miercuri 25 nov 2015

SENAT: SOLDATII SI GRADATII PROFESIONISTI, IN ACTIVITATE PANA LA VARSTA DE 50 DE ANI

sigla

Bucureşti, 21 dec. 2011

Agerpres

Plenul Senatului a adoptat în şedinţa de miercuri, cu o largă majoritate de voturi, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari. Senatul este camera decizională a Parlamentului, legea urmând să fie supusă promulgării de către preşedintele României.

Potrivit proiectului adoptat, denumirea de ”soldaţi şi gradaţi voluntari” este înlocuită de cea de ”soldaţi şi gradaţi profesionişti”, iar vârsta până la care aceşti militari pot fi menţinuţi în activitate creşte de la 45 la 50 de ani. De asemenea, soldaţii şi gradaţii profesionişti beneficiază, în condiţiile legii, de locuinţă de serviciu şi locuinţă de intervenţie, cu scutire de la plata chiriei.

Modificările adoptate de Senat la Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari au la bază iniţiativa legislativă depusă în luna noiembrie 2010, la Camera Deputaţilor, de ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, în calitatea sa de deputat. Alături de ministrul Gabriel Oprea, iniţiativa legislativă a fost semnată de deputaţii George Scutaru, Eugen Nicolicea şi Eugen Bejinariu.

Ministerul Apărării Naţionale a susţinut pe tot parcursul procesului legislativ, în Camera Deputaţilor şi în Senat, necesitatea adoptării urgente a acestor completări şi modificări a legii statutului soldaţilor şi gradaţilor voluntari, în vederea asigurării creşterii atractivităţii acestei profesii, a motivaţiei acestei categorii de personal pentru participarea la misiuni în afara teritoriului statului român, precum şi pentru crearea unui statut cât mai apropiat de cel al cadrelor militare în activitate.

În urma modificărilor adoptate de Senat, soldaţii şi gradaţii profesionişti în activitate, care se disting prin modul de îndeplinire a atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă, participări la misiuni în afara teritoriului statului român sau în cadrul unor activităţi militare pe teritoriul ţării, pot fi înaintaţi într-unul din gradele de fruntaş, caporal clasa a III-a, clasa a II-a sau clasa I, în mod excepţional, fără a fi condiţionaţi de alte criterii.

Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, militarii angajaţi pe bază de contract, care au lucrat în armată anterior datei de 24 decembrie 2006, vor beneficia de încadrarea activităţii pe care au desfăşurat-o în condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii, conform legislaţiei aplicabile cadrelor militare în activitate.

AGERPRES

Consiliul Director al L.M.P.

 

(Preluarea de date şi informaţii de către terţi, fără acceptul administratorului site-ului, se supune prevederilor legale.)

 

CITESTE LEGEA TRIMISA SPRE PROMULGARE

Folositi Internet Explorer

Lasă un comentariu

Arata regulile pentru inregistrare si postarea comentariilor

179 comentarii

 1. Ionut spune:

  Am sanse sa fiu repartizat daca am un punctaj final de 17,05 ?

  Răspunde
 2. petre spune:

  Salut domnilor! Sunt sgp în Marină romană ,am varsta de 44ani si cu o vechime de ,atenție, 24 ani ca sgp.m-am angajată 19 ani și un pic.pot să va spun ca am și ceva studii superioare, chiar un masterat, am și misiuni și exerciții externe , dar nu în teatrele de operații,funcție liberă de plt.mai există la unitate…cum aș putea face să obțin o avansare în corpul subofițerilor știind foarte bine toți ca avansările se fac pe pile, daca ai un om puternic reușești.eu am avut dosarul de două ori și nu să lipit nimic.știu un soferache de amiral cu o vechime de 6 ani si îl face subof  pe 15 aug..la mine e cam ultimul tren anul asta la anul fac 45 ani.sau cred ca trebuie să rămân sgp până la pensie.cesa facem, noi sa fim sanatosi!ce sfat îmi dati?

  Răspunde
 3. Radu spune:

  Buna ziua!! o intrebare am cartre dvs!!
   Daca nu am BAC-ul ma pot angaja in sistem…??
  va multumes!! o zi buna
   

  Răspunde
 4. JoshyX spune:

  Buna ziua,de curand am dat probe pentru SGP la Campulung Moldovenesc am fost declarat admis,dar nu am fost repartizat nici in prima tura si nici in a 2-a tura? De ce? Odata ce am fost declarat admis de ce nu am fost repartizat? Adica ce rost mai are concursul acesta?,intelegeam daca eram respins asta e dar asa?Imi poate explica cineva?

  Răspunde
 5. Nutu spune:

  Buna ziua!Am dat de curand probele pentru Sgp si am un punctaj de 17.86 din cate am auzit eu 18 posibile?Sa fie oare asa in varianta in care eu am citit pe alte site-uri punctaje de 18.5…19…s.a?Va multumesc!O zi frumoasa!

  Răspunde
 6. cotoc aurel spune:

  sint cotoc din suceava am fost militar in termen la regimentul 7 mecanizat ploiesti in ani 89-90 am luptat la revolutia romana din decembrie 1989 in garnizoana bucuresti in decembrie 1989 la telrviziunea romana si la aeroportul otopeni am acte doveditoare de la arhivele militare pitesti din anul 2004 care scrie ca am luptat pentru victoria revolutiei din 1989 si din 2004 am facut demersuri la sspr pentru revolutionari la bucuresti si la tote guvernele anterioare si la ponta sa-mi pot obtine certificat de revolutionar si degeaba nu se poate ca trebuia sa fac acte pina in anul 1997 la fosta comisie parlamentara a revolutionarilor di decembrie 1989 va rog liga militarilor profesionisti sa ma ajute in acest caz si daca se poate rezolva sa ma inscriu in liga militarilor profesionisti astept raspuns dar noi militari sa nu avem nici un drept va multumesc doamne ajuta

  Răspunde
 7. Ionut Foca spune:

  Ionut Foca
   si dupa 50 de ani spitzul in ..

  Răspunde
 8. Florix Tro spune:

  Florix Tro 
  Cand apar normele de aplicare pt.aceasta lege?

  Răspunde
 9. Petrut Adrian Dinu spune:

  Petrut Adrian Dinu 
  Legi exista! Pacat ca nu sunt respectate, nu am primit tinuta de 2 ani,am colegi care de 3 sau mai multi ani…si avem un contract cu criterii clare.La fel si cu concediile iau doar pupincuristi cand vor si mereu aceeasi

  Răspunde
 10. Popescu Cristian spune:

  salut! am si eu o intrebare…. cand se va da probele sportive pt sgp si unde?  mersi!

  Răspunde
 11. puiu spune:

  am si eu o intrebare …am lucrat in M.Ap.N. V.M. Predeal din 2003 pana in 2008 ca S.G.V.  M.A.C. ( sofer) si acum vreau sa ma reangajez tot acolo, tot ca sofer…trebuie sa fac acea pregatire de 4 luni si unde?

  Răspunde
  • Liga Militarilor Profesionisti
   Liga Militarilor Profesionisti spune:

   Conform L-23/2012, lege in completarea L-384/2006,  puteti sa reveniti in sistemul militar. Interesati-va la Centrul Militar Zonal de care apartineti. 
   Ca sa va reincadrati pe functia avuta anterior, trebuie ca aceasta sa fie libera.

       Va dorim mult succes! 

   Răspunde
 12. Lita spune:

  cum putem lua tinuta an de an daca noi nu o primim (daca trebuie sa faci raport) se poate sa fie publicat ? ca la mine la unitate nu s-a dat tinuta anul trecut specific ( pantalonii si vestonul ) si cand am vrut sa fac raport cica nu este model ..

  Răspunde
 13. tanasealin spune:

  Stiti cumva cand se mai dau locuri la sgv ?….am luat probele la sesiunea din august si nu am fost repartizat nicaieri.

  Răspunde
  • Edmond geani spune:

   Salut, și eu am dat probele in august dar anul asta, te-ai ales unitațile? cu ce nota aveai ,adica ce punctaj și te-au sunat și te-au zis ca nu ai fost repartizat? 

   Răspunde
 14. sorin spune:

  fosti sgv beneficiaza de aplicarea legii 23 /2012

  Răspunde
 15. oof1970 spune:

  Vă salut! Am și eu o întrebare. În perioada 1991 2000 am fost m.a.b.c. in MAI ,ulterior am trecut în corpul subofițerilor. Această perioadă (1991 2000) este considerată vechime în serviciul militar, pentru calcularea vârstei de pensionare? V-aș ruga respectuos dacă îmi răspundeți să îmi dați și baza legală. Vă mulțumesc anticipat.

  Răspunde
  • twistddd spune:

   Citeste L 51/2010 si L 23/2012

   Răspunde
  • vali spune:

   Sintagma “vechime in serviciu” nu mai exista in legislatie, intrucat, in cazul militarilor, Legea 164/2001 – privind pensiile militare de stat, a fost abrogata odata cu intrarea in vigoare a Legii 263/2010 – privind sistemul unitar de pensii publice (art. 196, lit. b), astfel că prin intrarea in vigoare a acesteia, sintagma “vechime in serviciu” a fost inlocuita cu sintagma “stagiu de cotizare in specialitate”, care bineinteles ca va fi luat in calcul pentru stabilirea drepturilor de pensie.
   Aceasta lege (263/2010) se aplica inclusiv soldatilor si gradatilor voluntari (art. 6, alin. 1, pct. I, lit. c) si stabileste conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca inclusiv acestia pentru a fi pensionati.
    
   Deci, pe scurt, baza legala in vigoare pentru stabilirea drepturilor de pensie (aplicabila inclusiv militarilor), o constituie Legea 263/2010.

   Răspunde
 16. twistddd spune:

  Domnilor se pare ca ne-am blocat in timp. Sa inteleg ca nu se mai doreste aparitia normelor de aplicare a legii 23 /2012. Aveti ceva de comentat pe aceasta tema.

  Răspunde
 17. sttavross spune:

  va salut ,am si eu un prieten care lucreaza in armata ca sgp si a primit 6 luni cu suspendare si as vrea sa stiu ce sanse mai are sa lucreze in armata?

  Răspunde
  • vali spune:

   6 luni cu suspendare, reprezinta o pedeapsa aplicata in situatia savarsirii unei infractiuni, iar persoana care a comis o infractiune se numeste infractor, care printre altele “beneficiaza” si de un cazier judiciar.
   Deci, in aceasta situatie, nu are nicio sansa sa lucreze in armata (de fapt s-ar putea cu greu sa fie angajat undeva – si asta daca nu i solicita cazierul la angajare).

   Răspunde
 18. laur spune:

  cand se da la sgp bani pe tinuta militara ca la cadre caci avem aceleasi drepturi. Situatia cu echipamentul la sgp este jalnica si vad ca nimeni nu zice nimic sunt sgp care nu au luat tinuta de mult timp iar cand le vine randul li se da ori prea mica ori prea mare nu mai zic de ciorapi ASTEPT RASPUNS

  Răspunde
  • mihai LMP spune:

   Domnule Laur, aceste intrebari le puteti pune consilierilului comandantului din unitatea unde va desfasurati activitatea, sau la juristul unitatii. Bani pentru echipament se dau numai la tinuta de oras, nu si la cea de instructie. Intai trebuie sa fim echipati cu tinuta de oras, si dupa un an, putem beneficia de bani pentru echipament la fel cum beneficiaza cadrele militare.  La SGP tinuta de instructie este gratuita si se acorda an de an. Numai “scurta” are 4 ani. Se pare ca din cauza crizei si a lipsei de bani se intarzie cu tinuta de oras, au fost echipate doar cateva unitati din Bucuresti.

