Sponsor Liga Militarilor ProfesionistiSponsor Liga Militarilor Profesionisti
Sponsor Liga Militarilor ProfesionistiSponsor Liga Militarilor Profesionisti
Sponsor Liga Militarilor ProfesionistiSponsor Liga Militarilor Profesionisti

MINISTERUL APARARII NATIONALE – COMUNICAT DE PRESA

gabriel-les-

Ministerul Apărării Naţionale salută adoptarea de către Plenul Camerei Deputaţilor a proiectului de lege de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 9/2017, privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative ce conţin şi amendamente ce se vor aplica personalului militar.
.

În forma finală adoptată de Cameră se regăsesc trei amendamente importante, din totalul de opt depuse de către conducerea M.Ap.N., care se înscriu în demersul preocupărilor constante pentru îmbunătăţirea vieţii militarilor şi îndreptării deficienţelor acumulate în timp în sfera drepturilor salariale ale acestora.
.

Principalul amendament se referă la solda de funcție, acordată în luna ianuarie 2017, sub nivelul valorii de 1.450 lei, care se stabilește, începând cu 1 aprilie 2017, la 1.450 lei lunar. De aceste drepturi vor beneficia aproximativ 46.500 persoane.
.

Un alt amendament adoptat, care implică majorarea drepturilor băneşti ale militarilor, stabilește că sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda funcţiei de bază, precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi solicitare neuropsihică, se determină prin raportare la solda de funcţie cuvenită, al cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 1.450 lei.
.

Începând cu 1 aprilie 2017, cuantumul soldei de merit al personalului militar va creşte cu 50 la sută din cuatumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009. Prin această măsură se devansează aplicarea acestei creșteri care, conform prevederile OUG 9 din 2017, ar fi fost acordată începând cu 1 august 2017.
.

Aplicarea acestor măsuri a fost posibilă printr-un efort susţinut al echipei de conducere a M.Ap.N. și al specialiștilor desemnați să participe la consultările cu instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.
.

Sursa: Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22

829px-COA-MAPN.svg

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
marius
Oaspete
marius
23 mai 2017 11:47
geooo
Oaspete
geooo
23 mai 2017 11:36

Presedintele a votat azi 23.05.2017, ora 10.30, Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Multumim!!!

eusebiu
Oaspete
eusebiu
18 mai 2017 14:11

Ionut, sau care o fi numele tau, cu siguranță „babele” de pe aici sunt mult mai bine documentate decat tine, asta dacă este să mă refer strict la comentariul tau, nu era vorba de o anumita ordonanță ci de o lege care vine să completeze o ordonanță de urgență, lege care trebuie promulgată de președinte.

albert
Oaspete
albert
18 mai 2017 12:49

Bună ziua, președintele nostru, preaslăvitul, conducătorul suprem al armatei sale încă nu a semnat amărâta de ordonanță care ne aduce o mare mărire de 50-60 lei. Săptămâna asta sau weekendul acesta are altceva în program: vizită la picnicul organizat pe vârful Omu și nu poate semna. Are o reținere foarte mare, distracția și voia bună pe primul plan că doar are totul moca, transport, cazare, mâncare, băutură, iar noi să mai așteptăm avem salarii de 22000 de ron ca preaiubitul conducător președintele nostru. Să fim sănătoși.

