sâmbătă 17 nov 2018

SPONSORI OFICIALI

SUB SEMNUL EROISMULUI!

Militar-roman-in-afganistan

Ziua de astazi ar fi trebuit sa fie una de sarbatoare pentru LMP, la implinirea a 7 ani de la aparitia pe esichierul ONG-urilor de profil a singurei structuri reprezentative a Corpului SGP.
.

Ranirea a doi militari si decesul celui de-al treilea, in teatrul de operatii Afganistan, ne determina, inca o blastForceImg2-1024x683data, la o analiza a statutului pe care il are militarul profesionist in Armata Romana.
.
De la formarea acestui corp profesional ( sub diferitele lui denumiri ) si pana in present, decidentii militari si factorii de conducere ai statului roman, din ratiuni straine de spiritul de casta al Armatei, de solidaritatea ce ii caracterizeaza pe militari, au inteles sa reglementeze statutul SGP printr-o lege diferita de cea a cadrelor militare, ceea ce a creat o bariera profesionala si umana intre categoriile de militari ai Armatei Romane, singura structura militara din NATO care a acceptat functionarea in baza mai multor reglementari, in locul unui statut unic al cadrelor militare.
.
Trecand printr-o degradare neconstitutionala ( sergentii au devenit caporali ), dati afara printr-o lege nedreapta si21557781_1893514790967386_4715189203881068172_n discriminatorie la numai 40 de ani, trecand prin umilinte greu de inteles ( salarii mizere, echipamente insuficiente, tehnica deficitara ), militarii profesionisti si-au facut datoria, reprezentand cu onoare si demnitate Romania in teatree de operatii.
.
Realitatea incontestabila este ca din randurile SGP Armata Romana are cel mai mare numar de militari cazuti la datorie, in teatrele de operatii si in tara.
In ciuda tuturor acestor evidente, militarii profesionisti ai Romaniei sunt ignorati.
.
Cand decidentii politici isi amintesc de ei si le mai maresc putin soldele, asta se datoreaza numai unui calcul sau interes politicianist de moment, in nici un caz intelegerii fenomenului militar si a nevoilor reale pe care le au militarii profesionisti.
Atunci cand decidentii militari se arata preocupati de soarta militarilor profesionisti, e numai o actiune de imagine, caci altfel nu pot sa inteleg declaratiile prin care se incearca explicatii pentru lipsa de reactive directa, in raport de15327251_1166091393487359_2115300899131416358_n discrepantele din sistem.
.
Daca jocurile politicianiste le inteleg, dar nu le comentez, decidentilor militari imi permit sa le spun ca principala lor misiune este aceea de a-si apara militarii, de a se face scut pentru apararea intereselor acestora, chiar cu pretul…functiei!
.
Astazi, militarii profesionisti sunt iarasi in doliu! Au mai pierdut un camarad, probabil nu ultimul!
Militarii profesionisti si-au facut, isi fac si isi vor face datoria!
Doamnelor si domnilor decidenti militari si politici, dumneavoastra ce faceti?
.
Articol scris de Oana NUTA

21740046_1892743171044548_314949119637608238_n

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Gabi
Oaspete
Gabi
19 septembrie 2017 10:07

Tot felul de ceremonii, capuri plecate, de zici că este sânge din sângele lor acolo în coșciug. Câtă falsitate și nu este vorba de etichetă aici. Ajutorul infim dat familiei nu compensează pierderea umană suferită. La nivel social militarii nu au un suport real iar cei care beneficiază de anumite facilități sunt tot cei care știu cum se învârt rotițele sistemului. Familiile militarilor se descurcă cum pot iar aici accentuez pe familiile acelora care au grade și funcții mici pentru că având salarii infime, nu își permit bonă sau să țină soția/soțul acasă pentru a avea grijă de copii ori asta aduce un blocaj și disconfort social care la rândul său se multiplică și la nivel emoțional. Sistemul militar neavând sindicat precum și lipsa justeții în gândirea unui sistem echilibrat face ca personalul militar cu experiență să părăsească această breaslă în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. Prin pierderea acestora suferă întregul sistem și implicit siguranța națională. Așa că prin măsuri bugetare luate în grabă aduce prejudicii incalculabile pentru o țară care se dorește să fie furnizor de securitate pentru o zonă oarecare și stabilitate economică și socială pentru proprii cetățeni. Munca la negru, salariile mici și lipsa unor standarde de bun simț, face ca unii să cheltuiască averi peste granițele româniei pompând astfel bani în economiile altor țări și nimic pentru cei care produc aceste resurse interne.

Adrian
Oaspete
Adrian
18 septembrie 2017 16:38

Deoarece au funcții de comanda”răspund”.Cunosc ofițeri,care, în situații de criza nu mai erau capabili să-și comande subordonatii. Acesta este unul din motive pentru care primesc 90€ pe zi

Adrian
Oaspete
Adrian
18 septembrie 2017 16:32

Deoarece au funcții de comanda,”răspund”. Cunosc ofițeri ,care , în situații de criza nu mai erau capabili să-și comande subordonatii. Asta este unul din motivele pentru care primesc 90€ pe zi

popescu nicolae
Oaspete
popescu nicolae
17 septembrie 2017 19:01

Stăm şi ne întrebăm :”Pentru ce şi cine murim „????Pentru cine ne jertfim,pentru cine ne dăm viața asta amară ????Merită actualii noștri conducători astfel de jertfe ???Pentru ei nici nu existăm,doar în atfel de cazuri ,doar câteva zile, vin pe la televiziuni,gargară multă, oameni falși, discursuri pompoase câteva minute şi după aceea continuă bătaia de joc la adresa sgp.fără să miște un deget pentru a acorda acestora drepturile elementare-Meritul Militar,un singur Statut pt.toți militari indiferent de grad ,funcție sau orice alt motiv,o salarizare decentă, echipament, condiții rezonabile de muncă şi un pic de respect ,care la unii superiori lipsește cu desăvârșire. Asta este pe scurt viața sgp.o categorie de militari ai unei armate ,ai unei țări membră NATO.Dumnezeu să ne ajute,pentru că se pare că a rămas singurul care ne mai alină durerile !!!!!!!!Pentru colegul nostru -Dumnezeu să-l ierte ! şi acolo unde s-a dus să ducă o viață mai bună în pace !!!!!!!

Mario
Oaspete
Mario
17 septembrie 2017 18:28

Pana la urma greul este pe SGP si subofiteri! De ce noi luam 70 si ei 90?

Mario
Oaspete
Mario
17 septembrie 2017 18:25

De ce DIURNA nu este egala?

popescu nicolae
Oaspete
popescu nicolae
27 septembrie 2017 3:46

Din același motiv pentru care nici chiria nu este egală! Adică unii sunt „albi „și unii sunt” negrii „!!!!!!!!!

wpDiscuz