În sala mică a Casei de Cultură a Sidicatelor din Constanţa, din iniţiativa parlamentarilor PSD, a vut loc o întâlnire a cadrelor în rezervă şi retragere, cu ministrul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa.
Au participat membri ai următoarelor asociaţii:
– Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război
– Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din M.Ap.N
– Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate
– Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria”
– Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Roland Pârlogeanu”
– Clubul Amiralilor
– Liga Maiştrilor din Marina Militară
– Liga Militarilor Profesionişti
– ARPIA
– Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă din MAI.
Au fost prezenţi rezervişti din Constanţa , Mangalia, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Topraisar şi Techirghiol.
.
Pe timpul întâlnirii, fără nicio reţinere, rezerviştii militari au adus la cunoştinţa ministrului Apărării Naţionale principalele probleme cu care se confruntă:
– Discriminarea apărută în urma apariţiei Legii 241/2013, prin care un număr însemnat de pensionari militari au pensiile îngheţate şi nu au primit sumele care le-au fost reţinute abuziv în perioada 2012-2013
– Aplicarea discriminatorie a grupelor de muncă
– Nepunerea în aplicare de către M.Ap.N. a hotărârilor definitive şi irevocabile a Curţilor de Apel
– Amânarea aprobării Legii pensiilor militare, care obligatoriu să cuprindă actualiazarea pensiilor militare odată cu creşterea soldelor militarilor activi.
– Neadoptarea Legii rezervistului voluntar, care ar permite utilizarea unui număr important de rezervişti conform înaltei pregătiri profesinale anterioare
– Încălcarea dreptului la asistenţă medicală gratuită a tuturor militarilor rezervişti.
.
În finalul întâlnirii domnul Mircea Duşa a făcut următoarele precizări:
– Legea pensiilor militare se află la ministerul Apărării Naţionale, unde specialiştii ministerului verifică ca din punct de vedere juridic în conţinutul legii să nu se strecoare prevederi care să dezavantajeze vreo categorie de militari rezervişti. Legea va pleca într-un termen rezonabil(n.a. – sperăm cât mai scurt) spre aprobarea Parlamentului. Legea se doreşte a corespunde pe termen cât mai lung necesităţilor pensionarilor militari dar şi să asigure o perspectivă optimistă tuturor categoriilor de militari activi
– Legea Pensiilor militare va apare la pachet cu Legea Statutului personalului militar, pentru a se elimina orice neconcordanţe între prevederile acestora.
– Legea rezerviştilor voluntari urmează să fie trimisă la Senat spre aprobare, urmând ca la această cameră să sufere unele modificări care să asigure viabilitate sistemului naţional de apărare
– Se fac eforturi deosebite pentru a se asigura ofinanţare superioară a ministerului, astfel încât să se asigure fonduri care să permită un grad de operativitate cât mai ridicat al tehnicii existente şi, pe cât posibil , achiziţionarea unor categorii de armament şi tehnică de luptă noi
Cei care am participat la această adunare sperăm că toate aspectele ridicate de noi vor fi în atenţia ministrului Apărării Naţionale şi că promisiunile domnului Mircea Duşa vor fi respectate, în acest mod această adunare dovedindu-se a fi o întâlnire utilă şi nu una de campanie electorală.
.
Col.(r) Remus Macovei
Lasă un comentariu
IN ATENTIA SOLDATILOR SI GRADATILOR PROFESIONISTI:
.
PUNCTELE DE VEDERE ALE GUVERNULUI REFERITOARE LA PROPUNEREA LEGISLATIVA DE MODIFICARE ART. 35 ALINIATUL (2) DIN L-384/2006 (STATUTUL S.G.P.) IN SENSUL CRESTERII, DE LA 50 DE ANI LA 55 DE ANI, A LIMITEI MAXIME A VARSTEI PANA LA CARE SOLDATII SI GRADATII PROFESIONISTI POT FI MENTINUTI IN ACTIVITATE.
.
