miercuri 17 oct 2018

SPONSORI OFICIALI

RĂSPUNSURILE FACTORILOR DECIDENȚI LA SETUL DE PROPUNERI ÎN 16 PUNCTE, ÎNAINTAT DE LMP!

dscf8250

De la formarea sa ca asociaţie socio-profesională, apolitică şi non-sindicală, LMP a acţionat pentru îndeplinirea scopurilor propuse prin Statut, desfăşurând activităţi menite să contribuie la stimularea motivaţiei profesionale, dezvoltarea dorinţei de performanţă şi competitivitate, militând pentru promovarea imaginii corpului militarilor profesionişti.
În acest context se înscrie si demersul de a înainta factorilor decidenți din cadrul MapN setul de propuneri în 16 puncte, document ce s-a bucurat de atenția celor în drept.

.
Preocupat de îmbunătățirea situației socio-profesionale a militarilor profesioniști, președintele de onoare al12178231_953006061407901_813151764_n LMP, domnul senator Alexandru Cordoș, s-a adresat domnului Gabriel Oprea, Viceprim-ministru pentru securitate națională, Ministrul Afacerilor Interne și domnului Mircea Dușa, Ministrul Apărării Naționale:

“Având în vedere actualul context geopolitic și geostrategic în care se află România asigurarea capacității de reacție militară este esențială pentru îndeplinirea tuturor tipurilor de misiuni…Stimate domnule Viceprim-ministru pentru securitate națională, Ministrul Afacerilor Interne, stimate domnule Ministru, cunoscând preocupările dumneavoastră legate de permanenta perfecționare a pregătirii personalului militar, de moralul și statutul acestora, vă rog să-mi precizați care este punctul de vedere al Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale referitor la propunerile înaintate de Liga Militarilor Profesioniști?”
.
Deschis tuturor propunerilor ce vizează îmbunătățirea calitații vieții și a statutului socio-profesional al12182051_953004941408013_1114513511_n (1) militarilor, domnul Gabriel Oprea, Viceprim-ministru pentru securitate națională, Ministrul Afacerilor Interne a răspuns: “…propunerile formulate de Liga militarilor profesioniști au fost analizate de către structurile competente ale Ministerului Afacerilor Interne, sens în care vă prezentăm punctul de vedere cu privire la propunerile care vizează competențele instutuției noastre, după cum urmează:
Referitor la punctul 1 din memoriul Ligii militarilor profesioniști, precizăm că propunerile referitoare la mărirea salariului de încadrare pot fi discutate cu ocazia definitivării proiectului Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu aplicabilitate din anul 2016, în care sunt prevăzute reglementări specifice de salarizare pentru personalul civil și militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul12177749_953005051408002_1795665080_n administrației penitenciarelor și personalul civil care sunt încadrați în instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.
Problematica referitoare la condițiile și modalitatea de acordare a compensației lunare pentru chirie se află în atenția instituției noastre, fiind abordate și variantele înaintate de organizațiile sindicale, în limitele cadrului legal incident, inclusiv din perspectiva implicațiilor ce decurg din posibila aplicare a modificărilor propuse.
Aspectele privitoare la acordarea tichetelor de vacanță și personalului militar sau personalului cu statut special din instituțiile aparținând sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, se află în analiză în vederea identificării soluției legislative optime pentru materializarea demersului în discuție. ”

.

În acord cu declarațiile publice făcute, domnul Mircea Dușa, Ministrul Apărării Naționale, a făcut următoarele precizări:
12179399_952998251408682_461697093_n
“Referitor la setul de propuneri privind îmbunătățirea activităților profesionale și protecția socio-profesională a soldaților și gradaților profesioniști, transmis către analiză și soluționare Ministerului Apărării Naționale, vă comunicăm că rezolvarea problemelor sociale ale personalului din întregul minister este în atenția conducerii instituției noastre. Vă informăm că, în prezent, Ministerul Apărării Naționale depune toate eforturile pentru identificarea soluțiilor privind îmbunătățirea condițiilor de muncă și a nivelului de trai pentru întregul personal al armatei și, în special, pentru soldații și gradații profesioniști, inclusiv în ceea ce privește salarizarea…O parte dintre propunerile referitoare la salarizare, echipare, hrănire, cazare, care vizează întregul personal din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională și care necesită modificarea unor acte normative cu aplicabilitate la nivel național, au fost reținute de către structurile responsabile din Ministerul Apărării Naționale și vor fi avute în vedere și supuse atenției cu ocazia modificării/completării lor. ”
.
Fideli crezului că asocierea socio-profesională în cadrul corpului nostru profesional este un real beneficiu pentru toata lumea, de la membri ligii, la factorii de răspundere militară și societatea civilă, LMP își exprimă1229962_488655804564258_1141698367_n (1) convingerea că numai în cadrul asociativ organizat dialogul este factorul determinant pentru rezolvarea tuturor problemelor sociale și profesionale, având un real partener de dialog în rândul factorilor decidenți din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.
.
ONOARE ȘI PATRIE!
.

