sâmbătă 17 nov 2018

SPONSORI OFICIALI

LA MULTI ANI ROMANIA! LA MULTI ANI ROMANI!

ymyxnmewmtuyzmuwmtu1odi1nwq4zjrhzdnhnjm-thumb

Anul 1918 reprezinta în istoria poporului român anul triumfului idealului national, anul încununarii victorioase lungului sir de lupte si sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar.
Acest proces istoric, desfasurat pe întreg spatiul de locuire românesc, a înregistrat puternice seisme în 1784, 1821, 1848-1849, ca si evenimente cardinale cum ar fi unirea Moldovei si Munteniei în 1859, proclamarea independentei absolute a tarii de sub dominatia otomana, consfintita pe câmpul de lupta de armata româna în razboiul din 1877-1878, precum si adunarile reprezentative, democratic alese ale românilor din teritoriile aflate sub stapânirea straina de la Chisinau, Cernauti si Alba Iulia din 1918.
La 1 Decembrie 1918, în inima Transilvaniei, la Alba Iulia, votul Marii Adunarii Nationale pentru unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu România, aclamat de o impresionanta adunare populara, încununa celelalte acte de unire de la Chisinau (27 martie/9 aprilie 1918) si Cernauti (15/28 noiembrie 1918) prin care Basarabia si Bucovina reveneau în hotarele României.

.
1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala a Romaniei in 1990, reprezentând sarbatorirea marii adunari de la Alba Iulia unde s-a votat unirea Transilvaniei cu România si care simbolizeaza unirea tuturor românilor intr-un singur stat national.

LA MULTI ANI ROMANIA!

.
Danut ALBU
.
.
Treceti Batalioane Romane Carpatii

.
.
Membri Ligii Militarilor Profesionisti sunt mândri ca celebrul interpret de muzica populara, NICOLAE FURDUIdiploma-furdui IANCU este MEMBRU DE ONOARE al Ligii Militarilor Profesionisti!
Pe 18 noiembrie 2011 la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul concertului maraton al domnului NICOLAE FURDUI IANCU, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de activitate artistică, în faţa a peste 4000 de spectatori, a acordat titlul de MEMBRU DE ONOARE titanului muzicii populare din zona Ardealului.
Mulţumim celor doi reprezentanţi ai L.M.P., OANA NUŢĂ şi DINU NEDELCU, care pe scenă în faţa spectatorilor au fost la înălţimea aşteptată de noi, oferind placheta şi diploma de membru de onoare domnului Nicolae Furdui Iancu.
DE ZIUA ROMÂNILOR, VĂ URĂM, DOMNULE NICOLAE FURDUI IANCU, UN CĂLDUROS LA MULŢI ANI CAMARADERESC!!

ONOARE ŞI PATRIE!

.

Va prezentam filmul artistic romanesc, CAPACANA MERCENARILOR
În iarna lui 1918, taranii unui sat din Ardeal sunt acuzati pe nedrept ca ar fi incendiat o fabrica si un depozit de cherestea aflate în proprietatea baronului von Görtz, ofiter de cariera. Acesta angajeaza un grup de mercenari care decid sa împuste cate un om din fiecare casa a satului. Doar un mic detasament al armatei romane, condus de maiorul Andrei, se încumeta sa intervina. Urmeaza o lupta pe viata si pe moarte între cele doua tabere. Chiar daca se baricadeaza în castelul baronului, mercenarii sunt decimati. Dramatic si plin de actiune, cu scene de lupta bine tinute în frau, filmul recreeaza atmosfera sociala si istorica din perioada care a precedat Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Va dorim vizionare placuta!

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
tofi69
Oaspete
tofi69
3 decembrie 2016 21:42

Radu Gyr
Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
nu pentru patule, nu pentru pogoane,
ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
ci ca să aduni chiuind pe tapsane
o claie de zări şi-o căciula de stele,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
pe toate ce slobode-ţi ies inainte,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

La aceste versuri ale lui Radu Gyr ar trebui sa ne gandim cu totii fara sa luam sensul de revolta ci de atitudine camaradereasca de reflectare a cea ce trebuie sa gandim si sa facem, ceea ce trebuie pentru tara si pentru noi.

Cap. Gheorghe Tofoleanu, membru LMP.

tofi69
Oaspete
1 decembrie 2016 20:39

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, urez La multi ani, tuturor romanilor, Armatei Romaniei, militarilor romani din tara si T.O.
Parada militara din acest an ( ca si celelate de altfel) s-a desfasurat fara probleme, totul exceptional. Nu am fost impicat personal, dar am fost prezent cu sufletul langa camarazii mei, participanti la parada. Stiu cat efort au depus colegii, pentru ca si eu am participat la o parada militara acum mult timp in urma, cand eram militar in termen.
Mi s-a umplut sufletul de bucurie si umezit ochii de lacrimi, vazand trupele trecand pe sub Arcul de Triumf, demostrand ca Armata Romana este capabila, triumfatoare si plina de mandrie.
La multi ani, romani!
La multi ani, Romania!

Cap. Gheorghe Tofoleanu – membru LMP

wpDiscuz