Citeste aici:
http://www.cameradeputatilor.ro/proiecte/2014/500/30/3/pvg533.pdf
2%
PENTRU LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI
*
NU PIERDE NICIO CLIPA!
“TOTI PENTRU UNUL, 2% PENTRU TOTI”
CONTRIBUIE LA FONDUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI!
DESCARCA NOUL FORMULAR A.N.A.F. (230), DE PE SITE-UL L.M.P., COMPLETEAZA-L SI IMPREUNA CU CAMARAZII TAI DEPUNETI-L LA ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE TERITORIALE DE CARE APARTINETI, PANA LA 15 MAI 2015!
*
LEGEA 571/2003 DIN CODUL FISCAL PERMITE DIRECTIONAREA A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT UNEI ORGANIZATII NON-GUVERNAMENTALE, NON-PROFIT.
DACA MILITARII NU OPTEAZA PENTRU ACEASTA ALTERNATIVA, BANII SE DUC AUTOMAT LA STAT!
*
DATELE:
COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 27535960
IBAN RO50RNCB0817118580560001
*
DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PLATIT STATULUI PE ANUL 2014 CATRE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
*
CAMARAZI!
IMPREUNA VOM REUSI!!
FITI ALATURI DE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
*
ONOARE SI PATRIE!
.
*
CONSILILUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
@ IONION 27 noiembrie 2014 la 10:35 :
Nu este vorba despre acea reducere cu 25% a salariilor (iul. 2010-iun/dec.2012) .
Este vorba despre alte reduceri de salarii aplicate bugetarilor in perioada 2008-2010 . Acei bugetari , prin sindicatele lor (inclusiv unele sindicate ale profesorilor) , au cistigat in justitie . Ca urmare trebuia sa li se plateasca acele drepturi . Plata s-a esalonat in mai multe etape anuale . Una dintre aceste etape este in anul 2014 , cind trebuie sa li se plateasca 25% din intreaga suma cistigata in instanta …
————————————-
Avind in vedere faptul ca in anul 2015 se preconizeaza cresteri de salarii pentru bugetarii care lucreaza in invatamint , sanatate si administratia publica … intrebarile puse ramin de actualitate . Probabil ca raspunsul la acele intrebari este : DA !
@ Dorel 27 noiembrie 2014 la 9:40 ;
La : „Moș Alecule te lași prins în ofsaid voit.” .
Nu inteleg despre ce-i vorba !
La intrebari …
Nu !
Nea Alecule luminează și pe noi într o problema pe care nu o înțelegem. Care este procedura legala in care profesorii vor primi în luna decembrie, banii opriți abuziv de guvernul de trista amintire boc , adică acei 25% , iar în primăvara celelalte categorii de bugetari medicii etc , inclusiv polițiștii. De ce nu si personalului militar din mapn? suntem fraierii tarii?
Moș Alecule te lași prins în ofsaid voit. Din pura curiozitate ne spui și noua dacă ești ofițer în rezerva? În activitate ?
@ adi stoian 22 noiembrie 2014 la 22:59 :
La : „…te invarti in jurul cozii si nu dai un raspuns clar asa cum faci de obicei.” .
Să chiorăşti tu ?
Ia mai citeste o data ce-am spus eu !
Si citeste si ce a spus Fotescu George …
@ Dorel 22 noiembrie 2014 la 18:12 :
La : ” Este un caz de normalitate sa acorzi un drept de echipare unei categorii de militari, iar alteia nu?” .