Oana NUȚĂ
Director de Comunicare LMP

.

AICI POTI CITI SETUL DE PROPUNERI IN 16 PUNCTE:

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/in-atentia-militarilor-profesionisti-lmp-a-inaintat-conducerii-m-ap-n-setul-de-propuneri-in-16-puncte/

.

Prezent sâmbătă, 29 august 2015, în emisiunea „Lumini și umbre”, moderată de Dan Andronic la postul B1TV, domnul ministru Mircea Dușa a făcut referiri directe la Setul de propuneri în 16 puncte, înaintat de către LMP.
În același context, ministrul Mircea Dușa a scos în evidență faptul că proiectul legii salarizării unice prevede o creștere substanțială a veniturilor gradaților și soldaților profesioniști.
Așa cum am afirmat în repetate rânduri, LMP a găsit în MApN un real și serios partener de dialog, lucru confirmat, odată în plus, chiar de către domnul Ministru Mircea Dușa:
.
Imagini preluate de la B1TV.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Laur
Oaspete
Laur
10 decembrie 2015 17:53

Sper ca ne anuntati si pe noi in aceasta seara cu ce vesti ati venit de la intalnire,ca ardem de nerabdare sa aflam.Multumesc!

georgedenisa
Membru
georgedenisa
4 decembrie 2015 17:23

Sgp pot lucra cu ctr part time in timpul liber? As putea primi un rasp aici ? sau daca mai e cineva care e in situatia asta. Dupa cit am citit in codul muncii o persoana poate avea mai multe ctr individuale de munca. Ce imi puteti spune? Multumesc!

cerny
Membru
cerny
30 noiembrie 2015 19:05

D-le Danut Albu – acum, cu schimbarea ministrului apararii, propunerile noastre in 16 puncte mai sint prioritati ?!?

georgedenisa
Membru
georgedenisa
24 noiembrie 2015 10:45

Puteti sa imi spuneti daca pot lucra la p firma privata cu contract individual de munca pe 4 ore? Sunt sgp si vreau sa stiu daca sint incompatibil. Multumesc!

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
17 noiembrie 2015 11:10

Nu trebuie sa o luam de la capat pentru ca am vazut ca acum din Comisia de aparare de la Camera Deputatilor fac parte atat domnul Oprea cat si domnul Dusa,cei care cunosc foarte bine situatia sgp. si care speram sa initieze proiectele de lege la care faceau referire in raspusul dat ligii. Speram ca de aceasta data in noua postura, sa aiba mai mult timp la dispozitie si sa se aplece asupra acestor probleme stringente ale sgp.,pe care sa le sustina si in Parlament cat mai curand posibil. Asteptam de data asta ceva concret ,nu abureli.

Dani
Oaspete
Dani
10 noiembrie 2015 17:18

Salutare camarazi ! Azi au anuntat la tv.. ca vor sa mareasca salariile tuturor bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie . Deci pana la urma tot cei cu salarii mari sunt castigati ! Noi astia cu salariile de 1000 de ron o sa luam fix …. pix !