   Răspunde
 19. Visan - Baia Mare spune:

  In numele camarazilor mei doresc sa aduc sincere multumiri conducerii ligii, dar si Presedintilor de onoare lmp, domnului Senator Cordos si domnului Deputat Scutaru, dar si tuturor factorilor de decizie din Comisiile de Aparare, pentru avizul dat pentru promulgare a legii 23/2012. Daca Comisia de aparare nu-si dadea avizul, L-23 nu intra spre dezbatere si votare in Parlamentul Romaniei.
  Respect lmp!

  Răspunde
 20. angela spune:

  cei care au iesit cu legea 384/2006 si vor sa se reintoarca in sistem tot 4 luni au stagiu de pregatire?

  Răspunde
  • Dragos spune:

   Vor da examen psihologic si sportiv la Breaza, plus vizita medicala la spitalul militar de care apartin.

   Răspunde
  • LUCAN spune:

   Daca au stagiul militar satisfacut si se reincadreaza tot pe arma la care au fost, nu mai este nevoie sa faca acel stagiu de 4 luni de pregatire. Ce-ar mai putea sa-l invete pe cel iesit cu 384, la cata armata are in spate. Poate doar sa-si readuca aminte. Dar dupa cum se aude, nu sunt bani la buget pentru o noua sesiune de reincadrari, chiar daca deficitul de sgp, este destul de mare.

   Răspunde
  • Vasile S. spune:

   Se pare ca nu va fi ca in 2010 cu legea 51/2010, contracte semnate pe cateva luni. Acum cu legea 23/2012, primul contract se va semna pe 4 ani, deci care au mai mult de 46 de ani nu se pot reincadra. Dar nu va faceti planuri, la fel cum spunea si colegul mai sus, se pare ca nu sunt fonduri pentri o noua sesiune de reincadrari.
   V.S.

   Răspunde
 21. laur spune:

  A aparut in unitatile militare din tara, metodologia de aplicare a legii sgp, L-23/2012? Ca la braila nu a sosit…
   

  Răspunde
 22. Constantin spune:

  Intradevar puteam sa redirectionam acei 2% catre Liga Militarilor Profesionisti si cred ca 90% dintre noi o faceau cu drag, dar eu am aflat abia acum de acest lucru, in tot acest timp mai marii nostri nu au pomenit niciodata ca am putea redirectiona acest procentaj catre LMP dar in schimb am tot fost la adunari in care ni se spunea sa redirectionam suma catre alte locuri. Intradevad nu ne-a obligat nimeni dar daca nu am fost informati de unde sa stim? Ar fi de proferabil ca pe viitor sa fim si noi anuntati cu anumite lucruri ca o sa ne fie mai bine. Tin sa multumesc domnului Ministru Oprea atat eu cat si sutele de colegi.

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Domnule Constantin, nu este nicio problema. Acum stiti! Ati aflat de L.M.P., liga tuturor gradatilor profesionisti din Armata Romana!
   Ramane sa directionati formularul de 2%, la anul. Pana atunci, va asteptam sa intrati in randurile noastre ca membru aderent.
   Cu stima,
   Danut ALBU – Prim-vicepresedinte L.M.P.

   Răspunde
 23. Dorin spune:

  Doresc sa multumesc, alaturi de numerosi camarazi, ligii militarilor profesionisti, pentru totala implicare in l-23/2011. Sunt singurii care au actionat in sprijinul nostru.

  RESPECT TOTAL PENTRU LMP!

  Răspunde
 24. Eu spune:

  Pentru Gabriel M: Se mai aude ceva despre acea diferenta la norma de hrana? Mi se pare inadmisibil ca noi, MAPN-ul, sa fim lasati (iarasi) la urma. Astept un raspuns. Ms anticipat!

  Răspunde
 25. groza spune:

  Multumesc ligii militarilor profesionisti a caror implicare in obtinerea drepturilor gradatilor profesionisti a fost finalizata cu un succes remarcabil.
  Stima noastra domnilor din conducerea lmp!
  Daca nu era lmp-ul si domnii Presedinti de onoare ai ligii, nu mai obtineam L-23/2011. 
  Cu respect deosebit,
  Groza.

  Răspunde
 26. Savescu Marian spune:

  Dragi camarazi am o nelamurire!DE CE NU NE SUNT RECUNOSCUTE STUDIILE SUPERIOARE EFECTUATE IN MEDIUL CIVIL CA SI PROCENT LA SOLDA LUNARA VA MULTUMESC L.M.P

  Răspunde
  • vali spune:

   Pentru ca nu pot fi recunoscute si, prin urmare platite, decat specialitatile studiilor superioare care au aplicabilitate (si utilitate) in domeniul in care isi desfasoara activitatea respectivul absolvent al acelor studii superioare.

   Răspunde
 27. Albu Danut
  Gladiatorul spune:

  2%
  PENTRU LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

  *
  NU PIERDE NICIO CLIPA!

  “TOTI PENTRU UNUL, 2% PENTRU TOTI”

   

   

   

   

   

   

   

  CONTRIBUIE LA FONDUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI!
  DESCARCA DE PE SITE-UL L.M.P. FORMULARUL, COMPLETEAZA-L SI DEPUNE-L LA ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE TERITORIALE PANA LA 15 MAI 2012!
  *
  LEGEA 571/2003 DIN CODUL FISCAL PERMITE DIRECTIONAREA A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT UNEI ORGANIZATII NON-GUVERNAMENTALE, NON-PROFIT.
  DACA MILITARII NU OPTEAZA PENTRU ACEASTA ALTERNATIVA, BANII SE DUC AUTOMAT LA STAT!

  *
  DATELE: 
  COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 27535960
  IBAN RO50RNCB0817118580560001
  *
  DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PLATIT STATULUI PE ANUL 2011 CATRE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
  *
  CAMARAZI!
  IMPREUNA VOM REUSI!!
  FITI ALATURI DE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
  *
  CONSILILUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

  Răspunde
 28. Popa Marius spune:

  Va salut pe toti fostii camarazi si pe cei care urmariti cu mare interes tot cea ce se spune in aceasta lege. Da este o dreptate facuta  militarilor angajati parerea mea este ca e bine si mai tarziu decat niciodata.Vreau si eu sa revin in sistem am fost angajat din 1990 iar la varsta de 40 de ani am fost dat afara cum se spune.Au trecut 2 ani, am lucrat in strainatate dar daca tot a fost reglementata aceasta mare problema ma gandesc sa ma intorc.

  Răspunde
 29. angela spune:

  ar mai putea exista o a doua recrutare pentru cei iesiti la 40 de ani din sistem?

  Răspunde
 30. COSTEL ENE spune:

  VA SALUT DRAGI COLEGI, AM CITIT ACESTE AMENDAMENTE LA LEGEA 384, SI CA LA MULTE LEGI APAR SI ANUMITE FISURI CUM AR FI ART 35 AL 2 LIMITA MAXIMA DE VIRSTA SE STABLILESTE DE CATRE MINISTRUL APARARII, DE ACORD, DAR CE SE VA INTIMPLA CIND DOMNUL MINISTRU OPREA CEL CARE A INTELES ACEASTA CATEGORIE DE  MILITARI, VA FII INLOCUIT, SE VA PUTEA SCHIMBA DIN NOU LEGEA?
  ROG CA DOMNUL GABRIEL MERLAN SA-MI RASPUNDA.
  MULTUMESC!
  C. ENE – CRAIOVA

  Răspunde
  • Gabriel Merlan LMP spune:

   Stimate camarad Ene,
   legea nu se stabileşte printr-un ordin al ministrului, prioectul de lege se iniţiază , dezbate şi adoptă de către Parlamentul României  care are calitatea de legiuitor al ţării,după care se promulgă de  către Preşedintele României, urmând publicarea în Monitorul Oficial.Ministrele fac parte din aparatul de stat, constituite în “executiv”.La o lege intrată în vigoare i se pot aduce pe parcurs noi amendamente pentru îmbunătăţire, amendamente care urmează acelaşi drum, fiind supuse votului celor două camere ale Parlamentului ( Cam.Deputaţilor şi Senat) ,precum naşterea legii de bază.Deci indiferent de schimbarea ministrului ,legea rămâne lege.Ministerul Apărării emite normele de aplicare la o lege intrată în vigoare,având în vedere efectele juridice ale acesteia .Cât despre îngrijorarea ta faţa de acest aspect juridic,îţi recomand să fii liniştit.Cu respect Gabriel Merlan.

   Răspunde
   • Vlad M spune:

    Multumim Gabriel Merlan pentru lamuriri. Esti un adevarat camarad. Ma bucur ca liga are oameni cerebrali care chiar daca sunt caporali au studii de specialitate in mai multe domenii si mai ales in drept. Sper sa devi un avocat celebru!
    Cu respect,
    Vlad

    Răspunde
   • nicolae lmp spune:

    Ardeleanul nostru, Gabriel Merlan este un om extraordinar. Cu studiile de drept pe care le are, ar putea deveni un viitor consilier al ministrului apararii pe probleme de sgp. Are calitati multiple si in primul rand este curajos. Daca va fi nevoie il vom sustine.

    Răspunde
  • Nick spune:

   Buna dragi camarazi,am si eu o intrebare la voi stiti cumva cand se da diferenta de norma de hrana care este in valoare de 356 de Ron?Am vorbit cu colegi de la pompieri,jandarmi si politie si astazi le-a intrat diferenta,noua la Mapn oare cand ne-o va da,atui auzit ceva ca eu nu si din cate stiu eu norma cand se mareste sse mareste pt toate aceste servici nu numai pt MAi.Va multumesc si poate imi veti raspuinde…

   Răspunde
   • Gabriel Merlan LMP spune:

    Salut NicK !
    Dupa cum ai spus  tu despre norma de hrana ,acest lucru l-am aflat si eu de la un Jandarm.Deci,daca  M.A.I. deja a primit aceasta actualizare a normei de hrana,urmeaza  in timpul cel mai scurt sa primim si noi acesti bani.

    Răspunde
 31. Albu Danut
  Gladiatorul spune:

  2%
  PENTRU LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

  *
  NU PIERDE NICIO CLIPA!

  “TOTI PENTRU UNUL, 2% PENTRU TOTI”

   

   

   

   

   

  CONTRIBUIE LA FONDUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI!
  DESCARCA DE PE SITE-UL L.M.P. FORMULARUL, COMPLETEAZA-L SI DEPUNE-L LA ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE TERITORIALE PANA LA 15 MAI 2012!
  *
  LEGEA 571/2003 DIN CODUL FISCAL PERMITE DIRECTIONAREA A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT UNEI ORGANIZATII NON-GUVERNAMENTALE, NON-PROFIT.
  DACA MILITARII NU OPTEAZA PENTRU ACEASTA ALTERNATIVA, BANII SE DUC AUTOMAT LA STAT!

  *
  DATELE: 
  COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 27535960
  IBAN RO50RNCB0817118580560001
  *
  DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PLATIT STATULUI PE ANUL 2011 CATRE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
  *
  CAMARAZI!
  IMPREUNA VOM REUSI!!
  FITI ALATURI DE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
  *
  CONSILILUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

  Răspunde
  • costy spune:

   Ii dorim sanatate multa Gladiatorului. Dane te asteptam sa iesi cat mai repede din spital. Ai tot respectul nostru al gradatilor profesionisti.

   Răspunde
 32. popa spune:

  Doresc sa felicit lmp pentru toata implicarea. Dar, fratilor nu ma mai ajung cu banii. Ratele ma sufoca, sotia a ramas fara servici, fara somaj pentru ca a muncit la “negru”, si cu 1380 de lei nu mai fac fata. Sunt disperat! Numai intretinerea mi-a venit 540 de lei pe luna decembrie. Am datorii la intretinere de 1800 de lei si sunt amenintat ca voi fi dat in judecata de administratia de locatari…
  Credeti-ma copiii mei s-au saturat de cartofi prajiti si de fasole. Scuzati-ma… dar sunt suparat rau de tot.