Nu este normal sa se intimple asa !…
Dar … cind nu ai bani suficienti , faci cumva sa acoperi (macar cit de cit) nevoile mai grele …
Ceva asemanator cu_cum se face in familie : Mos Craciun nu va veni si pentru sotie … va veni numai pentru copii . Sotia va fi , pe drept , nemultumita … dar pina la urma va intelege „constringerile bugetare” ale familiei …
Cu deosebirea ca unele constringeri bugetare ale tarii vin din cheltuirea „de-a-n pulea” a banilor tarii (cum am incercat sa spun mai sus) …
daca nu sunt bani suficienti, atunci sa se imparta frateste si sa i-a toti cei care fac parte din sistem; propun ligii sa faca demersuri la minister pentru ca la anul, sa beneficiem si noi.
corect. lmp la anul intrati in actiune. faceti demersurile necesare pt a putea sa beneficiem si noi sgp de bani de tinuta
Pun o intrebare? Dece numai L.M.P.? De ce nu si fiecare dintre cei care sunteti in activitate sa ridicati aceasta problema la adunarile fara ordine de zi din unitati sau la adunarile care au loc cu membri esaloanelor superioare care vin in control? dar e mai usor asa din partea unora sa astepte sa le pice para malaiata ca in 2010 si 2011.
Bre nea Alecule las-o jos ca macane! te invarti in jurul cozii si nu dai un raspuns clar asa cum faci de obicei. Omul asta te-a intrebat clar, daca este discriminare faptul ca, cadrele i-au si sgp-ii nu i-au bani pe haine in fiecare an? da, sau nu? ce-o fi asa de greu?
@ dorel 22 noiembrie 2014 la 12:44 :
Hm !
Se vede treaba ca @pavel n-a inteles care sint nevoile tarii !
El vrea bani pentru echipament si pentru Mos Caraciunul copiilor militarilor !…
S-or mai trezi unii care sa vrea bani pentru dotare … ca sa nu mai cada elicopterele si avioanele ca mustele …
Si-or mai vrea unii si solde si pensii corespunzatoare importantei muncii militarilor …
Nu e asa , oameni buni ! Nu pentru aceste „maruntisuri” trebuie cheltuiti banii tarii !
Nevoile adevarate ale tarii sint : terenuri de fotbal in panta , parcuri in paduri (sau in lanurile de porumb) , scoli in localitati in care nu mai sint copii , si sltele , si altele !…
Iar cei care „rezolva” aceste nevoi ale tarii trebuie sa primeasca si ei niste „parandaraturi” babane din acele contracte !
Pentru aceste „nevoi adevarate” ale tarii trebuie cheltuiti banii !
Iar aceasta repartitie „judicioasa” a banilor n-o pot face decit o conducere a tarii de catre o anumita categorie de politicieni …
Politicienii ajung sa conduca tara in urma votului pe care il dam noi … populimea !…
Iar votul dat de populimea romaneasca este pentru cei care stiu mult mai bine care sint nevoile tarii : cele cu terenurile de fotbal in panta … Ca urmare populime a hotarit ca ei trebuie „sa-si continue opera” …
Spuneam ca @pavel n-a inteles nimic …
„Baietii” nostri din Afganistan sau din IraK au inteles mult mai bine … si au votat in acest sens …
( //www.bec2014.ro/rezultate-finale-16-noiembrie/ )
Dupa ce deshideti adresa … apasati „Statistica strainatate pe tari” …
Moș Alecu am convingerea totuși ca încercati sa evitați cu eleganta un răspuns clar. Prin lege sgp-ii au dreptul la tinuta de oras la fel ca subofiterii sau ofiterii din sistemul militar. Este un caz de normalitate sa acorzi un drept de echipare unei categorii de militari, iar alteia nu? Unii sa încaseze în fiecare an în luna decembrie bani iar alții nu? Este o discriminare, sau nu este? puteți sa răspundeți la aceasta întrebare? scurt și cuprinzător.
buna ziua oameni. Vreau sa va intreb daca e vreunul dintre noi care e cu drepturile la zi. Eu nu am mai primit drepturile de echipament de vreo 3 ani. Ce e de facut? va multumesc cristi din cluj
fiecare sgp din unitate sa faca raport comandantului pentru drepturile de echipare prin biroul ds cu numar de inregistrare
COMUNICAT L.M.P.:
.