Laur
Oaspete
Laur
14 noiembrie 2015 22:33

ISIS a declarat razboi Europei iar noi suntem in fundul gol si asteptam pe solde de 300 de euro (in cazul unui conflict),ajutorul NATO.Pana va ajunge acest ajutor la noi,vom invata limba araba.
Ministrul Apararii ar trebui sa ia masuri urgente privind dotarea minima a fortelor armate pentru a face fata unui atac.Nu am facut fata la 400 de victime ale unui incendiu.Ce vom face daca vor fi 10.000 sau 100.000 de raniti de glont,explozie sau bombe cu napalm.
Asteptam NATO sa ii vindece? Cu ce si cu cine ne vom apara tara?
Nu mai spun ca un fanatic arab poate intra oriunde cu un pm si poate ucide.Oficialii MApN stau si studiaza iuni de zile niste cereri foarte normale facute de soldatii care la greu ii vor apara.Pe timpul unei lupte nu mai conteaza gradul si functia.Trebuie sa ai incredere in cel de langa tine.Trebuie sa fim ca o familie si sa tinem unul la celalalt.
Respectul se castiga greu si tot greu se poate pierde,dar nu se poate impune.Castigati-va respectul din partea Soldatilor domnilor Ofiteri Superiori ca sa aveti incredere in ei.Cu ei o sa luptati candva.

Dani
Oaspete
Dani
15 noiembrie 2015 21:40

Stai asa , ca .. acum iar se schimba guvernul , dupa cate se vede in locul lui Mircea Dusa vine ambasadorul Romaniei in Marea Britanie Mihnea Motoc. Ce facem , o luam de la capat ? Pana la urma vedeti de cine suntem condusi ? FMI , Banca mondiala.. si multi altii .. doar de guvern Nu !

SgpDaniel
Oaspete
SgpDaniel
8 noiembrie 2015 15:48

Salut!Stie cineva in ce baza sunt mutati sgp-ii dupa terminarea modulelor de instructie?Mentionez ca pt decontarea biletelor de transport pt vizitarea familiei este necesara ca mutarea sa fie facuta la ordinul ministrului.Multumesc anticipat!

Max
Oaspete
Max
10 noiembrie 2015 16:49

daca esti mutat din modulul de instruire de baza sau de specialitate, repartizat in prima functie, nu beneficiezi decat de indemnizatie de chirie, prima de instalare, prima de mutare si, la cerere, 10 zile pentru a-ti gasi chirie in garnizoana! statutul sgp nu este acelasi cu statutul cadrelor militare, care le permite decontarea cheltuielilor de transport pentru vizitarea familiei, dupa ce sunt numiti in prima functie!

Mihai Adrian
Oaspete
Mihai Adrian
6 noiembrie 2015 20:14

  Orice om face ce vrea cu propiul sau parcurs in viata.
Piedici clare:sefi corupti, preocupati numai de propiul interes, nepasare fata de subalterni, perfidie, colegi si prieteni cu aceleasi metehne,idealuri si dorinte mereu ratate,in vremurile pe care le traim egoismul este maxim.
Nu vreau sa fiu poetic, suntem dezbinati, legea nu se respecta, oameni cu adevarat lideri sunt tot mai rari.
Cei ajunsi in functii decizionale au comportament de baroni, nu mai exista acele sedinte in care secretarul politic afla si lua masuri in privinta tovarasilor care nu aveau casa, mobila, sau bani de tinuta, probleme tratate serios in alte vremuri…
Nu erau aceste fluctuatii de sefi in care isi pun speranta mii de oameni, totul naruindu-se in momentul acuzatiilor de coruptie, abuz de putere etc.
Mai este si compasiunea celor care au reusit sa iasa la pensie, multi la cerere, vorba unuia, am o pensie decenta….. Astia devin brusc sfatosii de serviciu, lideri de asociatii, sindicate, plini de compasiune ieftina, fara efect vizibil, vorbe goale.
 
 
Aud tot mai des vorbele astea; sper sa prind pensia sau cine o sa ne sustina pensiile ….

gogublak
Oaspete
gogublak
6 noiembrie 2015 17:39

De ce nu trimiteti o cerere de primire in audienta la presedintele tarii ,sa afle si el ce salariu are un soldat gradat profesionist ,nu vedeti ca astia nu sunt decit niste slugoi ai sistemului care nu-i intereseaza de alte categorii de personal din sistemul de aparare in afara de ofiteri

Virgil Bălăceanu
Oaspete
Virgil Bălăceanu
1 noiembrie 2015 21:40


Regrete,compasiune, durere, revoltă, speranță, toate într-un amestec emoțional pentru moartea nevinovaților și pentru viețile celor ce sunt în impas….  

