vineri 29 mar 2024

SPONSORI OFICIALI

ARMATA ROMÂNĂ LA ZI DE SĂRBĂTOARE!

Steagul-României

Ca în fiecare an, sărbătorim cu mândrie în suflet Armata Română! Structură de bază a statutui, Armata are blazon de onoare, scăldat de sângele atâtor generații de români pentru care dragostea de țară a fost mai presus decât propria existență.

Istoria ne arată că, înainte de a fi luptător, soldatul a fost țăran. Atunci când primejdii de tot felul au amenințat glia străbună, țăranul român a transformat plugul în armă, clopotul în tun, îmbrăcând haina militară. Ce misiune este mai presus decât cea a apărării țării tale?

Astăzi, militarii profesioniști cinstesc blazonul de onoare moștenit. Armata Română este un partener de nădejde pe fronturile internaționale. În aceste momente, se cuvine să îndreptăm gândul nostru către toți eroii noștri, cunoscuți sau nu, să ne cinstim înaintașii, să reprezentăm cu mândrie Armata Română, să slujim cu devotament și profesionalism sub drapelul tricolor al României.

Anul acesta, sărbătorim 150 de ani de la înființarea Ministerului Apărării Naționale. Dincolo de vitregiile vremurilor, instituția militară și-a consolidat permanent poziția, devenind poate cel mai important pilon de susținere națională, o structură care își îndeplinește exemplar misiunea sacră de apărare a intereselor poporului român.

La zi de sărbătoare, Liga Militarilor Profesioniști transmite  „LA MULȚI ANI!” tuturor cadrelor militare din Ministerul Apărării Naționale, tuturor camarazilor în activitate, rezervă și retragere din rândul asociațiilor socio-profesionale din România!

ONOARE ȘI PATRIE!

Liga Militarilor Profesioniști, reprezentată de vicepreședinții Mugurel Lupu și Dănuț Mocanu au participat la manifestările organizate cu prilejul Zilei Armatei, depunând o coroană de flori la monumentul ridicat în Cimitirul Central din Constanța.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
7 decembrie 2012 23:52

A aparut numarul 157 al revistei “Timona”, publicatie editata de Liga Maistrilor Militari de Marina :
http://lmmm.ro/wp-content/uploads/2012/12/rev-timona-157.pdf

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
7 noiembrie 2012 20:05

Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesionisti, ureaza camarazilor care maine isi sarbatoresc ziua de nume, multa sanatate, impliniri personale si profesionale, bucurii alaturi de familii si prieteni!

LA MULTI ANI!!

_

Lupu Mugurel _F-222 – Vicepresedinte LMP 

facebook-profile-picture
Administrator
7 noiembrie 2012 19:48

Pe 8 noiembrie, Biserica ne cheama sa cinstim pe Sfintii Ingeri si lucrarea lor in viata noastra si in lume. Este sarbatoarea Sfintilor Mihail si Gavriil, in jurul carora Biserica aduna si serbeaza toata obstea, tot “soborul” Sfintilor Ingeri laolalta.
Ca sarbatoare a ingerilor, ziua de 8 noiembrie a inceput a se serba in Biserica de prin veacul al cincilea si ea s-a raspandit repede in tot Rasaritul crestin. 

        
Despre ingeri, Biserica invata ca ei sunt “duhuri slujitoare” (Evrei,1,14), adica fiinte fara de trupuri, slugi credincioase lui Dumnezeu si totodata prieteni si ocrotitori ai nostri, pusi de Dumnezeu, pe drumul anevoios de la leagan, la patria noastra cereasca, la “Cerul nou si pamantul nou” ce vor sa fie. Asadar, daca ingerii se arata sub forme vazute, nu-i asta firea lor cea adevarata, forma vazuta este un chip de imprumut, ei sunt “lumea nevazuta”, “cerul”. 
        
Dupa descoperirile Sfintei Scripturi si dupa marturisirile Sfintilor, ingerii iubesc pe Dumnezeu, Il preamaresc si-I implinesc voia Lui in conducerea lumilor, imparatiilor, a popoarelor, a oamenilor. Ca slujitori, ingerii sunt uneori implinitori ai pedepselor lui Dumnezeu, cum a fost focul peste Sodoma sau pedepselor peste Egipt. Dar, in mod statornic, ingerii slujesc la apararea si calauzirea oamenilor. Ei duc rugaciunile noastre la Dumnezeu, ei ocrotesc pe cei drepti: pe Lot de foc, pe Ilie de Ahab, pe cei trei tineri in cuptorul din Babilon, pe Apostolul Petru de Irod. Ei vestesc faptele mari ale mantuirii: Nasterea Domnului, suferinta din Ghetsimani, Invierea Domnului, a doua Lui venire. Ingerii pazitori sfatuiesc de bine pe oameni prin glasul constiintei: tot ce este in noi bun, curat, luminat, orice gand frumos, orice miscare buna a inimii, rugaciunea, pocainta, faptele bune, toate acestea se nasc in noi si se infaptuiesc din indemnul ingerului pazitor

danutshark
Oaspete
danutshark
7 noiembrie 2012 19:53

Arhangelul Mihail  
     
 Arhanghelul Mihail, de-a pururi laudatul, pazind ca o sluga credincioasa, “credinta catre Stapanul sau, s-a aratat adevarata capetenie peste cetele celor fara de trupuri”. Ca, vazand cum a cazut vicleanul Lucifer, a laudat cu glas pe Domnul tuturor si a zis: “Sa luam aminte, noi, care suntem fapturi, ce a patimit Lucifer, cel ce era cu noi: cel ce era lumina, acum intuneric s-a facut. Ca cine este ca Dumnezeu? Mi-ca-El? Ca numele de Mihail asta insemneaza: “Cine este ca Dumnezeu”. 
        