VIDEOCLIPUL REPREZENTAND IMNUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI A FOST REFACUT DE CAMARADUL NOSTRU CAP. ADRIAN UDREA DIN BUCURESTI.
MULTUMIM ADRIAN!
.
http://youtu.be/LtxjgNvlT8w
.
ASTEPTAM OPINIILE SI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRA!
Videoclipul este foarte reusit.
Felicitari! sunt prezente cele trei categorii de forte din armata romana. Cred totusi, ca melodia imnului trebuia sa inceapa dupa lansarea rachetei de la bordul navei. Daca se poate reface, este ok.
Adrian inca o data felicitari si multumiri pentru munca depusa.
Salutari de la tarmul Marii Negre!
.
Mugurel Lupu, F-222 vicepresedinte LMP
Ma bucur ca am putut să ajut… Aștept cu interes părerile si totodată criticile dumneavoastră ( sper sa fie critici constructive… )
Salut comandante! nu are nimeni de ce sa critice, pentru ca iesit foarte bine. Am o intrebare” nu-i asa ca Dan te-a batut la cap, „ca nu-i bine asa…”, „ca mai schimba acolo…”? il cunoastem, un perfectionist, de aceea tinem mult la el, pentru ca „ne bate la cap”! (in sensul bun, desigur!)
Danut Mocanu, Bg.9 vicepresedinteLMP
aceasta liga trebuia înființată în 2001 , anul când am fost umiliți prin degradarea colectiva a tuturor militarilor angajați pe baza de contract , din sergent în caporal. ne-am trezit în 2009 și în 2010 când am fost dați afară din sistemul militar ca ultimii oameni. Nu au contat cei 18 ani de munca, aplicații , misiuni in teatrele de operații sau intervenții la inundații sau deszăpezire. eu nu am mai vrut sa mă reîncadrez, am ales sa plec afară și sunt bine , mult mai bine ca în tara .
întrebarea mea este dacă și noi care am ales sa nu ne reincadrăm , putem beneficia de pensii similare militarilor. mulțumesc anticipat.
succes ligii militarilor. liga caporalilor.
Draga Serban la intrebarea pe care ai pus-o, ca liga trebuia infiintata in 2001, da-mi voie sa iti spun ca de la infiintarea Asociatiei ROMIL au trecut 5 ani , iar a L.M.P.-ului 4. In tot acest timp in marea majoritate a comentariilor nu am citit decit ca oamenii sunt nemultumiti ca nu avem drepturi ca si cadrele militare ca ei iau bani de ehipament si noi nu , ca ei au grupe de munca (H.G. 1294) si noi nu ,ca in proiectul de lege a personalului militar se fac discriminari referitoare la virsta de mentinere in activitate, dar as dori sa stiu de ce nu pun si ei umarul la rezolvarea acestor probleme care ii afecteaza in mod direct.
Spun aceasta deoarece eu nu sunt in activitate si poate ca am facut mult in comparatie cu ei care ar trebui sa fie direct interesati de rezolvarea problemelor . Dar este mai bine sa stai de o parte sa nu te implici pentru ca nu cumva sa deranjezi sefii, si sa beneficiezi si tu de de niste drepturi dupa ce sunt obtinute .
Nu vreau sa fiu dur dar cu colegul Jeler am vorbitde multe ori , insa nu stiu daca s-a inscris in liga pina la aceasta data. de asemenea i-am propus sa infiintam o filiala a ligii in Ardeal insa totul a ramas la nivel de discutii .
Ca sa nu mai spun de fostii mei colegi care in 2010 asteptau promulgarea legii pentru a putea ramine in sistem, iar acum cind spun ceva catre ei unii imi spun ca nu datorita noua s-au facut modificari la lege.
In consecinta parea mea este ca in loc sa ne plingem ar trebui sa ne adunam toti langa liga pentru a puta sa ne facem auziti mult mai bine.
Cu stima
Gabriel Florin Cocus
Vicepresedinte L.M.P.
Salut!