George
Oaspete
George
17 mai 2017 21:16

Lehamite
Scopul a fost atins. S-a distrus o institutie, au plecat oamenii pregatiti iar pentru cei ramasi se aplica indobitocirea. Cum e posibil sa iti bati joc de o intreaga categorie de personal, amestecandu-i cu o alta, ati avut grija doar de voi ofiterilor, pe sof/mm i-ati lasat de izbeliste iar ei va fac munca de pe urma carora traiti bine, prime de comanda, Oscar-uri. Un molesit scria ceva mai sus ca un sof are salariul mai mare decat un of debutant dar nu spune ca sof-ul ala e la final de cariera si nu mai are nicio sansa de ceva mai mult in schimb acel of in cativa ani va creste ca Praslea cat alti 10 sof intr-o viata.Tot voi ofiterilor ati distrus categoria sof/mm cand v-ati activat de rudele, pupincuristii si ia-ti facut plt.maj. in 10 minute, fara 1 secunda de scoala si e normal sa nu mai pueti face diferente intre sof/mm si sgp. Dupa 31 de ani de sof, functie maxima am cu 300 de lei mai mult decat un s.g.p. care are mai putin de 10 ani vechime. Nu-i desconsider insa s-a dus d r a c u o viata de om, scola militara 2 ani, cursuri fara numar pentru toate prostiile inventate de voi si nefolositoare pentru noi si toate astea pentru ce ??? … pentru a va vedea cat de inteligenti sunteti voi ??? Nu, nu sunteti ! Sunteti doar o umbra hidoasa si avara a celor care candva erau Ofiteri,voi care aveti in randul vostru domni care si-au echivalat studii la facultati de tot rahatul, fara studii militare dar sunt of. Cum spuneam mai sus diferenta intre mine grad maxim, functie maxima, vechime maxima si un s.g.p. relativ tanar este de 300 maxim 500 iar intre mine si un of , lt.col de ex este de cel putin 3500 lei. E CORECT DOMNILOR !!!??? Asta intelegeti corelare, ajustare !!?? Peste tot , cei mari se plang ca le pleaca oamenii din sistem dar nu v-ati pus intrebarea de ce ? Oricum ati facut institutia asta praf si pulbere, o categorie distincta si respectabila, cea a ofiterilor si celelalte adunate taoate intr-o mocirla, deznadejde, frustrari si sila fata de voi !! Auzi domnule „spor pentru lucrari de exceptie” (Oscar) . Mai oameni buni, cat de dobitoci ne credeti!!???

Cristian
Oaspete
Cristian
24 mai 2017 18:24

1. Daca ai avea coloana vertebrala pe cat de vehement si pornit esti impotriva ofiterilor, ai avea curajul sa te semnezi macar prenumele, nu un anonim Lehamite.
2. Ai auzit de relativitate conjugata de rea vointa???? Exact asta incerci sa aplici…. diferentele alea mici i tre tine si un SGP si mari i tre ti e si un ofiter cu grad de lt.col. nu sunt chiar asa … fii macar corect si ia media…. Nu alege un ofiter cu Oskar, sporuri peste maxim s.a. de care tu nu beneficiezi fiindca nu ai meritat o cunctie sau ai ales gresit arma/specializarea !!! Cu exceptia catorva arme (
piloti, scafandri, marinari, spioni) restul suntem toti prost platiti. Si diferenta intre un plt.adj.pr. si un lt.col este undeva la maxim 1000 -1500 ron, deoarece of. are indemnizatie de conducere si coef de fct. mai mare, ceea ce este normal, zic eu. Atentie, vorbim de cazul din aceeasi unitate in care ambii iau aceleasi sporuri. Ca asa poti pune in balanta un SGP cu 2000 ron si un plt.adj.pr. cu 3800 de ron, care ia multe sporuri … nu e aceeasi diferenta? Dar ne place sa facem pe frustratii si sa aruncam cu noroi intre noi… Deci, vezi proverbul acela cu paiul si barna din ochi. Si nu aplica morala ” Noi vrem egalitate, dar nu pentru catei !!! „. Pana la urma , in orice sistem ai lucra, trebuie sa existe o ierarhie – cu atat mai mult in sistemul militar…
3. Vorba unui civil fff bine platit : nu eu iau prea mult , voi sunteti platiti prea putin !!! Cine e inteligent, pricepe …. cine nu, da in continuare cu noroi !!

popescu gabriel
Oaspete
popescu gabriel
17 mai 2017 19:50

Mai asteptaţi fratilor,nu vedeţi că suntem plasaţi de la unii la alţii,am ajuns bătaia de joc a unor politicieni inconştienti,care se joacă cu focul. RUŞINE,RUŞINE,si înca o dată RUŞINE !!!!!!!!!!

ionut
Oaspete
ionut
13 mai 2017 19:12

art. 115 din Constitutia Romaniei spune altceva. comentariile astea nu au nici o valoare. Ordonanta data in forma ei aprobata este destul de clara, iar formula de calcul mai putin conteaza.

ionut
Oaspete
ionut
13 mai 2017 19:07

da Ordonanta de Urgenta se promulga de catre Presedinte? mai cititi Constitutia Romaniei. barfiti ca babele in fata portii.

edi
Oaspete
edi
17 mai 2017 10:20

Ionut, cum este cu promulgarea? Este sau nu este pe masa d-lui Presedinte Iohanis?

