însemnul onorific ,,În serviciul Patriei”???!!!

Dariusgp
Membru
Dariusgp
3 februarie 2016 17:12

unde pot trimite un subiect ptr dezbatere???

Pop
Oaspete
Pop
1 februarie 2016 10:19

Vă rog să-mi răspundeţi şi mie la această întrebare:

Dacă se vor aproba şi legaliza cele 16 puncte din care şi acel punct care cere modificarea legii nr. 574/2004 privind semnul onorific, noi care avem deja 25 de ani în activitate vom beneficia de aceasta modificare stiind faptul că nicio lege nu se aplica retroactiv?

în mod normal ar trebui să ni se confere DIRECT Semnul onorific în Serviciul Patriei clasa a I a conform vechimi aferente ………….şi o alta speţă,!!!! m a b c ajunge subofiţer dupa 13-16 ani de activitate mai activează 13-16 ani ca si subofiter insumeaza 26-32 de ani in slujba tari si iese la pensie fara să i se confere niciun semn onorific poate cel clasa a III a conform vechimi ca si subofiter dar ce face cu anii de m a b c ?

Va mulţumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Cu stima Pop Irinel

David
Oaspete
David
25 ianuarie 2016 22:09

Cum poti sa-i dai unui imigrant 550 lei/ lunar, iar unui sgp 300????
Cum poti sa le dai acestor criminali 1200 de lei lunar de persoana, iar unui sgp, o solda mizerabila?

Va rog sa transmiteti distinsilor conducatori, daca va vor accepta in audienta, ca militarii sunt o bomba cu ceas!

Nu stiu cat va mai tine treaba cu regulamentele si statutul sgp!

S-ar putea sa creeze un alt regulament!

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
21 ianuarie 2016 14:04

\”O NATIUNE CARE NU I-SI RESPECTA MILITARII ESTE O NATIUNE PIERDUTA\”

Cum poti sa ceri unui miltar(sgp) sa-si dea viata pe campul de lupta cand tu tara il platesti cu salariul minim pe economie sau chiar mai putin, cand acesta nu are echipamentul strict necesar(tinuta,bocanci,costume antiintemperii,etc.) cand acesta poate nu are ce \”pune pe masa la \”copii,cand este supus la tot felul de presiuni de prost gust,cand in aplicatii sau tabere nu ii sunt asigurate minim de conditii de cazare sau de igiena personala, cand se vede discriminat.

Cum poti sa ii ceri acestui miltar sa-ti dea randament maxim, cand el este coplesit de aceste probleme, care il macina pe interior.

Rusine pentru conducatorii acestei natii !!!!!

oana nuta
Autor
20 ianuarie 2016 19:30

COLONELUL ȘI REGULAMENTUL!

Astăzi dimineață, în calitate de Director Comunicare al LMP, am dat un telefon la biroul de relații cu publicul (audiențe) din cadrul MApN (tel. 021/315.86.10), cu intenția de a mă interesa despre stadiul în care se află solicitarea LMP de audiență la domnul ministru Mihnea Motoc.
Numai că, intenția mea firească și nevinovată s-a lovit de „pieptul de aramă” al unui domn colonel, care m-a luat pe bombeul bocancului!
Distinsul domn colonel, al cărui nume nu-l fac public pentru a nu-i face „reclamă”, m-a întrebat scurt de ce am dat telefon din moment ce termenul legal de răspuns nu a expirat și a ținut să-mi explice, pe un ton superior, că exercitarea de presiuni este o încălcare de regulament și se sancționează!
Vă mărturisesc sincer că nu știu dacă domnul colonel nu a dormit bine, a pierdut metroul sau nu și-a băut cafeau și nici nu prea mă interesează!
Ceea ce mă interesează este de ce ocupă dânsul un birou pe care se află un telefon cu număr public, destinat fix celor ce au ceva de întrebat și comunicat!
La fel de mult mă interesează și faptul că domnul colonel aduce deservicii MApN printr-un astfel de comportament!
Și mă mai interesează ceva: domnul colonel este așa, în principiu, supărat pe viață și pe lume, ori are o problemă cu solicitarea LMP de audiență la domnul ministru?
Cât despre regulamente, informez că, cel puțin eu, am învățat bine regulamentul bunului simț și regulamentul comunicării decente!
Oricum, părerea mea de simplu cetățean este că distinsul domn colonel ar trebui să schimbe puțin aerul, lăsând la telefon un camarad pregătit să comunice corect și decent, atent cu imaginea unei instituții reprezentative a statului român, așa cum este MApN!
În ciuda acestui „incident”, vă asigur de bunele mele intenții în colaborarea cu MApN și transmit tuturor profesioniștilor din minister gândurile mele bune!
P.S. În materie de comunicare și relații cu publicul, mă ofer voluntar pentru a-i prezenta domnului colonel tainele regulamentului!

casian
Oaspete
casian
23 ianuarie 2016 15:44

Probabil ca distinsul Domn Colonel , o fi primit si el saracul , o marire de doi lei si era tare nemultumit .