  Răspunde
  • NEMO spune:

   Ar trebui ca statul roman, guvernul, sa negocieze cu toate bancile straine existente pe teritoriul tarii, ca in perioada crizei toate ratele romanilor sa fie platite la jumatate. Asa ar fi corect, pentru ca acum 2 ani aveam alte salarii ca acum.
   Bancile cu capital strain sunt capusele care sug sangele poporului roman, iar acest “sange” se transfera la capusile mama din tarile Europei. Am ajuns vai de capul nostru.

   Răspunde
  • Vlasceanu spune:

   Sunt caporal si eu o duc foarte greu cu banii. Am doi copii la scoala si sotia nu gaseste de servici. Am rate la mobila, la tonis trade de unde am luat aparatura electocasnica, intretinere, gaze… nu-mi mai ramane aproape nimic pentru mancare. Iar copii cer. Nici parintii nu ma pot ajuta din pensiile mizerabile pe care le au. Jumatate de pensii o dau pe medicamente, sunt cardiaci. In anii ’90 cu un salariu de mac, puteam sa fac fata cheltuielilor familiei mele pe o luna. Daca am avea salariile de atunci ce bine ar mai fi…
   As pleca afara, dar la 40 de ani unde sa ma duc? si unde? peste tot este greu de gasit de munca. Asa ca Popa nu esti singurul care o duce greu.

   Răspunde
  • croitoru spune:

   Eu inteleg ca guvernul sa atraga investitii straine in tara noastra. Dar noi romanii trebuie sa fim respectati de cei care vin sa construiasca si sa fac bani grei (pe care-i duc in tara lor de origine), de pe pamantul nostru. Acesti straini trebuie sa invete sa respecte lucratorii romani la adevarata lor valoare, sa fie renumerati cu salarii decente sa pot sa aibe un trai decent. Sotia mea lucreaza la o mare firma pentru 750 de lei pe luna de dimineata pana seara la ora 19! si cand a cerut o marire de salariu a fost amenintata ca o da afara dupa 6 ani de sacrificiu la acea firma. Este normal sa castigi 750 de lei si sa-ti vina intretinerea 740 de lei?!??
   Ce viata mai este asta? cand din cei 1400 de lei ca sgp, trebuie sa platesc rata ipotecara 180 de euro, curentul electric… copii la scoala… si ce mai ramane de mancare?
   Inca o data intreb: ce viata mai este si asta? Poate cineva din actualul guvern sa-mi raspunda?
   Draga Popa, si eu sunt la fel de suparat… poate disperat chiar.

   Răspunde
   • serea spune:

    Am apreciat si eu efortul celor din LMP si a ministrului Oprea pentru tot ceea ce s-a realizat pentru sgp. Dar daca unora din sistem li s-au marit salarile, noua, cei de jos, “talpa armatei”, de ce nu am fost bagati in seama? Nu se putea sa ni se “scoata si noua ochii cu 100-200 de lei? Sotia mea lucreaza de dimineata pana seara casiera la real si este platita cu 700 de lei pe luna. Intretinerea ne-a venit 820 de lei. Avem ca fiecare, rate si cheltuieli mari cu copiii, cu traiul zilnic de zi cu zi. O ducem foarte greu… Cateodata cand mai sunt 5-6 zile pena la salariu, facem foamea in casa.
    Vorba colegului Croitoru: “ce viata o mai fi si asta?
    Intreb si eu: Oare ce viata o mai fi si asta? Daca noi cei care avem servici, murim de foame, dar cei fara?

    Răspunde
    • Stoian spune:

     Bine ai spus Serea… daca noi, cei cu servici o ducem foarte greu dar amaratii care nu au? “Oare ce viata o mai fi si asta”? buna intrebare…
     Stoian, lmp

     Răspunde
    • Raul spune:

     baieti, stati linistiti au venit la putere baietii buni; ne vor reintregi soldele; va fi o reparatie morala fata de noi, reparatie facuta de cei care nu au umblat la veniturile noastre niciodata, mai ales la armata; poate va fi bine, ca tare rau am dus-o din 2010 incoace.

     Răspunde
 33. laur spune:

  unde este promulgata ca am cautat in monitorul oficial si nu am gasit
   

  Răspunde
 34. laur spune:

  unde vedem legea promulgata in monitorul oficial ce nr
   

  Răspunde
 35. dragu m spune:

  Baieti, Presedintele Romaniei a promulgat legea cu marirea limitei de varsta si cu grupele de munca!!! Uraaa!!!

  Răspunde
 36. Albu Danut
  Gladiatorul spune:

  Acest articol a fost vizualizat de 3100 de ori incepand cu data de 21 decembrie 2011  cand a fost publicat. Asta inseamna ca 10% din gradatii profesionisti din toata tara l-au citit. 
  Ne bucura interesul militarilor si nu numai, pentru acest site al Ligii Militarilor Profesionisti.
  Dan Albu – L.M.P.

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Acest articol a fost vizualizat de 5.063 de ori incepand cu data de 21 decembrie 2011, cand a fost publicat, pana in prezent – 15 februarie 2012.
   Dan ALBU – Prim-vicepresedinte L.M.P.

   Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Acest articol a fost vizualizat de 7.674 de ori incepand cu data de 21 decembrie 2011, cand a fost publicat, pana in prezent – 23 martie 2012.
   Danut ALBU – Presedinte L.M.P.

   Răspunde
   • Albu Danut
    Danut Albu spune:

    Acest articol a fost vizualizat de 10.342 de ori, incepand cu data de 21 decembrie 2011, cand a fost publicat, pana in prezent – 04.05.2012.
    Asta inseamna ca o treime din militarii profesionisti, din armata Romana, au citit si au apreciat implicarea Ligii Militarilor Profesionisti in schimbarea statutului SGP!
    ONOARE SI PATRIE!
    *
    Danut ALBU – Presedinte L.M.P.

    Răspunde
 37. FlorinSuteu
  FlorinSuteu spune:

  Camarazi, Liga Militarilor Profesionisti a luptat, lupta si va lupta pentru promovarea imaginii si interesele militarilor profesionisti.  Ca argument, va invit sa cititi bilantul Ligii Militare Profestionisti din 31 decembrie 2011. Deci haideti sa ne ajutam singuri, sa ne mentinem prin directionarea celor 2% din impozitele pe venitul din 2011 catre Liga Militarilor Profesionisti. Cu aceasta ocazie, L.M.P.-istii din Focsani saluta toti membrii Ligii Militarilor Profesionisti din Romania.

  Cu respect,
  Membru in Consiliul Director,
  Florin Suteu.

  Răspunde
 38. Albu Danut
  Gladiatorul spune:

  2%
  PENTRU LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

  *
  NU PIERDE NICIO CLIPA!

  “TOTI PENTRU UNUL, 2% PENTRU TOTI”

   

   

  CONTRIBUIE LA FONDUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI!
  DESCARCA DE PE SITE-UL L.M.P. FORMULARUL, COMPLETEAZA-L SI DEPUNE-L LA ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE TERITORIALE PANA LA 15 MAI 2012!
  *
  DATELE: 
  COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 27535960
  IBAN RO50RNCB0817118580560001
  *
  DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PLATIT STATULUI PE ANUL 2011 CATRE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
  *
  CAMARAZI!
  IMPREUNA VOM REUSI!!
  *
  CONSILILUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

  Răspunde
  • barbu spune:

   Doresc sa donez cei 2% impreuna cu camarazii mei, Ligii Militarilor Profesionisti. Am camarazi care nu sunt din oras, ci din satele din judet. Cum procedam?

   Răspunde
   • Albu Danut
    Gladiatorul spune:

    Cei care nu sunt din oras, pot depune formularul la Administratia Financiara Publica Teritoriala de care apartin.
    Formularul se poate descarca de pe site-ul nostru.
    Multumim!
    Danut ALBU – L.M.P.

    Răspunde
 39. Albu Danut
  Gladiatorul spune:

  LA MULTI ANI!


  LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI UREAZA TUTUROR CAMARAZILOR, CAMARADELOR DIN ARMATA ROMANA CARE AZI ISI SARBATORESC ZIUA DE NUME, MULTA SANATATE, IMPLINIRI, REALIZARI PERSONALE SI PROFESIONALE SI BUCURII ALATURI DE FAMILII!
  LA MULTI ANI IONILOR!!
  LA MULTI ANI IOANELOR!!
  *
  CONSILIUL DIRECTOR AL L.M.P.

  Răspunde
 40. sandualex spune:

  GABI M!Esti un coleg deosebit si un camarad de nota 20 .Suntem mindri de faptul ca te avem in rindurile noastre.

  Răspunde
  • edu' spune:

   una calda si-una rece  despre impozitarea normei de hrana ce parere aveti si despre faptul ca suntem obligati sa mancam in unitati militare de la firme particulare care se stie prea bine ale cui sunt , dar pe banii nostrii adica 150-200 lei lunar minus 100 lei impoziterea fac cam 300-350 lei in minus la venit. eu snt curios cine mai vrea sa stea pana la 50 de ani pe 1000 de lei lunar si o masa.

   Răspunde
   • Albu Danut
    Gladiatorul spune:

    Esti intr-o totala eroare, nu vei pierde nimic la solda si nici la norma de hrana. Nu este obligatoriu servitul unei mese in programul de 8 ore, pana acum nu s-a anuntat nimic. Daca cineva gaseste un job cu un venit lunar mai mare de 1300 – 1500 de lei este liber sa plece, este normal sa fie asa.

    Răspunde
   • M.M. spune:

    Problema grava este ca s-au marit salarile ofiterilor si in special celor superiori, iar noua subofiterilor ne-au luat din salarii. Este normal ca unui ofiter care ridica peste 5000 de lei sa i se mareasca venitul cu inca 1200-1400 de lei?  Iar voua SGP-ilor sa va ramana salariu la fel?

    Răspunde
 41. Seby spune:

  MULTUMIM LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI PENTRU NOUA MODIFICARE A LEGII 384/2006 . SOLDATII SI GRADATII PROFESIONISTI DIN BACAU VA PREZINTA ONORUL. 
  VA MULTUMIM, VA DORIM UN AN BUN.
  LA MULTI ANI!
  IN SFARSIT NE-ATI ADUS O MARE BUCURIE,PRIN ACEASTA MODIFICARE A LEGII!
  S-A FACUT UN ACT DE DREPTATE UNEI CATEGORII DE FORTE  MILITARE  IMPORTANTE .
  AVEM  ONOAREA SA VA SALUTAM!
  BENEFICIATI DE TOT RESPECTUL NOSTRU!
  SINCERE FELICITARI PENTRU TOT CEEA CE ATI FACUT PENTRU NOI!

  Răspunde
 42. PETRE spune:

  Poate domnul ministru se uita si dumnealui pe un fluturas al unui sgv. sa vada  cu ce solda trebuie sa traiasca timp de o luna

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Domnule Petre, crezi ca in afara gardului unitatii este mai bine? Crezi ca in capitalismul salbatic sau a patronatului sclavagist este altfel? Crezi ca acolo sunt salarii mai mari? Te inseli… iti spune unul care a muncit acolo timp de 6 luni pana la reincadrare. Si cand spun “muncit” stiu ce vorbesc. Sunt vremuri grele de criza… asta este adevarul. Speram cu ajutorul Bunului Dumnezeu sa trecem cu bine peste aceasta perioada si sa speram ca economia mondiala sa-si revina.
   La multi ani!! Un an nou mai bun va doresc!!