eusebiu
Oaspete
eusebiu
13 mai 2017 10:28

2. La articolul 1, după alineatul (3) se introduc două noi
alineate, alineatele (31) şi (32), cu următorul cuprins:
„(31) Personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut
special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din
cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi
securitate naţională, planificat să asigure continuitatea îndeplinirii
atribuţiilor specifice, în afara programului normal de lucru, de la
domiciliu, beneficiază pentru această perioadă de o majorare de 40% din
salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie, acordată în
conformitate cu prevederile legale în vigoare.
(32) Condiţiile de acordare a majorării prevăzute la alin. (31),
inclusiv activităţile pentru care se asigură continuitatea îndeplinirii
atribuţiilor specifice, se stabilesc prin ordin al conducătorilor instituţiilor
publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională.”
4. La articolul 4 se introduc două noi alineate, alineatele (2)
şi (3), cu următorul cuprins:
„(2) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu
luna aprilie 2017, pentru personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici
cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul
civil din cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine
publică şi securitate naţională, sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea
drepturi specifice acestui domeniu de activitate, acordate proporţional cu
timpul efectiv lucrat – pe baza pontajelor, şi care nu fac parte, potrivit
legii, din salariul de bază/salariul funcţiei de bază/solda funcţiei de bază,
precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi suprasolicitare
neuropsihică sau, după caz, pentru risc şi pericol deosebit, se determină
prin raportare la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie
cuvenit, al cărei/cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul
salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
(3) Cuantumul drepturilor salariale determinate potrivit alin. (2)
nu poate fi mai mic decât cel stabilit ca urmare a modalităţii de calcul
utilizată în luna martie 2017.”
……trageti dumneavoastra concluziile!

frankestein
Oaspete
frankestein
11 mai 2017 9:24

Legea este la promulgare din data de 4 mai la iohannis. Oare atât de indiferenți suntem pentru acest președinte? Nimeni nu spune dacă se va face într-adevăr o diferență la salariu cu privire la cei care au vechime peste 10 ani și cei care s-au încadrat recent. S-a ajuns ca cel nou angajat să aibe cu 10-20 lei mai puțin decât cel cu vechime.

vas76
Oaspete
vas76
10 mai 2017 17:48

Aşa cum spunea dl. Tedy, în ultimul număr al Observatorului Militar se face referire la amendamentele din Legea de aprobare a OUG 9/2017, numai că, citez, „În solda de funcție au fost introduse, în 2010, sume compensatorii cu caracter tranzitoriu, precum indemnizația de dispozitiv, solda de merit, titlul de doctor, sporul de specialist de clasă etc.”. La un calcul grosso modo, subofiţer, 20 ani vechime, cu solda de merit şi alte elemente incluse în solda de functie, aceasta ajunge la 1.290 lei. De aici se va adăuga diferenţa până la 1.450 lei, la care din elementele componente nu putem şti. Deci marea mărire va fi de 160 lei.
Legat de un alt amendament, referitor la calcularea celorlate sporuri (care nu fac parte din solda de funcţie) la valoarea de 1.450, mai rezultă un total de aproximativ 350 lei. Deci, fenomenala mărire a salariilor se va regăsi la un 500 lei.
Cu toate acestea, cel mai bine ar fi, dacă este totuşi cineva mai în domeniu, să ne explice punctual, ce înseamnă acest lucru.
Oricum, toate acestea sunt doar discuţii, atâta timp cât, până la această dată/oră, legea încă nu a fost promulgată.
Nu cred că se va mai putea face ceva luna aceasta.

pesimistul
Oaspete
pesimistul
10 mai 2017 11:47

Bună ziua. Nu se va cunoaște nimic la salariu, finanțiștii cică ar fi făcut simulare cu amendamentele aprobate.Dacă solda de funcție este mai mare de 1450 nu vei primii nimic. Ceea ce nu se înțelege conform amendamentelor aprobate sporurile să se calculeze la valoarea salariului minim brut în plată; simularea finanțiștilor = rămâne cum a fost și până acum adică zero barat. Legea este încă pe masa lui iohannis, nu a avut timp să o semneze deoarece trebuia să meargă la picnic. Nu-l interesează militarii cu grade mici din armata română.