Burebista
Membru
Burebista
20 ianuarie 2016 16:57

Am văzut în presă informații despre așa zisa ,,mărire” cu 10%, sper sa fim tot mai vocali, sa ne fie rezolvate toate cele 16 propuneri, situația militarilor profesioniști trebuie stabilită cat mai curând, altfel armata României va pierde toți oamenii bine pregătiți, plecarea din sistem este singura varianta, de la an la an bătaia de joc este tot mai mare, diferența dintre sgv și restul cadrelor se mărește, iar prestigiul armatei este la cele mai scăzute cote, ținând cont ca această discriminare voita din partea superiorilor ajunge sa fie cunoscută publicului larg.

În curând armata va fi mai săracă, lipsa tehnicii, dar mai ales lipsa personalului prost motivat financiar și profesional va destabiliza total aceasta instituție, punând grav în pericol chiar siguranța națională.

Florin
Oaspete
Florin
20 ianuarie 2016 14:26

Vreau sa amintesc si de distinsa doamna Otilia Sava care are atributii pentru cresterea calitatii vietii militarilor.

Pana acum nu a facut absolut nimic pentru militari in afara de a posta citate si postari cu si despre noi cei in uniforma. Asta doar pentru asi face publicitate si pentru a induce o imagine de PATRIOT asupra sa(nefacand nimic pentru militari si tara nu face decat sa se faca de ras).

I-am scris si pe site-ul d-nei de facebook dar dupa cum ma asteptam nici nu m-a bagat in seama, desi ii scrisesem de problemele cu care se confrunta Soldatii si Gradatii Profesionisti pe care le stim cu totii.

eugen
Oaspete
eugen
20 ianuarie 2016 14:06

Chestia cu echipamentule este o deficienta care trebuie rezolvata si foarte bine punctata de tine dar, cred ca pentru atitudinea neprofesionala si imatura a unui coleg subofiter(dealtfel coleg de breasla pana mai ieri ) nu trebuie sa fie judecat un intreg corp de subofiteri !

Eu cred ca pozitiva este unitatea, respectul, sinceritatea si ajutorul reciproc, indiferent de varsta, grad ori pozitie!

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
20 ianuarie 2016 12:22

Vedem ca pe zi ce trece dezbinarea dintre miltari se acutizeaza, unitatea de grup nu mai exista, pana a ajunge la conflicte majore nu mai este mult.

INTREBAREA ESTE CINE ARE INTERES SA MENTINA ACESTA SITUATIE COFLICTUALA ?

Nu se mai poate ca sa se inchida “gura” sgp-ilor prin amenintari si presiuni de tot felul ceva genul “lasati ciocul mic ca nu va mai reinoiesc contractul de munca” sau “daca nu va convine dati-va demisia”!

PATRIOT
Oaspete
PATRIOT
20 ianuarie 2016 1:04

Chiar daca LMP reprezinta interesele unei categorii purtatoare de uniforma, militarii profesionisti, problemele si umilintele lor sunt pe fruntea orcarui roman iubitor de tara in fata Europei.
Ce efort bugetar ar fi asigurarea unui venit decent, conditii bune, echipament in standard NATO militarilor .,, pentru decidentii actuali?
Nu pot sa nu remarc postarile din ce in ce mai acide, semnal clar ca lucrurile se cer rezolvate, poate inainte de mijlocul acestui an…
Rezolvate intr-un climat demn, onorabil, doleantele tratate cu respectul cuvenit bazei ARMATEI ROMANIEI.

Domnilor decidenti gasiti solutii, sunt civili care sprijina demersurile pentru un trai decent derulate de LMP, si nu este vorba de familiile acestora……

Dan
Oaspete
Dan
20 ianuarie 2016 12:19

Problemele militarilor se vor rezolva ” mai la vara ” adica niciodata .

Dan
Oaspete
Dan
19 ianuarie 2016 19:49

Prea multa bataie de joc fata de militari..Asta merita daca sunt lasi.Cine vreti sa lupte pentru ei?

vali
Oaspete
vali
19 ianuarie 2016 8:53

Bataie de joc! trebuie sa luam atitudine, sunt multe lacune care trebuie revizuite referitor la statutul unui soldat gradat profesionist vreau sa enumar numai cateva dintre acestea :
solda de incadrare a unui S.G.P este sub salariul minim pe economie, mi se pare discriminatoriu ca un soldat sa primeasca 1/3 parte din banii de chirie pe care ai primeste un superior, aici nu ar trebui sa fie nici o diferenta ci o suma standard pt toti angajatii MApN raportata la pretul de piata a unei chirii (nu unul sa stea in “palat “iar altul intr o camera) si multe altele care te fac sa te simti ca S.G.P discriminat fata de colegii tai subofiteri si ofiteri ,bine ca avem aceleasi obligatii si indatoriri dar cand vine vorba de drepturi si privilegii soldatul gradat profesionist este marginalizat mai tot timpul !

In directia asta nu o sa ajungem deloc bine !

SGP
Oaspete
SGP
18 ianuarie 2016 22:51

Se mananca foarte prost la toate navele , portiile sunt injumatatite ( pentru ca sunt unii care fura de ani de zile, si-au deschis magazine cu alimentele furate din depozite si la nave ajunge foarte putin ) si de proasta calitate.