Sunt secretarul ligii si va spun ca Jeler nu are cerere de inscriere in LMP.
eram aproape convins.
Atunci de ce domnul Jeler (semneaza cu Vasile) are tupeul sa ne „certe” pe noi, ca am uitat de el? Florin Cocus are dreptate.
In ceea ce priveste implicarea noastra in L-51/2010 si L-23/2012 toti SGP-ii din armata romana, stiu ca implicarea ligii a fost maxima, avand dovezi in acest sens. Nu ne intereseaza carcotasii si fricosii din acea parte a tarii.
Noi stim ce am reusit sa rezolvam o parte din problemele acestui corp de militari in urma demersuriile noastre, si ce vom face in continuare.
Suntem mandri ca liga noastra ce s-a „nascut” aici, la Constanta in 2010 si suntem mandri de realizarile noastre pana-n prezent.
Domnule ministru!!! În decembrie în ajunul sărbătorilor de iarna, cadrele militare vor incasa de pe card, banii pe echipament, în jurul sumei de 3000 de Ron și ceva. Iar noi, gradații profesioniști din armata, cei care duc greul in tara și mai ales în teatrele de operații, având cele mai mici venituri (și civilii din sistem au mai mult), din sistemul militar, nu luam nimic. De ce aceasta discriminare?
Dacă legea ne permite, de ce nu ni se acorda și noua a ecest drept? și noi avem probleme, rate și la copiii nostri vine Moș Craciun. De ce la alții, se poate si la noi, nu? De ce alții sa aibă Sărbători îmbelșugate iar alții mai sărăcăcioase. Din soldele noastre de abia acoperim cheltuielile cu întreținerea. Stiți ca personal fac CAR in fiecare primăvară ca sa plătesc energia termica? Acești bani dacă s-ar acorda și noua (caporalilor) ar fi o gura de oxigen.
Revin cu intrebarea: de ce se face în continuare discriminare intre cadrele militare și sgp , privind acordarea anual a banilor pentru echipament?
Mos Alecule pe acest subiect nu aveti nimic de comentat? care este opinia dumneavoastra la acesta problema a sgp-ilor?
Bună dimineața. Nu cred ca este corect ca sgp-ii în activitate sau in rezerva sa discute despre pensile cadrelor militare în rezerva. Cred sa este vorba de frustare. Ce pretenții avem de cei din societatea civila?
Nu am inteles exact la ce te referi in comentariu . Te rog sa detailezi.
@ costin 11 noiembrie 2014 la 19:01 :
La : „…civilizat este sa-i sa-i respectam opinia…” .
Se poarta si la „case mai mari” aceasta zicere , zice-se „desteapta” … asa ca nu e de mirare ca apare si in acest context !…
Nu ! Nici democratia , nici buna-crestere nu obliga pe nimeni sa respecte opinia altcuiva . Sa respecte o opinie cu care nu este de acord ! Sa respecte o opinie pe care o combate !
Cum dracu’ sa respecti ceva despre care tu crezi ca este o aiureala ?
Democratia si buna-crestere obliga sa fie respectat DREPTUL altcuiva de avea o opinie ! Ceea ce este cu totul altceva !
Iar eu nu am spus nimic despre DREPTUL cuiva de a avea o opinie !
Eu mi-am spus parerea despre opiniile prezentate de altcineva !…
—————————————–
Cit despre „realitatea” pe care o prezinti ca fiind existenta …
Care este acea realitate ? Ca ofiterii au „cele mai babane” pensii ?
Se vede treaba ca_cind te-ai grabit sa raspunzi nu citisesi (desi aparuse comentariul) despre adevaratele „pensii babane” din Romania …
Dane nu stii ca nu se vorbeste la telefon in timpul sedintei?
Stiu Gabi dar, apelul era de la o persoana prea importanta ca sa nu raspund.
De vina este bunul meu prieten, col. Nicolau care m-a surprins in acea ipostaza. Asta e!