Legat de subiect, este un prim pas, pare promițător la prima citire a răspunsurilor, dar nimic nu este sigur până la…confirmare. Reiterez, este absolut necesar ca LMP să fie reprezentată în comisia centrală pentru probleme sociale. Un câștig ce ar permite urmărirea din interior a modului de rezolvare sau….nerezolvare a solicitărilor. Sunt importante și analizele. Să sperăm că nu este un subterfugiu.
On verra on vivra!

Din partea noastră, Federația Militarilor din România, tot sprijinul, incluzând și agenda întâlnirilor ce ni le-am propus cu conducerea politico-militară a MApN. Deocamdată, îmi veți permite un optimism…moderat.

Gl.lt(r) Virgil Bălăceanu

Radu
Oaspete
Radu
31 octombrie 2015 10:15

Ma scuzati ca intreb, sa dat cumva vreo lege anul acesta prin care se poate deconta drumul ? (eu fac 80km dus intors la lucru).

Dan Oncescu
Membru
Dan Oncescu
28 octombrie 2015 16:01

Răspunsul la SP 16 este unul cât se poate de transparent,întradevar vor fi nevoie de acte normative si schimbarea legii privind statutul SGP-ului,şi asta durează, dar, cel mai important este ca suntem pe drumul cel bun,deci răbdare că nu e dracu chiar atât de negru.
Gâdiți-vă,am plecat de la limita de vârstă 35 ani si am ajuns la 55 ani la fel ca toată lumea,lucrurile pe care le cerem noi necesită timp dar in timp se vor rezolva.

Dragos
Membru
Dragos
28 octombrie 2015 9:02

Asa cum spunea un coleg mai jos, cei de sus vad multi la poarta care vor sa se angajeze, așa ca noi nu putem sa mai comentăm.
Oricum este multa nedreptate cu noi SGP-ii, inca suntem considerati in multe unitati ca soldatii in terman de pe timpuri ii supara urechea cand ne cerem drepturile care le avem prin lege. Si cadrele militare sa tina minte ca,regulamentele militare sunt pentru toți militarii, nu numai pentru SGP, respectati-le!

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
27 octombrie 2015 15:39

Stam si ne intrebam ce se intampla cu echipamentul sgp.,de ce el nu este dat in fiecare an si sunt in permanenta restante de un an ,doi ,trei si chiar patru ani la unele articole din echipament .
Se motiveaza lipsa banilor,dar pentru ofiteri si subofiteri cum se gasesc bani care se aloca in fiecare an sau se dau anul viitor ?
Nu cumva asta este motivul care duce la neacordarea normei de echipament la sgp., financiar, in bani ?
Oare ce se intampla cu banii care trebuie achizitionate tinutele sgp.nu cumva aici exista un interes?
Daca s-ar da banii aceste intrebari nu ar mai exista si ar beneficia toti militarii de aceleasi drepturi de echipare .
Sa dispara acesti bani in alte scopuri ,sa se ia de la unii ca sa dam la altii,sa se volatizeze ei cumva ?

Alin
Oaspete
Alin
24 octombrie 2015 22:09

Nu o sa ramana doar cu ocolirea problemelor noastre pentru ca am fost batjocoriti si discriminati destul. E greu sa evite inevitabilul Decidentii politici. Fara noi sunt in fundul gol.

Theo
Membru
Theo
24 octombrie 2015 22:00

Trebuie marit salarul + normal de hrana la minim, 3.000 ron. Taiata indemnizatia de chirie de la tot personalul, construite camine de garnizoana pentru ofiterii cu chirii mari. Eu cred ca si SGP cu 3.000 de ron te poti descurca. Ai si tu curaj sa-ti cumperi si tu casa ta la salarul asta, ar castiga statul pe mai multe fronturi asa, 

Robert
Oaspete
Robert
24 octombrie 2015 20:11

sunt satul de vorbe,m-am saturat de toti astia care ne conduc,hoti,penali,corupti…singura varianta e sa plecam dracu cu totii din sistemul asta amarat si sa vedem pe spinarea cui mai iau astia milioanele care le iau…

