luni 23 nov 2020

SPONSORI OFICIALI

Ion Dobran la 94 de ani: “Am visat aripi şi mi le-am trăit”

DOBRAN

În urmă cu câţiva ani un colonel pensionar, fost profesor şi autorul unor lucrări pe teme istorice, mi-a trimis o scrisoare din conţinutul căreia se desprindea ideea de bază că “ sunt nominalizată de însuşi Generalul Ion Dobran pentru o mărturie scrisă despre Domnia Sa ” ca Zburător al Grupului Şerbănescu.
M-am bucurat pentru această nominalizare dar, ce mărturie aş fi putut scrie eu despre Generalul aviator Ion Dobran ! Cerinţa colonelului cu pricina, căruia îi purtam atunci un deosebit respect, se situa în tipicul unui posibil volum. M-am întrebat cum o să încep “dizertaţia”mea!
Lucrul acesta mi-a luat ceva timp, am făcut diferite încercări introductive despre omul şi aviatorul Ion Dobran.Imaginar am derulat o mulţime de întâmplări petrecute de-a lungul timpului dar şi amintirea întalnirii mele cu aviaţia şi istoria. A fost dificil să găsesc o formulă de început care să mă mulţumească. Pelicula amintirilor m-a purtat în perioada în care eram elevă şi mult după acea etapă. Am regăsit în memoria sufletului momentul când l-am întâlnit pe aviatorul Ion Dobran. Am muncit foarte mult la materialul solicitat. Ideea este că în câteva luni am finalizat lucrarea care totaliza 12 pagini A4, 30 imagini fotografice şi un document unic, ambele din arhiva personală. M-am prezentat la respectivul colonel şi i-am predat lucrarea cerută încadrându-mă în timp şi la termen. După o săptămână primesc felicitările şi mulţumirile scrise de la domn’ colonel pentru respectiva lucrare. Concluzionez acest episod prin a spune că după alte câteva luni am aflat că stimabilul colonel pensionar strângea materiale pentru sine pe munca altora.M-am consolat cu ideea că distinsul domn va aduce în plan public o parte dintre mărturii pe care le va include în posibilul volum…. Nici mărturiile mele şi nici ale altora nu le-am regăsit cu precizarea sursei. Mai târziu un tânăr istoric în devenire l-a apostrofat pe bătrânul colonel numindu-l bolşevic.
Din punctul meu de vedere acest epitet este perimat chiar dacă poate mai sunt reminişcenţe printre noi, acestea o să dispară pe cale naturală, ca să parafrazez un politician, iar reconcilierea în general poate determina pace pentru eternitate.
Eveniment aniversar
Peste câteva zile ( 5 februarie) domnul Ion Dobran împlineşte 94 de ani. De peste cinci ani domnia sa a fost elogiat şi sărbătorit la Fundaţia Şerbănescu. Acest eveniment aniversar reprezintă o onoare pentru mine, este un privilegiu pentru noi oferit în fiecare an care trece şi ne îngăduie să-l sărbătorim încă o dată şi încă o dată …..Pentru această aniversare dăruiesc cititorului un mesaj emoţionant, de profunzime în conţinut şi în timp, rostit de domnul General aviator Ion Dobran în urmă cu patru ani.
Mesajul l-am înregistrat video/audio şi îl păstrez ca pe o mărturie de aur .
Miercuri 28 ianuarie 2009 la Fundaţia Erou Cpt. Av. Alexandru Şerbănescu
..” Profund emoţionat, vreau să vă spun câteva cuvinte.
Viaţa fiecăruia dintre noi, practic este un roman descris în mai multe capitole. Zodia Vărsătorului în care sunt născut, îmi va dărui peste 9 zile, vârsta de 90 de ani, care nu este chiar Everest-ul ca înălţime, dar este pe aproape şi aceşti ani îi păstrez şi îi memorez şi îi înşir cu dragoste în nişte mătănii şi îi depăn an după an, una câte una, şirag de mătănii, mătăniile mele….
Aş vrea să punctez, în materie de viaţă , câteva momente: mult, mult în urmă coboară amintirea în anul 1923, dacă îmi aduc bine aminte.., ultima care coboară în direct este figura unei bătrâne albe la faţă cu ochi albaştri, care era bunica mea, crescută în Mehedinţi şi care cu bunătate când făceam câte ceva rău, mă acoperea cu “prebul” ( fusta) ei şi mă ferea de sancţiunile care mi se cuveneau. Anii trec şi se desfăşoară încet, încet şi ajungem în 1927. Peste ţară se întinsese ca în “Corbul” lui Edgar Alen Poe o tristeţe.., peste tot erau drapele negre…murise Ferdinand, Regele…Infăptuitorul. Dar, tot atunci peste Ocean trecuse un avion pilotat de un american. Era vorba de “Spiritul Sfântului Ludovic”, aşa se chema avionul şi era pilotat de Lindbergh.