Si asa s-a intocmit soborul, adica adunarea si unirea tuturor ingerilor credinciosi lui Dumnezeu, iar Mihail Arhanghelul a fost randuit de Atotputernicul Dumnezeu capetenie a ingerilor buni si mare folositor si de bine facator al mantuirii noastre si, luand chip vazut, s-a aratat multora, atat in Legea veche cat si in Legea noua. 
    
Arhangelul Gavriil
    
Impreuna cu Sfantul Arhanghel Mihail serbam astazi si pe preafrumosul si inveselitorul Arhanghel Gavriil, ca si acesta, luand chip vazut, multe faceri de bine a daruit neamului omenesc, aratate in amandoua Testamentele. 
        
Asa, in proorocia lui Daniil, Gavriil este numele talmacitor al vedenie (Dan.,8,16). Asemenea, Gavriil arata lui Daniil intelesul celor saptezeci de saptamani de ani pana la venirea lui Mesia Hristos (Dan.,9,21-27). Dupa traditie, tot el, Gavriil, vesteste lui Ioachim si Ana ca din ei va sa se nasca Doamna, Stapana noastra, Maria, Nascatoarea de Dumnezeu. 
        
In Legea noua, Gavriil descopera preotului Zaharia, nasterea lui Ioan, BotezatorulDomnului (Luca,1,19). Tot Gavriil anunta Fecioarei din Nazaret nasterea de la Duhul Sfant a Domnului Hristos, Mantuitorul lumii (Luca,1,28). Unii zic ca tot Arhanghelul Gavriil a fost ingerul in vesmant alb, care, pogorandu-se din cer, a rasturnat piatra de pe usa mormantului si a sezut deasupra ei, la ceasul Invierii Domnului. Si el a fost acela care, cel dintai, a dat Mironositelor vestea Invierii. Si, ca sa zicem mai cuprinzator, dumnezeiescul Gavriil a slujit la toata iconomia Intruparii Cuvantului lui Dumnezeu, din inceput si pana la sfarsit. 
        
Pentru aceasta si Biserica lui Hristos a hotarat sa-l praznuiasca pe el, impreuna cuArhanghelul Mihail, si sa cheme darul si ajutorul amandoura, rugandu-i ca, prin mijlocirea si rugamintele lor, in veacul de acum, sa aflam izbavire de rele, iar in cel ce va sa fie, sa ne invrednicim bucuriei si Imparatiei ceresti. 

FlorinSuteu
Oaspete
FlorinSuteu
29 octombrie 2012 18:10

Virtutea este o armată ce nu poate fi învinsă.

SERGIU
Oaspete
SERGIU
26 octombrie 2012 19:56

La 25 octombrie 1944, ultimele palme de pământ românesc erau eliberate de sub ocupaţia străină.
De atunci, armata îşi sărbătoreşte ziua în 25 Octombrie.
La mulţi ani Armatei Române şi oştenilor ei!
Iar eroilor care şi-au vărsat sângele, din stepele Rusiei până în Munţii Tatra şi, mai recent, până în arsita si nisipul Irakului si praful Afganistanului – veşnică recunoştinţă!

Onoare si Patrie!

Ion Alexandrescu
Oaspete
Ion Alexandrescu
26 octombrie 2012 14:11

LA MULTI ANI tuturor celor care  trăiesc apărând Cinstea, Onoarea și Demnitatea Neamului Romanesc!
LA MULTI ANI ARMATEI ROMANE!

Andreea-Ioana
Oaspete
Andreea-Ioana
26 octombrie 2012 13:35

Cinste militarilor romani, pentru toate sacrificile care le fac pentru noi si pentru tara .
Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei care au cazut in teatrele de operatii din Afganistan si  Irak, si nu mai sant printre noi. La multi ani Armatei Romaniei ! La multi ani Militarilor Romani!

Cristian Nicolae
Oaspete
Cristian Nicolae
26 octombrie 2012 13:29

Toate gândurile noastre bune se îndreaptă de aici, din tara, către camarazii plecati la datorie in Afganistan.
La mulţi ani tuturor membrilor Armatei Române, la mulţi ani familiilor noastre, la mulţi ani camarazilor nostri, la mulţi ani tuturor prietenilor armatei romane!
Servim Patria! 

Emilia Pop
Oaspete
Emilia Pop
26 octombrie 2012 13:17

La multi ani Armatei Romaniei!
La multi ani militarilor romani!
La multi ani Majestatii sale, Regele Mihai I!! 

MIHALACHE
Oaspete
MIHALACHE
26 octombrie 2012 19:41

LA MULTI ANI ARMATEI ROMANE ! LA MULTI ANI FOSTLUI REGE MIHAI !

facebook-profile-picture
Administrator
26 octombrie 2012 13:04

Pierderile Armatei Romane in razboaiele din secolele al XIX-lea si al XX-lea

Romania a participat, in secolele al XIX-lea si al XX-lea, la patru mari razboaie:
1877 – 1878 Razboiul de Independenta
1913 – Al doilea Razboi Balcanic (primul consumandu-se in anul 1912, fara participare romanneasca)
1916 – 1919 Primul Razboi Mondial (Razboiul Reintregirii)
1941 – 1945 Al doilea Razboi Mondial, cu doua etape, unul sfant (22 iunie 1941-23 august 1944) si altul drept (23 august 1944-12 mai 1945).
_

