duminică 02 oct 2022

SPONSORI OFICIALI

1 DECEMBRIE – ZIUA NATIONALA A ROMANIEI!

_sam6841_33872900

Anul 1918 reprezinta în istoria poporului român anul triumfului idealului national, anul încununarii victorioase a lungului sir de lupte si sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar. Acest proces istoric, desfasurat pe întreg spatiul de locuire românesc, a înregistrat puternice seisme în 1784, 1821, 1848-1849, ca si evenimente cardinale cum ar fi unirea Moldovei si Munteniei în 1859, proclamarea independentei absolute a tarii de sub dominatia otomana, consfintita pe câmpul de lupta de armata româna în razboiul din 1877-1878, precum si adunarile reprezentative, democratic alese ale românilor din teritoriile aflate sub stapânirea straina de la Chisinau, Cernauti si Alba Iulia din 1918.
La 1 Decembrie 1918, în inima Transilvaniei, la Alba Iulia, votul Marii Adunarii Nationale pentru unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu România, aclamat de o impresionanta adunare populara, încununa celelalte acte de unire de la Chisinau (27 martie/9 aprilie 1918) si Cernauti (15/28 noiembrie 1918) prin care Basarabia si Bucovina reveneau în hotarele României.

1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala a Romaniei in 1990, reprezentând sarbatorirea marii adunari de la Alba Iulia unde s-a votat unirea Transilvaniei cu România si care simbolizeaza unirea tuturor românilor intr-un singur stat national.

LA MULTI ANI ROMANIA!

LA MULTI ANI ROMANILOR!
.
.
.

Cap. Albu Danut
.
Liga Militarilor Profesionisti a depus o coroana de flori in memoria militarilor romani, ce cu arma-n mana la Marasesti, Marasti si Oituz au scris istoria Romaniei mari!
.
ONOARE SI PATRIE!
.
* Din delegatie au facut parte urmatorii:

Cap. Albu Danut – presedinte LMP
Cap. Lupu Mugurel – vicepresedinte LMP
Cap. Mocanu Danut – vicepresedinte LMP
Cap. Lazar Constantin – membru al consiliului director LMP
Cap. Manole Nicoleta – membru al consiliului director LMP
Cap. Radu Ghe. Gabriel – membru al consiliului director LMP

.
_

Membri Ligii Militarilor Profesionisti sunt mândri ca NICOLAE FURDUI IANCU este MEMBRU DE ONOARE L.M.P.!
Pe 18 noiembrie 2011 la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul concertului maraton al domnului NICOLAE FURDUI IANCU, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de activitate artistică, în faţa a peste 4000 de spectatori, LIGA MILITARILOR PROFESIONIŞTI a acordat titlul de MEMBRU DE ONOARE titanului muzicii populare din zona Ardealului.
Mulţumim celor doi reprezentanţi ai L.M.P., OANA NUŢĂ şi DINU NEDELCU, care pe scenă în faţa spectatorilor au fost la înălţimea aşteptată de noi, inmanand placheta şi diploma de membru de onoare domnului Nicolae Furdui Iancu.
DE ZIUA ROMÂNILOR, VĂ URĂM, DOMNULE NICOLAE FURDUI IANCU, UN CĂLDUROS LA MULŢI ANI CAMARADERESC!!
*
ONOARE ŞI PATRIE!

_
Va prezentam filmul artistic romanesc, CAPACANA MERCENARILOR
În iarna lui 1918, taranii unui sat din Ardeal sunt acuzati pe nedrept ca ar fi incendiat o fabrica si un depozit de cherestea aflate în proprietatea baronului von Görtz, ofiter de cariera. Acesta angajeaza un grup de mercenari care decid sa împuste cate un om din fiecare casa a satului. Doar un mic detasament al armatei romane, condus de maiorul Andrei, se încumeta sa intervina. Urmeaza o lupta pe viata si pe moarte între cele doua tabere. Chiar daca se baricadeaza în castelul baronului, mercenarii sunt decimati. Dramatic si plin de actiune, cu scene de lupta bine tinute în frau, filmul recreeaza atmosfera sociala si istorica din perioada care a precedat Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Va dorim vizionare placuta!

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
7 decembrie 2013 14:30

 Astazi, sambata 7 decembrie 2013 ora 09.30, a avut loc la Cercul Militar Constanta (sediul ligii ) , sedinta consiliului director al Ligii Militarilor Profesionisti:
.