Merg mai departe pentru că deapăn anii aceştia mai încoace şi ajung la anul 1933. De la fereastra unei clădiri de pe Calea Griviţei nr. 288 vedeam o confruntare de stradă. Gardieni îngenuncheau din loc in loc şi trăgeau focuri de pistol către nişte muncitori. Era marea grevă de la Griviţa Roşie….

Incet, încet anii curg şi mă întâlnesc cu primul avion. Pe platoul garnizoanei de la Târgu Mureş, aterizase un avion. Am alergat să văd această minune. Eram dezamăgit pentru că era făcut din lemn, din pânză şi din sârme. Totuşi, a fost primul avion pe care l-am văzut şi care practic, mi-a hotărât soarta şi am rămas în aviaţie. Puţin mai târziu m-am înscris la ARPA ( Asociatia Română pentru Propaganda Aviaţiei), în 1935 şi m-am abonat la ziarul timpului ” Cerul Nostru” din care aflam o mulţime de evenimente.

Puţin mai târziu se contura umbra războiului. Amiralul Balbo, un italian, făcuse ocolul lumii cu o escadrilă de hidroavioane. Erhart încercase ocolul pămîntului şi căzuse undeva. În Franţa, Alain Bouche ridica ideea de zbor şi cu un avion „„ Rafale‟‟ bătuse recordul lumii la viteză iar, în America, românca Sanda Brăescu bătuse de asemenea, recordul mondial sărind cu paraşuta cu deschidere joasă, stabilind unicul record mondial al unei femei pe timpul acela. Timpul a trecut şi s-au apropiat zilele războiului, din anii 1941-1945. Ţara noastră nu avea de ales decât între două rele şi am ales unul dintre cele două rele. Partidele istorice ne-au spus, prin vocea unui pilot : “Mergem până la Nistru”. N-a fost aşa, pentru că victoriile uriaşe ale germanilor în prima parte: Polonia căzuse în 18 zile, Franţa căzuse în 40 de zile şi Anglia când era să cadă, s-au schimbat nemţii şi au declanşat planul Barbarosa în Răsărit şi s-a creat un al doilea front… Despre război ce să vă spun, am mers înainte cu jertfe imense până la Stalingrad şi ne-am întors. De fapt, decoraţiile astea pe care le port, ar fi trebuit să le port pe spate, pentru că au fost luate în retragare, nu în înaitare.

Au urmat anii sumbrii, după război, în care devenisem “nea Ion” muncitor la Uzina Timpuri Noi. După 12 ani am reintrat în aviaţie şi mi-a ajutat Dumnezeu să ajung până aici. Am făcut un scurt tur al vieţii mele, aşa punctat. Sunt onorat în mod cu totul şi cu totul deosebit şi îmi daţi voie să aduc din nou mulţumirile mele fundaţiei şi doamnei director ( n.r.: director de şcoală parteneră a fundaţiei în progr. edu.)… Nu am fost pregătit cu nimic să fac faţă unei asemenea întămplări ( n.r.: acord semnat şi ştampilat ca şcoala să poarte numele domnului Dobran, la propunerea fundaţiei)

Mă bucură faptul să cunosc o serie de prieteni,( să văd) cunoscuţi dintre mai tinerii din sală, pentru că privind în urmă, scaunele generaţiei mele au rămas libere. Mai sunt doi, trei sau patru…câţiva care le mai ocupă. În rest toţi au trecut Dincolo.

Vă mulţumesc”.

(Textul a fost transcris integral de pe caseta video şi audio a Fundatiei “Erou Capitan Aviator Alexandru Serbanescu” iar contextul în care domnul Dobran l-a rostit a fost generat, susţinut şi organizat exclusiv de fundaţie)

Consider că niciun efort nu este prea mare atunci când la capătul lui întâlneşti o viaţă dedicată zborului iar noi,puţin câte puţin construim edificiul recunostinţei aducând în sfera cunoaşterii personalităţi şi simboluri.