1. In
Razboiul de Independenta,  armata romana a pierdut:
 – 4.302 morti si disparuti, din care 40 de ofiteri si 15 medici.
 – 3.316 raniti, din care 70 de ofiteri.
In acest conflict armata a avut 19.084 de bolnavi, din care 210 ofiteri si 74 de medici.
_

2. In Al Doilea Razboi Balcanic (1913) desi nu au avut loc ciocniri sau lupte, armata a avut 1.150 de militari morti, datorita epidemiei de holera declansata in zona muntoasa a Balcanilor.
_

3. In Razboiul de Reintregire 1916 – 1919
– 1.913 ofiteri si 95.454 de soldati morti pe front, in infirmerii sau spitale din tara, ca urmare a bolilor si a ranilor suferite.
– 248 de ofiteri si 51.177 de soldati morti pe front, in tara sau strainatate in imprejurari necunoscute, in mare parte neindetificati.
– 169 de ofiteri si 70.335 de soldati morti in lagarele de prizonieri. Numarul total al mortilor armatei romane se ridica, la 2.331 de ofiteri si 216.966 de soldati.
Numarul civililor morti ca urmare a bataliilor, ranilor, sau tifosului exantematic este apreciat la circa 250.000.
Cifrele sunt pentru Vechiul Regat, dar in anii Primului Razboi Mondial, sute de mii de romani au luptat in armatele austro-ungare si ruse. Numarul militarilor romani morti sub steag strain este greu de apreciat. Cercetarile estimative, arata, circa 50.000 de morti pentru romanii transilvaneni in anii 1914-1918.
_

4. In Al Doilea Razboi Mondial situatia se prezinta astfel:

Campania din est: 71.585 de morti, din care 3.113 ofiteri, 1.823 de subofiteri si 66.649 de soldati.
Campania din vest: 21.035 de morti, din care 859 de ofiteri, 776 de subofiteri si 19.400 de soldati.
Total in cele doua campanii:
– 92.620 de morti, din care 3.372de ofiteri, 2.599 de subofiteri si 86.049 de soldati.
La acestia se adauga 333.966 de raniti (243.622 in Est si 90.344 in Vest) si 367.976 de disparuti, cei mai multi prizonieri, din care 309.533 in Est si 58.443 in Vest.
Cifrele totale se ridica la: 794.562 militari (624.740 in Est si 168.822 in Vest)
_

 
 De Ziua Armatei Romane, sa punem o floare la monumente, si sa aprindem o lumanare, pentru toti cei care de-a lungul timpului, in uniforma cu arma in mana, au murit PENTRU PATRIE!

 

facebook-profile-picture
Administrator
27 octombrie 2012 15:27

Viata Sfantului Dimitrie cel Nou

Nascut la inceputul veacului al XIII-lea, intr-o familie de tarani din satul Basarabov, in sudul Dunarii, apartinand in vremea aceea regatului Bulgariei, Sfantul Dimitrie a purtat din frageda pruncie lupte acerbe pentru a dobandi o viata virtuoasa, in post si rugaciune, intr-o zi, pe cand se dusese sa pasca a calcat pe un cuib acoperit de ierburi si a strivit puisorii care se aflau in el. Profund mahnit, s-a hotarat, spre pocainta, sa lase descult timp de trei ani, fie iarna, fie vara, piciorul care strivise cuibul, fapta considerata de el a fi ca o crima.

Apoi s-a atasat unei comunitati monastice, iar dupa ce a ucenicit cele ale ascultarii, s-a retras in padure unde si-a statornicit adapostul intr-o pestera, aproape de raul Lom, nestiut de oameni si aducand, zi si noapte rugaciunile si lacrimile sale ca ofranda lui Dumnezeu. Cunoscand dinainte ziua mortii sale, s-a intins intre doua lespezi de piatra si si-a dat in pace sufletul lui Dumnezeu.

Au trecut ani multi si lumea uitase de existenta acestui pustnic, pana intr-o zi, cand – la trei veacuri dupa moartea Sfantului – o inundatie a facut ca apele raului sa urce pana la pestera. Curentul a ridicat lespezile de piatra si a purtat cu purtat cu el, ingropat in noroi, trupul ramas nestricat.

Dupa alti o suta de ani, Sfantul ii aparu in vis unei fetite bolnave de duh necurat, poruncindu-i sa ceara parintilor ei s-o duca la malul raului, pentru a-si afla tamaduirea. De cum s-a aflat aceasta vestire, o mare multime de oameni, in frunte cu clericii din episcopie, a insotit familia fetitei pana la locul in care, mai inainte, locuitorii observasera deja o lumina misterioasa si credeau ca este o comoara. S-au pus pe sapat si, de indata, au descoperit trupul Sfantului, intreg si stralucind de harul Duhului Sfant. Fetita se vindeca pe loc. Trupul sfantului fu transportat cu mare cinstire pana in satul Basarabov, unde alte vindecari se petrecura. Atunci, poporul veni din toate partile sa cinsteasca moastele Sfantului.

Domnitorul Ungro-Vlahiei trimise preoti si sfetnici ca sa constate aceasta descoperire minunata si sa-l aduca pe Sfant la Bucuresti, la biserica Curtii domnesti. L-au luat aceia pe Sfant si au purces spre Bucuresti, dar cand au ajuns aproape de Rusi, langa o fantana, boii n-au mai vrut sa mearga cu nici un chip. Vazand aceasta minune, cei trimisi s-au sfatuit si au hotarat sa injuge la car doi junci tineri neinvatati, ca sa vada incotro vrea Sfantul sa mearga. Si asa s-a intors Sfantul la Basarabov in mijlocul satului si a ramas acolo. Trimisii domnitorului s-au intors la Bucuresti si au povestit cele petrecute, dupa care domnitorul trimise alti oameni si puse sa se ridice, pe cheltuiala lui, o biserica in sat. Asezat acolo, Sfantul facu, de-a lungul vremii, multe alte minuni.