   Răspunde
   • MARGEAN spune:

    Nu este mai bine, intr-adevar. Acum, nu este mai bine, dar dupa ce va trece criza si vor reveni salarile si se va gasi de munca, iar va ramane mapn-ul fara mac-i. Deficitul este foarte mare si acum. Aduceti-va aminte ca erau disperati dupa sgv (care isi dadeau demisiile in masa) si reclamele la tv care “urlau” ca tinerii sa vina sa se inscrie le c.m.z.-uri si sa urmeze o… “cariera militara”.
    Imi aduc aminte prin anii 2005,2006,2007 sau 2008 cand aveam un salariu de mac de 11, 12 mil, unii vecini de-ai mei lucrau ca soferi pe 20-25 de mil. Am plecat la bani mai multi cum era normal. Acum ne-au scazut la 17 mil, punand criza in fata chiar daca comenzile sunt aceiasi si afacerile merg ca si inainte. Patronii s-au facut escroci si datorita crizei, de fapt ei acum se imbogatesc mai mult, pe timp de criza.
    Va saluta un fost mac, sofer la patron, dar liber!!

    Răspunde
 43. DUMITRESCU DOREL spune:

  Din partea batalionului 33 vanatorii de munte Curtea de Arges mii de multumiri d-lui ministru Oprea pt toate facilitatile obtinute pentru militarii profesionusti din Romania. Cu aceasta ocazie vreau sa multumesc Presedintelui Albu si membrilor Consiliului Director al Ligii militarilor profesionisti, Mocanu Danut, Balta Louis, Lupu Mugurel, Cocus Florin, Ona Nuta, Hadarean Gabriel, Merlan Gabriel, Suteu Florin etc, pt implicarea in aceste proiecte.
  Multumiri speciale si Presedintilor de Onoare ai ligii, domnului Scutaru si domnului Cordos si tuturor oamenilor politici din Comisiile de Aparare!
  Urez cu ocazia sarbatorilor de iarna, tuturor camarazilor din armata tarii, SARBATORI FERICITE, LA MULTI ANI si sa ne vedem sanatosi in anul care vine.

  Răspunde
 44. soso spune:

  Buna,
  A venit Mosul si la noi dupa multa vreme, atunci cand nu mai speram la nimic. Uite ca a venit!
  Cele mai frumoase cadouri, pentru noi si familile noastre. Multumesc D-lui Ministru Gabriel Oprea pentru intelegerea reala a situatiei noastre, cu siguranta nu o sa va dezamagim atunci cand va fi nevoie. Tin sa multumesc pentru tot ce a reusit sa realizeze, reprezentantii L.M.P.
  Felicitari dragi camarazi sa aveti Sarbatori Fericite si La Multi Ani ! alaturi de cei dragi sau in slujba Patriei.

  Răspunde
 45. pity spune:

  Dumnezeu sa ii dea multa sanatate d-lui ministru si tuturor celor care au facut sa fie posibila aparitia si votarea legii in plenul senatului.
  Din partea vanatorilor de munte din Curtea de Arges, va uram MULTA SANATATE,INDEPLINIREA TUTUROR DORINTELOR SI SA NE VEDEM SANATOSI IN ANUL CARE STA SA VINA. DEASEMENEA MULTUMESC PE ACEASTA CALE CONDUCERII LMP-ULUI, SI IN SPECIAL, D-NILOR, ALBU, BALTA, MOCANU, LUPU, MERLAN, COCUS, SUTEU ETC, PT MODUL IN CARE SE IMPLICA IN TOATE PROIECTELE CARE ADUC SPRIJIN MILITARILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA. DUMNEZEU SA NE AJUTE IN CONTINUARE.
  LA MULTI ANI!

  Răspunde
 46. adi spune:

  din pacate mult prea putin din ce ar trebui facut

  Răspunde
  • GHIURI MAX spune:

   Pentru tine poate e puțin dar cred că pentru marea majoritate a SGP sunt realizări mari pe care acum cîțiva ani nu prea le credeam posibile așa de repede. S-au poate nu ești SGP.

   Răspunde
   • adi spune:

    nu nu sunt sgp
    sunt ce vrei tu (lucrator la salubritate,in agricultura,necalificat,zidar, etc) numai soldat profesionist nu.
    nu spun ca oprea  nu a facut lucruri bune dar mi se pare ca exagerati cu laudele.

    Răspunde
    • badea spune:

     Nu sunt laude ci doar multumiri adresate domnului Oprea pentru ca a indreptat o gresala, fata de aceasta categorie de militari. Si mai sunt inca probleme de rezolvat, dar ce este mai important s-a votat in plenul senatului. Suntem militari, nu facem politica dar avem dreptul de a merge la vot si nu vom pune stampila in “patratul” care ne-a facut sa suferim in ultimii ani. Nu esti SGP, dar nici civil nu esti, cred ca esti vreun subofiteras sau vreun ofiter frustat de aceasta lege.
     Pentru cei din LMP, va rog sa-mi publicati comentarile pe care le scriu. Sper sa-l postati pe acesta.

     Răspunde
     • Albu Danut
      Gladiatorul spune:

      Domnule Badea nu v-am postat un comentariu de-al dumneavoastra pentru ca ati atacat in termeni duri categoria subofiterilor si cea a ofiterilor. 
      Nu admitem, inca o data va spun, atacuri la persoana sau denigrari ori comentarii politice. Nici pe acesta nu trebuia sa vi-l public. 
      Respectati aceste reglementari ale site-ului L.M.P.
      Danut ALBU – Prim-vicepresedinte L.M.P.

    • Gabriel Merlan LMP spune:

     Domnule Adi !
     Daca ne dai reperul de baza la cat ar trebui facut, atunci vom analiza si judeca ce sa facut sau “Ba “,insa pana atunci fara a fi rautacios tind sa cred ca doar arunci vorbe fara stiinta !!. Ma simt dator sa-ti argumentez deoarece sunt implicat direct in procesul legislativ ,te rog retine,ce sa facut pana aici este o mare realizare tinand cont de indiferenta fostilor ministri ai ministerului nostru.In fapt real omul Oprea ,indiferent de culoarea politica ,chiar a pus in fata “umanitatea ” si apoi aroganta politica pe care o invoca multi poilticieni.Daca o parte din noi chiar aducem recunostiinta acestui om ,asta rezulta ca suntem educati si ” dam Cezarului cei al Cezarului “..respectul.Pe dumneata nu te judec si nu te acuz de nimic ,doar indraznesc sa -ti atrag atentia ca in viata sa respecti valorile adevarate ,nu cele ce se autoproclama .Cu gandul ca am fost inteles ,cu respect va salut.Gabriel Merlan.

     Răspunde
    • edu' spune:

     ce subtil ai fost Badea cu ”patratelul” ! nu esti departe de gospodarii care in schimbul unei galeti si un pix stiu pe cine sunt obligati moral sa puie stampila

     Răspunde
     • badea spune:

      Cred ca nu ai fost atent cand ai parcurs randurile mele: “… si nu vom pune stampila in “patratul” care ne-a facut sa…..”

     • GHIURI MAX spune:

      Edu este o diferență mare între ,,găleții și pixuri ” și drepturile care au fost aprobate pentru SGP numai de cănd este ministrul Oprea.

 47. BALTA LOUIS EDMOND-VICEPRESEDINTE L.M. P. spune:

  ACEASTA ASOCIATIE ARE UN STATUT PE CARE FIECARE TREBUIE SA IL CUNOASCA .
  NU PERMITEM ASOCIERI POLITICE SAU DE ALT GEN.
  AVEM POSIBILITATEA SA COLABORAM PENTRU A IMBUNATATI LEGISLATIA SI CALITATEA VIETII IN ARMATA .
  NU VOM PERMITE SA PRIMIM ORDINE DAR SFATURI DA .
  TREBUIE SA FIM UNITI SI SA NU PERMITEM DEZBINARII SA INTRE IN RANDURILE NOASTRE.
  LA MULTI ANI !
  VP L.M.P. BALTA LOUIS EDMOND

  Răspunde
 48. Albu Danut
  Gladiatorul spune:

  Domnule “Subofiterul” nu v-am postat comentariul dumneavoastra pentru ca este tendentios, faceti atac la persoana si denigrati o institutie a statului. Pentru faptul ca noi amaratii de caporali ne-am castigat niste drepturi pentru a putea trai si a avea si noi o pensie cat de cat la batranete avem dreptul sa aducem recunostinta noastra unui om care a fost receptiv L.M.P.-ului la problemele gradatilor profesionisti din armata romana. Ii multumesti unui om oarecare atunci cand iti da un pahar cu apa cand ti-e sete, dar unui om care incearca sa te ajute si sa indrepte o lege care altii care au conceput-o in 2006 si-au batut joc si de lege si de aceasta categorie de personal din armata romana.
  Sunteti foarte suparat si aratati in comentariu  faptul ca se impoziteaza norma de hrana? Este cumva L.M.P.-ul de vina? sau Ministerul Apararii Natinale? ori domnul Ministru? Eu nu cred….
  A! eram sa uit… puteati macar sa va “semnati” cu numele mic sau cu o porecla. Adresa dumneavostra de E-mail nu imi da de gandit si banuiesc de unde sunteti.
  Va doresc sa aveti Sarbatori Fericite si un An Nou Fericit!
  LA MULTI ANI!
  Danut Albu – L.M.P.

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Comunicat L.M.P.

   Dragi Camarazi!

   Noi cei din conducerea Ligii facem urmatoarea precizare:

   Liga Militarilor Profesionisti este o liga socio-profesionala, non-guvernamentala, non-profit, apolitica si mai ales,
   ATENTIE!      NON-SINDICALA.

   Sunt colegi de-ai nostri care fac anumite confuzii deci mare atentie!
   Cititi cu atentie STATUTUL L.M.P. care se afla afisat pe site.
   Sunt interzise atacurile la persoana si denigrarile de orice fel.
   Foarte multe comentarii nu au fost afisate pe site din aceasta cauza.
   Nu uitati ca suntem militari si pe site-ul L.M.P. flutura un drapel pe care e scris
   ”ONOARE SI PATRIE!”.
   Orice comentariu intra printr-un filtru inainte de a fi publicat. 
   Fiind un site democratic acceptam si unele critici dar constructive si la obiect fara a face atacuri directe asupra unei institutii sau fara a leza vreo persoana.

   Va multumim pentru intelegere!

   Dragi camarazi!

   Numai prin dialog si diplomatie speram sa reusim sa schimbam si sa imbunatatim Statutul gradatului profesionist din Armata Romana!

   Liga Militarilor Profesionisti,
   a avut si v-a avea in continuare si alte actiuni si activitati:

   – activitati de cinstirea memoriei eroilor neamului.
   – actiuni sportive prijeluite cu ocazia unor zile festive.
   -excursii, actiuni de socializare de recreere cu ocazia unor sarbatori intre  
   membri ligii si familiile acestora.
   -contacte si colaborari cu alte ligi si asociatii militare din toata tara.
   -audiente la M.Ap.N. si dialoguri constructive cu reprezentatii institutiei.

   Salutam pe toti camarazii din Constanta sau din tara  care s-au inscris in Liga Militarilor Profesionisti!

   Cu respect,

   Dan A. – Prim-vicepresedinte LM.P.

   Răspunde
  • edu' spune:

   toate bune si frumoase dar de acum sa ne asteptam si la banii de tinuta sau deja ma intind prea mult ?

   Răspunde
 49. Popa spune:

  Respect pentru colegii din l.m.p. Multumim domnului Ministru Gabriel Oprea, un om cu un suflet de militar. La mai mare l.m.p.! Sa aveti sarbatori fericite! La multi ani!

