SPONSORI OFICIALI

LA MULTI ANI MARINEI ROMANE!

Fregata-Ferdinad-caracteristici-tehnice

Cinstindu-vă meritele și admirându-vă îndemânarea, cu respect vă urăm LA MULTI ANI, osteni ai întinderilor de ape!
Voi ce cu bărbătie cutreierati imensa împărătie a zeului Neptun, să aveti parte de vreme si vremuri din ce în cefregata-marasesti mai bune. Vant bun din pupa!

si
Cart bun inainte dragi camarazi!!
Consiliul Director al L.M.P.
.
Onomastica marinarilor, prilej de mare desfătare… .
Dintr-o serbare intimă a slujitorilor apelor al cărei început a fost marcat de zorii secolului XX –mai precis anul 1902, atunci când Primăria constănțeană adresa conaționalilor o adevărată provocare de a veni să contemple niște serbări demne de văzut precum regate, alergări, serate venețiene, mare bal pe apă, bărci alegorice, naufragiul Meduzei, corabia ziuamarinei1375977921-1438690187Argonauților și altele, acest providențial destin a trecut în tradiția datinilor de peste an, legat în chip fericit de praznicul Adormirii Maicii Domnului – Sfânta Maria cea Mare.
.
O dovadă în plus că MARINA a fost și este a tuturor românilor, iar sărbătorile ei au fost și trebuie să fie ale tuturor.
.
În siajul Zilei Marinei se regăsesc ceremoniale, Te-Deum-uri, parade navale, competiții și ștafete nautice, spectacole și jocuri tradiționale marinărești, serbăriziua-marinei-afla-aici-programul-complet-al-evenimentelor-13942 populare, precum și multe alte evenimente memorabile, în fapt un regal al măiestriei și nobleții celor care s-au înfrățit cu vântul, aștrii și valurile spre a purta cu temeritate Tricolorul pretutindeni în cele patru puncte cardinale ale Oceanulu Planetar.
.
Ofițeri, maiștri militari, subofițeri, soldați și gradați profesioniști, elevi și studenți marinari, veterani ai valurilor, bucurați-vă pe deplin de omagiile, prețuirea și admirația celor care, efemer, se află la conducerea celor două asociații socio-profesionale generic denumite: Liga Maiștrilor Militari de Marină și Liga Militarilor Fregata_Marasesti4Profesioniști, oameni care vă apreciază curajul de a alege meseria de slujitori ai apelor, trudind pentru a transforma marinăria din meșteșug, în artă și vocație.
Forțele Navale au rămas, și vor rămâne cu siguranță, garantul intereselor pe mare și fluviu, veghind deschisa „poartă albastră” a României către lume, spre Oceanul Planetar.
.
Rezultatele pe care le-ați obținut pe timpul antrenamentele executate și, mai ales, prestația impecabilă în misiunile internaționale, demonstrează dorința și capacitatea marinarilor militari de a se implica activ în menținerea unui climat deziua marinei romane 2015 program complet constanta mangalia galati braila securitate și încredere în zona riverană Mării Negre, în angajarea responsabilă a României în cadrul NATO, prin contribuția efectivă la combaterea acțiunilor teroriste pe mare și la asigurarea securității maritime în zonă.
.
Cinstindu-vă meritele și admirându-vă îndemânarea, vă urăm:
La mulți ani, oșteni ai întinderilor de ape!
.
Mm.pr.(r) Dumitru MIHAILESCU – Presedinte de onoare al Ligii Maistrilor Militari de Marina
11903954_1603632163229580_4515685966730835096_n
.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
AS.COL
Oaspete
15 august 2015 18:04

La multi ani, tuturor marinarilor romani, indiferent unde se afla!
Cu deosebita consideratiune
Col (r) GEORGEVICI VIOREL
Presedintele Asociatiei Coloneilor ASCOL

danutshark
Oaspete
danutshark
15 august 2015 15:48

 
    Ziua Marinei Romane îmi oferă plăcutul prilej să adresez salutul meu tuturor celor care slujesc cu devotament şi dăruire întinderile albastre – marinari militari şi civili deopotrivă,  profesionişti care poarta drapelul României la catarg şi în suflet pe mările şi oceanele lumii. 
          LA MULTI ANI!
                                 BUN CART INAINTE!
 
       Cap. Danut Mocanu Bg.9  vicepresedinte LMP

cetaceul
Oaspete
cetaceul
15 august 2015 15:18

 
              LA MULTI ANI celor care sarbatoresc astazi onomastica!Sa fiti sanatosi, fericiti impreuna cu cei pe care-i pretuiti si sa aveti parte de tot ce-i bun!
              LA MULTI ANI tuturor camarazilor nostri cu ocazia ZILEI MARINEI ROMANE!
                              ONOARE SI PATRIE!
 
   Cap. Cavadiea Mircea F-221 cs LMP
 

Radu Ghe. Gabriel
Oaspete
Radu Ghe. Gabriel
15 august 2015 15:14

 
La mulţi ani marinarilor români, la mulţi ani Forţelor Navale. Vânt bun din pupa!
  Cap. Radu G. F-222 secretar LMP

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
15 august 2015 15:12

 
În această zi de Sfântă Sărbătoare transmit tuturor marinarilor activi, în rezervă şi în retragere, veteranilor, salutul meu călduros şi respectul întregii Armate, aprecierea şi recunoştinţa pentru profesionalismul lor!

Bun cart înainte!
La mulţi ani tuturor marinarilor români!
 
   Cap. Mugurel Lupu F-222 vicepresedinte LMP

SGP
Oaspete
SGP
15 august 2015 14:27

Dupa 2 luni de zile de vopsit navele militare ca sa nu se vada rugina ( doar a fost ziua portilor deschise si ziua marinei ) am ajuns sa avem cate 40 de libere de recuperat ( eu am 39 de zile de recuperat ) . Am facut serviciu de 24h a 2-a zi ramaneam la 8 ore ( dupa servici de 24h da ? ) apoi iar 24h servici .. apoi iar ramaneam la 8 ore si tot asa.. ! Nu avem tinuta , ne imprumutam unii de la altii , camasa, bocanci , pantofi ..luam fel si fel de boli dermatologice .
Politicienilor nici nu le lasa de noi drept dovada nici presedintele tarii nici prim-ministru nu au venit la ziua marinei . dupa 12 ani in marina romana am salariu net 1128 ron + normal de hrana 254 ron am luat luna asta din cauza faptului ca am stat numai la munca si am mancat .
Faceti socoteala, 1382 lei am luat ieri salariu . Pot sa intretin familia cu 2 copii si sa mai platesc chirie ?
Hai sa nu va mai obosesc sa cititi atat.. La multi ani saracilor !

popey marinaru
Oaspete
popey marinaru
15 august 2015 16:14

este o prostie sa mancam trei mese pe zi cat stam la cheu; de aceea avem salariile astea de mizerie, trebuie lasata doar o masa/zi , cea de pranz si atat; nu mai spun ca mancarea este sub orice critica

old sailor
Oaspete
old sailor
15 august 2015 15:54

Ai perfecta dreptate. Dar ce vrei acum? sa stricam sarbatoarea noastra? lasa si tu dupa Ziua Marinei.

wpDiscuz