Spre sfarsitul razboiului ruso-turc (1774), armata rusa ajunse in preajma satului Basarabov. Generalul Piotr Saltikov porunci ca moastele Sfantului Dimitrie sa fie transportate in Rusia, spre a le pune la adapost de o eventuala profanare de catre turci. Atunci cand cortegiul a ajuns la Bucuresti, un crestin evlavios, Hagi Dimitrie, care era prieten cu generalul, ii ceru acestuia sa lase romanilor moastele sfantului lor compatriot, spre mangaiere dupa toate durerile pricinuite de razboi. Generalul Saltikov fu de acord si a luat numai o mana a Sfantului pe care a trimis-o la Lavra Pecerska de la Kiev. Trupul Sfantului Dimitrie, intampinat cu mare alai, a fost asezat, in zilele Preasfintitului mitropolit Chir Grigorie, in biserica cea mare a mitropoliei de la Bucuresti. De indata se petrecura unele minuni: razboiul inceta, iar ciuma ce bantuia conteni. De atunci, avand in vedere si numeroasele minuni savarsite, el este cinstit ca protector al orasului si al intregii Romanii.

In fiecare an, la 27 octombrie, o multime imensa se aduna la Bucuresti pentru a praznui, timp de trei zile, sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou si ca sa cinsteasca nepretuitele-i moaste, din care izvoraste mereu o mireasma

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
27 octombrie 2012 15:46

Stim ca prietenii sunt importanti in viata noastra….uneori, poate cei mai importanti. De aceea vreau sa spun ca prietenia noastra cu domnul Mm(r) Dumitru Mihailescu este foarte importanta si valoreaza foarte mult pentru cele doua asociatii socio-profesionale de tip ONG, Liga Maistrilor Militari de Marina si Liga Militarilor Profesionisti!

La Multi Ani!!!

Lupu Mugurel _ F-222 – Vicepresedinte LMP 

facebook-profile-picture
Administrator
27 octombrie 2012 15:31

Camarazilor care isi sarbatoresc ziua de nume, un sincer si calduros
LA MULTI ANI, din partea Ligii Militarilor Profesionisti !
_

Domnului Dumitru Mihailescu, presedinte de onoare al Ligii Maistrilor Militari de Marina, ii uram, sanatate deplina, putere de munca alaturi de camarazii din LMMM, impliniri si bucurii alaturi de familie, prieteni si camarazi!

LA MULTI ANI!!! 

danutshark
Oaspete
danutshark
27 octombrie 2012 15:36

 

 

Domnule Mihailescu, ne face deosebita placere sa va  transmitem, cu prilejul zilei numelui, urari calduroase de sanatate, liniste sufleteasca si bucurie, alaturi de cei  dragi. 
La Multi Ani!

Stoian lmp
Oaspete
Stoian lmp
26 octombrie 2012 12:02

Oana Nuta, ca de fiecare data, ne surprinde placut prin articolele si clipurile postate pe site-ul nostru, al Militarilor Profesionisti din Romania.
Oana, esti un real castig pentru liga, si asa cum am mai spus altadata, esti de-a noastra, esti camaradul nostru si ne mandrim cu asta.
Oana, La Multi Ani si tie!
 

mihai
Oaspete
mihai
26 octombrie 2012 11:18

La multi ani camarazilor mei, care in prezent, sunt la datorie in Afganistan! Va asteptam acasa sanatosi!
La multi ani Armatei Romaniei! 

Mihaela
Oaspete
Mihaela
26 octombrie 2012 13:57

Voi sunt adevaratii eroi ai Romaniei.
Cu voi trebuie sa ne mandrim. Multi zic ca va duceti pentru bani acolo, dar cati dintre noi civilii, nu am plecat pentru bani mai multi  in Europa sa-i  slugarim pe italieni si spanioli la ei acasa.
Macar voi reprezentati cu cinste, sub faldurile tricolorului, Romania!
Militarior armatei romane  Cinste si Respect.
La multi Ani! 
Mihaela, sotie de sgp 

Dragos Stefanescu
Oaspete
Dragos Stefanescu
26 octombrie 2012 13:44

De Ziua Armatei Romane  va doresc celor care va faceti datoria in Afganistan, sa va intoarceti cu bine acasa, sanatosi si mandrii.
Celor care isi fac datoria in tara, le urez sa fie la nevoie, alaturi de poporul roman, asa cum au fost mereu, la desapeziri, inundatii si cutremure.
Cinste militarilor romani!
Sunt civil si nu sunt de acord cu actiunea armatei romane in Iraq si Afganistan, dar asta e doar opinia mea, si rog militarii sa nu se supere pe mine.
LA MULTI ANI ARMATEI ROMANE! 

Enache Valentin
Oaspete
Enache Valentin
26 octombrie 2012 11:15

La multi ani militarilor romani! La multi ani Armatei Romane!