Domnul General Ion Dobran este ultimul aviator de vânătoare, în viaţă, care a făcut parte din Grupul 9 Vânătoare.

Eleonora ARBĂNAŞ
Fundaţia Cpt.Av.Alexandru Şerbănescu

 

 

 

Să-i urăm La Mulţi Ani!

La Evenimentul Aniversar Anual organizat de :

Fundaţia “Erou Cpt.Av.Alexandru Şerbănescu”

în onoarea domnului General maior ( R.) Ion DOBRAN

Manifestarea are loc sâmbătă 2 februarie 2013, ora 10,30 la Cercul Militar Naţional, Sala Ştefan cel Mare şi poartă titlul generic

“Am visat aripi şi mi le-am trăit”

Program:

Întâmpinarea invitaţilor şi deschiderea evenimentului

Proiecţii fotografii şi imagini video

Prezentarea mesajelor, discursuri, alocuţiuni

Înmânarea Diplomei Aniversare şi de Patriot Român

Deziderate „ Armata,Eroii şi Drapelul au fost, sunt si rămân simboluri sfinte”

Cuvântul Domnului General maior ( R.) Ion DOBRAN

Închiderea evenimentului – poem

La eveniment vor participa personalităţi militare active,în rezervă şi retragere, istorici, scriitori, profesori, elevi, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din domeniul aviaţiei, veteranilor de război şi cultului eroilor.

Sâmbătă, 23 ianuarie 2010, Muzeul Aviaţiei din Bucuresti a fost gazda unui eveniment unic: doi piloţi veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial, generalul de flotilă aeriană (r) Ion Dobran şi colonelul (r) american Barrie Davis, s-au întâlnit pentru prima dată, faţă în faţă.

Cei doi s-au angajat, pe 6 iunie 1944, într-o luptă aeriană în urma căreia pilotul american a fost nevoit să aterizeze forţat:

 

 

„Eroii Cerului” in Al Doilea Razboi Mondial

 

 

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Irene MIHAI
Oaspete
Irene MIHAI
19 februarie 2013 12:42

Un om istorie vie a acestei tari.

Sa-i dea Dumnezeu viata lunga cu sanatate, pentru a-l putea avea alaturi de noi si a nu uita ca istoria o reprezinta acesti oameni, care pe timp de razboi erau gata sa se sacrifice pentru tara fara sa ezite.

Onoare si respect!   

facebook-profile-picture
Administrator
19 februarie 2013 12:47

Irene bine-ai venit pe site-ul nostru. Te mai asteptam cu impresii si comentarii.

sandualex
Oaspete
sandualex
18 februarie 2013 21:42
facebook-profile-picture
Administrator
18 februarie 2013 22:21

In acest video-clip despre Stalingrad, sunt folosite si unele fotografii din Primul Razboi Mondial. Vezi castile belgiene tip hadrianus folosite de ostasii Armatei Romane in luptele de la Marasesti, Marasti si Oituz. Casti donate de Armata Franceza in 1917. 

 

sandualex
Oaspete
sandualex
18 februarie 2013 21:26
Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
18 februarie 2013 20:12

A aparut numarul 158 al revistei “Timona”, publicatie editata de Liga Maistrilor Militari de Marina:
 
http://lmmm.ro/wp-content/uploads/2013/02/rev-timona-1581.pdf
 
Va invitam sa o rasfoiti.
 
Lupu Mugurel – F-222  – Vicepresedinte LMP 

facebook-profile-picture
Administrator
4 februarie 2013 22:22

2%
PENTRU LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

*
NU PIERDE NICIO CLIPA!
“TOTI PENTRU UNUL, 2% PENTRU TOTI”

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTRIBUIE LA FONDUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI!
DESCARCA DE PE SITE-UL L.M.P. FORMULARUL, COMPLETEAZA-L SI DEPUNE-L LA ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE TERITORIALE PANA LA 15 MAI 2013!
*
LEGEA 571/2003 DIN CODUL FISCAL PERMITE DIRECTIONAREA A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT UNEI ORGANIZATII NON-GUVERNAMENTALE, NON-PROFIT.
DACA MILITARII NU OPTEAZA PENTRU ACEASTA ALTERNATIVA, BANII SE DUC AUTOMAT LA STAT!

