SPONSORI OFICIALI

O noua aparitie in presa

logo

Militarii profesionisti s-au organizat intr-o liga

 

De la inceputul anului pana-n prezent s-au inscris in LMP aproximativ 50 de militari angajati constanteni

Liga isi propune sa lupte pentru apararea demnitatii si onoarei tuturor militarilor

La jumatatea lunii septembrie a anului trecut, militarii profesionisti au decis sa nu mai astepte ca alte organizatii sa lupte pentru drepturile lor, sa incerce sa-si apere singuri interesele si sa-si promoveze activitatea. Astfel, in data de 17 septembrie 2010 s-a infiintat Liga Militarilor Profesionisti (LMP), organizatie care in prezent numara peste 140 de membri in toata tara. Numai la Constanta, de la inceputul anului pana-n prezent s-au inscris in LMP aproximativ 50 de militari angajati.

„Ne-am gandit ca, daca ofiterii si maistrii militari de marina au cate o liga, de ce nu am avea si noi, soldatii gradati profesionisti, una”, ne-a declarat prim vicepresedintele LMP, Danut Albu. Scopul ligii este de a desfasura activitati menite sa contribuie la stimularea motivatiei profesionale precum si la dezvoltarea dorintei de performanta si competitivitate. „LMP isi propune sa lupte pentru apararea demnitatii si onoarei tuturor militarilor. Vom incerca sa socializam, iar cand numarul membrilor va creste vrem sa cream si un fond de intrajutorare pentru situatii deosebite. Liga se va infrati si va colabora cu celelalte asociatii si ligi militare”, a mai precizat Albu. Pana-n prezent, LMP a incheiat o colaborare, incepand din 15 ianuarie 2011, cu o liga de traditie din Armata Romana si anume cea a Maistrilor Militari de Marina. Danut Albu a mai precizat ca membrii LMP pot fi soldati gradati voluntari in activitate si in rezerva, ofiteri, subofiteri, maistri militari, activi sau in rezerva, veterani de razboi, elevi ai Scolilor Militare, personal contractual civil din unitatile militare sau din societatea civila, sau chiar persoane fizice, care prin donatii sau sponsorizari sustin scopul si obiectivele ligii. Printre activitatile desfasurate pana-n prezent de LMP se afla si pelerinajul ce a avut loc in ziua de 27 noiembrie 2010 la mormintele lui Horia Agarici si Ionel Gheorghita Dragusanu, doi dintre eroii Constantei. „Capitanul Horia Agarici a aparat in timpul celui de-al doilea razboi mondial impreuna cu camarazii lui cerul Constantei de bombardierele si de avioanele de vanatoare sovietice, iar sublocotenentul post mortem Ionel Gheorghita Dragusanu a cazut la datorie in teatrul de operatii din Afganistan, la 20 iunie 2006”, a mai adaugat Danut Albu. Pentru viitor, reprezentantii LMP isi propun sa desfasoare cateva activitati sportive, dar si sa organizeze intalniri oficiale cu Liga Ofiterilor de Marina si conducerea „Cultului Eroilor” filiala Constanta in vederea unor colaborari.

Daniela MOLDOVEANU

Citeste stirea din Observatorul de Constanta

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
florin66
Oaspete
florin66
28 februarie 2011 20:09

Sper ca aceste articole sa fie doar inceputul unei ascensiuni prin care sa demonstram ca si noi militarii profesionisti suntem in stare sa facem lucruri frumoase si utile,chiar daca nu avem scoala(militara) cum afirma unii dintre superiorii nostri. Sa dea dumnezeu o viata cit mai lunga L.M.P.
Cu stima

Gabriel Merlan. LMP.
Oaspete
Gabriel Merlan. LMP.
28 februarie 2011 9:45

Domnilor colegi dupa cum se vede incepe sa ne cunoasca lumea,inca un ziar de mare valoare ne prezinta cartea de vizita a ligii noastre,consider acest lucru un progres .
Respectele mele doamnei Daniela Moldoveanu pentru vorbele frumoase publicate  despre liga noastra,va multumim .
Cu respect Gabriel Merlan.

Albu Danut
Administrator
27 februarie 2011 22:00

Multumim Doamnei Nety Balaban si Doamnei Daniela Moldoveanu pentru articolul ” Militarii Profesionisti s-au organizat intr-o Liga” in ziarul 
OBSERVATORUL DE CONSTANTA

si promitem o colaborare stransa in viitor.

Consiliul Director al LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI.

gabi
Oaspete
gabi
27 februarie 2011 13:42

salutati lmp-istilor

Mitica
Oaspete
Mitica
26 februarie 2011 23:33

Waaw…felicitari L.M.P….succes in demersuri si intreprinderi.
Cu respect
Mitica A.

wpDiscuz