Anton LMP
Oaspete
Anton LMP
26 octombrie 2012 11:06

La multi ani si camarazilor de pe F-221, Fregata “Regele Ferdinand”! Au trecut ecuatorul, si sunt la 4.000 de mile marine de Constanta. Se pare ca potrivit obiceiului marinaresc, la trecerea ecuatorului, “bibanii”, au fost botezati p-e puntea navei, de Zeul Neptun, impreuna cu nimfele marii.
Succes la vanatoarea de pirati somalezi!
La Multi Ani Armatei Romane, si tuturor militarilor romani, oriunde s-ar afla!
DUMNEZEU SA BINECUVANTEZE ARMATA ROMANA! 

facebook-profile-picture
Administrator
27 octombrie 2012 14:16

In prima parte a misiunii din zona de acţiune a Operaţiei Atalanta fregata românească F-221 “Regele Ferdinand”, a executat aproape întreaga gamă de misiuni specifice luptei antipiraterie. Astfel, nava a patrulat pe coridorul internaţional recomandat (IRTC) din Golful Aden, a monitorizat peste 1.300 de nave din zona de acţiune, a executat o misiune de escortă a unei nave care transporta alimente în programul World Food Programme, între două porturi somaleze şi trei misiuni de “friendly approach” la nave civile.

În cele 17 zile de misiuni pe mare, nava a mai executat două misiuni de reaprovizionare pe mare de la nave diferite, a depăşit Ecuatorul, acţionând pentru prima dată în emisfera sudică.

Echipajul a primit felicitări de la comanda Operatiei EU NAVFOR pentru modul in care a actionat si a executat misiunile primite. Participarea fregatei «Regele Ferdinand» la Operaţia Atalanta demonstrează că Forţele Navale Române dispun de un sistem de pregătire profesională, care corespunde standardelor NATO şi UE, de personal a capabilităţii pentru a-şi îndeplini misiunile stabilite şi angajamentele asumate de către ţara noastră, în cadrul sistemului de securitate naţională şi internaţională, contribuind activ la punerea în practică a politicii de securitate a României şi îndeplinirea obiectivelor din Strategia de Securitate Naţională.

 Fregata “Regele Ferdinand” a intrat, începând de luni, 1 octombrie, sub comanda Forţelor Navale ale Uniunii Europene EUNAVFOR, urmând să acţioneze în largul coastelor Somaliei alături de celelalte nave participante la operaţia împotriva pirateriei navale, Atalanta.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, operaţia Atalanta, la care participă în premieră şi o navă militară românească, este o acţiune a Uniunii Europene pentru îmbunătăţirea securităţii maritime în largul coastelor Somaliei şi în Oceanul Indian, pentru protejarea traficului naval al misiunii Uniunii Africane în Somalia şi al Programului Alimentar Mondial, destinat ajutorării populaţiei somaleze, pentru prevenirea şi combaterea actelor de piraterie navală în regiune. În plus, EU-NAVFOR-Atalanta monitorizează activitatea de pescuit din zonă.

Fregata Regele Ferdinand a părăsit portul Constanţa în data de 12 septembrie, aceasta fiind prima participare a unei nave româneşti la o misiune desfăşurată la peste 3.000 mile marine faţă de ţară şi, totodată, prima participare la o operaţie antipiraterie. În anii anteriori, fregata Regele Ferdinand a mai participat, sub comandă NATO, în Marea Mediterană, la Operaţia “Active Endeavour”, pentru monitorizarea traficului naval şi aerian în scopul combaterii traficului ilegal şi la Operaţia “Unified Protector” de impunere a embargoului împotriva Libiei.

Tot în premieră o fregată va participa la o misiune internaţională având la bord ambarcat un Elicopter Puma Naval.

Nava este comandată de comandorul Mihai Panait şi are la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 236 de marinari.

Fregata va reveni în portul Constanţa pe data de 14 decembrie.

 

marian lmp
Oaspete
marian lmp
26 octombrie 2012 11:02

La multi ani Armatei Romane! Un gand bun celor care isi fac datoria departe de tara, in Afganistan. Le uram, misiune usoara, si sa se intoarca sanatosi si cu bine, acasa!
La multi ani camarazi!!! 

Dan Nicolau
Oaspete
Dan Nicolau
25 octombrie 2012 21:36

 
25 0ctombrie – o zi ca toate celelalte, sau nu?
 
 
 
          La vremea când eram pionier, de fiecare dată, la 25 octombrie, venea la noi în clasă un domn în uniformă militară (n-aveam habar de grade, pe atunci, dar i se spunea “domnul colonel” (niciodată tovarăşu), care ne povestea despre bunici şi străbunici, de parcă i-ar fi cunoscut personal. De fapt, pe mulţi chiar îi cunoscuse. De aceea istorisirile sale aveau un ecou mai neobişnuit în clasa noastră.
 
     Pricepeam din vorbele lui, ce fel de oameni şi vremuri trecuse, cărui  fel de fapte le fusese martor, cum îşi pierduse fraţii şi prietenii, într-un război dureros, care pentru noi era doar o poveste. Cât de grele i-au fost poverile nu ne-a spus niciodată, dar noi am ghicit cu toţii că acel calvar marcase nu o viaţă de om, ci de milioane de oameni, chiar şi pe noi care nu ştiam ce este aceea război.
 
     Iar an de an venind, cu poveştile lui despre camaraderie despre efort, despre tristeţe şi nesomn, despre foame şi neajunsuri, despre fete, rămase undeva într-un sat, despre tunul sau puşca sa, ne-a sedus, pas cu pas, aşa încât peste ani, am devenit unul dintre ofiţerii Armatei Române.
 