  – S-au definitivat setul de propuneri privind proiectul legii privind schimbarea statutului personalului militar. Cand va fi finalizat de catre juristul ligii domnul Valentin Pintea,  va fi postat pe site-ul LMP in cadrul articolului:  „Sedinta deschisa a consiliului director al Ligii Militarilor Profesionisti”
.

  – S-au stabilit activitatile ligii cu ocazia sarbatorilor de iarna.
.

  – S-a pus la punct ca din luna ianuarie cei care doresc ( membri ligii) sa participe la actiuni de socializare gen – Paintball si Airsoft.  Presedintele ligii va lua legatura cu presedintele Paintball-Airsoft Arena pentru a obtine reduceri de pret pentru militarii profesionisti, membri aderenti LMP.
.

   Sedinta s-a incheiat la ora 12. 
.

   Mugurel Lupu – Vicepresedinte LMP 

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
2 decembrie 2013 11:47

Decret de decorare semnat de președintele României:

.

Președintele României, a semnat, joi, 28 noiembrie a.c., decretul de decorare a domnului caporal clasa a III-a Paul-Mihai Marian Dăscălescu şi a domnului caporal clasa a III-a Gheorghe-Iulian Mihăianu.
Astfel, în semn de apreciere pentru profesionalismul şi curajul excepţional dovedite pe timpul executării misiunilor în Teatrul de operaţii din Afganistan, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a conferit Medalia „Bărbăţie şi Credinţă” clasa a II-a, cu însemn de război, pentru militari domnului caporal clasa a III-a Paul-Mihai Marian Dăscălescu şi domnului caporal clasa a III-a Gheorghe-Iulian Mihăianu.

.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa.

oana nuta
Autor
2 decembrie 2013 10:58

Ne aducem aminte de tricolor la momente festive. Ziua Naţională este un astfel de moment. Mulţi sunt cei care afişează tricolorul de 1 Decembrie. Un gest frumos! Dar atât: un gest!
De la gest până la simţire, cale lungă! De ce nu poartă românii tricolorul peste an?
Bucuria de a-ţi afirma identitatea naţională, de a simţi româneşte, depăşeşte momentele festive. Aşa ar trebui să fie!
În ciuda acelor lucruri care ne amărăsc existenţa cotidiană, nu trebuie să uităm cine suntem, de unde venim!
Cei care mă cunosc ştiu că am permanent în maşină o bucată de tricolor. Nu este o falsă paradă, este o stare de spirit, un mod de a trăi. Nu-mi strig sentimentele naţionale în piaţa publică! Nu mă inflamez atunci când nişte zănatici se trezesc dimineaţa că nu le place România!
Încerc, prin ceea ce fac, zi de zi, să nu-mi dezamăgesc înaintaşii!
Încerc, prin ceea ce fac, zi de zi, să nu-mi uit rădăcinile!
Încerc, prin ceea ce fac, zi de zi, să dau un exemplu bun celor din jur!
Încerc, prin ceea ce fac, zi de zi, să…

Cât de greu este să încercăm împreună?

Dan Nicolau
Oaspete
Dan Nicolau
2 decembrie 2013 9:18

1 Decembrie 

Se întâmplă multe, în fiece zi. Se întâmplă, creștin sau poate mai puțin, să rezonăm festiv. Părerea mea, fie și subiectivă mă poartă cu gândurile, poate neaccesate de unii, către pașoptiștii care au născut și fezandat ideea. Ca și copiii noștri, dornici de succese rapide, de eficiență, de ACUM, ei au pus la cale o țară, care de fapt era ! Deși  studiați și slujiți prin promițătorul Vest, ei n-au uitat menirea!
S-au întors, au făcut o Unire, apoi din ecoul lor și-al Regalității lui Ferdinand, dar mai ales al Reginei Maria, Țara s-a întors la Sinele ei. Rar se întâmplă să ne aducem aminte de o generație, la fel de bine nu o vom uita pe cea a noastră, fără culoare, fără puseu, fără… Să aducem astăzi un omagiu acelor, poate necunoscuți, care au clădit Țara, Brătienilor, lui Iancu Flondor din Bucovina, lui Vasile Goldiș din Ardeal și  miilor de oameni , buni români! 

   
                       Dan Nicolau

costea
Oaspete
costea
1 decembrie 2013 20:20

Sunteti tari baieti! Nicolae Furdui Iancu membru de onoare lmp!!!!  Felicitari pentru toata munca voastra in slujba corpului soldatilor si gradatilor profesionisti!
Felicitari consiliului de conducere a ligii! La multi ani!

