duminică 22 iul 2018

SPONSORI OFICIALI

SUNT „RECHINII ALBI”, LUPTATORI NEINFRICATI, MILITARI CU EXPERIENTA SI POARTA CU MANDRIE INSEMNELE ROMANESTI PESTE TOT IN LUME!

871621642

Misiunea militarilor Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” este pe cale de a lua sfârșit în teatrul de operații Afganistan, iar în curând vor fi alături de familiile și de toți cei dragi lor. Și-au făcut datoria și ne-au reprezentat cu cinste și onoare.
.

„A fost o deosebită onoare să lupt cu voi umăr la umăr”, a fost mesajul generalului de brigadă Lee Henry, cel mai înalt reprezentant militar NATO în Baza Militară Kandahar, din Afganistan.

Au predat responsabilitatea protecției forței și misiunile de luptă „Lupilor Negri” din Batalionul 151 Infanterie, iar povestea militarilor Armatei României în teatrul de operații Afganistan continuă.

Nu au cedat în fața greutăților, nu s-au pierdut în situațiile limită și în unul dintre cele mai fierbinți și periculoase teatre de operații din lume sunt recunoscuți drept profesioniști desăvârșiți.
.

EI sunt „Rechinii Albi”, luptători neînfricați și militari de mare valoare!
.
.

Caporal cls. III Fînaru Florin „o misiune total diferită, aparent mai ușoară datorită pregătirii din țară”391841762
Cu 4 misiuni în teatrele de operații, caporalul cls. III Fînaru Florin este unul dintre „veteranii” „rechinilor albi” din Batalionul 341 Infanterie. În misiunea din 2011 patrula din care făcea parte a fost atacată cu aruncătoare de 82mm, a deschis focul împreună cu servanții la mitralieră și au reușit să-l captureze pe unul dintre cei 3 insurgenți. „Această misiune a fost mult mai ușoară față de cea din 2011 și total diferită, nu au fost incidente și datorită pregătirii din țară.”

În aceeași misiune, din 2011, a găsit un dispozitiv explozibil improvizat pe timpul cercetării debarcate. Era îngropat lângă un culvert, avea 20kg, două sisteme de detonare: placa de presiune și radio-controlat. „Ca și indiciu de demascare, am observat firul care era pe post de antenă.”
Cu siguranță, „Frână”, așa cum îi spun prietenii, a salvat mai multe vieți în acea misiune.
.
.
Caporal cls. III Crîșmăreanu Irinel „toate misiunile sunt frumoase când ajungi acasă lângă cei dragi”754049901
Un alt „veteran” al „rechinilor albi” din Batalionul 341 Infanterie este caporalul cls. III Crîșmăreanu Irinel, cu 5 misiuni în teatrele de operații. „Toate misiunile sunt frumoase când ajungi acasă lângă cei dragi. Nici una nu se aseamănă cu cealaltă. Chiar dacă vii în același teatru de operații, totul este diferit de la început și până la sfârșit.” În două misiuni a avut ocazia de a lucra îndeaproape cu partenerii americani și a fost apreciat pentru modul profesionist în care și-a făcut datoria. „Ultima misiune a fost una relativ liniștită și împreună cu colegii mei ne-am făcut pe deplin datoria.”
.
.
Fruntaș Cimpoieș Petrica Alina „chiar dacă sunt departe de familie, prieteni și echipă, îi port mereu în inimă”

Chiar dacă este la prima misiune într-un teatru de operații, fruntașul Cimpoieș Petrica Alina este sigură că prin212358163 această experiență nouă și-a demonstrat cât este de puternică. Îndeplinește funcția de pistolar și se bucură că a putut face față cu brio tuturor provocărilor din asprul teatru de operații Afganistan.