      De ziua ei, n-aş putea să vă spun câţi au căzut la Carei, de ziua ei n-aş vrea să-i enumăr tristeţile născute din zvârcoliri politice. De ziua ei, a Armatei, ar trebui să ne aducem aminte de cei duşi, precum şi de cei în viaţă care fac posibil ca pulsul ei să nu se oprească, indiferent de cazne şi umilinţe. Căci sunt multe. Ca şi cei căzuţi pentru cine ştie a cui cauză prin Afganiastan-uri şi Irak-uri Dar, după cum am spus nu este momentul declamării lor, ci un alt moment mai înalt, cel al recunoştinţei faţă de o instituţie care cu demnitate şi mândrie a avut de-a pururi un singur steag: cel al ţării sale.
 
        Care, ca şi vulturii legiunilor romane, care însemnau mândria de a fi cetăţean al cetăţii, ne-au purtat prin decenii, secole şi milenii, să ajungem aici. Deşi nu suntem prea mândri de prezentul pentru care atâţia şi-au dat viaţa.
 
      Serbăm încă odată Armata ţării. Mesajul de transmis, ca de fiecare dată nu este altul decât să onorăm cum se cuvine, un sacrificiu etern al oştenilor ţării, fie ei încălţaţi în opinci, purtând moletiere, sau ghete sau bocanci. Pe monumentele lor scrie că au murit pentru ţară. Durerea noastră este explicată de faptul că în urma unui proces, inexplicabil, dintre cei doi stâlpi ai încrederii populare, Armata şi Biserica, Oastea e stinsă ca voce, într-un colţ nemeritat.
 
  “Păcatele ni-s aspre, căinţele mişele,
 
   Mărturisirea noastră ne-o răsplătim din gros,
 
Crezând cu lacrimi sterpe că ne-am spălat de rele,
 
Si iar ne-ntoarcem veseli pe drumul gloduros”.
 
       Asta spunea Baudelaire, despre chemerea noastră vehementă spre lucruri mici şi mârşăvii. Deja nu mai este loc în coşul de gunoi. Ar fi cazul să salutăm ce a mai rămas din Armată, să privim cu recunoştinţă către aceia care mai au curajul să-i “ceară mâna”, către cei ce nu au sindicat, se trezesc în miez de noapte, pentru trageri, alarme, inundaţii, deszăpeziri, trebuie să respecte mereu o etichetă, să lipească, de data asta, călcâiele bocancilor (nu ale cizmelor) şi să răspundă ca de obicei “Am înţeles!”
 
Mi-ar place să vă placă!
 
Col.(r) Dan Nicolau
 

 

Stefan LMP
Oaspete
Stefan LMP
26 octombrie 2012 11:54

Felicitari domnule Colonel pentru randurile scrise pe site-ul nostru. Avem convingerea ca pe viitor, ve-ti colabora cu conducerea Ligii militarilor profesionisti.
Onoare si Patrie!
Stefan S. 

Constantinescu
Oaspete
Constantinescu
26 octombrie 2012 11:26

Un pios omagiu, militarilor romani, care au cazut la datorie pentru Patrie, luptand cu arma in mana, in Primul si in cel de-al Doilea Razboi Mondial.
La multi ani Armatei Romane si militarilor romani! 

La multi ani veteranilor de razboi! 

Greceanu
Oaspete
Greceanu
26 octombrie 2012 11:50

La multi ani veteranilor de razboi! Cat inca, mai sunt in viata, trebuie sa le aducem respectul cuvenit, si sa ne mandrim cu faptele lor de eroism pe campurile de lupta din cea mai mare confragratie mondiala.
MILITARII PROFESIONISTI LE PREZINTA ONORUL! 

facebook-profile-picture
Administrator
26 octombrie 2012 11:43

Sa vii, taticule drag

*
Taticule, iti scriu ca sa nu vada
Scrisoarea asta mama, ci numai eu;
Of! De-ai sti cum privesc soldatii pe strada
Ca sa te vad, dar tu nu esti.
Sa ne scrii, taticule, cand ai sa vii!
*
De ziua ta pusesem flori pe masa,
Flori multe, ca-n toti anii, sti.
Dar tu lipseai, ce trist era in casa!
Si ma intrebam mereu:
Cand ai sa vii, taticule? Vazi sa ne scrii.
*
Ce n-ai luat taticule, cu tine 
Le-a strans mamica intr-un sac, plangand
De ce plangea si se uita la mine
Si nu-mi spunea ce-avea in gand?
Taticule, sa vii curand!
*
Mi-a spus mamica azi, ca niciodata,
Ca maine dimineata, de cu zori,
Mergem la cimitir cu totii;
Sa-mi spui, tu, tata, cui ducem noi, acolo, flori?
Sa ne scrii, taticule, cand ai sa vii!
*
Poezie scrisa in anul 1942 de Floarea Stanciu, fetita unui ostas roman din comuna Cauti , judetul Bacau, plecat pe front.

*
Un pios omagiu, celor care au plecat la datorie sa lupte pentru tara, lasand acasa familii, copii, parinti… si nu s-au mai intors niciodata…

Lumilita Dobre
Oaspete
Lumilita Dobre
26 octombrie 2012 13:19

Emotionant… unde ati gasit poezia asta?