 

*
DATELE: 
COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 27535960
IBAN RO50RNCB0817118580560001
*
DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PLATIT STATULUI PE ANUL 2011 CATRE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
*
CAMARAZI!
IMPREUNA VOM REUSI!!
FITI ALATURI DE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
*
CONSILILUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

facebook-profile-picture
Administrator
4 februarie 2013 22:21

ANUNT IMPORTANT!
*
IN ATENTIA TUTUROR MEMBRILOR LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
*
MEMBRII LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI, INSCRISI RECENT IN LIGA, SUNT RUGATI SA CONTACTEZE CONDUCEREA L.M.P. PENTRU A DA DOUA FOTOGRAFII TIP LEGITIMATIE.
O FOTOGRAFIE SE ATASEAZA LA CEREREA DE INSCRIERE A FIECARUI MEMBRU, CERERE CE SE AFLA IN BAZA DE DATE (CONFIDENTIALA) A L.M.P.
A DOUA FOTOGRAFIE PENTRU LEGITIMATIA DE MEMBRU AL LIGII.
*
MEMBRII LIGII CARE NU SUNT DIN CONSTANTA POT TRIMITE POZELE INTR-UN PLIC PE ADRESA LIGII,
CONSTANTA – STR. POET ANDREI MURESAN NR. 28 , COD  900338
*
LEGITIMATIILE SUNT GRATUITE!

MULTUMIRI SPECIALE DOAMNEI MIHAELA POPA PENTRU SPRIJINUL ACORDAT!
VA MULTUMIM!
*
CONSILIUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

facebook-profile-picture
Administrator
4 februarie 2013 15:32

Pe 5 februarie, unul din Asii aviatiei de vanatoare romanesti din Al Doilea Razboi Mondial, domnul General Dobran își aniversează ziua de naștere.
În ziua în care prinde încă un trandafir în buchetul vieții, îi dorim sănătate, fericire, bucurii alături de cei dragi, alaturi de iubitorii aviatiei militare romanesti!
Gândurile noastre bune se îndreaptă către domnia-sa, urându-i ca toate dorințele să i se împlinească si promitem ca vom fi prezenti pentru un nou interviu la aniversarea celor 100 de ani !
LA MULTI ANI DOMNULE GENERAL!!!
LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI VA PREZINTA ONORUL!!! 
Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesionisti

Cetaceul
Oaspete
Cetaceul
4 februarie 2013 14:35

Domnule Gen. Dobran, din partea membrilor ligii din cadrul echipajului Fregatei F-221 „Regele Ferdinand”, va transmitem gandurile noastre bune de  sanatate si bucurii alaturi de iubitorii aviatiei militare romane!
LA MULTI ANI!!
Si nu uitati! marinarii militari sunt alaturi de dumneavoastra si de aviatorii tarii!
ONOARE SI PATRIE!!
Mircea Cavadia _ F-221 – Secretar-adm. LMP 

daniel
Oaspete
daniel
4 februarie 2013 14:26

O frumoasa aniversare la 5 februarie pentru un MARE ROMAN!
Din pacate in prezent, aceasta expresie este din ce in ce mai rara, si foarte putini romani mai sunt… „mari”…
Oare de ce?
De ce nu mai simtim romaneste?
De ce in zilele noastre patriotismul romanesc nu mai exista? Ne-am „plafonat” sub „umbrela altora”. Ar trebui sa invatam din patriotismul acelor MARI ROMANI din anii ’40.
Domnule General Dobran, va transmitem pe aceasta cale, tot respectul si aprecierea noastra a militarilor profesionisti, alaturi de gandurile noastre bune si cu traditionala urare, SUS PAHARUL SI LA MULTI ANI!!
Cu deosebit respect, Daniel Manea 

cristian lmp
Oaspete
cristian lmp
4 februarie 2013 14:18

La multi ani  eroului aviator Dobran. O legenda vie a aviatiei de vanatoare romanesti din cel De-al Doilea Razboi Mondial.