Mirey
Oaspete
8 mai 2017 19:41

Buna ziua !in legătură cu aceasta creștere care va fi semnificativa sau nu…doar ei stiu sa ne calculează salariul,degeaba facem noi fel si fel de calcule si ne dam cu presupusul….eu unu ce am auzit din surse ,sa zicem mai sigure …solda la caporal va fi mărită 260-280 net +50% salariul de merit…documentul este in acest moment la promulgat…daca azi mâine nu se promulgă ,acum la salariul de pe 15 Mai nu se va simți nimik dar in schimb luna viitoare pe 15 iun se va da retroactiv…totul tine de promulgare…….acum suntem curioși daca este o mărire cat de cat semnificativa!!!

Tedy
Oaspete
Tedy
6 mai 2017 18:55

Dragilor, lucrurile la prima vedere pot fi simple de tot! Clarificari sunt aduse si in ultimul numa Observator Militar! Proiectul de lrge pentru aprobarea OG 9/ 2017 este trimis de pe 04.05.2017 la promulgare! In document se spune clar….SOLDA DE FUNCTIE in cazul in care este msi mica de 1450 se inlocuieste cu aceasta suma! Solda de functie este parte a soldei functiei de baza si se calculeaza prin inmultirea coeficientuli functiei cu valoarea sectoriala 197. Intr-adevar daca va apucati de calcule…vor aparea multe zambete insa…..ramane de vazut!

Catalin
Oaspete
Catalin
7 mai 2017 18:08

mai citeste inca o data Observatorul Militar sa vezi ce inseamna salda de functie, sa vezi din cate elemente este compusa.
Da, or sa mai creasca salariile celor cu venituri mici, dar nu spectaculos.

Florin
Oaspete
Florin
11 mai 2017 20:17

Solda de functie nu este compusa din mai multe elemente. Este un singur element obținut prin înmulțirea coeficientului funcției cu valoarea de referinta. În cazul meu, aceasta este sub 600 roni. Maine voi citi observatorul militar sa vad ce au scris dumnealor. Eu cred ca tu faci referire la solda funcției de baza care este compusa din: SOLDA DE FUNCTIE + Solda de grad+ gradații pt vechime + indemnizația de comanda. Cu stima și sper ca nu am deranjat.

eueueu
Oaspete
eueueu
10 mai 2017 21:00

Cred ca nu stii ce reprezinta solda de functie si solda functiei de baza … Ultima este compusa din mai multe elemente …

Adrian
Oaspete
Adrian
5 mai 2017 13:32

Nu stiu când vedem ce se întâmpla, asa ca numai sperați, cel putin in mai nu vedeți nimic

Vasile
Oaspete
Vasile
4 mai 2017 23:35

Nu primim numim mărit. La financiar nu a venit nimic de calcul …..ceva nou. Aceeași salariu că în aprilie.

Titto
Oaspete
Titto
4 mai 2017 20:36

Solda pe luna aprilie nu cuprinde creșterile salariale promise și găsite portițe in urma efortului depus. O trecere în rezervă? O demitere? Nimic bănuiesc. Am întrebat un patron despre salariu. Se plateste „ciobanul” nu „oile”. Aștept ziua de 15 iunie să bag biscuitele in perete. O seara plăcută.

Catalin
Oaspete
Catalin
7 mai 2017 18:11

soldele se platesc pe data de 15 ale lunii ptr luna precedenta, deci in aprilie ai primit banii pe martie, doar norma de hrana se plateste ptr luna in curs

popescu gabriel
Oaspete
popescu gabriel
4 mai 2017 17:14

E bine ca în sfârsit s-a recunoscut greşeala,dar totuşi ce se intamplă cu banii care se cuvenau militarilor odată cu actualizarea salariului minim care a crescut in fiecare an din 2009 încoace de când la militari nu a mai fost actualizat.Acesta nu este cumva un furt al statului tot de la amărâţii de militari ?????? Banii ăştia vom reuşi vreodată să-i recuperăm ???????

Catalin
Oaspete
Catalin
7 mai 2017 18:14

pai din 2009 incoace, prin legile prin care au aparut, mai intai s-a facut referire la brut(adica prima suma de pe fluturas) dupa care la solda functiei de baza, care cuprinde cam toate sporurile. De aici si faptul ca nu s-a vazut mai nimic, dabia acum se face referire la solda de functie

gherman mihai
Oaspete
gherman mihai
2 mai 2017 20:48

MAre efort!