Am fost trecut in rezerva ca multi colegi. Cf leg. 384/2006 am primit ca toti ceilalti un aj de somaj… a ris lumea de noi ca dupa 18 ani de mac am fost dati afara din sistem, noi, cei care am dus greul. beneficiem macar de ceva din partea mapn sau de noi pur si simplu s-a uitat? sau alti care au trecut prin acele momente au uitat in ce situatie au fost ce zici dan albu
As vrea sa mai adaug, ca eu nu am avut nevoie de ajutor de șomaj pentru ca am avut șansa să mă angajez la firma puternica din Constanța ca electrician auto și șofer având permis de profesionist și cu toate acreditările de la ARR. Am rămas surprins sa văd pe carnetele de șomaj ale camarazilor mei, ca la rubrica profesiei scria: muncitor public necalificat….
Domnule Vasile Jeler conform proiectului de lege privind pensiile militare, stagiul minim de cotizare pentru a putea beneficia de pensie militara, este de 15 ani, fata de L-263/2010 care prevede 20 de ani. Deci, dacă se aproba în aceasta formula în camera deputaților și după aceea în senat, va puteți face calcule. Bănuiesc ca aveți peste 15 ani vechime ca militar angajat pe baza de contract (SGP).
In aceasta situație se afla și câțiva membri aderenți LMP (chiar din conducere) – Gabriel Hadarean și Gabriel Cocus.
Nu inteleg de ce ii dai explicatii…
Nu a uitat nimeni, nici Dan Albu, nici noi cei care, am fost dati afara din motive neimputabile noua, printr-o lege nedreapta si discriminatorie.
S-au facut demersurile necesare acum patru ani, pentru reincadrarea militarilor angajati pe baza de contract prin aparitia legii 51.
A existat o opurtunitate de a reveni in sistemul militar, numai ca, unii dintre cei dati afara la 40 de ani in conditiile L-384/2006, nu s-au prezentat la Centrele Militare Zonale pentru a-si completa dosarul pentru reincadrare.
Intrebarea pe care si-o pun foarte multi dintre camarazii nostri, este de ce unii nu au facut demersurile (vizita medicala si probele sportive) pentru a reveni in sistem.
De ce domnule Vasile nu v-ati folosit de acea opurtunitate din aprilie – mai-iunie 2010, de a reveni in sistemul militar?
Ioan Cepaliga
– Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război
– Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din M.Ap.N
– Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate- Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria”- Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Roland Pârlogeanu”
– Clubul Amiralilor
– Liga Maiştrilor din Marina Militară
– Liga Militarilor Profesionişti
– ARPIA
– Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă din MAI si altele.
Ma intreb NU POATE EXISTA O SINGURA STRUCTURA, PUTERNICA, UNITA care sa-i reprezinte pe militari? Sau tinem mai mult la functiile de sefi? Sef la, sef la, la, la …
explicatia este simpla. unele asociatii nu se inghit unele cu altele
Razvan Dumitru Ontelus
Danut, nici nu ma chinui sa citesc.Le asculta plangerile unora care au pensiile de trei ori salariul nostru. De ce nu se intalneste cu noi SGP-,ii? Cate unul de unitate?
Doresc sa mai adaug, ca fiecare trebuie sa-si vada de „bucataria lui interna” si sa nu ne intereseze de alte categorii de personal militar in rezerva sau activitate. Membri asociatilor socio-profesionale ale militarilor in activitate sau a asociatilor sindicale ale militarilor in rezerva, lupta numai pentru interesele si drepturile lor.
Razvan, precum stii, consilierul fostului ministru s-a intalnit in sedinta de lucru cu reprezentantii Ligii Militarilor Profesionisti de doua ori in 2012. Ultima oara cu invitatie din partea MApN (ministrului apararii). S-a discutat proiectul legii pensiilor militare (care a avut mai multe denumiri). Pensiile cadrelor militare in rezerva sunt un bun obtinut si nu suntem noi in masura sa judecam daca sunt mari sau prea mari.