Avem mari probleme de efectiv , pe langa serviciile de 24h la nave , mai iesim si pe mare , ne mai detaseaza pe ici pe colo , ne cheama la 8 ore desi majoritatea dintre noi avem peste 30 de libere fiecare de recuperat .
Dar sunt SGP-i care au si peste 100 ( o suta ) de libere de recuperat , ex : sgp-ii de la politia militara , sunt multe de spus , foarte multe .. pana la urma or sa se afle toate “magariile” si toate ilegalitatile care se fac in marina militara.

stanescu cristian
Oaspete
stanescu cristian
18 ianuarie 2016 20:45

Voi ce nu ati inteles stimati colegi maistrii militari ,subofiteri si SGP. …NU mai este de stat cu acesti ticalosi in sistem….este bine doar pentru EI….ofiterii….restul pistol cu apa …fugiti fratilor cat sunteti tineri….departe de acest sistem imbatranit si ticalosit?!!!
Eu am plecat si acum lucrez pe bani frumoasi in Anglia, sofer si am 550 de lire pe saptamana! adica 2200 de lire pe luna! Unde castigam acesti bani? in Romania? In niciun caz…

IonutSDM
Membru
IonutSDM
18 ianuarie 2016 17:38

Lăsând gluma la o parte, salariile militarilor profesioniști români sunt cea mai grea și mai mare bătaie de joc din Europa.
Și militarul profesionist are familie, dări la stat, rate la apartamentul care e posibil să numai apuce să îl achite și el e în serviciul armatei 24/24 dar statul român e prea sărac să îl stimuleze.
Se merge pe zicala : ,, nu-ți convine dă-ți demisia sunt 50 care așteaptă la poartă” (chiar sunt?)
Sunt multe de zis dar băieții cu ochi albaștri stau geană ca nu cumva să spunem ceva nasol!

Suntem nesocotiti, batjocoriți și lipsiți de anumite drepturi cari ni s-ar cuveni că așa e moral. În ceea ce privește salariul sunt de acord sa se facă diferența între un militar profesionist și un ofițer care a făcut școală, academie etc dar măcar să fim oameni și să ne înțelegem logic nevoile fiecăruia.

Și militarul are dreptul la o ținută curată necarpita si cusuta si bocanci lipiți de 5 ori in 2 ani, si tot un cur și o pernă avem toți.

Nu unii iau chiria cat salariul nostru iar alții plătesc din buzunar ca sa locuiască într-o amărâtă de garsonieră. Treaba asta cu mărirea se va răci în 2 săptămâni iar noi ne vom vedea ca și până acum de serviciu și griji față de familiile care ne așteaptă acasă tot cu aceeași bani dar sănătoși.

Radu
Oaspete
Radu
18 ianuarie 2016 16:51

Avand un contract de angajare de 900 RON + un act aditional de 1050 RON nu inteleg cum sa facut calculul de 10% prin care marirea mea de salariu sa facut sa fie de doar 1 RON . Avand toate orele + suplimentare mi se pare inacceptabil o asemenea batjocura din partea celor de sus. Am ajuns sa fim CEI MAI PROST PLATITI din sistemul bugetar, traim in 2016 cu aproape nimic dupa ce mergi si iti platesti toate datoriile.

Catalin
Oaspete
Catalin
18 ianuarie 2016 9:32

Nu se mai poate am ajuns karpele lor,kand e vorba de dat bani apeleaza la noi,reparam tehnica pe banii nostri, facem chete, iar ei isi bat joc de noi cu 2 lei,trebuie sa ne arătăm nemulțumirile public,trebuie sa fim uniti!

Adrian
Oaspete
Adrian
17 ianuarie 2016 13:58

Pentru a putea sustine doleantele voastre l.m.p. are nevoie de mai multi membri.
Descarcati formularul si aderaţi la liga.
Odata ce numãrul membrilor creşte posibilitatea de a fi prezentate doleanţele voastre celor în drept pentru soluţionare are şanse mai mari. Astfel cei din conducerea ligii ştiu cu adevărat că au pentru cine lupta.

Un membru al ligii.

marian
Oaspete
marian
16 ianuarie 2016 13:52

Salut camarazi!

Nu stiu cum sa facut marirea asta dar am luat mai putini bani decat luna trecuta…nu st care e misterul si cum se calculeaza.parerea mea este ca trebuie sa ne facem auziti prin mass-media cum au facut profesorii si doctorii,altfel tipam degeaba din spatele calculatorului…
Nimeni nu va face nimic.eu zic ca ar fi bine ca LMP-ul sa transmita problemele noastre si in media…si treaba asta am putea sa o facem si noi individual.fara o presiune pe “alesi”nu cred ca o sa reusim.va doresc o zi buna si sper ca va fi mai bine cat mai repede!!!