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
24 octombrie 2015 16:15

Am asteptat mai bine de 2 luni de zile degeaba ,nimic concret ,”limba de lemn” ,”declaratii politice” (minciuni),nu se vrea sa se faca nimic ,motivele vi le-am mai spus in postarile anterioare .Singura solutie este actionarea colectiva in judecata a angajatorului pentru nerespectarea contractelor de munca ,a drepturilor sgp si nu in ultimul rand pentru discriminarea care exista intre milltarii aceleasi tari, membre NATO. In plan juridic speram ca liga sa ne sustina in continuare in demersurile noastre. Nu trebuie sa ramana asa . Nu mai vrem sa fim  sclavii acestui sistem comunist ,nu suntem o turma de animale fara creier asa cum pare ca suntem perceputi de mai mari nostri din minister !!!!! Nu ne vrem dacat drepturile ce ni se cuvin ,nu cerem pomana sau ceva in plus !!! Dumnezeu fie cu noi ,caci numai el ne-a ramas ultima alinare .

Macovei Remus
Oaspete
Macovei Remus
24 octombrie 2015 13:57

Este un lucru bun că au dat un răspuns. Chiar dacă el este diplomatic. Nicăieri nu se precizează că va avea loc un dialog cu organizaţia dumneavoastră.

Vă sfătuiesc să daţi dovadă de perseverenţă şi fermitate în realizarea obiectvelor propuse.

Col.(r) Remus Macovei

marian
Oaspete
marian
24 octombrie 2015 12:21

Un sgp ia bani pt.chirie 380 lei un ofiter ia 1000 1500 lei.oare nu suntem toti oameni si trebuie sa stam in aceleasi conditii.de mancat mancam la fel avem aceeaai norma de hrana dar de stat nu… este o mare nedreptate

Theo
Membru
Theo
24 octombrie 2015 21:55

Pai de aia nu-i convine niciunui ofiter sa stea in locuinta de servici. Cine e nebun sa renunte la compensatia de chirie care e egala cu solda unui caporal? :) problema cu chiriile e alta, macar sa se faca un calcul pe zone, care sa fie updatat odata la 2-3 ani, nu e asa de greu sa faci asta. Nu e normal compensatia de chirie in Brad, Simleul Silvaniei sa fie egala cu cea din Bucuresti/Timisoara/Cluj/Constata. s.a.m.d

cristi gavan
Oaspete
cristi gavan
24 octombrie 2015 10:14

De ce toate cresterile de solde se fac procentual? Ex la o crestere de 10 % la un sal de gp de 1050 lei este 105 iar la alt sal de 2000 cresterea este de 200 .la o alta eventuala crestere diferenta se accentueaza. E corect.?

Lazar LMP
Oaspete
Lazar LMP
24 octombrie 2015 9:28

Trebuie sa apreciem faptul  ca domnul ministru a promis marirea soldelor SGP si a subofiterilor cu 50% incepand din 1 ianuarie 2016. Nu credem ca domnul ministru se poate juca cu declaratii in presa despre  militari. O parte din propuneri se vor rezolva favorabil, dar, necesita timp
Sunt membru lmp de la inceput din 2010 si am un mare respect pentru camarazii nostru din conducere, pentru munca lor. Vom fi alaturi de ei si in continuare: Mocanu, Lupu, Cavadiea, Radu, Anca,  Albu,  Oana, Ghindoveanu,  Ignat,  Ontelus,  camarazi si prieteni pe care ii cunoastem foarte bine. Scuze daca am omis pe cineva
O sa primim si raspunsul la SP-16 stati linistiti. Daca sunteti cu gura mare pe site,  crede-ti ca se va rezolva ceva?  Numai cu diplomatie si dialog se pot rezolva toate problemele.
Cu stima, 
Lazar C.

Florin D. membru lmp
Oaspete
Florin D. membru lmp
24 octombrie 2015 6:48

De ce va repeziti cu anumite comentarii care nu au un suport real? ministrul a spus clar ca se vor rezolva. Unele puncte din set necesita modificarea unor acte normative inrtroduse spre dezbatere in Parlament. Nu se poate rezolva batand din palme. Nici cafeaua de dimineata nu pot s-o beau cand vad atatia….