  Răspunde
 50. stroe spune:

  Sunt foarte bucuros si recunoscator celor care s-au implicat in acest proiect. Liga militarilor profesionisti prin oamenii din conducere,oamenii politici din comisiile de aparare si nu in ultimul rand cel care a sustinut vehement legea sgp, domnul Ministru Gabriel Oprea!
  La multi ani!

  Răspunde
 51. Grigoriu Costel spune:

  Multumim conducerii ligii militarilor profesionisti pentru implicare in soarta tuturor gradatilor profesionisti din toata tara.
  Dane, noi toti vom fi mereu alaturi de liga si de conducerea l.m.p. Esti un adevarat lmp-ist, un bun conducator si organizator al acestei frumoase ligi militare.
  Sarbatori fericite tuturor l.m.p.-istilor!
  Grigoriu Costel  UM 01375, membru l.m.p.

  Răspunde
 52. Stancu spune:

  Multumim conducerii l.m.p.-ului pentru implicare. Dane noi cei din Fortele Navale vom fi alaturi de liga. Sarbatori fericite tuturor. Stancu membru l.m.p.

  Răspunde
 53. Lupu Mugurel spune:

  Sunt anumiti oameni care la inceputul infintarii ligii au fugit de raspundere fiind-ule teama sa puna o semnatura pe un raport adresat Ministerului… si acum vazand succesul L.M.P. incearca sa-si aroge anumite drepturi si chiar mai grav, incearca sa dea indicatii si sa se bage in conducerea asociatiei.
  Ca administrator L.M.P. dau urmatorul comunicat:
  Cei care nu si-au achitat cotizatia in ultimele luni ( din fericire sunt doar cativa ) si nu achita pana pe 5 ianuarie vor fi pusi in discutia sedintei consiliului director si exclusi din liga militarilor profesionisti printr-un proces verbal semnat de membri din conducerea L.M.P. 
  Excluderea se bazeaza pe statutul L.M.P. Capitolul 4, art. 21, punctul “b”
  Lupu Mugurel – administrator L.M.P.

  Răspunde
 54. Sfantul spune:

  Vom fi pentru intotdeauna alaturi de l.m.p. si de Dan Albu. Suntem recunoscatori ministrului Oprea dar si creierului Gabriel Merlan, cel care a gandit si realizat raportul cu setul de propuneri adresat domnului ministru Oprea. Domnilor din l.m.p. sunt mandru de voi. Craciun fericit!

  Răspunde
  • Gabriel Merlan LMP spune:

   Sfantule,
   m-ai periat rau de tot ,nu sunt mai sfant decat ceia ce sunt –un amarat de student la Drept, apreciez vorbele frumoase,zau,…………multumesc .Iti doresc sarbatori frumoase ,linistite pline de mult spirit divin.Craciun Fericit !!

   Răspunde
 55. Ganea Mihai spune:

  Orice ministru care va veni la conducerea MAN are datoria de acum incolo sa ajute acest corp de militari ai armatei romane. Ministrul Oprea a dat curs rapoartelor l.m.p. si pentru asta nu putem decat sa-i multumim pentru tot sprijinul acordat. Felicitari conducerii l.m.p. pentru reusita si pentru buna colaborare cu consilierul Nedelcu. Sarbatori fericite! La multi ani!

  Răspunde
 56. Beny spune:

  Doresc sa multumesc conducerii ligii militarilor profesionisti si mai ales camaradului meu de unitate si de liga, Danut Albu,  pentru tot efortul depus in slujba noastra a gradatilor profesionisti din Armata Romana. Dane, sunt mandru ca sunt coleg cu tine si te asiguram de tot sprijinul nostru a tuturor profesionistilor din Brigada 9 mecanizata “Marasesti” Constanta.

  Sarbatori fericite! Oncescu Costel UM 01375  membru lmp

  Răspunde
 57. G.C. spune:

  .Multumim domnului Ministru pentru acest cadou de Craciun.
  Urez tuturor care s-au implicat in aceasta initiativa legislativa, depusa in noiembrie 2010 la Camera Deputatilor si adoptata acum cu ajutorul domnului Ministru, sarbatori fericite si un an nou mai bun.
  Salutari conducerii LMP, domnului Presedinte Albu Danut, si tuturor militarilor profesionisti din Constanta si din tara.
  Sarbatori fericite! Sper ca in viitor sa aratati ca nu veti uita.

  Răspunde
 58. Gabriel Merlan LMP spune:

  Domnilor colegi ,
  Am obţinut o mare reusită, însă trebuie negresit să aducem recunoştiinţă şi respect celui care s-a implicat în mod direct emoţional, spiritual şi fizic, sacrificând până şi liniştea propriei familii, acesta fiind nimeni altul decât aşa cum clar se vede, Presedintele acestei asociaţii, Danut Albu.
  Când noi ne bucurăm de succes, el nu îsi permite, pe umerii lui apasă o mare responsabilitate, dacă un membru greşeşte cu ceva liderul răspunde, deci “Ce este al Cezarului, să dăm Cezarului”–-Dane !! în semn de respect şi recunoştiinţă  pentru ceia ce faci şi ceia ce eşti, membrii Ligii Militarilor Profesionişti îti prezintă onorul !!.
  Nu folosim peria pentru scamele probabile !! doar redăm adevărul…….
  Crăciun Fericit alături de întreaga familie !!
  Cu respect Gabriel Merlan.

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Gabi iti multumesc mult pentru aprecieri!
   Este adevarat cateodata am pus in primul rand problemele ligii decat cele familiale si nu de multe ori chiar am avut mici divergente cu sotia. 
   Dar nu-i nimic… ma bucur ca pana la urma am fost inteles si chiar incurajat.
   Aceasta liga socio-profesionala a fost conceputa dupa o ideea de-a mea si ajutat de anumiti camarazi care au crezut in proiectul L.M.P.!
   Denumirea Ligii, imnul, dictonul, sigla, site-ul au fost “creionate” de mine si nu de multe ori am pierdut nopti intregi in fata calculatorului scriind articole si ciondanindu-ma in sensul bun cu bunul meu prieten Gabi Hadarean – administratorul site-ului L.M.P.
   Este adevarat am pus mult suflet pentru aceasta liga dar niciodata nu as fi reusit fara voi… camarazii si prietenii mei!
   Si pentru asta va multumesc! 
   Putini camarazi cunosc faptul ca tu esti cel care a formulat raportul cu setul de propuneri adresat domnului Ministru Gabriel Oprea!
   Esti al doilea jurist al Ligii Militarilor Profesionisti dupa domnul Tesa Ion jurist prim L.M.P.
   Vreau sa spun ca sunt foarte mandru de aceasta reusita a L.M.P.-ului, la care membri din Conducerea Ligii Militarilor Profesionisti au muncit si au pus suflet!
   Doresc sa aduc la cunostinta militarilor profesionisti cei care s-au evindentiat in buna desfasurare a activitatile si actiunilor ligii dar mai ales in acest proiect de modificare a statutului S.G.P. :
   _ Balta Louis Edmond
   _ Lupu Mugurel
   _ Mocanu Danut
   _ Merlan Gabriel
   _ Cocus Florin
   _ Oana Nuta
   _ Hadarean Gabriel
   _ Cavadia Mircea
   _ Suteu Florin
   _ Ontelus Razvan
   _ Ghindoveanu Cornel
   si multi, multi altii…
   *
   Sarbatori fericite dragi prieteni! Sunt mandru ca sunt contemporani cu voi!
   *
   ONOARE SI PATRIE!
   *
   Danut ALBU  -  Prim-vicepresedinte Liga Militarilor Profesionisti

   -

   Răspunde
 59. costynzt spune:

  Va multumim pentru tot ce ati facut pentru noi cei care ne apropiem de 45 de ani si nu numai pentru noi ci pentru toti militarii profesionisti.Un cadou de Craciun mai potrivit nici ca se putea.Acum putem spune ca avem un Ministru care cunoaste cu adevarat problemele noastre.
  Tot respectul domnule Ministru !
  Tot respectul LMP si tuturor celor care s-au implicat in aceste realizari.
  Va dorim SARBATORI FERICITE si un calduros LA MULTI ANI!
  Un grup de MILITARI PROFESIONISTI din Ploiesti!

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Costi multumim pentru aprecieri si promitem ca L.M.P. nu se va opri aici.
   Saluta din partea noastra a Constantenilor  pe toti camarazii din garnizoana Ploiesti! Sarbatori fericite si un An nou fericit!
   ONOARE SI PATRIE!

   Răspunde
 60. laur spune:

  ce alte amendamente au mai fost aprobate in afarta de varsta sau unde pot vedea proiectul
   

  Răspunde
 61. Dumitru Mihailescu
  Dumitru Mihailescu spune:

  Iată o nouă reușită – și nu una oarecare – a Consiliului Director. Bravo, domnilor! Argumentele dumneavoastră au convins oamenii politici ai țării să voteze ceea ce vă doreați atât de mult, dorință de altfel perfect îndreptățită.
  Mi se pare și mai firesc ca acum (mai ales acum!) să adresez câteva întrebări celor din entitatea dumneavoastră profesională: Ce mai așteptați, domnilor? Nu credeți că ar trebui ca din ce în ce mai mulți să deveniți membri asociați ai L.M.P.? Nu v-a convins încă scopul acestei asociații socio-profesionale sau e mai bine să stați în espectativă, pentru că de, orice reușită a acesteea vă vizează și pe dumnevoastră?... Dacă este așa, cu siguranță nu va spune prea multe sintagma „camaraderie!”
  Felicitări celor care își sacrifică timpul și neuronii pentru a da L.M.P. valoarea pe care o merită.

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Multumim pentru aprecieri Presedintelui de Onoare al Ligii Maistrilor Militari de Marina, domnului Dumitru Mihailescu! Si mai multumim pentru sfaturi si sprijinul acordat ori de cate ori noi L.M.P.-ul am avut nevoie.
   Va uram Sarbatori frumoase alaturi de cei dragi si un An Nou Fericit!! 
   LA MULTI ANI L.M.M.M.!!!

   Răspunde
  • Gabriel Merlan LMP spune:

   Domnule Mihăilescu ,
   vă mulţumim pentru înţelepciunea sfaturilor cu care ne îmbrăţisaţi ,vă mulţumim pentru aprecieri şi susţinere ,ne sunteţi atât de necesari cei din liga maiştrilor de marină,  sunteţi modelul nostru .Când Moş Crăciun este pe drum ,noi  LMP-ul vă dorim tuturor maiştrilor din Armata Română ,sănătate ,linişte ,fericire ,împlinire şi armonie în casă .Cu deosebit respect Gabriel Merlan ,Cluj.

   Răspunde
 62. cosmin c-tin spune:

  Bravo baieti! sunteti cea mai serioasa si cea mai “profesionista” asociatie militara din tara. Felicitari LMP! Ardealul lui Furdui Iancu va saluta si va ureaza sarbatori frumoase alaturi de cei dragi!