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
1 decembrie 2013 19:46

Mai multe fotografii cu activitatea LMP de azi, puteti vedea pe pagina de facebook a Ligii Militarilor Profesionisti:

   https://www.facebook.com/ligamilitarilor?ref=hl 

Lazar C-tin
Oaspete
Lazar C-tin
1 decembrie 2013 18:39

Momentul 1 Decembrie 1918 a reprezentat şi reprezintă cea mai puternică unire de forţe şi de voinţă, pentru realizarea unui ideal naţional. 
Acest act unic în istoria românilor a fost posibil graţie sacrificiului unor romani excepţionali, care au pus interesul unei naţiuni deasupra oricărui interes personal.
Acesta este modelul pe care trebuie să îl transmitem mai departe generaţiilor viitoare şi acestea sunt valorile care trebuie să ne ghideze şi pe noi: onoare, demnitate, loialitate.

    La Multi Ani Romania! La Multi Ani  romanilor!

  Am Onoarea sa va Salut!

     Cap. Lazar Constantin ,  membru in consiliul director LMP

Trofin Anisoara
Oaspete
Trofin Anisoara
1 decembrie 2013 18:25

 
DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA IN PACE,OSTASII CAZUTI PE CAMPUL DE LUPTA.
LA MULTI ANI ROMANIA, GRADINA MAICII DOMNULUI,,,DOAMNE AJUTA-NE,,,

Cap.(r) Costel Florea
Oaspete
Cap.(r) Costel Florea
1 decembrie 2013 17:19

Am fost prezent astazi la Bucuresti, la Arcul de Triumf!

     Astazi e 1 decembrie ziua tuturor romanilor… din ochi imi curg lacrimi de fericire vazand al nostru stindard care in lupte grele  deasupra tuturor militarilor s-a ridicat pentru victoriile Romaniei Mari!
Am auzit din departare zgomot de bocanci zdraganind de senile si de arme si fosnetul specific al militarilor ce au defilat de Ziua Romaniei!
Au fost prezenti militari din Fortele Terstre, Navale si Aeriene,  muncitori, agricultori, profesori, medici, mineri, mame cu copii, toti romanii au fost aici, toti au simtit romaneste, am auzit toba famfarei cum a batut ritmic si trompetele cum au dat onorul, am auzit cum a tresarit patria-mama, iar inima am crezut ca va sari din piept de emotie si mandrie!
Sunt mandru ca sunt roman!!!!
 

      Sunt Caporal (r) Costel Florea din Suceava,  fost MAC si SGP la UM 02180 Bucuresti – pensionat pe caz de boala (cancer), inbolnavit in timpul exercitarii profesiei de militar, datorita privatiunilor si obligatilor militare din tara si din misiunile din teatrele de operatii.

  Va salut dragi camarazi!

    La Multi Ani!!! 

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
1 decembrie 2013 18:27

La Multi Ani camarade! Multa sanatate, insanatosire deplina!

Cetaceul
Oaspete
Cetaceul
1 decembrie 2013 16:52

Astăzi, poporul român sărbătoreşte un eveniment marcant din istoria sa – făurirea statului naţional unitar.

Acum 95 de ani, în prima zi a lunii decembrie, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş cu România.
Cu această ocazie, noi, membri Ligii Militarilor Profesionisti,  transmite un călduros La Mulţi Ani României şi tuturor românilor!
Primiţi din partea noastră cele mai sincere urări de sănătate, armonie şi prosperitate!

ONOARE SI PATRIE!

   Cap. Cavadiea Mircea _ F-221 – adm. LMP

Cetaceul
Oaspete
Cetaceul
1 decembrie 2013 16:57

Felicitari Presedintelui LMP pentru articolul postat pe site!

Cetaceul
Oaspete
Cetaceul
1 decembrie 2013 16:56

Felicitari delegatiei Ligii Militarilor Profesionisti!

Rusi Laura Maria
Oaspete
Rusi Laura Maria
1 decembrie 2013 15:53

„La multi ani!”

Nicolae Paun
Oaspete
Nicolae Paun
1 decembrie 2013 15:45

„La multi ani ROMANIA!”

Elvira Rus
Oaspete
Elvira Rus
1 decembrie 2013 15:41

LA MULTI ANI ROMANIA — LA MULTI ANI ROMANI !