Victor Alistar
Oaspete
Victor Alistar
16 ianuarie 2016 17:29

Vom tipa pe 24 .

catalin
Oaspete
catalin
15 ianuarie 2016 17:29

domnilor mi sa marit exceptional salariul cu 10% adica frumoasa suma de 2 lei, prin intermediul vostru multumesc domnilor parlamentari pentru aceasta marire si sa isi cumpere garoafe de acei bani pentru inmormantare rusine

denis
Oaspete
15 ianuarie 2016 19:07

catalin nu sunt vinovati parlamentarii vinovati sunt cei din ministerul apararii, la subofiteri si ofiteri sa marit cu 10%

denis
Oaspete
16 ianuarie 2016 22:03

Sunt de 15 ani in sistem, am vazut multe si stiu multe, ai perfecta dreptate, daca nu suntem uniti o sa ajungem carpe de sters pe jos.
Suntem de rasul lumii, ei iau kirie si eu am facut rata ipotecara pe 30 ani…
oricum ceva trebuie sa facem urgent!
Te salut!

naebv
Oaspete
naebv
15 ianuarie 2016 15:09

Noi ca sgp sunt singuri nemultumiti iar mai sus ii doare in cot de noi.sunt tare curios sa vad un colonel sau un general sa spuna ca e nemultumit de cei 10 la suta.ptr noi insemna 90 care era plata unei facturi.asteptam aceasta marire dar la uni muma la alti ciuma dar ptr pensi parlamentaeilor si bani de tinuta se gaseac resurse dar ptr noi nu.daca continuam asa sa nu ne facem dreptate,asa vom ramane.credeti ca acest forum nu e vizualizat de cei mai mari?ii doare in …. de ce vb noi.nimeni nu o sa vina sa vb cu noi

naebv
Oaspete
naebv
15 ianuarie 2016 14:56

Multumesc mapn ptr ca la ei 10 la suta da cu minus 14 lei fata de luna decembrie

denis
Oaspete
15 ianuarie 2016 14:44

ne meritam soarta prieteni

Miu George
Oaspete
Miu George
15 ianuarie 2016 13:57

Ministerul Apărării Naţionale – MApN
Ordinul nr. 110/2009 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind asistenţa medicală şi farmaceutică în Ministerul Apărării Naţionale pe timp de pace….

Florin
Oaspete
Florin
15 ianuarie 2016 13:00

Un lucru e cert, daca toate asociatiile militare ar fi fost unite intr-o singura portavoce a militarilor, niciun politician sau tehnocrat nu si-ar mai fi permis sa-si bata joc de noi.

Fac un apel la toate asociatiile la UNITATE.
Impreuna putem rezolva problemele alfel nu ne vor baga in seama.

Fiind DEZBINATI vor continua sa-si bata joc.

Ajuge cu umilinta MILITARILOR!!!!

Miu George
Oaspete
Miu George
15 ianuarie 2016 12:59

Vrem decontarea medicamentelor si pentru persoanele aflate în întreținerea noastra (rude de gradul 1 ) cum beneficiaza si of., Sub. of., Mm…

iusti
Oaspete
iusti
15 ianuarie 2016 8:20

Am onoarea sa va salut camarazi!

Sincer nici nu stiu cu ce sa incep la cate sunt … lucrez in armata din 1995 ( mac ) am 41 de ani. Locuiesc cu chirie in BUCURSTI …DACA SE POATE SPUNE ASA ( 400 lei imi da statul ), un colonel ia chirie cat i-au eu salariu, norma si chirie …el nu sta tot intre 4 pereti ?
De ce chiriile nu se dau in functie de oras si la toti la fel,
Ganditi-va ca un ofiter superior nici nu umbla la salariu. Eu sunt de acord sa nu fim platiti toti la fel ca noi am cam baut cerneala – trebuie sa o recunoastem – cu toate ca sunt destui dintre noi care au si 2 facultati ( asa si ? noua nu ne sunt recunoscute ca de noi sunem trecuti la ” si altii ” . noi ca sa facem o scoala de soferi sau un curs de engleza trebie sa platim din buzunar , subofiterii si ofiterii nu ( ei fac cursuri in strainatate pe banii armatei).

Tinutele sunt vai mama lor , iarna tremuri de te ia Aghiuta si vara curge Dunarea prin tine …si asa primim o tinuta la 3 ani :) asta ete adevarul ( apropos ..ciorapi nu am mai primit de nu mai tin minte …logic …trebuie sa imi cumpar din acel imens salariu ) daca te vede iarna cu ceva civil pe dedesupt te ia la impins vagoane ca nu este haina militara .
Sa stea ei in post 8 ore fara nimic pe sub tinuta.
Ne pun sa facem sectoare cu ce ? cum cu ce …cu maturi cumparate pe banii nostrii stransi “la fondul clasei ” in fiecare luna dati 5-10 lei sa cumparam ce ne trebuie :) .

Dotarea la locul de munca este jalnica …unde lucrez eu am incropit un pat dintr-un grilaj si o saltea ( comandantul are 4 da 4 aparate de aer conditionat in birou ) si eu mi-am cumparat ca de am de unde pentru iarna aeroterma si pentru vara ventilator .

Cumparam din banii nostrii furtune , capace de delcou , stop pe frana din banii nostri ca de… ” de aici mananci paine “.