  Răspunde
 63. buturca spune:

  va multumim  am 48 de ani acum am incetat activitatea in ianuarie 2007  si vreau sa stiu daca ma pot reangaja ori la mapn ori la romtehnica filiale cine ma poate ajuta cu un raspuns va rog sa mai tineti cont ca am in  intretinere copilul cu dizabilitati

  Răspunde
 64. ENE spune:

  MII DE MULTUMIRI DIN PARTEA ME CIT SI DIN PARTEA COLEGILOR DIN CARACAL SI BUCURESTI, DUMITRU ,GICA,PRUNA ,MARIAN,NICOLAIE SI ALTII                   MULTUMIM D-ULUI MINISTRU OPREA,MULTUMIM,DOMNILOR DEPUTATI,MULTUMIM D-ULUI NEDELCU,MULTUMIM TUTUROR CE AU CREZUT IN ACEST PROIECT NU IN ULTIMUL RIND INTREGII CONDUUCERI A L.M.P-ULUI.                                                                                                       DA!ZILELE ACESTEA S-A FACUT O MARE DREPTATE ACESTEI CATEGORII DE MILITARI PINA NU DE MULT DEFAVORIZATA

  Răspunde
 65. para spune:

  respectele mele domnilor pentru munca depusa

  Răspunde
 66. Gh. Duma spune:

  Desi am parasit sistemul de aproape 12 ani am ramas legat de Armata si de colegii activi , drept pentru care am si decis inca de mult timp sa ma alatur acestei frumoase organizatii Liga Militarilor Profesionisti.
  Felicit pe aceasta cale pe toti cei implicati direct in obtinerea acestor rezultate remarcabile.
  Sa aveti Sarbatori fericite si linistite alaturi de cei dragi si Un  An Nou plin de impliniri!

  Răspunde
 67. costica A spune:

  Salutari din Iasi LMP-ului si tuturor militarilor profesionisti din toata tara!
  Multumim Constanta!
  Cinste domnului Ministru OPREA!
  ONOARE SI PATRIE!

  Răspunde
 68. roman spune:

  Domnule Ministru,
  va multumim ce ati facut si faceti pentru noi militarii profesionisti. Avem convingerea ca atata timp cat sunteti ministru al apararii, nu se vor face disponibilizari in armata. Avem nevoie fiecare de aceste locuri de munca sa ne putem creste copiii sa ne platim darile la stat si ratele la acesti camatari cu acte in regula care sunt bancile straine.
  Va asiguram domnule Ministru ca ne vom face datoria fata de patrie si de tricolor la fel ca inainte atat in tara cat si in teatrele de operatii!
  Sa traiti am onoarea sa va salut!

  Răspunde
 69. gigi spune:

  DIN BACAU AVETI SALUTUL NOSTRU CAMARADERESC!
  FELICITARI LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI! CINSTE CONSILIERULUI NEDELCU!
  DOMNULE MINISTRU GRADATII PROFESIONISTI DIN BACAU VA PREZINTA ONORUL!
  ONOARE SI PATRIE!

  Răspunde
 70. cetaceul spune:

  Suntem mandri ca noi cei din L.M.P. am avut un aport substantial la acest proiect de lege.
  Multumim Presedintilor nostri de Onoare, domnului senator Cordos si domnului deputat Scutaru!
  Multumim Ministrului Apararii, domnului Gabriel Oprea pentru ca a fost, este si va fi alaturi de gradatii profesionisti din Armata Romana!
  DOMNULE MINISTRU LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI VA PREZINTA ONORUL!!
  Noi cei din L.M.P. facem apel la toti gradatii profesionisti sa ne comportam la fel ca pana cu demnitate sa ne facem datoria cu seriozitate si devotament si mai ales sa facem CINSTE noii titulaturi de “PROFESIONISTI”!
  Doresc tuturor militarilor profesionisti din toate armele SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU FERICIT!
  ONOARE SI PATRIE!
  Mircea Cavadia _ F-221  - membru in Consiliul Director al L.M.P.

  Răspunde
 71. grig spune:

  Chiar daca datorita crizei, a scumpirii alimentelor, a greutatilor vietii, a ratelor… vom avea sarbatori mai modeste fata de alti ani, domnul Ministru Gabriel Oprea a reusit sa ne incalzeasca sufletele cu aceasta lege.
  Suntem mandri de Ministrul nostru, Oprea!
  Suntem mandri de LMP!
  SARBATORI FERICITE!
  Sa speram ca anul 2012 sa fie mai bun. Doamne Ajuta!

  Răspunde
  • GHIURI MAX spune:

   Da va fi un an mai bun se va impozita și norma de hrană de la 1 Ianuarie.

   Răspunde
   • Horia spune:

    Un ochi plange, unul rade. Din pacate ai dreptate, deja s-a auzit acest zvon. Norma de hrana se va impozita de la anul.

    Răspunde
    • Albu Danut
     Gladiatorul spune:

     Nu va mai hazardati in afirmatii… zvonacii si raspandacii armatei… Asteptati sa apara negru pe alb si dupa aceea sa discutati.
     Personal nu cred ca se va impozita norma de hrana.
     Dan ALBU – L.M.P.

     Răspunde
     • LMP spune:

      Nu va luati dupa zvonuri!! Nu se impoziteaza nimic de la 1 ianuarie, nu s-a decis nimic in acest sens.

     • GHIURI MAX spune:

      Din păcate sa citit negru pe alb nu sunt zvonuri.

     • F. Doru spune:

      Eu nu am auzit de asa ceva, dar daca este adevarat atunci este grav. Nu i-a ajuns acestui guvern ca ne-a taiat salariile a majorat tva ne-au saracit, acum ne impoziteaza si norma de hrana. Ceausescu la revolutia ne mai dadea la salariu 100 de lei, astia ne i-au 100 si ceva. Vom avea vremuri grele.

 72. George spune:

  Din Oradea salutari camaraderesti LMP-istilor din Constanta si din toata tara. Felicitari conducerii LMP din Constanta!
  Multumim celui mai bun ministru pe care la avut Armata Romana dupa momentul’89, domnul Gabriel Oprea! Un Craciun frumos la toata lumea!
  Onoare si patrie!

  Răspunde
 73. mironiuc spune:

  Doar ce-am iesit din servici si am aflat aceasta veste mare. Sunt mai tanar am 30 de ani dar ma bucur pentru colegii mei care au peste 40 de ani, si ma mai bucur pentru aceste grupe de munca acordete retroactiv.
  Un cadou de craciun grozav de frumos oferit de domnul Ministru Gabriel Oprea si de oamenii politici care au votat legea.

  Respect deosebit pentru toata conducerea LMP si membri acesteia. Doresc sa vin si eu alaturi de aceasta asociatie socio-profesionala.
  Craciun Fericit!

  Răspunde
 74. ionut spune:

  Salutari din Galati si multumiri celor care s-au implicat in realizarea acestui proiect.
  Felicitari conducerii ligii militarilor profesionisti!
  Ne-ati facut un cadou foarte frumos de Craciun. Sarbatori fericite!

  Răspunde
 75. danutshark
  danutshark spune:

  Suntem bucurosi ca am reusit ce ne-am propus de cand ne-am infintat ca liga! Am reusit prin munca cu ajutorul oamenilor de bine sa modificam STATUTUL S.G.P.
  Suntem mandri ca aici la Constanta s-a infintat LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI, asociatia militara socio-profesionala a tuturor gradatilor profesionisti din Armata Romana si suntem bucurosi ca numarul membrilor cresta de la o zi la alta atat in Constanta cat si din tara.
  Avand recunosaterea MINISTERULUI APARARII ca asociatie socio-profesionala non-guvernamentala, apolitica si non-sindicala, si avand SEDIUL in cadrul CERCULUI MILITAR CONSTANTA am intrat in ELITA ASOCIATILOR MILITARE alaturi de alte asociatii cu traditie din armata, LIGA OFITERILOR DIN MARINA MILITARA si LIGA MAISTRILOR MILITARI DE MARINA!
  Aducem calde multumiri Presedintilor de Onoare ai L.M.P. domnului deputat GEORGE SCUTARU, domnului senator ALEXANDRU CORDOS si domnului senator MOGA, Constanteanul nostru. 

  SARBATORI FERICITE TUTUROR MILITARILOR!
  ONOARE SI PATRIE!

  Răspunde
 76. stoian spune:

  O victorie frumoasa a Ligii Militarilor Profesionisti care, prin munca asidua audiente si rapoarte, au pus suflet in realizarea acestui proiect.
  Doresc sa felicit si eu Conducerea L.M.P. si implicit pe domnii Albu, Balta, Lupu, Mocanu etc . Domnule Albu aveti tot respectul din partea noastra.
  Multumim domnului Ligii Militarilor Profesionisti care a ajutat aceasta categorie de personal din Armata Romaniei!
  Sarbatori fericite tuturor!

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Multumim Marine pentru aprecieri. Conducem cu succes o asociatie socio-profesionala, non-guvernamentala, non-profit, apolitica si non-sindicala, – LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI -
   Liga cu care am avut rezultate pozitive privind imbunatatirea STATUTULUI SGP, ajutati si sprijiniti de Presedintii de Onoare ai Ligii si mai ales de Consilierul Ministrului, domnul Nedelcu.

   Răspunde
 77. MARIAN spune:

  Din Bistrita salutari camaraderesti L.M.P.-ului! Va suntem recunoscatori pentru ambitia si darzenia cu care ati muncit si ati reusit sa obtineti ceva ce nu am crezut vreodata ca vom obtine – GRUPE DE MUNCA IN CONDITII SPECIALE/DEOSEBITE SIMILAR CADRELOR MILITARE acordate retroactiv si ridicarea LIMITEI DE VARSTA LA 50 DE ANI!
  M-ati convins si voi intra si eu in randurile L.M.P.
  Apreciem solicitudinea domnului MINISTRU OPREA de a fi alaturi de gradatii profesionisti si alaturi de LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
  Datorita acestor minunati baieti din Constanta s-a nascut aceasta lege!
  CINSTE LOR! SARBATORI FERICITE!

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Nu numai datorita noua s-a “nascut” aceasta lege. Au fost mai multi factori si oameni de bine. Noi L.M.P.-ul doar am facut rapoarte cu seturi de propuneri. Va asteptam in L.M.P. domnule Marian. Sunt foarte multe inscrieri in ultimele zile.

   Răspunde
 78. vali74 spune:

  RESPECT PENTRU PENTRU INTREAGA CONDUCERE A L.M.P. SUNTETI SINGURII CARE ATI FACUT CEVA PENTRU NOI.
  O INTREBARE: DE GRUPELE DE MUNCA VOR BENEFICIA SI CEI CARE AU LUCRAT IN SISTEM SI AU IESIT?

  Răspunde
 79. Gabriel Merlan LMP spune:

  Astăzi  s-a înfăptuit o mare dreptate, ziua de astăzi v-a ramâne în istoria  Armatei Române, nu trebuie să uităm oamenii care au fost implicaţi direct în realizarea acestei reuşite.
  Amintesc tuturor celor care vizitează site-ul nostru că, cei care au fost alături de noi, care ne-au susţinut şi cărora le suntem profund recunoscători  sunt  domnii Gabriel Oprea, George Scutaru, Eugen Bejenaru, Eugen Nicolicea, Dan Nedelcu, Alexandu Cordos.În calitate  de membru în Consiliu  Director  al Ligii Militarilor Profesionişti, mărturisesc că mă simt mândru de realizările si reuşitele noastre, rapoartele noastre au fost constructive si competente, am realizat  lucruri frumoase am promovat valorile si ideologiile  militare.
  În aceste momente de euforie amplificate de spiritul divin al sarbătorilor de iarnă, mulţumesc pentru munca depusa în ligă, tuturor colegilor în mod deosebit lui Dan Albu, Dan Nedelcu, Gabriel Hadărean, Oana Nuţă, Florin Cocus, Edmond Baltă, Mugurel Lupu, oameni cu care am colaborat direct…!!
  Trebuie să mentionez  negreşit şi să apreciez buna colaborare cu  superiorii noştri din Ministerul Apărării, le mulţumesc pentru încrederea şi sprijinul acordat !!

  “Timpul v-a trece peste noi dar faptele ramân”, Gabriel Merlan ,Cluj.