facebook-profile-picture
Administrator
26 octombrie 2012 11:39

SE STING VETERANII!
*
Se sting veteranii, lăsaţi în uitare,
Încet, în tăcere şi-n lacrimi, se sting.
Şi nimeni nu-i plânge! Pe nimeni nu-l doare
Că mor veteranii! Nici ei nu mai plâng!
Priveşte-i! Mai mişcă! Mai sunt încă vii!
Şi-aşteaptă să sune… un ultim atac,
Căci astăzi sunt iarăşi în linia-ntâi
Şi-aşteaptă semnalul. Şi rabdă. Şi tac.
Priveşte-i trecând, resemnaţi, spre vecie,
Păşind măiestuos, ca lumea să ştie
Că ei n-au cerşit, nu s-au plâns, n-au crâcnit!
Au luptat, au muncit, au tăcut … şi-au murit!
De-au fost generali, de-au fost simpli soldaţi
Pe front nu contează ! Nu este o lege
Să-ţi apere gradul. Eşti doar un bărbat
În lupta cu moartea. Şi moartea n-alege.
Din Est până-n Vest, întregul pământ
Cu sângele lor în război l-au udat.
Cu trupuri uitate sub cruci de mormânt
Tot drumul Golgotei a fost jalonat.
Iar cei ce-au scăpat de cumplitul infern
La matcă întorşi, au fost aşteptaţi
Potrivit obiceiului nostru etern
La Aiud, la Sighet, la Piteşti, la Galaţi.
De-aceea, copile, când trec veteranii
Cu feţele supte, de sfinţi bizantini,
Opreşte-te-n loc, că ei sunt titanii
Istoriei noastre! Şi … lor să te-nchini.
Sunt candele sfinte! Cât pâlpâie încă
Mai dă-le onorul! Aceşti oameni trişti
Ţi-au clădit viitorul în piatră şi-n stâncă
Şi-au murit pentru tine! Ca tu să exişti!

*
Col.(r) Gheorghe Lacausu – Veteran de razboi.

Timofte V
Oaspete
Timofte V
26 octombrie 2012 20:05

Dacă intr-o imprejurare oarecare, întâlniţi un  veteran de război, mulţumiţi-i pentru ceea ce au făcut el şi camarazii săi încât noi să avem granitile României de azi.

Glorie eterna Eroilor Armatei Romane!

Timofte Valentin

 

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
26 octombrie 2012 11:14

Ieri, in Cimitirul Eroilor din Constanta, la depunerea de coroane in memoria celor care s-au jertfit pe altarul Patriei, am avut placerea sa cunosc un OM deosebit, Col. (r) Dan NICOLAU. 
Domnule Colonel, va multumim pentru prietenia aratata LMP-ului, pentru randurile scrise din inima, avand speranta ca pe viitor, vom colabora mai des cu dumneavoastra, si cu Asociatia “Cultul Eroilor” – filiala Constanta.
Un deosebit respect si pentru domnul Col. (r) Remus Macovei, Presedintele “Cultului Eroilor” din Constanta. 
Am Onoarea sa va salut! 

danutshark
Oaspete
danutshark
24 octombrie 2012 22:51

Maine, 25 octombrie, Liga Militarilor Profesionisti, va depune o coroana de flori, la Cimitirul Eroilor din Constanta, in memoria celor care si-au dat viata, pe altarul patriei, in cea mai mare confragratie mondiala.
_
Este o zi de sarbatoare pentru militarii romani. 
La Multi Ani! 

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
24 octombrie 2012 22:31

Pentru noi ziua de 25 octombrie, reprezinta eliberearea ultimei brazde de pamant, de sub dominatia hitlerista, in batalia Careiului.
25 Octombrie este Ziua Armatei Romane.
La Multi Ani tuturor militarilor romani!
Onoare si Patrie!
Lupu Mugurel _ F-222 – Vicepresedinte LMP

BALTA LOUIS EDMOND
Oaspete
BALTA LOUIS EDMOND
26 octombrie 2012 19:26

25 OCTOMBRIE, ZIUA ARMATEI ROMANE
_

TUTUROR MILITARILOR PROFESIONISTI, CADRE MILITARE ACTIVE, IN REZERVA, RETRAGERE, VETERANI DE RAZBOI, ELEVI MILITARI, SI STUDENTI AI ACADEMIILOR MILITARE DE COMANDA SI STAT MAJOR, MULTA SANATATE, REALIZAREA TUTUROR DORINTELOR, SUCCESE DEPLINE IN TOATE CE INTREPRIND SI,
UN SINCER SI CALDUROS LA MULTI ANI !!!

AM ONOAREA SA VA SALUT!
_
BALTA LOUIS EDMOND – PRIM-VICEPRESEDINTE LMP 

facebook-profile-picture
Administrator
24 octombrie 2012 22:22

25 octombrie 1944, Ziua Armatei Române, semnifică data eliberării totale a nord-vestului Transilvaniei de sub ocupaţie şi administraţie străine. Acesta a fost singurul obiectiv strategic naţional, realizat efectiv de Armata Română pe câmpul de luptă, recunoscut juridic în art. 2 al Tratatului de Pace dintre România şi Puterile Aliate şi Asociate, încheiat la 10 februarie 1947.

Eliberarea întregului teritoriu naţional s-a obţinut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari angajaţi nemijlocit în luptă, între 23 august şi 25 octombrie 1944. Dintre aceştia, au fost ucişi sau răniţi circa 58.000. Pierderile provocate inamicului s-au ridicat la 89.934 militari dintre care 76.275 prizonieri. 
_

Azi 25 octombrie 2012 , la zi de sarbatoare pentru Armata Romana sa uram militarilor romani, sanatate, misiuni indeplinite cu succes, si un calduros LA MULTI ANI!
_

ONOARE SI PATRIE!

_

Danut ALBU – Presedinte Liga Militarilor Profesionisti

facebook-profile-picture
Administrator
24 octombrie 2012 22:36

COMUNICAT L.M.P.

*

Astăzi, președintele de onoare al L.M.P., domnul deputat George Scutaru își aniversează ziua de naștere.