Ei la 10 ,15 ,20 de ani primesc mari merite si medalii ca au aparat tara noi de ce nu ?

Ei au bani de haine cu care isi fac concediile sau isi schimba televizoarele prin casa sau mai stiu eu ce masini ( isi cumpara acolo o camasa sau o pereche de manusi …asa de ochii lumii ) ….noi de ce nu ?

Tare sunt curios noi cei mai vechi sa zic asa dupa 10,15 ,20 de aramata chiar nu intelege nimeni ca meritam si noi …nu stiu sa devenim macar subofiteri , sa ni se dea ceva in plus la salariu …..atata timp cat avem totusi o vechime in armata si ne-au tinut atata timp …zic eu ca nu ne-au tinut degeaba …ne-am facut treaba si parerea mea este ca bine cel putin .
Nu suntem perfecti dar mai ales la probele sportive ….noi,astia mai “bătrâni” avem barele pe care le trecem… sunt destui subofiteri si ofiteri care abeia pleaca de pe loc nu mai zic de bareme …. si unu din acesta iti face zile fripte ca el “ie” subofiter sau ofiter si “a invatat carte ” .

Stam plecati prin campurile tarii cate o luna , doua . ne ploua , tremuram , mancam de la nemernicii aia de “ro army CATERINCA ” ZOAIE SI RESTURI ca asta e mancarea noastra ( la cort este alata bineinteles ) .
Ne imbolnavim …si colo la controlul medical auzi: aaaa pai tu nu mai esti bun ……

Sunt foarte multe de spus dragi camarazi , foarte multe ….dar sincer acum sunt asa de suparat de nici nu imi mai vin in cap .

Va rog sa ma iertati daca am vorbit vulgar sau am depasit pe ici pe colo limita dar credeti-ma ca nu se mai poate . SUNTEM MAI RAU CA SOLDATII IN TERMEN, SUNTEM CONSIDERATI NISTE CARPE .

MEA CULPA SI …

AM ONOAREA SA VA SALUT!

Dan
Oaspete
Dan
15 ianuarie 2016 0:35

Noi militarii am ajuns hartia igienica a guvernului.Vedeti si criminala oug 57 privind taierea pensiilor .

Andy
Oaspete
Andy
14 ianuarie 2016 23:08

raspuns pt. sorin14 IANUARIE 2016 LA 22:15
ai dreptate. este o solutie cu depunerea in bloc a cat mai mute demisii. asta o sa aiba un efect major si un semnal de alarma. sigur ar avea urmari pozitive si nimeni nu o sa isi asume semnarea acestor demisi.
sustin ideea

Andy
Oaspete
Andy
14 ianuarie 2016 22:21

Domnilor Camarazi, propun deschiderea unui proces comun in instanta referitor la modul de calcul al soldei . Nu e posibil sa fii platit sub salariul minim. majoritatea nu beneficiaza de anumite drepturi salariale. (sporuri ). Calculul trebuie sa se faca de la salariul minim si apoi sa se adauge altre drepturi salariale …sporurile respective. Trebuie sa ne organizam si sa deschidem un proces comun imotriva ministerului si a celor care ne priveaza de unele drepturi salariale. am sa revin cu alte informatii

sorin
Oaspete
sorin
14 ianuarie 2016 22:15

Deja se vorbeste de demisii in masa in randul S.G.P-ilor…vom refuza sa iesim la situatii de urgenta gen DEZAPEZIRI prin vare voi spalati bani…ne vom scrie demisiile toti S.G.P.-ii dintr-o unitate (certificata NATO )…o mizerie de 10% din 900 ron care pt voi reprezinta 2 lei..calculati ..e 0.2% dragi conducatori…sa vedem cum ne obligati voi sa iesim..suntem militari dar nu si carpa voastra…mai bine plecam in anglia, germania decat sa mai suportam mizeriile voastre

Virgil Balaceanu
Oaspete
Virgil Balaceanu
14 ianuarie 2016 21:51


Cunosc și susțin solicitările voastre înaintate MApN.

Acum însă căutăm o soluție la discriminarea care se produce între corpul cadrelor militare și corpul soldaților și gradaților prin recentele prevederi ale OUG 57. Am discutat acest aspect în ședința grupului de lucru al Forumului structurilor asociative din SNAOPSN pregătind amendamentele pentru următoarea sesiune parlamentară.

Reamintesc că FMR/Federația Militarilor din România a transmis un memoriu privind neconstituționalitatea OUG către Avocatul Poporului după întâlnirea cu acesta. Reiterez sugestia de a solicita participarea LMP la ședințele comisiei centrale pentru probleme sociale.
Trebuie să avem în vedere și perspectiva adoptării legii statutului cadrelor militare și al soldaților gradaților profesioniști. Și nu în ultimul rând legea salarizării.

Aș mai adăuga și aspecte ce trebuie avute în vedere privind soldații și gradații voluntari. Măsura în care MApN va admite ca în dialogul cu structurile asociative să admită și reprezentanții FORUMULUI sau cel puțin ai FMR, va crea negreșit posibilitatea de a veni și mai mult în întâmpinarea doleanțelor corpului sgp.

