duminică 24 iun 2018

SPONSORI OFICIALI

SCHIMBARE DE COMANDA LA BRIGADA 9 MECANIZATA „MARASESTI” – CONSTANTA

buna

Astăzi a avut loc ceremonialul militar prilejuit de predarea – primirea comenzii Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești”.
.

Manifestarea la care a participat şi prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu a început cu primirea onoruluibrigada-marasesti-militari-3-1 și trecerea în revistă a trupelor. După intonarea Imnului Național al României s-au citit ordinele de numire în funcție și predarea – primirea drapelului de luptă al unității. Începând de astăzi, noul comandant al Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești” este colonelul Toma Dorin, care l-a înlocuit pe generalul de brigadă dr. Adrian Soci, aflat la comandă din 1 octombrie 2009. Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.
.
La festivitate a fost prezent şi comandantul Diviziei 2 Infanterie „GETICA”, general-maior dr. Petrică Lucian FOCA, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, şefii instituţiilor constănţene din sistemul naţional de apărare, personal din Brigada 9 Mecanizată.
.
brigada-marasesti-militari-4Colonelul Dorin TOMA a îndeplinit de-a lungul carierei numeroase funcţii, printre care amintim: comandant al Batalionului 495 „cpt. Ştefan SOVERTH” şi diferite funcţii de conducere la Comandamentul Operaţional Întrunit şi Statul Major al Forţelor Terestre.
.
În teatrele de operaţii, a îndeplinit funcţii de comandant pluton şi companie în misiuni de menţinere a păcii în Angola şi Albania, ofiţer de stat major în teatrul de operaţii Irak, în anul 2005, comandant al echipei operaţionale de consiliere şi legătură (OMLT) pentru o unitate din Armata Naţională Afgană în anul 2009, iar înbrigada-marasesti-1 anul 2011 a comandat un Batalion de Manevră în provincia Zabul, Afganistan.
.
Este decorat cu mai multe distincţii militare printre care amintim: Emblema Onoarea Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Medalia NATO, USA Bronze Star Medal.
.
Din pregătirea militară a colonelului Dorin TOMA amintim: Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” Breza, Şcoala militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Facultatea de comandă şi stat major, Colegiul de stat major-forţe întrunite, Norfok, Virginia, S.U.A.
.

adrian-sociGeneralul de brigadă dr. Adrian SOCI a preluat atribuţiile funcţiei de de locţiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „GETICA”.

sursa: http://observator.ro/

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
dan
Oaspete
dan
31 octombrie 2016 20:03

Felicitari !
La mai mare !
Este un om deosebit.

wpDiscuz