Deci „topul pensiilor cele mai grase”
Personal aeronautic civil ______________ 9.177
Procurori si judecatori__________________8.589
Curtea de conturi______________________5.474
Diplomati_____________________________4.295
Parlamentari__________________________3.648
Personal de spec. instante_____________2.934
Functionari publ.parlament.____________2.767
Personal MApN________________________1.493
Personal MAI_________________________1.440
://www.zf.ro/profesii/exclusiv-online-cine-ia-cele-mai-mari-pensii-speciale-5454838/
Eeeiiii ! Cum e cu „cele mai grase pensii” aole militarilor ???
Ti se aplica aceasi chestie cu „vorbitul pe gaura camasii” …
Categorie de pensionari
Numarul beneficiarilor
Indemnizatie medie lunara (lei)*
Fosti salariati din Ministerul de Interne
61.307
1.440**
Fosti salariati din Ministerul Apararii
76.868
1.493**
Diplomati
704
4.295
Personal aeronautic civil
1.539
9.177
Parlamentari
522
3.648
Functionari publici parlamentari
388
2.767
Procurori si judecatori
2.684
8.589
Personal specialitate instante
1.952
2.934
Curtea de Conturi
300
5.474
* Datele corespund lunii decembrie.
** Date furnizate ZF de Ministerul de Interne si Ministerul Apararii in 2007.
Sursa: Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS)
@ gore 11 noiembrie 2014 la 14:20 :
La : „De ce nu au fost chemați și caporali rezerviști care au fost dați afară în anii 2007 – 2009…” .
Unde sa fie chemati ?
Cine sa-i fi chemat ?
Ministrul a avut „o activitate pe linie de partid” in Constanta . Niste militari pensionari au aflat de acest lucru … si „s-au lipit” cu propunerile si cererile lor …
———————————–
Nu mai folositi sintagma „pensie militara” ! In Romania nu mai exista „pensii militare” . In Romania exista , din 2011 , „pensii din sistemul public de pensii” .
Nici o lege in vigoare nu mai vorbeste despre „pensionari militari” dupa abrogarea L.164/2001 (legea pensiilor militare de stat) ! Peste tot se vorbeste despre „pensionari din sistemul public de pensii” …
@ sandu 11 noiembrie 2014 la 13:54 :
Presupun ca , deja , ai citit ce i-am spus lui „membru lmp” …
La : „…dacă cumva vom fii dați la o parte din aceasta lege…” .
Presupunind , din cele spuse , ca esti SGP …
Nu ! Nu sinteti „dati la o parte” din legea pensiilor militare de stat ! Asa cum i-am spus si colegului „membru lmp” !
Proiectul de lege despre care vorbeam (de fapt toate proiectele care au mai circulat pe net) se refere la (cuprinde pe) toti militarii : cadre militare si SGP ! Din toate structurile sistemului national de aparare , ordine publica si siguranta nationala (MApN , MAI , SPP , STS , SRI , SIE )
——————————————–
Iar aceste prevederi sint „din cauza” acelo „rai” de ofiteri care au cerut ca legea pensiilor militare sa se refere la absolut toti militarii : de la soldat la general ! Asa cum este in toate tarile din NATO …
@ membru lmp 11 noiembrie 2014 la 13:32 :
Brrrr ! Mamăăăăăăăăă , mamăăăăăăăă !….
Parcă-i aud pe băşineştii-boccii !
La : „Ceilalți ofiteri in rezerva si retragere ce au pensii foarte mari fata de specialisti (ingineri) din societatea civila,…” . Iar , mai jos , spui ca si tu esti militar …
Crezi ca , daca-i „musti de c.r” pe ofiteri , va fi „de bine” pentru ceilalti militari ?
——————————————-
La : „Din roata cea mare de cașcaval, va trebui sa se impartă și nu prea vor .” (nu vor ei , „răii” de ofiteri…) .