Dovadă a preocupării pentru acest corp de bază este faptul că prin modificările aduse la statutul AORR/Asociația Ofițerilor în Rezervă din România se va înființa un comitet pentru SGP a cărui menire este tocmai de a sprijini și prin AORR rezolvarea problemelor sociale și în același timp a pregăti asociația pentru SGP ăn rezervă și voluntari.

În ședința CD/Consiliului Director al AORR din 20.01 vom discuta protocolul de colaborare al AORR cu LMP, sperând să îl semnăm la sfârșitul lunii. Sugerez LMP ca draftul actual să cuprindă explicit și sprijinul pentru rezolvarea problemelor socio-profesionale ale SGP iar pe de altă parte LMP să furnizeze expertiză privind implicarea AORR în sistemul viitor de pregătire a rezervei operaționale la nivel gradați/soldați în rezervă.
.
Gen. Lt .(r) Virgil Bălăceanu

petru
Oaspete
18 ianuarie 2016 17:01

Felicitari domnule General sunteti un adevarat comandant pacat ca vremea si-a spus cuvantul si a trebuit sa iesiti la pensie.Un cmd. ca dumneavoastra ar trebui sa fie la carma MAp.N un ministru fost militar nu ploitruci care habar nau de viata de militar.

BD
Oaspete
BD
14 ianuarie 2016 19:29

va bateti joc de noi,,, pana intr-o zi.

petre
Oaspete
petre
14 ianuarie 2016 19:26

Buna seara. Cum sa traiesc cu un salariu de 900 de lei + norma de hrana, in care trebuie sa platesc rata ipotecara 850 de lei, 600 intretinerea , CAR-ul ,curentul electric 250 de lei (la doua luni)… din ce mai traiesc? Copiilor li se cer in permanenta bani la scoala, le cumpar rechizite, cresc si in permanenta trebuie sa le i-au de incaltat si de imbracat, sotia bolnava , si primesc 2 lei marire??? Murim de foame in casa Sa va fie rusine guvern de………………..
Domnule ministru avem convingerea ca veti primiin audienata delegatia lmp

matematica ???
Oaspete
matematica ???
14 ianuarie 2016 19:08

Pot sa stau linistit daca mai vine o criza financiara si se vor taia salariile cu 25% voi pierde 5-7 lei , nu e corect asa? Daca la marirea de 10% am primit 2 -3 lei??

roby
Oaspete
roby
14 ianuarie 2016 18:35

Asta inseamna marire cu 10%? 2 lei? sotia se duce in fiecare duminica la biserica, nici de lumanari nu-i ajunge

Marius Dumitru
Oaspete
Marius Dumitru
14 ianuarie 2016 18:25

Am si eu o nelamurire. De ce generalii din minister sau din SMG nu i-au atitudine in fata politicienilor? chiar nu le pasa de noi? aplicatiile si exercitiile cu aliatii NATO nu se executa de fiecare data cu rezultate bune si datorita noua? Am ajuns o armata prost platita, descaltata si dezbracata cu armament si tehnica de cand era tataia militar. In conditiile astea imi este rusine ca sunt militar. Imi voi da demisia si voi pleca dupa camarazii mei care acum muncesc pe bani adevarati in Europa

stefan
Oaspete
stefan
14 ianuarie 2016 18:18

Am 2 lei marire la salariu,,, Voi astia din guvern, voi va bateti joc de noi?? noi militarii profesionisti suntem prostii vostri? Va jucati cu noi?

Caporal Florin Suteu, Bg. 282 - Membru in Consiliul Director al LMP
Oaspete
Caporal Florin Suteu, Bg. 282 - Membru in Consiliul Director al LMP
14 ianuarie 2016 18:12

Ce minciuni mai sunt astea Guvernanti Tehnocrati ce va credeti ,de ce spuneti ca nu puteti sa mariti salariile, ca mai sunt cateva luni si vin alegeri ,voi nu sunteti politicieni ,voi sunteti tehnocrati ,deci ,daca mariti salariile care sunt un drept Constitutional ,nu faceti jocurile nici unui partid politic .
Aveti DATORIA si OBLIGATIA sa mariti salariile ,pana toti cetatenii vor avea un trai decent asa cum spune Constitutia la Art.47.

Dan
Oaspete
Dan
15 ianuarie 2016 0:56

I se falfaie guvernului Ciolanis- Soros de militari.

Cojocaru
Oaspete
Cojocaru
14 ianuarie 2016 18:10

MARITI SALARIILE URGENT !!!!!!!! NU MAI SUPORTAM BATAIA VOASTRA DE JOC! SA VA FIE RUSINE…

Caporal Florin Suteu, Bg. 282 - Membru in Consiliul Director al LMP
Oaspete
Caporal Florin Suteu, Bg. 282 - Membru in Consiliul Director al LMP
14 ianuarie 2016 17:59

ATENTIUNE!