Nicoleta Manole
Oaspete
Nicoleta Manole
1 decembrie 2013 15:26

Ziua Romaniei!!! 
Astazi este 1 Decembrie (ziua nationala a Romaniei) – o zi importanta pentru tara noastra!
Le doresc tuturor romanilor fericire, bucurii si dragoste!
Un pios omagiu eroilor romani ce au luptat cu arma-n mana pentru reintregirea granitelor tarii…
Am fost onorata si foarte bucuroasa ca am facut parte din delegatia Ligii Militarilor Profesionisti, delegatie ce a depus o coroana de flori in memoria inaintasilor nostri in Cimitirul Central Constanta.
La multi ani tuturor romanilor!

   La Multi Ani Romania! 

      Cap. Manole Nicoleta , F-222 – membru in consiliul director LMP 

Mugur Marian
Oaspete
Mugur Marian
1 decembrie 2013 15:03

LA MULTI ANI ROMANIA!

Alexandru Munteanu
Oaspete
Alexandru Munteanu
1 decembrie 2013 15:01

 LA MULTI ANI RTOMANIA!

ANCA C-TIN
Oaspete
ANCA C-TIN
1 decembrie 2013 10:53

Cu prilejul serbarii Zilei Nationale a Romaniei sa comemoram eroii neamului romanesc care si-au jertfit viata pentru reintregirea Romaniei! Sa le purtam exemplul in cuget si in simtiri!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!
  La multi ani Romania! 

Cap. Anca Constantin F-221 – Membru in consiliu director LMP

Eleonora Arbanas
Oaspete
Eleonora Arbanas
1 decembrie 2013 9:31

     1 Decembrie, sarbatoarea de suflet a tuturor romanilor, simbol al implinirii dorntei de libertate si unitate a poporului roman.

     Sarbatorirea a 95 de ani de cand la Alba Iulia, in ziua de 1 decembrie 1918 s-a desavarsit intr-o atmosfera inaltatoare cel mai insemnat act din istoria milenara, dramatica si eroica a poporului roman. 
O zi a memoriei dedicata evenimentelor si personalitatilor care prin viziune si loialitate fata de idealul national, au jucat un rol covarsitor in afirmarea identitatii statale.
     La ceas sarbatoresc, cu ganduri curate si sentimente deosebite ce ne leaga, familia de romani a Fundatiei noastre adreseaza tuturor membrilor, colaboratorilor si prietenilor Ligii Militarilor Profesionisti toate urarile de bine, sanatate, impliniri si un viitor prosper.
   

        LA MULTI ANI ROMANIA!

  
       
 

Radu Ghe. Gabriel
Oaspete
Radu Ghe. Gabriel
29 noiembrie 2013 23:25

De cand se stie, romanul traieste cu credinta in suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubeste pe noi, la fel si noi trebuie sa ne iubim Patria si s-o respectam. Sa fim mandri de tara noastra!

     La Multi Ani Romania!! 

  Cap. Radu Gabriel  F-222 – membru in consiliul director LMP 

danutshark
Oaspete
danutshark
29 noiembrie 2013 23:20

Ziua Nationala a Romaniei este prilej de mare bucurie pentru toti romanii. Va dorim ca 1 Decembrie sa va aduca in fiecare an realizari de exceptie si sa fiti mandri ca sunteti romani.

   ONOARE SI PATRIE!

  Cap. Mocanu Danut – Vicepresedinte LMP 

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
29 noiembrie 2013 23:17

Cu prilejul Zilei nationale a Romaniei doresc poporului roman cele mai calduroase felicitari si urari de sanatate, bunastare, prosperitate si succes!

   Mugurel Lupu – Vicepresedinte LMP 

mihaela stoian
Oaspete
mihaela stoian
29 noiembrie 2013 23:14

1 Decembrie Ziua Nationala a ROMANIEI! LA MULTI ANI!!  TE IUBESC ROMANIA !!!

Bogdan Rugiubei
Oaspete
Bogdan Rugiubei
29 noiembrie 2013 23:11

sa ne mandrim cu inaintasii nostri

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
29 noiembrie 2013 23:02

COMUNICAT L.M.P.:
Site-ul Ligii Militarilor Profesionisti a fost securizat pentru a fi protejat de anumiti virusi.
Ca sa puteti adauga un comentariu, sa va exprimati opiniile, la articolele postate pe site, va trebui sa va inregistrati.

.
Intra si vezi:
“Arata regulile pentru inregistrare si postarea comentariilor” 
.
 
          Multumim pentru intelegere! 

wpDiscuz