Titto
Oaspete
Titto
2 mai 2017 19:02

Totul bine și frumos in declarații până la programul de salarii. A fost trimis în provincie dar nu merge pentru maci. Nu se poate. Mai vedem. Oricum 140_200 net este vb la uarcări. Salariații civili cică la ani. No comment

popescu gabriel
Oaspete
popescu gabriel
30 aprilie 2017 9:45

Nu este nici o marire,in sfarsit se respecta legea ce tine de salariul minim in plata de la 01.02.2017 care este de 1450 lei care trebuia aplicat de la aceasta data.

Cristian
Oaspete
Cristian
29 aprilie 2017 21:27

Mie imi da ceva cu virgula … Bun, creste solda functiei deci si solda functiei de baza, corect? (pentru cei care se incadreaza in lege). Dar pana acum sporurile de max 30% se aplicau la solda functiei de baza ( unde se aplica si chiria) … in lege se spune ca se vor aplica din aprilie la solda de functie, deci vor scadea , corect? Exemplificand, daca pana acum aplicam 10 % radiatii la 2000 lei, dupa noua lege aplicam 10% la 1450 lei, deci scad sumele acordate ca sporuri ( in cel mai bun caz raman egale pentru cei ce luau salariu minim brut). Am dreptate ?

Robert
Oaspete
Robert
2 mai 2017 16:56

Radiațiile, singurul spor comun era aplicat la solda functiei 756+ veniturile tranzitorii care ajungeau sa formeze solda functiei de baza… Pentru cei cu vechime suma fiind pana in 1450, iar pentru cei noi incadrati fiind mult mai mica. Acestia din urma fiind asistati social pana la 1450. Acum dispare această asistare socială, iar radiatiile vor fi calculate la 1450. Nu e nici o scădere a salariului,iar referitor la creștere… Încă nu au venit normele de punere in aplicare… Pentru o marire substantiala si deferentiere clara, trebuie scoase vechimea, specialistul de clasa, confidențialitatea din venituri tranzitorii si introduse in ramura sporuri, unde le e locul defapt!!

Cristian
Oaspete
Cristian
4 mai 2017 22:28

La majoritatea militarilor , acele venituri tranzitorii sunt mai mari per total decat solda de functie , deci solda functiei de baza depaseste 1450 ron. Poate ceea ce spuneti dvs. se aplica SGP, dar la cadre va spun sigur ca este peste 1450. Apoi, uitati ca nu doar radiatiile sunt sporuri aplicate la solda functiei de baza – exista spor de asigurare de zbor , spor de imbarcare, sopr de manipulare munitiii, etc. Daca la unitatea dvs nu primiti decat radiatii, asta e – poate nu se simte asa de tare. Dar in alte parti si la categoriile de personal „cadre” eu zic ca, cel putin din calcule si interpretarea legii, sporurile si implicit salariul va scade… Sper sa nu am dreptate, dar tare imi e ca acea crestere va fi scadere ptr unii….

Catalin
Oaspete
Catalin
7 mai 2017 18:19

mai este o virgula in proiectul legii care spune ca daca sumele or sa fie mai mici prin aplicarea legii, atunci ele raman in plata la nivelul avut inainte de lege(cam asa suna), deci nu scade nimic

marius
Oaspete
marius
29 aprilie 2017 14:07

Conform acestei legi este vb de solda de functie care este componenta a soldei functiei de baza.cititi cu atentiue deoarece solda functiei de baza se compune din solda de functie,solda grad,vechime ,solda merit si prima de comanda unde e cazul.altfel toate soldele de la soldat la adjutant vor fi la fel indiferent de vechime ,grad si functie.Normele de aplicare vor fi interesante,pt ca legea spune ca soldele de fct sa nu fie mai mici de SALARIUL MINIM.nu sa fie egale cu.el asa ca sigur vor fi niste indici cu care se va inmulti

Titto
Oaspete
Titto
29 aprilie 2017 13:38

E un pic complicat de explicat. La financiar îți va spune exact din ce este compusa solda funcției de bază. Solda de grad 370, spor dispozitiv, vechime , solda de merit, confidențialitate. Astea toate trebuie 1450. Nu 1226.

Robert
Oaspete
Robert
29 aprilie 2017 13:05

Din cate stiu eu solda functiei de baza era 756 lei,la care se adaugau sporurile. Dupa ultimele rectificari din 2012, vechimea, specialistul de clasa si confidentialitatea au trecut in ramura de venituri tranzitorii, care se adauga la solda functiei de baza. Sporuri fiind considerate radiatile, dispozitivul, cercetarea,eod, . Prin urcarea salariului minim am devenit asistati sociali,iar cu obligativitatea acordarii soldei functiei de baza, la 1450 nu vom mai fi asistati sociali, dar veniturile tranzitorii raman tot in solda functiei de baza. Diferentierea salariala va fi facuta prin sporurile enumerate, care vor fi raportate la aceasta baza de calcul. In mod normal ar trebui si chiriile sa creasca,dar presimt un ordin prin care acestea raman la acelasi nivel.