Nu se „ezista” nici o „roata” mare sau mica de cascaval din care sa se plateasca , la un moment dat , pensiile … Exista un numar de pensii de diferite cuantumuri care , insumate , dau cit de mare sa fie „roata” la un moment dat … Deci nu ia nimeni din „roata” in detrimentul altuia !
———————————————
Si , pina la urma , cine dracu’ ti-a spus ca nu sinteti prinsi in proiectul legii pensiilor militare ?
In ultimul proiect de lege care a circulat pe net (prezentat ca fiind trimis de MApN la MAI pentru studiu) sint cuprinsi toti militarii : cadre militare si SGP . Cu acelasi mod de calcul a pensiei !
Sigur ca vor fi diferente intre pensiile SGP si cele ale cadrelor militare , dar , tot sigur , vor fi si diferente (in plus…mult) intre pensiile SGP si pensiile unor „omologi” din viata civila … Asa ca nu mai comparati pensiile cadrelor militare cu pensiile „specialistilor” din civilie …
Nu mai vorbiti , măi oameni buni , pe gaura cămăşii ! Documentati-va , intrebati … Nu sariti ca raţa-n bordură , ca nu este bine pentru nimeni !
Si care-i problema? nu poate sa-si exprime o opinie personala? doar suntem in democratie nu? chiar daca nu suntem de acord cu afirmatiile lui, civilizat este sa-i sa-i respectam opinia. Personal cred ca nu a muscat de c—r pe nimeni, este o realitate. Ori si mataluta esti pensionar militar? foarte bine! sa-ti dea Dumnezeu sanatate si sa-ti mananci pensia linistit pana la adanci batraneti.
De ce nu au fost chemați și caporali rezerviști care au fost dați afară în anii 2007 – 2009 și nu au pensie militara. Am primit după 18 ani de munca în sistemul militar un ajutor de somaj nenorociț care și ăla a fost tăiat cu 25%. Rușine. ce vor fostele cadre militare? sa li se mărească pensiile? pai nu au cele mai grase pensii din România?
dacă cumva vom fii dați la o parte din aceasta lege (va fii deranj mare) , atunci trebuie mers la parlament la comisia de apărare , așa cum au făcut bătrânii noștri când iau dat afară la 40 de ani din motive neimputabile lor , reușind schimbarea legii și reîncadrarea lor obținând calitatea de militar. nu trebuie sa ne lăsăm noi suntem cei care ducem greul în armata și trebui sa avem același drepturi de pensie militara ca și cadrele militare.
Noi, membri lmp avem un mare respect pentru col. Macovei pentru faptul ca este, poate, unicul ofițer rezervist care tine cu cei aflați la baza ierarhiei militare în activitate. Ceilalți ofiteri in rezerva si retragere ce au pensii foarte mari fata de specialisti (ingineri) din societatea civila, nu doresc ca la masa bogaților sa „adere” și amărâții de caporali. De ce? Din roata cea mare de cașcaval, va trebui sa se impartă și nu prea vor. Vor sa manance numai ei. Pana la urma nu au de ales. Vor trebui sa accepte ca și noi avem calitatea de militari prin lege și suntem inclușii înproiectul legii pensiilor militare. Asteptăm cu interes finalizarea proiectului de lege.
Ioan Gherman
Nu a raspuns cand se vor da inapoi bani taiati din pensie, pentru ca au fost emise doua decizii de pensie una cu coantum diminuat si a doua conform legii reparatorie, intreb care este ingineria financiara?
Ioan Gherman
Am contestat deciziile si nu am primit raspuns, am intrebat de ce se acorda grupele de munca si mi-au fost taiate cursurile din fisa cu grupele de munca de catre C.M.j. ce sa inteleg ? in aceasta tara murim cu sanatatea si dreptatea de partea noastra, nimeni nu ne mai respecta noi nu am plecat in rezerva de placere, datorita reducerilor a trebuit sa salutam si sa trem in rezerva la ce bun?
Ion Stoflea
Sa nu fie doar o ,,electorala”…