În ziua în care prinde încă un trandafir în buchetul vieții, îi dorim sănătate, fericire, bucurii alături de cei dragi, multă putere de muncă!
Gândurile noastre bune se îndreaptă către domnia-sa, urându-i ca toate dorințele să i se împlinească!

La mulți ani!

*

Consiliul Director L.M.P.

cristea lmp
Oaspete
cristea lmp
26 octombrie 2012 11:32

La multi ani Presedintelui de Onoare LMP, domnul George Scutaru! 
Liga Militarilor Profesionisti va prezinta Onorul!! 

mihai neagu
Oaspete
mihai neagu
26 octombrie 2012 11:28

La multi ani, domnule Scutaru! multa sanatate impliniri si bucurii alaturi de cei dragi! 

danutshark
Oaspete
danutshark
24 octombrie 2012 22:55

Cu un deosebit respect, transmitem domnului deputat, George Scutaru, Presedinte de Onoare al LMP, sanatate, bucurii, si traditionalul La Multi Ani!!
Onoare si Patrie!

Danut Mocanu – Vicepresedinte LMP

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
24 octombrie 2012 22:46

Multa sanatate, bucurii alaturi de cei dragi, si un calduros La Multi Ani, domnului Scutaru, Presedinte de Onoare al Ligii Militarilor Profesionisti!

Mugurel LUPU _ F-222 – Vicepresedinte LMP 

Manolache LMP
Oaspete
Manolache LMP
24 octombrie 2012 22:42

La multi ani, domnule Scutaru! Suntem siguri, ca ve-ti fi in continuare alaturi de militarii profesionisti din armata romana.
Respect Presedintelui de Onoare LMP! 

La multi ani armatei romane! 

Stoian lmp
Oaspete
Stoian lmp
24 octombrie 2012 22:05

Un calduros la multi ani tuturor camarazilor! La multi ani Armiei Romane!

sabin
Oaspete
sabin
24 octombrie 2012 22:02

La multi ani Armatei Romane!!

danutshark
Oaspete
danutshark
26 octombrie 2012 19:01

IMNUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
_
 
TRAIASCA ROMANIA, TRAIASCA TRICOLORUL*
_
Strofa întâi

Dacă ne-nfruntă munţi cu munţi ne vom bate,
Pentru lumina ţării şi pentru libertate,
Aici ne e cuvântul când îl avem de spus,
Decât slujirea ţării nimic nu-i mai presus.
Jurăm credinţă luptei oricât ar fi de grea,
Jurăm că pentru ţară şi viaţa ne-o vom da,
Jurăm să nu ne mintă nici clipa, nici vecia
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.*
_
Strofa a doua
Dar ţara nu se face cu lasi cu apatrizi,
Iubirea nu te scuză când ochii îi închizi
Să curăţăm tot răul din viaţa româniei,
Că noi sîntem partidul şi ţara omeniei,
Nu creada hotii muncii că ei sînt mari şi tari,
Noi sântem patrioţii revoluţionari,
Avem contract pe viaţă cu visul şi cu glia,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
_
Strofa a treia
A noastră este ţara, o moştenim deplin,
Va trebui, întreagă, s-o dăm celor ce vin,
La cei născuţi şi astăzi şi mâine şi poimâine,
Nici păine fară muncă, nici muncă fără pâine,
Nici călăreţi pe aer, nici cai fără călări,
Nici ţară fără lume, nici lume fără ţări,
Să crească-n lume pacea, dreptatea, bucuria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
_
Strofa a patra
Trăiască municitorii, tăranii, cărturarii,
Trăiască demnitatea cea fără de avarii,
Dacă renunţi la luptă n-ai ce să mai aştepţi,
Nimica nu se face-n poziţie de drepţi,
Să facem românia prin toţi şi pentru toţi,
Un teritoriu liber de orice prejudecăţi,
Să fie al nostru dreptul şi a noastră datoria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Traiasca in fericire si liniste poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
_
Strofa a cincea
Jurăm din milioane de inimi şi destine,
Din orice fel de sânge ne murmură în vine,
Jurăm bătrân şi tânăr, femeie şi bărbat,
Credinţă româniei, necondiţionat,
Că ţara-i bogăţia ce vejnic ne rămâne,
Şi glasul ei ce îndeamă deşteaptă-te române,
Nu ne-nspăimântă nimeni cu forţa sau cu sila,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Traiasca in fericire si liniste poporul,
Trăiască românia trăiască tricolorul.
_
Strofa a şasea
Sîntem de e nevoie, o ţară de soldaţi,
Sîntem de e nevoie, un lanţ de munţi Carpaţi,
Durerea tări noaste facută-i să ne doară,
Ne place libertatea ca oameni şi ca ţară,
Şi soarele dreptăţii să lumineze sfânt,
O ţară în roşu, galben şi albastru pe pământ,
Acesta-i viaţa noastră, aceasta ni-i tăria,
Trăiască libertatea, trăiască românia,
Trăiască în fericite şi linişte poporul,
Trăiască românia trăiască trïcolorul.
_
**Versuri: Adrian Paunescu
Muzica: Nicu Alifantis

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
26 octombrie 2012 18:58

Crezul membrilor Ligii Militarilor Profesionisti:
 
„Cred în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie;
 
Cred în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român;
Cred în dreptul la libertate şi siguranţă al fiecărui cetăţean al patriei noastre;
Cred în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om;
Cred că omul trebuie să moară aşa cum se naşte – liber şi egal în demnitate şi drepturi.
Să-mi ajute Dumnezeu, ca această credinţă să nu dispară niciodată!”
 

wpDiscuz