Misu membru LMP
Oaspete
Misu membru LMP
24 octombrie 2015 6:37

Prin SP-16 LMP a demonstrat ca are dreptate pe fiecare punct. Cred ca acele comisii constituite puteau sa dea un raspuns pentru problemele ridicate de noi cei care am participat la adunarile generale sau la sedintele consiliului director ale ligii. Noi suntem cei care am propus juristilor, avocatilor si conducerii ligii, aceste puncte fierbinti ale conditiei noastre de militari.
Ei le-au transformat legislativ pe hartie, denumindu-l SP-16, la fel ca in anii trecuti, SP-6 sau SP-8.
Credeam ca vor raspunde la fel ca in anii trecuti, punctual. Din pacate, insa,,,

tudor
Oaspete
tudor
24 octombrie 2015 6:22

au trimis la fiecare unitate o circulara pentru intimidare care ne-a fost citita; ca nu avem voie sa, ca nu avem voie sa ne, ca nu avem voie ………….etc pai ce avem voie noi sa facem in armata asta? doar sa spunem „am inteles” si sa executam? fara sa avem drepturi elementare similare cadrelor militare? pai noi suntem considerati submilitari? acest raspuns ne indarjeste si mai tare si vom merge inainte impreuna cu lmp, indiferent de circulare gen: „nu aveti voie sa…”

Stoian lmp
Oaspete
Stoian lmp
24 octombrie 2015 6:05

Postati anumite comentarii fara a va da seama ca multe din propuneri SP-16 necesita masuri legislative care necesita un cadru legislativ care necesita timp.
Ideal ar fi fost sa se raspunda la fiecare punct din cele 16.
Doresc inca o data sa felicit echipa LMP si sa va spun ca sunt mandru ca sunt lmp-ist!

cristi gavan
Oaspete
cristi gavan
24 octombrie 2015 0:04

Raspunsuri cu limba de lemn. Da. Dar nu ne obligam cu nimic. Va ajutam cu un oftat.
Chiriile. Exemplu: stau in acelasi apartament in craiova un ofiter si un sgp. Of ia legal pt chirie 1000 lei iar sgp cam 300. E corect?
Alt ex.: fostul presedinte ales al Romaniei a spus dupa o vizita in teatru ca pe teren, luptatori, erau doar subofiteri si soldati. O sa ia masura sa faca ceva cu salariile  carnii de tun.
Majoritatea celor plecati dintre noi au fost subofiteri sau cap. Si nu datorita faptului ca nu sumt instruiti ci pentru ca sunt in prima linie.
Alta anomalie: defunctul salar de merit care se da in continuare de ani la cei care au avut … Si au ramas cu el. Acum a aparut cel pt lucrari de exceptie pe care-l iau toti exceptionalii. De obicei tot cei care au si pe cel de merit.
Dar la eventuala pensie colegul norocos si utilat cu buze moi are pensia cu 20% mai mare. De ce? Scoala militara akum. Intr-o perioada of 3 ani  sal de 3000 lei. Mm 3 ani sal 2800 lei. Subofiter 2 ani sal 2700 lei. Dupa transformarea si profesionalizarea armetii subofiterul a ramas cu functia lui si pt ca of a ajuns sef si scrie pe banda ordinelor catre sof executare. Iar pentru ordine si executarea acestora ei sunt doar supraveghetori si profesori de lb romana. Pt akum ajunge. Pt aprofundare mai discutam.

Ontelus Razvan
Oaspete
Ontelus Razvan
23 octombrie 2015 23:24

 
Oare ce se va intampla atunci cand SGP cu mintea „deschisa” se vor culca pe o ureche……..

mity
Oaspete
mity
23 octombrie 2015 23:21

Aici pe site ul lmp noi, sgp-ii putem avea conform Constutiei Romaniei libertatea de exprimare. Doar aici. In unitati nu avem voie sa deschidem gura. La AFOZ daca esti mai „recalcitrant” te ameninta ca sunt 100 la poarta, cand in unitate se mai afla doar paza, nemifiind nimeni la program de 8 ore. Care 100 ? Care poarta? poate cea de la frontiera cu Ungaria spre occident

Mocanu Georgian
Oaspete
Mocanu Georgian
23 octombrie 2015 23:16

 
Mocanu Georgian Demisii pe capete…Da,Da…asta va așteaptă domnilor Miniștri!!!