PAVEL LMP
Oaspete
PAVEL LMP
4 februarie 2013 14:16

Felicitari Fundatiei „Erou Cpt.av. Alexandru Serbanescu”, pentru toate activitatile desfasurate de-a lungul timpului, in cinstea eroilor aviatori ce cu jertfa suprema au aparat in timpul razboiului, cerul Romaniei noastre dragi.
Onoare si Patrie!
Cap. Pavel 

dobre
Oaspete
dobre
4 februarie 2013 14:11

Domana Arbanas, toat admiratia si tot respectul pentru activitatea dvs in cadrul fundatiei, ce cu mare pasiune o conduceti.
Am doua intrebari:
1. Ne puteti spune numele pilotilor care au luptat in est si pe teritoriul tarii, impotriva URSS, numarul de victorii a acestor eroi, cei care au cazut  la datorie, si cei care au supravietuit?
2. Ce s-a intamplat  dupa razboi cu pilotii romani care au luptat impotriva URSS
Va multumesc anticipat.
Cu stima, Marcel Dobre 

facebook-profile-picture
Administrator
4 februarie 2013 14:54

Domnule Dobre pana cand doamna Arbanas ne va raspunde, noi, vom posta un al doilea video-clip cu Eroii Aerului (ASII) din al Doilea Razboi Mondial.

Arbănaş
Oaspete
4 februarie 2013 13:53

Decenii la rând, unii istorici civili sau militari au fost obligaţi să prezinte numai campania din apus, „uitând” pur si simplu că armata română a luptat trei ani pe Frontul de Răsărit şi numai 8 luni pe cel din Vest. Vidul creat de istoriografia prosovietică şi comunistă a fost administrat pe alocuri şi după 1989  unii, istorici sau nu, fiind loviţi în continuare de aceeaşi stranie amnezie.
România n-a fost ocupată de germani. A stat 4 ani sub autoritatea lor, dar nu ca ţară cucerită. Nemtii nu s-au amestecat în economia şi administraţia românească, au plătit multe produse în timpul războiului. Din fericire văd lumina tiparului scrierile adevărate  ale istoricilor care se  bazează pe documente  militare şi pe mărturiile oneste ale  veteranilor de război astfel sunt  şanse mari să se restabilească  adevărul istoric.
Domnul general Ion Dobran a fost martor si participant activ la războiul aerian dus pe ambele fronturi în cea de a doua conflagratie mondială. A parcurs toate episoadele războiului şi etapele sistemului politic.
Deseori dl.Dobran ne spune că “..doream să doborâm avioane nu să ucidem pilotul….dar în lupte aeriene n-ai timp sa-ti faci prea multe probleme de constiinţă. De la o clipa la alta ataci sau esti atacat.O infruntare teribilă care declanseaza instinctul de aparare. Ori tu, ori inamicul din faţa ta. La fiecare decolare, pilotul nu stia dacă se va mai întoarce la bază”.
Era război atunci. Un război declanşat de alţii cu urmări nedrepte pentru noi. După încheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, din păcate ţara  şi-a tratat cu ingratitudine şi chiar cruzime supravieţuitorii teribilelor bătalii aeriene şi nu numai. Cei scăpaţi cu viată din cumplita înclestare au fost aruncaţi pe drumuri, iar unii au fost condamnaţi la ani grei de închisoare.Domnul Dobran a devenit nea Ion la Uzina Timpuri Noi. Aşa a fost .
Astăzi, militarii noştri au  misiuni de pace în teatrele de operaţii din afara ţării alături de familia NATO . Noi românii adevăraţi am fost şi suntem la fel de mândrii de  armata română. Pentru mine armata română, eroii şi drapelul sunt sfinte. Deşi trecutul zbuciumat al amatei noastre adus în prezent de domnul Dobran şi de veteranii de război, au trecut demult în istorie, noi avem datoria morală şi sfânta libertate de exprimare pentru a  prezenta istoria aşa cum a fost şi mai ales să nu uităm să ne cinstim adevăraţii eroi ai tuturor timpurilor. Încerc să aduc în prezent oameni şi fapte din zona aviaţiei care rămâne fascinanta armă a forţelor armate. Mă înclin cu deplin respect în memoria tuturor eroilor şi tuturor categoriilor de forţe.
Aviatorul Ion Dobran a făcut parte din elita Aviaţiei Regale Române şi a rămas lângă noi ca purtător de stindard al aviaţiei de vânătoare româneşti şi glasul camarazilor săi pe care pe care îi poartă în suflet pretutindeni.  