  Răspunde
 80. BALTA LOUIS EDMOND-VICEPRESEDINTE L.M. P. spune:

  DORESC SA MULTUMESC ATAT IN NUME PERSONAL CAT SI IN NUMELE CONSILIULUI DIRECTOR A LIGII , PENTRU ACEASTA MANA INTINSA IN AJUTORUL NOSTRU , AL S.G.P.-ILOR , DE CATRE DOMNUL MINISTRU OPREA.
  DORESC SA MULTUMESC IN MOD DEOSEBIT DOMNULUI SCUTARU , DOMNULUI NEDELCU SI DOMNILOR COLEGI DIN CONDUCEREA LIGII PENTRU PERSEVERENTA CU CARE AU SUSTINUT ACEASTA INITIATIVA.
  SI NU IN ULTIMUL RAND VREAU SA MULTUMESC CU CAMARAZILOR DIN TARA FIE CA SUNT DIN CRAIOVA , CLUJ , BOTOSANI , TURDA , CONSTANTA SAU DIN ALTE NUMEROASE GARNIZOANE.
  MULTUMIRI SI CELOR TINERI DIN LIGA CARE VIN DIN URMA SI SUSTIN INTREAGA CONDUCERE A LIGII.
  VA DORESC SARBATORI FERICITE.
  CU RESPECT, VICEPRESEDINTE L.M.P. BALTA LOUIS EDMOND


  Răspunde
 81. bambibi spune:

  MULTUMIM DOMNULUI DINU NEDELCU CONDUCERII  L.M.P.OAMENILOR POLITICI CARE AU INTELES SI AU SUSTINUT CU TARIE ACEASTA MODIFICARE A LEGI.PRIN ACEASTA MODIFICARE SA INDREPTAT O NEDREPTATE FACUTA ACESTUI CORP DE MILITARI DIN 1990 PINA IN PREZENT.
  SARBATORII FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI! CU STIMA SI RESPECT

  Răspunde
 82. vali spune:

  Ma inclin in fata celui mai bun ministru MAPN din ultimi 20 de ani domnului GABRIEL OPREA ,ma inclin in fata membrilor LMP,si nu in ultimul rand domnului Dan Nedelcu.Atentie dragi camarazi pe cine veti vota la anul (2012)

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Domnule “Vali” v-am lasat acest comentariu pentru a va putea raspunde stiind, ca ati mai trimis unul mai vehement de natura politica. Ultimul comentariu a fost “bagat in “spam” si scos la imprimanta pentru al prezenta Consiliului Director in viitoarea sedinta. Indemnuri ca : “Camarazi sa votati pe cei care…………” nu va face cinste mai ales ca noi, stim ca sunteti militar si stim si de unde s-a trimis acest comentariu.
   Noi ca militari nu facem politica pe acest site. Asta este clar.
   Faptul ca au fost laudati anumiti oameni politici facand parte din partide diferite din Comisiile de Aparare din Senat, este pentru faptul ca ne-au ajutat cu votarea legii. Personal consider ca orice OM politic indiferent de partidul din care face parte, nu trebuie sa aibe “culoare” politica cand este vorba despre ARMATA sau  despre MILITARII ARMATEI ROMANE. Si ne bucuram ca suntem sprijiniti si ajutati neconditionat de acesti oameni deosebiti.
   RESPECT PENTRU PRESEDINTII DE ONOARE AI LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI!

   Danut ALBU – Prim-vicepresedinte al Ligii Militarilor Profesionisti.

   Răspunde
  • doru spune:

   Pentru Vali:
   Colegule, si eu, si ceilalti beneficiari ai legii 23 dintre cunoscutii mei din unitate cu care am discutat, apreciem ceea ce a facut ministrul apararii pentru noi, militarii angajati si suntem foarte recunoscatori, dar vreau sa-ti raspund ca intr-adevar vom fi foarte atenti anul acesta. Nu stiu daca ai sa mai intri sa citesti acest raspuns de-al meu dar doresc sa-ti spun ca noi in niciun caz nu vom fi alaturi de cei care ne-au taiat salariile, ne-au saracit ne-au marit tva-ul si ne-au anulat subventiile la caldura ( mi-a venit intretinerea 720 de lei). Noi militarii angajati traim la limita existentei cu rate, obligatii la stat, cu copii la scoala etc. Asa ca… lasa fiecare sa judece pe cine sa voteze si pe cine nu. Nu este normal sa faci propaganda pe acest site.

   Răspunde
  • Ofiter spune:

   Faptul ca ministrul a avut aceasta initiativa de a va modifica statutul si a va da unele drepturi legitime cerute de liga dumneavoastra, nu inseamna ca toate meritele sunt ale domniei sale. Trebuie mentionat, daca nu stiti, ca daca comisiile de aparare din senat nu si-ar fi dat avizul favorabil acestei legi, ea nu intra spre dezbatere si votare in plenul senatului.
   Si atunci, ce vorbiti voi aici?
   Va salut cu simpatie,
   G.S.

   Răspunde
   • vali spune:

    Cand un ministru cu un partid in spate aflat la putere de talia domnului Oprea vrea cu adevarat sa schimbe o lege,automat comisiile din parlament vor,e o chestie de birocratie domnule ofiter,cam asa functioneaza parlamentul.Meritele sunt impartite dar 80% sunt ale domnului Oprea care a facut pentru noi SGP in 2 ani cei alti ministri nu a facut in 20.

    Răspunde
    • Ofiter spune:

     Domnule Vali se vede ca esti in eroare datorita nestiintei dumitale, in ale legislatiei (“…cam asa functioneaza parlamentul…”). Nu exista  ”automat” domnule,  pentru ca din comisia de aparare din senat fac parte oameni politici independenti si din partide diferite, atat de la putere cat si din opozitie. Mai mult de atat, tin sa te informez ca PRESEDINTELE SI VICEPRESEDINTELE COMISIEI DE APARARE sunt doi oameni politici din opozitie (PNL si PSD). Deci, daca nu s-ar fi vrut, nu s-ar fi votat si nu s-ar fi dat avizul favorabil, si legea nu ar fi intrat spre dezbatere in Parlament. Faptul ca acesti oameni politici, au inteles problemele voastre este mai mult decat laudabil si va felicit pentru ce ati obtinut. Sunt un apolitic din nastere, pot sa spun si prin statutul meu social si la solda pe care o am chiar nu ma intereseaza cine este la putere si cine nu.
     Credinta mea de ofiter, este sa-mi fac datoria fata de patrie si atat.
     Doresc sa te mai informez ca personal, am un respect deosebit pentru domnul MINISTRU GABRIEL OPREA.

     Răspunde
     • Gabriel Merlan LMP. spune:

      Discutiile contradictorii sunt constructive . Primiti va rog respectul si  aprecierile mele .

    • IONESCU spune:

     Raspuns pentru Vali:
     Vali, atat Ofiterul cat si Doru, au mare dreptate in cele afirmate. Asa crezi ca functioneaza Parlamentul? Imi dau seama de nestiinta si naivitatea ta.
     Mai studiaza putin legislatia si modul de functionare a Institutilor Statului.
     Respect total pentru lmp.
     Cap. Ionescu

     Răspunde
 83. Lazar C. spune:

  Felicitari domnule Ministru Gabriel Oprea, va multumim pentru tot ce faceti pentru armata romana, nu va vom dezamagi niciodata.Felicit din suflet L.M.P!
  Sarbatori Fericite!LA MULTI ANI!
  Cu respect Lazar C.
   

  Răspunde
 84. laur spune:

  militari din unitatea 1764 braila multumesta DOMNULUI MINISTRU GABRIEL OPREA D-LUI CONSILIER NEDELCU DINU conduceri LMP  si membrilor acesteia pentru eforul depus la aprobarea acestei legi
  SARBATORI FERICITE CRACIUN FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI
   

  Răspunde
 85. Iliescu spune:

  Va multumesc Domnule Ministru Gabriel Oprea pentru implicarea in adoptarea acestei legi.
  CRACIUN FERICIT !

  Legea salarizarii unice Anexa IV
  Art. 35
  (1)Prevederile referitoare la calcularea, reţinerea  şi virarea contribuţiilor pentru
  asigurările sociale de stat nu se aplică cadrelor militare în activitate, poliţiştilor  şi
  funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.
  (2)Prevederile referitoare la calcularea, reţinerea  şi virarea contribuţiilor stabilite
  potrivit legislaţiei în vigoare privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli
  profesionale nu se aplică personalului militar în activitate, poliţiştilor, funcţionarilor
  publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalului civil.
  (3)Prevederile referitoare la sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării
  forţei de muncă nu se aplică cadrelor militare în activitate, poliţiştilor şi funcţionarilor
  publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.
  Prin urmare a acestui articol de lege v-om plati ajutorul de somaj pt a beneficia de el la trecerea in rezerva.
  Conform salarizarii unice a personalului militar,soldatii,gradatii voluntari nu beneficiaza de plati compensatorii la trecerea in rezerva.
  Daca gresesc va rog argumentati.

  Răspunde
 86. Dan Popa spune:

  Militarii angajati din Basarabi va felicita Domnule Ministru Gabriel Oprea  pentru modificare legii ,o lege care de-a lungul anilor a fost nedreapta pentru noi dar in sfarsit suntem mandrii ca suntem soldati gradati profesionisti.Felicitarii intrecii L.M.P. pentru sustinerea acestei legi.
  Va dorim sarbatori fericite,un an nou cu bucurii si impliniri!
  Onoare si Patrie!
  Cu respect va saluta militarii din garnizoana BASARABI!

  Răspunde
 87. GABY spune:

  Multumim D-L MINISTRU GABRIEL OPREA, D-L CONSILIER NEDELCU , conduceri L.M.P.,si membrilor acesteia.Militari Timisoreni va apreciaza munca si eforturile depuse.
  SAEBATORI FERICITE
  CRACIUN FERICIT
  UN NOU AN CU FERICIRE

  Răspunde
 88. marioo spune:

  Multumiri  DOMNULUI MINISTRU GABRIEL OPREA  , OAMENILOR POLITICII DIN COMIISLE DE APARARE . PENTRU SPRIJINUL SI DEMERSURILE FACUTE IN ADOPTAREA PROIECTULUI DE LEGE IN CARE CONDUCEREA LMP A FACUT DEMERSURILE ……NU LA-M UITAT PE DOMNULUI NEDELCU
  CU OCAZIA SARBATORILOR DE IARNA VA TRASMIT UN CRACIN FERICIT SI UN SINCER LA MULTI ANI……… DIN GARNIZOANA CRAIOVA   ….MARIAN PRODEA

  Răspunde
 89. aurel70 spune:

  Multumim Domnului Ministru Gabriel Oprea si ligi militarilor profesionisti si tuturor celor implicati in aprobarea legi care favorizeaza sgv care pana acum au dus greul si il vor duce in continuare LA MULTI ANI ! SARBATORI FERICITE !

  Răspunde
 90. Mihaela POPA spune:

  Stima si respect Domnule Ministru Gabriel Oprea ,sunt sotie de S.G.V. ne-ati facut o mare bucurie acum in prag de Craciun,a-ti reusit sa redati soldatilor meritele si drepturile lor bine meritate,doresc sa multumesc foarte foarte mult Ligii militarrilor profesionisti,umar linga umar uniti am invins!
  Va doresc sarbatori fericite si un calduros LA MULTI ANI!
  Cu respect Mihaela Popa

  Răspunde
 91. Nicu spune:

  Militarii din UM01574.     TOATA STIMA DOMNULUI MINISTRU OPREA,DOMNULUI DEPUTAT SCUTARU CAT SI MEMBRILOR LMP. PENTRU ACEASTA FRUMOASA REUSITA.
   
  Asa sa ne ajute Dumnezeu.