Ma adresez, cu piosenie si respect, ostasilor, de la soldat la general, atat activi, cat si rezervisti si in retragere, din toate structurile Sistemului National de Aparare, tuturor celor care au imbracat sau inca mai imbraca haina militara!
Ma adresez celor care considera Armata si intregul organism militar, in ansamblul lor, ca fiind o FORTA respectabila, pusa in slujba Poporului Roman si Romaniei!

Ma adresez celor care sunt inca sub juramant si drapel!
.
Camarazi,
De 26 de ani, din cauza iresponsabilitatii conducatorilor nostri, de la toate nivelurile, asupra noastra planeaza stigmatul vinovatiei si al neputintei. Vinovatie, deoarece pentru cativa smintiti iresponsabili si incompetenti, Armata, in ansamblul ei este condamnata, mai voalat sau mai direct pentru crimele din ’89. Aceasta, in conditiile in care, daca se dorea cu adevarat, se puteau indica fara putere de tagada acei cativa care au gresit…si se mergea mai departe…dar nu s-a vrut si platim cu totii.

Pana cand? O parte dintre acei “smintiti” au fost avansati si promovati, desi au compromis ONOAREA SI DEMNITATEA MILITARA.
.
Neputinta, deoarece in ciuda actiunilor indubitabile in folosul poporului si tarii, Armata a fost tratata cu dispret de conducatorii vremelnici, a fost marginalizata sistematic, prin subfinantare si politizare la varf. Iar ea, ca institutie de forta, nu a reactionat pe masura.
De ce? Deoarece, cu mici exceptii, cei care au avut prerogativele conducerii s-au dovedit fatarnici, duplicitari si chiar tradatori, abandonand valorile supreme ale Armatei, multumindu-se cu favoruri marunte, stele de general, trese, titluri si cu functii nemeritate.
De ce? Deoarece foarte multi dintre cei cu adevarat competenti, militarii de cariera de toata isprava, au ales confortul si stabilitatea, uneori schimbarea. Multi au acceptat sa paraseasca “sistemul” sau au fost fortati s-o faca, lasand in urma un organism bolnav, aidoma societatii din care Armata isi trage seva si puterea, legitimitatea si sprijinul. Au fost demonetizate si batjocorite spiritului de casta, patriotismul, dar in special onoarea si demnitatea militara.
Suntem noi, militarii, o casta care sa fie manipulata si umilita la nesfarsit?
Oricat am acuza scenarii si conspiratii mondiale, raul cel mai mare produs in ultimul sfert de secol acestei tari si poporului sau isi are radacinile aici, in interior.
Acest lucru a fost posibil din cauza lipsei de implicare a oamenilor de calitate si de buna credinta, a patriotilor adevarati. Dar si a convingerii, gresite in opinia mea, ca altii trebuie s-o faca.
Armata a incetat sa-si asume rolul de aparare a tarii. Oamenii politici, dar in special guvernantii, i-au dat o alta intrebuintare, i-au deturnat misiunea sacra.
Au trimis trupe in teatre de operatii de peste mari si zari. Au asistat cu fatarnicie la defilare. Au compromis programele de pregatire si inzestrare. Ostasii nostri si-au lasat sangele pe meleaguri straine. Armata si-a pierdut rolul de echilibru si descurajare regionala. Dar asta e problema istoriei si a justitiei, probabil.
Rezultatul: avem o tara cu care greu ne mai putem mandri, o populatie segregata si nefericita, dezradacinata, in majoritate pauperizata, cu mari probleme de educatie si sanatate. Desi “in Europa” si in NATO, nu reusim sa gasim directia si forta de a intra cu adevarat intre tarile moderne, civilizate, prospere. Avem o Armata dupa “chipul” societatii romanesti.
Cei care ne-au “pastorit” sau inca o mai fac ne mint, ne ignora, ne fura, ne bajocoresc, ne tradeaza.
E timpul si sper ca nu e prea tarziu, sa ne ridicam si sa spune raspicat, GATA!
E timpul sa ne intoarcem la inceputurile democratiei, “cu mintea romanului cea de pe urma”, sa stabilim ce am gresit si sa indreptam lucrurile…cat inca se mai poate…

.
Camarazi,
Cei care au avut interesul sa ne dezbine, sa ne slabeasca, pe unii chiar sa-i omoare prematur, trebuie sa inteleaga ca suntem o FORTA, iar FORTA rezida in UNITATEA noastra.

.
Caporal Florin Suteu, Bg. 282 – Membru in Consiliul Director al LMP

Cătălin
Oaspete
Cătălin
14 ianuarie 2016 17:50

Marire cu 10%? De ce doar pentru o parte dintre noi? De la 900 la 902 lei? Cu 7 ani vechime, iar cei cu 6 luni tot 902 lei? Chiar gradatiile nu se cunosc, specialist de clasa? La cei cu vechime intre 2-9 ani nu a crescut de ce? RUȘINE! Apropo asta sa intamplat doar in MAPN!

ovy
Oaspete
ovy
14 ianuarie 2016 16:22

ne meritam soarta! Este adevarat ca nu putem face greva, in tinuta militara, dar legea nu specifica faptul ca nu avem dreptul la opinie, cu alte cuvinte, imbracati civili putem face o greva!!!