Vă mulţumesc pentru aprecierile dumneavoastră.

Evenimentul aniversar  ” Am visat aripi..”a fost emoţionant şi copleşitor.

munteanu
Oaspete
munteanu
3 februarie 2013 18:43

   In timpul razboiului aviatorii romani erau foarte apreciati si foarte bine vazuti de aliatii germani din Luftwaffe, datorita eroismului si profesionalismului dovedit la mansele avioanelor in dificilele luptelor aeriene cu puternica aviatie a Uniunii Sovietice.
Azi, americanii sunt cei care apreciaza profesionalismul militarilor romani, in teatrele de operatii din Afganistan.

  Cap. Munteanu.

Monica
Oaspete
Monica
2 februarie 2013 18:10

   Este de apreciat faptul ca liga dumneavoastra prin aceste articole, elogiaza oameni si fapte istorice ce nu se gasesc in manualele de istorie din scolile din Romania.Domnul Dobran a fost unul din Asii aviatiei de vanatoare romanesti din timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial.
A facut parte dintr-un grup de elita alaturi de Cantacuzino si Serbanescu.
Sanatate multa domnule General!
   La Multi Ani! 

Anton
Oaspete
Anton
2 februarie 2013 17:52

   De aici de la tarm de mare, transmitem domnului General Dobran, sanatate deplina alaturi de familie, prieteni si alaturi de iubitorii aviatiei militare romane.
    LA MULTI ANI!

danutshark
Oaspete
danutshark
2 februarie 2013 17:47

    Avem datoria sa ne respectam valorile romanesti, cele prezente, dar mai ales cele din trecutul tumultos al istoriei noastre.
   Mai avem datoria sa credem in valorile viitoare ale Romaniei.Inaintasi nostri au luptat pentru noi, pentru copiii nostri, pentru generatiile viitoare.
Numai de noi depinde sa ducem mai departe cu cinste stindardul neamului romanesc.Domnule General, Liga Militarilor Profesionisti va prezinta Onorul!
   ONOARE SI PATRIE!
 DANUT M. – Vicepresedinte LMP.

Andrei
Oaspete
Andrei
2 februarie 2013 14:16

Domnul General Dobran este o istorie vie a aviatiei romane din al doilea Razboi Mondial.Felicitari fundatiei si ligii pentru postarea articolelor despre istoria militara a patriei noastre.
La multi ani domnule General!

Bogdan
Oaspete
Bogdan
2 februarie 2013 14:10

Emotionant momentul revederii celor doi piloti de vanatoare, fosti inamici in cea mai mare confragratie mondiala.
Atunci in 1944 Aviatia Regala Romana dadea lupte grele pe cerul tarii, cu aviatia SUA, care avea misiunea de a bombarda Bucurestiul si campurile petrolifere de pe Valea Prahovei.Sanatate multa domnului Gen.Dobran si multi ani inainte alaturi de iubitorii Aviatiei Romane!
Cu stima Bogdan Dumitrescu

Crin
Oaspete
Crin
2 februarie 2013 12:55

Felicitari Fundatiei „Erou Cpt.av.Alexandru Serbanescu” pentru toata activitatea in slujba eroilor aerului din istoria aviatiei romanesti.Respect

george lmp
Oaspete
george lmp
2 februarie 2013 12:34

Pe 5 februarie sarbatorim un titan al aviatiei de vanatoare romanesti din timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial!
Chiar daca vremurile sunt tulburi, fiind criza si mai toti romanii se gandesc la ziua de maine,iata ca mai avem timp sa ne aducem aminte, sa-i elogiem si sa-i punem la loc de cinste pe cei care si-au facut datoria de militari ai Armatei Romane. 
Felicitari L.M.P pentru postare.

Lupu
Oaspete
Lupu
2 februarie 2013 12:23

La multi ani domnului General Ion Dobran!
Respect pentru cei care si-au aparat tara
luptand cu concarda tricolora pe aripile avioanelor de lupta a Fortelor Regale Romane.
Respect pentru doamna Eleonora Arbanas ce cu demnitate si onoare conduce Fundatia „Erou Cpt.av.Alexandru Serbanescu.”

Lupu Mugurel-F222-Vicepresedinte L.M.P   

wpDiscuz