Titto
Oaspete
Titto
28 aprilie 2017 21:50

Caporal cu 16 ani vechime, soldă de merit din 2010, solda de funcție de bază 1226 lei in martie 2017. De la 1 aprilie 2017, solda funcției de bază va ajunge la 1450. Tot atunci sporurile: specialist de clasă și radiațiile vor fi in plata la 1450 nu cum erau la 1226 lei. Cresterea va fi de circa 280 lei brut. Cazul meu. Sper sa fie așa​. Vă urmă legea salarizării

marius
Oaspete
marius
29 aprilie 2017 14:13

daca ar fi dupa calculul tau .subofiterul cu 20 ani vechime care are 1450 ramane la solda si soldatul cu 2 ani vechime va avea acelasi solda.trebuie sa fie vb de solda de funcie ,nu funciei de baza

Titto
Oaspete
Titto
29 aprilie 2017 21:19

Subofițerul cu 20 ani vechime solda funcției de bază este 1800. Sunt statele de plată. Întreabă la financiar. Dacă ai cunoștințe poate vezi și programul de salarii

Catalin
Oaspete
Catalin
7 mai 2017 18:39

ca sa inteleaga cineva la ce te referi trebuie sa vii cu toate elementele care formeaza solda concret, altfel nimeni nu intelege nimic

Titto
Oaspete
Titto
28 aprilie 2017 21:06

Solda funcție de bază a unui caporal cu 20 ani vechime, solda de merit este de 1300 lei. Care va ajunge 1450 la solda din aprilie,. Mai era un amendament prin care sporurile specialist de clasă și radiațiile de vor calcula la 1450, nu la 1300. Inca o marire.adik la salariul din mai va fi o mărire de circa 150 net. E bun și atât. Așteptăm și legea salarizării.

Ilie
Oaspete
Ilie
29 aprilie 2017 11:19

Solda functiei de baza stiam ca e 750 iar cu sporuri ,specialist de clasa sisolda de merit ajunge la 1260 ceva de genu,daca se mareste soda functiei de baza de la 750 la 1450 adaugi si sporuri si celelalte ,nu da alt calcul?

Ilie
Oaspete
Ilie
29 aprilie 2017 13:00

Scuze,ma refeream la solda de functie,solda functiei de baza e altceva

Andrian
Oaspete
Andrian
28 aprilie 2017 16:19

Adica salariul din luna aprilie va fi identic cu cel din luna martie. Asa se pare ca este marea marire. Sper sa ma insel.

Procopie Gheorghr
Oaspete
Procopie Gheorghr
28 aprilie 2017 9:05

Dar despre suspendarea pana in 2022 a actualizarii pensiilor militare nu se scoate niciun cuvant

Catalin
Oaspete
Catalin
7 mai 2017 18:45

probabil ca majoritatea din acest forum, sau cel putin acest subiect, sunt in activitate, de aceea nu spune nimeni nimic aici.

VIOREL
Oaspete
VIOREL
28 aprilie 2017 8:32

pensionarii militari beneficiaza de vreo marire in urma acestor masuri?

aviatorul
Oaspete
aviatorul
28 aprilie 2017 7:49

Bună ziua, cu tot respectul pentru acest comunicat de presă dar s-a omis un lucru și anume sporul de permanență nu este menționat, asta înseamnă că la ministerul apărării nu s-a aprobat pentru cei care fac servicii după orele de program. Cei care fac serviciul de permanență adică OSU, la acces în unitate, ajutor OSU, nu beneficiază nici de spor de noapte sau spor de permanență în afara orelor de program. Încă o nedreptate față de militari.

robert
Oaspete
robert
29 aprilie 2017 13:08

Discută și tunu prea cred în minuni

Mihai Ocraim
Oaspete
Mihai Ocraim
28 aprilie 2017 6:37

Să vedem norma de aplicare….

Turmei
Oaspete
Turmei
27 aprilie 2017 20:43

Sa explice un finantist mai clar

wpDiscuz