  Răspunde
 92. florin66 spune:

  Prin aceasta modificare legislativa se face dreptate cel putin pentru cei care sunt in sistemul militar. Spun aceasta deoarece legea 384 in forma din 2006 a a dus prejudicii atit celor care si-au incheiat activitatea la limita de virsta, cit si acelora care au demisionat deoarece li se ingradea dreptul la o cariera militara.
  Totodata doresc sa aduc multumiri tuturor factorilor politici care incepind cu anul 2007 s-au implicat activ in aceasta problema(Eugen Bejinariu,Valeriu Zgonea,Alexandru Cordos,George Scutaru,Gabriel Oprea si altii) fara de care nu am fi reusit sa ajungem aici.

  Cu stima
  Florin Gabriel Cocus
  Vicepresedinte L.M.P.

  Răspunde
 93. Ariciu Stelica spune:

  Va multumesc tuturor celor care au participat la aparitia si aprobarea acestei legi . Va doresc Sarbatori Fericite si un calduros La Multi Ani !

  Răspunde
 94. CRISTI spune:

   UN CRACIUN FERICIT , MULTA SANATATE  SI UN AN NOU CU BUCURII   TUTUROR COLEGILOR ,DIN PARTEA MILITARILOR PRAHOVENI .MII DE MULTUMIRI CELOR CARE AU FACUT POSIBILA INDEPLINIREA ACESTEI DORINTE: DOMNULUI MINISTRU GABRIEL OPREA , LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI SI NU IN ULTIMUL RAND DOMNULUI CONSILIER AL SGP – ISTILOR , DINU NEDELCU . DOAMNE AJUTA !

  Răspunde
 95. tofi69 spune:

  Oare sa mai credem in Mos Craciun?!
  Eu zic ca da.Mos Craciun exista,MoS Craciun este in inimile de romani,romani care sunt la carmuirea tarii,romani care au avut in palma lor soarta a 30.000 de militari profesionisti.Conducatori care au avut harul dat de Dumnezeu si gandul cel bun pentru aproapele lor.
  Asa cadou de Craciun,mai rar,si pentru asta,multumim “Mosului”,domnului Ministru Gabriel Oprea ,domnilor senatori din Comisia de Aparare ,membrilor fondatori ai Ligii Militarilor Profesionisti,domnului consilier Dinu Nedelcu,care,plecat din randurile noastre,a stiut mai bine ca altul,toate problemele militarilor profesionisti,multumim tuturor celor implicati.
  Craciun fericit tuturor si numai bucurii!
  ONOARE SI PATRIE
  Tofoleanu Gheorghe,membru L.M.P.-garnizoana Barlad

  Răspunde
 96. Lupu Mugurel spune:

  Multumirii presedintilor de onoare a Ligii militarilor profesionisti,domnul Scutaru si domnul Cordos la realizarea acestui proiect care aduce si in randurile noastre satisfactia ca nu am luptat in zadar si la care si noi liga ne-am implicat.
   

  Sarbatorii fericite alaturi de cei dragi!
   
  Cu respect Mugurel Lupu
                    Administrator L.M.P

  Răspunde
 97. Jony spune:

  Militarii din unitatea UM 01764 Braila multumeste pe aceasta cale L.M.P, Domnului Ministru Oprea, cat si celor care s-au implicat si au participat la aparitia legii si aprobarii ei. Cu ocazia sarbatorilor de iarna va uram SARBATORI FERICITE ALTAURI DE CEI DRAGI. LA MULTI ANI! Multe salutari Dane tie si familiei tale. Johny de la Braila

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Jony iti multumesc, transmite te rog salutari camarazilor tai din Braila din partea noastra a L.M.P.-ului Sarbatori fericite si un An Nou Fericit! si ii asteptam alaturi de noi!!
   Dan A. – L.M.P.

   Răspunde
 98. ilie mihaita spune:

  Multe multimiri domnului ministru si celor care i au fost alaturi in realizarea cerintelor, promise inca din primii ani de slujba sub drapel ,SARBATORI FERICITE SI INDEPLINIREA TUTUROR DORINTELOR ,DAR SI PE ALE NOASTRE SAU MACAR CE NI SE CUVINE . ESTE O MARE BUCURIE PENTRU NOI CEI CARE ERAM PE MARGINEA GROPII ,IN SFARSIT AM PRIMIT O PARTE DIN CEIA CE MERITAM . INCA O DATA MULTE MULTUMIRI SI SARBATORI FERICITE CELOR CARE AU PUS UMARUL LA ACEASTA REALIZARE DIN PARTEA S.G. P. DIN UNITATEA MILITARA 01776 HUSI

  Răspunde
 99. Atlas spune:

  MULTUMIM OAMENILOR.
  Mai mult nu pot sa zic .SUNTEM ROMANI si ne comportam ca babuinii.
  Onoare si patrie!
  Cu stima si respect.

  Răspunde
 100. FlorinSuteu
  FlorinSuteu spune:

  Acest Craciun va fi unul dintre cele mai fericite pentru unii dintre noi. Ii multumim Mosului Oprea si celorlalti mosuleti si spiridusi care ne-au facut acest minunat cadou.
  Sarbatori fericite si un Craciun fericit.
  Membru in consiliul director,
  Florin Suteu.

  Răspunde
 101. DAN spune:

  MULTE MULTUMIRI PENTRU MINISTRUL OPREA, SI PENTRU CEI DIN LIGA CARE AU SUSTINUT CAUZA MILITARILOR PROFESIONISTI.FELICITARI!  SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU PLIN DE REALIZARI SI IMPLINIRI.

  Răspunde
 102. Botez-Florin spune:

  Militarii angajati din garnizoana UM01776 Husi multumim tuturor celor implicati in aprobarea legii

  Răspunde
 103. CASIAN spune:

  Militari angajati din BRASOV, aduce multumiri DOMNULUI MINISTRU GABRIEL OPREA si tuturor celor care au participat la aparitia si aprobarea acestei legi .Va dorim SARBATORI FERICITE si un calduros LA MULTI ANI !  ONOARE SI PATRIE

  Răspunde
 104. Vraja spune:

  Va multumesc D-l Ministru Gabriel Oprea, D-lui consilier Dinu Nedelcu, conducerii LMP si membrilor acestora. Noi militarii satmareni va apreciem foarte mult munca si eforturile depuse.
  Va felicitam D-l Consilier Dinu Nedelcu si va promitem ca ne vom face datoria fata de patrie.
  Fiindca suntem in pragul sarbatorilor de iarna,  va urez in numele meu Cap. Vraja si in numele colegilor mei de la Satu Mare

  SARBATORI FERICITE,
  CRACIUN FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI

  LA MULTI ANI!

  Răspunde
 105. ENE spune:

  MULTUMIM DOMNULI MINISTRU GABRIEL OPREA,                                                    MULTUMIM DOMNILOR DEPUTATI                                                                     MULTUMIM DOMNULUI CONSILIER NEDELCU                                                    MULTUMIM TUTROR CE AU CREZUT IN ACEST PROIECT                                    FELICITARI INTREGII CONDUCERI A L.M.P                             DA ! IN SFIRSIT, S-A FACUT O MARE DREPTATE  ACESTEI CATEGORII DE MILITARI PINA IERI DEFAVORIZATA                                                              SALUTARI DE LA CRAIOVA   SARBATORI FERICITE! LA MULTI ANI! E.COSTEL

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   Crezul membrilor Ligii Militarilor Profesionisti:

   „Cred în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie;

   Cred în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român;

   Cred în dreptul la libertate şi siguranţă al fiecărui cetăţean al patriei noastre;

   Cred în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om;

   Cred că omul trebuie să moară aşa cum se naşte – liber şi egal în demnitate şi drepturi.

   Să-mi ajute Dumnezeu, ca această credinţă să nu dispară niciodată!”

   Răspunde
 106. FlorinSuteu
  FlorinSuteu spune:

  STIMA SI RESPECT PENTRU MINISTRUL OPREA,DAR SI PENTRU CEI DIN LIGA CARE AU LUPTAT,LUPTA SI VOR LUPTA PENTRU DREPTURILE MILITARILOR PROFESIONISTI.

  Răspunde
  • Albu Danut
   Gladiatorul spune:

   IMNUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
   *

   TRAIASCA ROMANIA, TRAIASCA TRICOLORUL
   *

   Strofa întâi
   *

   Dacă ne-nfruntă munţi cu munţi ne vom bate,
   Pentru lumina ţării şi pentru libertate,
   Aici ne e cuvântul când îl avem de spus,
   Decât slujirea ţării nimic nu-i mai presus.
   Jurăm credinţă luptei oricât ar fi de grea,
   Jurăm că pentru ţară şi viaţa ne-o vom da,
   Jurăm să nu ne mintă nici clipa, nici vecia
   Trăiască libertatea, trăiască românia,
   Trăiască în fericite şi linişte poporul,
   Trăiască românia trăiască tricolorul.
   *

   Strofa a doua
   *

   Dar ţara nu se face cu lasi cu apatrizi,
   Iubirea nu te scuză când ochii îi închizi
   Să curăţăm tot răul din viaţa româniei,
   Că noi sîntem partidul şi ţara omeniei,
   Nu creada hotii muncii că ei sînt mari şi tari,
   Nou sântem patrioţii revoluţionari,
   Avem contract pe viaţă cu visul şi cu glia,
   Trăiască libertatea, trăiască românia,
   Trăiască în fericite şi linişte poporul,
   Trăiască românia trăiască tricolorul.
   *

   Strofa a treia
   *

   A noastră este ţara, o moştenim deplin,
   Va trebui, întreagă, s-o dăm celor ce vin,
   La cei născuţi şi astăzi şi mâine şi poimâine,
   Nici păine fară muncă, nici muncă fără pâine,
   Nici călăreţi pe aer, nici cai fără călări,
   Nici ţară fără lume, nici lume fără ţări,
   Să crească-n lume pacea, dreptatea, bucuria,
   Trăiască libertatea, trăiască românia,
   Trăiască în fericite şi linişte poporul,
   Trăiască românia trăiască tricolorul.
   *

   Strofa a patra
   *

   Trăiască municitorii, tăranii, cărturarii,
   Trăiască demnitatea cea fără de avarii,
   Dacă renunţi la luptă n-ai ce să mai aştepţi,
   Nimica nu se face-n poziţie de drepţi,
   Să facem românia prin toţi şi pentru toţi,
   Un teritoriu liber de orice prejudecăţi,
   Să fie al nostru dreptul şi a noastră datoria,
   Trăiască libertatea, trăiască românia,

   Traiasca in fericire si liniste poporul,
   Trăiască românia trăiască tricolorul.
   *

   Strofa a cincea
   *

   Jurăm din milioane de inimi şi destine,
   Din orice fel de sânge ne murmură în vine,
   Jurăm bătrân şi tânăr, femeie şi bărbat,
   Credinţă româniei, necondiţionat,
   Că ţara-i bogăţia ce vejnic ne rămâne,
   Şi glasul ei ce îndeamă deşteaptă-te române,
   Nu ne-nspăimântă nimeni cu forţa sau cu sila,
   Trăiască libertatea, trăiască românia,
   Traiasca in fericire si liniste poporul,
   Trăiască românia trăiască tricolorul.
   *

   Strofa a şasea
   *

   Sîntem de e nevoie, o ţară de soldaţi,
   Sîntem de e nevoie, un lanţ de munţi Carpaţi,
   Durerea tări noaste facută-i să ne doară,
   Ne place libertatea ca oameni şi ca ţară,
   Şi soarele dreptăţii să lumineze sfânt,
   O ţară în roşu, galben şi albastru pe pământ,
   Acesta-i viaţa noastră, aceasta ni-i tăria,
   Trăiască libertatea, trăiască românia,
   Trăiască în fericite şi linişte poporul,
   Trăiască românia trăiască trïcolorul.
   *
   *
   Versuri: Adrian Paunescu

   *
   Muzica: Nicu Alifantis

   Răspunde