sâmbătă 01 oct 2022

SPONSORI OFICIALI

LA MULȚI ANI ARMATEI ROMÂNE!

armata-romana

.

De la eroicele lupte ce au marcat însăși evoluția istorică a statului român și până astăzi, când reprezintă cu onoare și profesionalism România în teatrele de operații internaționale, Armata Română și-a câștigat un loc special în inima fiecărui român.

Nu e colț de țară în care să nu odihnească eroii noștri! Din dragoste de țară, durerosul tributul de sânge a fost și este plătit de militarii români! Onoare și glorie eternă! Armata Română a fost și este un partener de nădejde. Mereu la datorie, lăsând în urmă grijile personale, militarii români răspund “PREZENT!” ori de câte ori este nevoie.

Dincolo de vremuri, Armata Română  și-a consolidat permanent locul și rolul, devenind   o structură care își îndeplinește exemplar misiunea sacră de apărare a intereselor poporului român.

Urmași ai atâtor generații de români pentru care dragostea de țară a fost mai presus decât propria existență, reafirmăm angajamentul nostru de a reprezenta cu mândrie Armata Română, de a  sluji cu devotament și profesionalism sub drapelul tricolor al României.

La zi de mare sărbătoare, gândul nostru se îndreaptă către toți eroii noștri, cunoscuți sau nu.

La zi de sărbătoare, Liga Militarilor Profesioniști transmite  „LA MULȚI ANI!” tuturor cadrelor militare din Ministerul Apărării Naționale, tuturor camarazilor în activitate, rezervă și retragere din rândul asociațiilor socio-profesionale din România!
.

LA MULȚI ANI ARMATEI ROMÂNE!

ONOARE ȘI PATRIE!

.
.
.


.

_

* Va prezentam filmul artistic PE AICI NU SE TRECE (1975).

Regia: Doru Nastase
Scenariul: Titus Popovici
Imagine: Aurel Kostrakiewicz
Muzica: Tiberiu Olah
Cu: Anna Széles, Vlad Rădescu, Silviu Stănculescu
.

Un film dedicat eroismului elevilor si ofiterilor români din scolile militare care si-au daruit viata pentru libertatea si independenta patriei, aparând granitele de vest ale tarii, in zilele imediat urmatoare actului de la 23 august 1944 cand România intoarce armele impotriva nazistilor. Acestia primesc ordinul sa intarzie retragerea trupelor germane sau sa moara facand asta. Ironia face ca acestia sa fi avut o relatie de prietenie pe timpul scolii cu cei din trupele germane deveniti acum inamici si sa trebuiasca sa lupte impotriva lor.
In film se desfasoara in paralel povestile a doua personaje: elevul Andrei Petrescu fire artistica aflat in opozitie cu camarazii sai si cu comandantul scolii colonelul Maxineanu si tanarul taran Adrian care a castigat increderea colonelului si care primeste o misiune ce va fi dusa la bun sfarsit inrolându-se in final alaturi de detasamentul scolii. Acestia ajung pe front si lupta cu eroism impotriva unui inamic superior atat numeric cat si ca pregatire.

Vizionare placuta!
.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
20 noiembrie 2013 11:26

COMUNICAT L.M.P.:
Site-ul Ligii Militarilor Profesionisti a fost securizat pentru a fi protejat de anumiti virusi.
Ca sa puteti adauga un comentariu, sa va exprimati opiniile, la articolele postate pe site, va trebui sa va inregistrati.

.
Intra si vezi:
“Arata regulile pentru inregistrare si postarea comentariilor” 
.
 
          Multumim pentru intelegere! 

facebook-profile-picture
Administrator
27 noiembrie 2013 16:52

COMUNICAT L.M.P.:
.

Am primit telefoane de la mai multi cititori, care ne-au atras atentia ca nu pot sau nu stiu sa se logheze, pentru a adauga comentarii pe diverse teme privind articolele postate pe site-ul Ligii Militarilor Profesionisti.
Vom incerca sa venim in ajutorul dumneavoastra:
* PASUL 1:
– click pe “autentifica-te pentru a raspunde”

* PASUL 2:
– click pe “inregistrare” (nume utilizator si adresa de e-mail)

* PASUL 3:
– “inregistrare completa”  – verifica e-mailul

* PASUL 4:
 autentificare: nume utilizator si parola (copy-paste primita pe adresa ta de e-mail) 

* PASUL 5:
– se intra pe profilul titularului se completeaza datele si schimba-ti parola; poti sa-ti pui propria parola, mai accesibila; daca doresti poti adauga o fotografie oarecare din memoria calculatorului pentru avatar.

