duminică 27 nov 2022

SPONSORI OFICIALI

Militarii profesionisti isi apara interesele

logo

Monday, 28 November 2011

 

Liga Militarilor Profesionisti (LMP) numara in prezent aproximativ 200 de membrii din randul militarilor constanteni

Printre obiectivele atinse de LMP se numara si extinderea limitei de varsta a gradatilor voluntari de la 45 la 50 de an

La mai bine de un an de la infiintare, Liga Militarilor Profesionisti a reusit sa-si rontunjeasca numarul membrilor, dar si pe cel al obiectivelor atinse pentru a-si imbunatati situatia la locul de munca. Infiintata in data de 17 septembrie 2010, LMP a venit din dorinta militarilor profesionisti care au decis sa incerce sa-si apere singuri interesele si sa-si promoveze activitatea. Potrivit prim vicepresedintelui LMP, Danut Albu, dupa un an de zile, LMP numara in prezent aproximativ 200 de militari profesionisti numai din judetul Constanta, carora li se adauga alti aproximativ 50 din intreaga tara. Desi a trecut numai un an de la infiintare, membrii LMP au avut parte de unele victorii in demersurile initiate, reusind sa ajunga chiar si la ministrul Apararii Nationale pentru a-si sustine cauza. Printre acestea se numara si promisiunea de extindere a limitei de varsta a gradatilor voluntari de la 45 de ani la 50 de ani.

Activitate impresionanta

Pe langa masura luata cu extinderea limitei de varsta a gradatilor voluntari de la 45 de ani la 50 de ani, LMP a prezentat in fata conducerii MApN si necesitatea acordarii conditiilor de munca, similar cadrelor militare, pe toata perioada de activitate si pentru soldatii si gradatii voluntari/militarii angajati pe baza de contract. Totodata, printr-un document inaintat MApN, membrii LMP solicitau emiterea unui ordin catre unitatile militare prin care sa se dispuna stabilirea grupelor de munca in conditii speciale/deosebite conform cadrelor militare in care si-au desfasurat activitatea militarii voluntari pentru perioada anterioara datei de 1 ianuarie 2011 (din 1990 pana in prezent), dat fiind ca aceste actualizari sunt un drept al angajatului si aduc beneficii cumulative de reducere a varstelor standard de pensionare. „Suntem multumiti de faptul ca avem o colaborare foarte buna cu MApN, atat cu ministrul Gabriel Oprea, cat si cu consilierul acestuia pe probleme de SGV, Dinu Nedelcu” – a mai precizat Danut Albu.

Felicitati de sefi si colegi

In urma activitatilor Ligii Militarilor Profesionisti desfasurate in decurs de un an de la infiintare, LMP a fost felicitata de Dinu Nedelcu, consilierul Ministrului pe probleme de SGV, Contraamiral de Flotila Tiberiu Fratila, seful Directiei informare si relatii publice din MApN, dar si de Dumitru Mihailescu, presedintele de Onoare al Ligii Maistrilor Militari de Marina, Ion Banu, presedintele Ligii Maistrilor Militari de Marina. In plus, anul acesta au fost acordate titluri de „Membru de onoare” al LMP scriitorului Constantin Cumpana, interpretului de muzica usoara, Adrian Enache, dar si fotbalistului Helmuth Duckadam. La finele anului, intr-un cadru festiv, membrii LMP intentioneaza sa decerneze doua premii, ce-i poarta numele eroului constantean, Ionel Gheorghita Dragusanu care a cazut la datorie in lupta impotriva terorismului international, in Afganistan, in anul 2006. Acestea vor fi acordate pentru cel mai bun militar profesionist in activitate si pentru cel mai bun militar profesionist in rezerva.

Daniela MOLDOVEANU

Citeste Observatorul de Constanta aici

Lasă un comentariu

avatar

wpDiscuz