Sponsor Liga Militarilor ProfesionistiSponsor Liga Militarilor Profesionisti
Sponsor Liga Militarilor ProfesionistiSponsor Liga Militarilor Profesionisti
Sponsor Liga Militarilor ProfesionistiSponsor Liga Militarilor Profesionisti

PROIECTUL ORDONANTEI DE URGENTA A GUVERNULUI PRIVIND MODIFICAREA L-223/2015

Parlamentul-Romaniei

ART. VII Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 556 din 27 iulie 2015 se modifică după cum urmează:
.

1. La articolul 3 se introduc două noi litere, literele l) și m), cu următorul cuprins:
“l) solda/salariu lunar net – solda/salariul lunar brut prevăzut la art. 28 alin. (1) din care se deduce contribuția individuală la bugetul de stat, contribuția individuală la bugetul asigurărilor sociale de sănătate și impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare;
m) pensia netă – pensia militară de stat stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare.”
.

2. Articolul 59 se modifică și va avea următorul cuprins:
“Art. 59 – Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuantum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată.”
.

3. Alineatele (2)-(7) ale articolului 59 se abrogă.
.

4. Articolul 60 se modifică și va avea următorul cuprins:
“Art. 60 – Începând cu data aplicării integrale a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, la stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute curpinse în baza de calcul a pensiei.”
.

5. Dispozițiile pct. 2 și 4 intră în vigoare la data de 15 septembrie 2017.
parlament

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Gerula
Oaspete
Gerula
11 august 2017 13:20

Cu intarziere,generalulCiuca a reactionat postand pe pagina sa un punct de vedere ferm si pertinent fata de recentele masuri adoptate de guvern.E un inceput bun dar care trebuie continuat si sustinut pentru a avea finalitate.Asociatia Romil a solicitat convocarea Forumului Acociatiilor Militate pentru a stabili strategia de urmat LA dezbaterile din parlament,dar si pentru a pune bazele Uniunii Asociatiilor.Generalul Ciuca a invatat CE trebuia din lectia trecutulu,IAR acum trebuie sprijinit in tot CE intreprinde.LA Craiova afost mereu apreciat chair daca uneori a fost si tras de urechi si dojenit.Eun produs al scolii Craiovei si gandirii militate a celor care l-au format si care azi asteapta multe de LA el.E in om cinstit,Fidel tarii si armatei,dar care trebuie as fie mai term in relatia cu clasa politica,atunci cand e vorba de interesele armatei si ale militarilor.Gerula,in colonel care si-a intersect at cariera cu distinsul comandant de azi all Armatei Romane.

Vasy
Oaspete
Vasy
7 august 2017 19:19

Valoarea punctului de pensie este majorata anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat”, prevede Legea pensiilor. Legea 184/2014.Cu consideratie un membru LMP.

eduard
Oaspete
eduard
8 august 2017 19:30

…prevedere de care din pacate militarii ajunsi la pensie, nu mai au parte prin noul OUG care modifica Legea Pensiilor Miliatre!

Vasy
Oaspete
Vasy
7 august 2017 18:53

ATENTIE valoarea punctului de pensie in sistemul public de pensie este raportat la SALARIUL BRUT ,atentie la afirmatiile facute in spatiul public.

popescu nicolae
Oaspete
popescu nicolae
6 august 2017 17:20

La tăieri conducătorii noștri iubiți se mișcă foarte repede dar când este vorba de acordarea unor drepturi ,,se fac că plouă” :Meritul Militar pt.sgp.,Statutul Militarilor de ce nu intră în procedură de urgență ????

Gerula
Oaspete
Gerula
6 august 2017 9:23

Faptul ca ati DAT libr lapublicarea mesajului meu catre Liga,e in semn bun.Va astept LA discutii aplicate,libere,pe team in dezbatere.Multumiri din partea membrilor Romil.

Gerula
Oaspete
Gerula
4 august 2017 22:43

Domnule Albu,aveti datoria sa va situati langa cei care lupta cu adevarat pt ca armata sa nu mai fie umilita de golaniada politica.Numai impreuna ,actionand cu demnitate vom reusi sa ne aparam drepturile activi si rezervisti.In curand vom constituii Uniunea Asociatiilor Militate si va invitam langa noi.Urmariti pagina Romil.

Adrian
Oaspete
Adrian
3 august 2017 18:16

În următorii ani (nu mulţi ) armata română se va confrunta cu un deficit foarte mare de personal în rindul celor care acum sunt la baza piramidei în acest sistem datorită O.U.G. atât de nedreaptă şi incorectă. Nimeni nu estimează impactul care va afecta pe viitor siguranta naţională privind apărarea. Dar regretele vor fi tardive şi cu impact major.

Nedelcu nicusor
Oaspete
Nedelcu nicusor
2 august 2017 20:58

Am aproape 50 de ani vreau sa ies la pensie , am 25 de ani vechime in armata ca sgp si sistemul nu imi permite ce se poate face? plus ca mai am 5 misiuni internationale. Dece nu putem sa iesim si noi cum ies celalalte cadre militare? Ce se poate face?

Gerula
Oaspete
Gerula
2 august 2017 16:52

O incercare ne fericita ,a unui politician ne fericit,care nu a evaluat consecintiile asupra armatei active si de rezerva.

Bordea Vasile
Oaspete
2 august 2017 9:22

Ce ma surprinde este ca Pensiile militare sunt mult mai mici decat pensiile politiei.Asta arata ca armata incurca clasa politica.Vai de zile grele ce vor urma. Cine pe cine se va pune baza.

Bordea Vasile
Oaspete
2 august 2017 9:18

Ce facem cu neconcordanta functii egale grade egale vechime egala pensie neegala ;diferenta 50 la suta. Cine repara aceasta anomalie daca va intra in vigoare ordonanta de la 15 septembrie . Toti am lucrat in armata Romana si de ce aceasta problema grava nu se discuta si nu se repara.Aceasta este problema grava care va duce la securitatea tarii. Nu se poate sa existe aceasta problema nerezolvata.ganditiva la o mobilizare generala ce se poate intampla.

Vasy
Oaspete
Vasy
1 august 2017 20:05

Ce intampla cu meritul militar pt SGP guvernul pentru taiat pensii se misca extraordinar de rapid dar pt.acordarea OMMM nu are timp si nici interes.Fara acest ordin un SGP va avea PENSIA 65% din salariu aproximativ cat pensia sociala a unuia care nu a muncit toata viata.

Vasy
Oaspete
Vasy
1 august 2017 18:08

Astfel de ordonante nu se dau peste noapte fara o consultare temeinica a personalului militar.Acest algoritm de calcul inseamna pt. un SGP o pensie de aproximativ 1200 lei in conditiile in care vorbim de militari care isi risca viata in teatrele de operatii.Sper ca LMP se va impotrivi cu vehementa unui proiect atat de sumbru pt. SGP.Cu consideratie si stima conducerii LMP

Sirghea ionel
Oaspete
1 august 2017 14:11

Avand in vedere ca „ministresa”…a spus ca ordonanta va intra in vigoare din septembrie…iar la militarii activi legea salarizarii a intrat in vigoare …si pe luna august iau salariile marite …ESTE OBLIGATORIU …SA MAREASCA PENSIILE DUPA LEGEA CARE ACUM SE AFLA IN VIGOARE.

Roman Gruie
Oaspete
Roman Gruie
31 iulie 2017 21:54

Comuniştii au avut legi clare şi predictibile.Aceştia cine sunt?

wpDiscuz