Theo
Oaspete
Theo
24 octombrie 2015 17:40

Si la Cluj stiu minim 15 oameni care au demisionat si au plecat Anglia/Germania. Inclusiv un lt. :)

Gabriel
Oaspete
Gabriel
24 octombrie 2015 5:30

Aici iri pot confirma cele spuse de tine. Asa se intampla si la timisoara, inauntru bate vantul pleaca lumea care mai de care prin straini si ei zic ca sunt cu sutele la poarta. Nu imi vine decat sa rad de fiecare data cand ii aud. 

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
23 octombrie 2015 23:12

 
IN ATENTIA VIZITATORILOR SITE-ULUI L.M.P.:
.
– este interzis limbajul vulgar si obscen
– este interzis atacul la persoana
– este interzisa denigrarea institutilor statului
– sunt interzise opinile politice
– sunt permise afirmatii de natura sa combata unele legi ( fie constitutionale sau organice), cu conditia sa fie exprimate la modul teoretic si argumentate.
.
Daca comentariile sunt de natura sa contravina acestor reguli sau nu fac referire la articolul publicat, acestea vor fii sterse inainte de publicare.   
Va multumim pentru intelegere!
.
Consiliul director L.M.P.

radu
Oaspete
radu
23 octombrie 2015 23:10

exista vreo baza legala pentru vaucerele de vacanta? nu am mai fost intrun concediu de 10 ani de cand m am casatorit

Alin
Oaspete
Alin
23 octombrie 2015 23:06

Impreuna vom obtin ce meritam. Adica drepturile ca ni se cuvin. 

manolache c-ta
Oaspete
manolache c-ta
23 octombrie 2015 23:02

„este în atenția conducerii instituției noastre” …” pentru identificarea soluțiilor „… „au fost reținute de către structurile responsabile” .
In doua luni de cand s-a trimis memoriul ligii chiar nu s-a putut da un raspuns clar punctual? sau poate nu s-a dorit.; sau au fost depasiti de situatie. Raspunsul ministrului nu este un raspuns asta este clar. Care este adevarul?

Alin
Oaspete
Alin
23 octombrie 2015 23:13

Raspunsul dat de D-l Dusa e acelasi ca inaintea propunerilor primite. adica unul vag. Se vede ca nu are de gand sa rezolve problemele militarilor profesionisti (apropo si militari Nato, dar numai cu numele…).

Florin
Oaspete
Florin
23 octombrie 2015 22:52

Propunerile Ligii sunt pertinente si realizabile. Luptam in continuare pentru drepturile EGALE dintre militari!!!! Soldatii Profesionisti nu snt mai prejos decat restul militarilor.

iron man
Oaspete
iron man
23 octombrie 2015 22:52

Cu acest raspuns mapn-ul a evitat o „batalie” juridica cu lmp-ul.; se vede ca se evita un raspuns clar pe fiecare punct. Asta ce inseamna? Ca liga a castigat, dar, in acelasi timp, castigatorii adevarati sunt tot ei. Noi? daca nu se maresc substantial salariile in ianuarie vom alege sa plecam in occident apeland la rude sau la camarazi care au plecat deja. Curios este ca nu s-a intors nimeni cu coada intre picioare de acolo.

georgel
Oaspete
georgel
23 octombrie 2015 22:35

LMP este in sufletele noastre. Baieti curajosi. Nu uitati ca daca veti avea presiuni, vom fi alaturi de voi. In spatele vostru suntem multi. Mangalia este prezenta in liga

miki
Oaspete
miki
23 octombrie 2015 22:29

Pentru SP-16 al LMP – nota 10 cu +
Pentru raspunsul domnului Vicepremier – nota 8
Pentru celalalt raspuns – nota 5

old soldier
Oaspete
old soldier
23 octombrie 2015 22:24

Punctul 6 ia lovit rau de tot. Se stie ca LMP are dreptate si ca s-a comis o eroare legislativa grava la nivel national in ceea ce priveste degradarea militara colectiva. Nu ne ramane decat sa contestam la Curtea Constitutionala acel OG-90/2001