Alin
Oaspete
Alin
14 ianuarie 2016 15:42

Nu stiu cum au facut mai marii Armatei Romane de au calculat ca marirea de 10% pentru mine sa fie de 2 lei. Cu cine au facut matematica?? cu strabunica de avea 2 clase??? E umilitor si lipsa totala de respect fata de militari. Le transmit ca nu o sa aiba liniste asa cum nu avem nici noi cu bataia lor de joc.

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
14 ianuarie 2016 12:46

S-a gandit cineva pana acum ca poate exista totusi un motiv esential pentru care unele persoane din sistem vor ca aspectele negative ,discriminarile dintre militari sa nu dispara pentru a mentine aceasta tensiune ,aceasta stare de nemultumire in randul militarilor care duce inevitabil la o armata mai slaba ,dezbinata,care pe campul de lupta este fatal .
Intrebarea este cine sunt aceste persoane si de ce vor ca sa dezbine militarii intre ei ?

Aceste lucruri nu sunt cumva sabotaj la adresa sigurantei nationale ?

Daca cineva in tara asta mai are creier ganditi-va bine la aceste lucruri !!!!!

Plt. maj. Cătălin Vasile
Oaspete
Plt. maj. Cătălin Vasile
14 ianuarie 2016 11:19

Părerea mea este aceea că este inacceptabilă numirea în demnităţile de ministru al apărării naţionale şi de ministru al afacerilor interne a unor indivizi lipsiţi de orice urmă de respect pentru uniforma militară şi statutul de militar, lipsiţi de orice urmă de demnitate personală şi lipsiţi de orice urmă de înţelegere a vieţii cazone şi privaţiunilor la care sunt supuşi militarii, dar mai ales familiile militarilor!
.
Indivizii care ocupă în prezent aceste două demnităţi demonstrează cu vârf şi îndesat, dacă mai era nevoie, faptul că nu vor avea niciodată ceea ce le este necesar pentru a realiza coeziunea membrilor organizaţiei conduse şi obţinerea respectului şi a loialităţii subordonaţilor!
.
În momentul în care girezi o lege a pensiilor şi o alta a salarizării care batjocoresc întregul corp militar eu nu te pot vedea decât pe un inamic feroce al Armatei şi al fiinţei naţionale, căci loveşte în scutul ţării, cu un interes vădit şi un entuziasm demne de o cauză dreaptă!

Să stai la dispoziţia Statului, nu a Ţării!, 24/7 fără a fi remunerat şi a ţi se permite refacerea semnifică un atac deschis la sănătatea trupească şi psihică a militarilor; cine duce un asemenea război la adresa militarilor dacă nu duşmanul lor; duşmanul militarilor unei ţări suverane este inamicul acelei ţări!
.
În timp ce şăferii şi secretarele de 24 de ani sunt decoraţi, medaliaţi şi premiaţi, militarilor li se promite o lege a salarizării care să îi remunereze în funcţie de performanţă…adică în funcţie de pile şi de şpagă, aşa cum a fost cazul salariului de merit dat pe nemerit şi inclus apoi permanent în salariul unora care avea calificaticul “Bine”, asta în timp ce alţii cu ani la rând de FB sunt înaintaţi în gradul următor la termen.

Umbli plin birouri după tot felul de documente boricratice necesare vieţii de zi cu zi şi descoperi faptul că funcţionarii aceia au ajuns la gradele mexime în decursul a 8-9 ani de parcă sunt toţi eroi supravieţuitori ai bătăliilor date în tot cursul celor două conflagraţii mondiale! Ne-am săturat de atâta nevolnicie şi batjocură!

Cine nu este în stare să servească Ţara şi Armata să plece, nu să ne repluce nouă să plecăm pentru “Aşteaptă cu miile la poartă”!
.
Respectaţi legile Ţării şi nu ne mai ţineţi cu remunerări sub salariul minim pe economie, cu staţiuni, baze de tratament şi hoteluri disponibile doar potentaţilor zilei, cu drepturi încălcate şi mojicie în glas şi comportament!

Aşa cum avem obligaţia pe deplin asumată de a ne jertfi vieţile sau trupurile pe Altarul României, tot aşa avem dreptul şi obligaţia de a ne apăra DEMNITATEA şi drepturile conferite de către adevăraţii slujitori ai intereselor Neamului!
.
Nu pot accepta salarizarea şi pensia mai mici decât ale unei femei de serviciu pentru că eu fac şi treaba gunoierilor şi a femeilor de serviciu şi joc ruleta rusească în fiecare zi împreună cu camarazii mei!

Nu ne meritaţi!

robert
Oaspete
robert
17 ianuarie 2016 7:58

nu te mai plange ca luna asta iti intra 3100 ron in buzunar , noi sgp-ii sa ne vaitam

Robert
Oaspete
Robert
14 ianuarie 2016 11:04

Putem sa mergem in vizita pe la EI…Sa le spunem multa…sanatate…

marius
Oaspete
marius
14 ianuarie 2016 10:46

Vorbesc in numele meu… la alti colegi este mai mare diferenta…

wpDiscuz