Alina Cimpoieș nu s-a evidențiat doar cu un început promițător de carieră militară, fiind selecționată în echipa națională de fotbal feminin de mai multe ori. „Practic fotbal de când eram mică, mi-am dorit să joc la o echipă și să ajung la națională. Am avut aceasta realizare în anii 2005-2009, iar acum joc la echipa Selena S.N. Constanța, în Liga 1 și fac tot posibilul să nu ratez niciun antrenament. Programul de la unitate mă împiedică uneori, dar mă descurc. Chiar dacă sunt departe de familie, prieteni și echipă, îi port mereu în inimă. Am muncit foarte mult că să ajung unde sunt acum și asta e o mare realizare pentru mine și o mândrie pentru mama mea. Abia aștept următoarea misiune.”
.
.
Plutonier Vați Octavian – Florin „Oricât de pregătit ai fi ca militar, niciodată nu este suficient.”
A început cariera militară în 2006 ca și militar angajat pe bază de contract, iar din decembrie 2008 a trecut în1793752625 corpul subofițerilor. Face parte din Batalionul 21 Vânători de Munte „Leonard Mociulski”, din Predeal și este la a doua misiune în teatrul de operații Afganistan.

Timp de 3 luni a îndeplinit funcția de comandant de pluton, după ce în luna septembrie 2016 colegii săi, printre care și sublocotenentul Florin Oprea (comandantul plutonului), au fost răniți de un dispozitiv explozibil improvizat. Incidentul nefericit a avut loc pe 25 septembrie, chiar de ziua mamei sale.

„După incident m-am simțit înfrânt, chiar dacă am primit felicitări și o strângere de mână din partea comandantului de companie.

Aș fi vrut să fi putut să fac mai mult, mai repede și/sau mai bine. Să fiu mai puternic decât în momentul incidentului.

Niciun antrenament nu te învață cum să iei un DEI (dispozitiv explozibil improvizat). Diferența e că în antrenamente se joacă „rolurile” de câte ori e nevoie. În situație reală este diferit deoarece aceste dispozitive artizanale nu respectă nici un fel regulă ori principiu.

Antrenează-te așa cum lupți!, spune un dicton. Nu ne antrenăm întotdeauna așa cum luptăm întrucât nu ajungem să luptăm după cum ne-am antrenat. Oricât de pregătit ai fi ca militar, ajungi să ai impresia că niciodată nu este suficient.”
.
.
Plutonier adjutant principal Roman Liviu „toate misiunile sunt diferite, doar dorul de cei dragi este același”1896826039
Printre „rechinii albi” care se vor întoarce în curând acasă se numără și plutonierul adjutant principal Liviu Român. Are 5 misiuni în teatrele de operații, este un adevărat profesionist și un model pentru colegii săi. Activitatea sa în compartimentul informații a fost apreciată la un nivel excepțional, primind doar cuvinte de laudă din partea colegilor. Experiența dobândită în Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș ”, o unitate de elită a Armatei României, a fost de un real ajutor camarazilor de misiune. Parașutist cu peste 40 de salturi, participant la concursuri internaționale de patrule de cercetare, este convins că toate misiunile din teatrele de operații sunt diferite, doar dorul de cei dragi de acasă fiind același.
.
.
Sublocotenent Oprea Sergiu „o experiență unică din care am avut foarte multe de învățat”58344397
Este la prima misiune într-un teatru de operații și face parte din Batalionul 911 Infanterie „Capidava”. Fiind sigur că această experiență o să-i fie de mare ajutor și în următoarele misiuni, sublocotenentul Oprea Sergiu își dorește să ajungă pe cele mai înalte culmi ale carierei militare.
Are încredere totală în militarii din plutonul pe care îl conduce, iar reușita fiecărei misiuni le-o atribuie lor. Coeziunea este extrem de importantă în depășirea obstacolelor care apar zi de zi în acest teatru de operații.
.
Felicitări tuturor „Rechinilor Albi” pentru această misiune îndeplinită cu succes! Îi vom aștepta, pe toți, sănătoși acasă!

Mult succes „Lupilor Negri” din Batalionul 151 Infanterie! Au preluat toate responsabilitățile „Rechinilor Albi” și în următoarele șase luni vor fi cei care reprezintă Armata României în asprul teatru de operații Afganistan.
.
Autor: Căpitan Chirca Dorin
Sursa: https://www.armataromaniei.ro/rechinii_albi_white_sharks

Lasă un comentariu

avatar

wpDiscuz