sailor
Oaspete
sailor
23 octombrie 2015 22:22

deci vom continua sa mancam la nave 3 mese pe zi, imbogatind baietii destepti si noi saracind pentru ca ne ia din norma de hrana. Sunt interese mari obscure in marina

ionut
Oaspete
ionut
23 octombrie 2015 22:19

Vicepremierul Gabriel Oprea a raspuns corect doar pe trei puncte, atat cat i-a permis functia. Nu putea sa raspunda in locul ministrului apararii pe cele 13 puncte ramase. Am convingerea ca nu s-a dorit un raspuns pe puncte pentru ca LMP are dreptate in toate cele 16 propuneri trimise spre analiza.
Bravo LMP suntem alaturi de voi. Noi cei din Bistrita va sustinem.

cojo
Oaspete
cojo
23 octombrie 2015 22:15

Nu au putut raspunde clar argumentand afirmativ sau negativ, fiecare punct din cele 16, pentru ca LMP a alcatuit foarte bine, extraordinar de bine juridic acel memoriu, si mai ales ca fiecare punct era unul real.
Daca vom ramane in continuare in sistem ne meritam soarta!
Respect LMP si mult sucees in continuare! Suntem alaturi de voi si asteptam doar un semnal. Unul!

Mircea D.
Oaspete
Mircea D.
23 octombrie 2015 22:10

Suntem dezamagiti. De ce nu s-a raspuns punctual la SP-16. De ce? pentru ca deranjeaza? dar de ce deranjeaza? pentru ca noi cei liga avem dreptate? pentru ca nu se mai poate trai intr-un sistem in care nu contam.
Nu mai dorim sa fim piesele lor de sah. Vrem drepturi egale la fel cum au cadrele militare. Ne-am saturat de salarii de mizerie. Vrem sa traim decent sa ne putem creste copii fara a avea grija zilei de maine.
Pentru baietii din LMP doar respect! pentru altii nu,,,

Florin
Oaspete
Florin
23 octombrie 2015 22:05

Este oare un raspuns de militar? Daca da, este trist! Sa nu poti raspunde cu da sau nu, punctual. Sa nu ai un argument la raspunsul tau. Trist!!

Gheorghe Vlad
Oaspete
Gheorghe Vlad
23 octombrie 2015 21:47

Am citit cu atenție răspunsul distinşilor Miniștri, cred că este tipar de comunicare. Aștept legea salarizării și alte acte normative. Cu respect,  Plt.adj.  Vlad GHEORGHE. 

old soldier rangers
Oaspete
old soldier rangers
23 octombrie 2015 21:42

Raspuns voalat. Asteptam un raspuns sincer pe fiecare punct. Respect LMP! Aveti in continuare sustinerea tuturor SGP-ilor din Romania!

sniper army
Oaspete
sniper army
23 octombrie 2015 21:39

De ce nu s-a raspuns punctual ? asa cum s-a intamplat la demersul ligii din 2012. De ce?

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
23 octombrie 2015 21:49

CITITI RASPUNSUL MAPN PENTRU SETULUI DE PROPUNERI IN 8 PUNCTE TRIMIS DE L.M.P. IN 2011:
 
http://www.ligamilitarilor.ro/fara-categorie/raspunsul-la-problemele-ridicate-de-catre-delegatia-ligii-militarilor-profesionisti/

roty
Oaspete
roty
23 octombrie 2015 22:27

Da, asa se raspunde normal la un set de propuneri trimis spre analiza. Textual pe fiecare punct. Da, dar cine era ministrul apararii atunci?

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
23 octombrie 2015 21:45

Este vorba de SP-8 din 2011
 
    Cap. Lupu Mugurel F-222  vicepresedinte LMP

Florin
Oaspete
Florin
23 octombrie 2015 21:37

Impreuna putem reusi. Nu o sa aiba de ales. Doar aparam tara si suntem militari NATO si meritam mai mult respect. De bataia de joc suntem satui. Suntem alaturi de voi!!! Succes in continuare LMP!!!

Ovidiu Ganea
Oaspete
Ovidiu Ganea
23 octombrie 2015 21:36

 
Ovidiu Ganea ..raspunsul care nu e raspuns!!

wpDiscuz