* PASUL 6:
– actualizeaza profil 
.

  SUCCES!

.

 

 Danut ALBU – L.M.P.

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
1 noiembrie 2013 23:59

Fregata „Regina Maria” soseşte din misiune NATO
     Ceremonia prilejuită de sosirea fregatei „Regina Maria” va avea loc luni, 4 noiembrie, în portul militar Constanţa, începând cu ora 11.00. Fregata „Regina Maria” a participat în luna octombrie la Operaţia „Active Endeavour”, care s-a desfăşurat în Marea Mediterană sub conducerea NATO.
     Forţele Navale Române au participat din anul 2005 la această operaţie, contribuind activ la îndeplinirea angajamentelor asumate de către ţara noastră în cadrul sistemului de securitate internaţională.
     Fregata „Regina Maria” a îndeplinit toate misiunile ordonate de Comandamentul Operaţiei „Active Endeavour”, a parcurs peste 5700 de mile marine, în mai mult de 600 ore de marş. Echipajul navei a monitorizat aproximativ 200 de nave comerciale din zonă, interogând peste 80 dintre acestea, cu sprijinul piloţilor marinari care au efectuat peste 30 ore de zbor pe parcursul misiunilor de supraveghere aeriană. 
     La ceremonie vor participa oficialităţi militare, reprezentanţi ai autorităţilor locale, veterani, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi membri ai familiilor echipajului.

CONSTANTIN L.
Oaspete
27 octombrie 2013 19:36

LA MULTI ANI.

facebook-profile-picture
Administrator
26 octombrie 2013 21:16

Filme romanesti postate pe site-ul Ligii Militarilor Profesionisti:
.

NOI CEI DIN LINIA INTAI 
in cadrul articolului: ZIUA FORTELOR TERESTRE

http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/ziua-fortelor-terestre/
.
TRIUNGHIUL MORTII 
in cadrul articolului: TURTUCAIA: INFRANGEREA DESPRE CARE NU SE VORBESTE

http://www.ligamilitarilor.ro/istorie-militara/turtucaia-infrangerea-despre-care-nu-se-vorbeste/

.
FATA MORGANA 
in cadrul articolului: 1 AUGUST – ZI DE SARBATOARE PENTRU TANCHISTII TARII

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/stiri-din-domeniul-militar-national/1-august-zi-de-sarbatoare-pentru-tanchistii-tarii/
.
OGLINDA
in cadrul articolului: DEZROBITORII

http://www.ligamilitarilor.ro/istorie-militara/dezrobitorii/

.
PENTRU PATRIE 1877
in cadrul articolului: REGELE CAROL I – FAURITORUL ROMANIEI MODERNE

http://youtu.be/hUMlyIezQg8

.
ULTIMA NOAPTE DE DRAGOSTE, INTAIA NOAPTE DE RAZBOI
in cadrul articolului: TURTUCAIA 2013

http://youtu.be/wSiWtG-urg0
.

PE AICI NU SE TRECE
in cadrul articolului: LA MULȚI ANI ARMATEI ROMÂNE!

http://youtu.be/1f7ouvAyHqU

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
26 octombrie 2013 9:57

Sfantul DUMITRU sa va dea sa sanatate, putere de munca, sa aveti parte numai de clipe minunate, de bucurii si fericire alaturi de familii si de cei dragi

Liga Militarilor Profesionisti transmite tuturor celor care azi,  sarbatoresc onomastica, un calduros LA MULTI ANI !!.

          Consiliul director al L.M.P.
 

cetaceul
Oaspete
cetaceul
26 octombrie 2013 10:24

De Sfântul Dumitru, în tradiţia populară există credinţa că în această zi căldura intră în pământ şi gerul începe să-şi arate colţii. Dacă Sfântul Gheorghe încuie iarna şi infrunzeşte întreaga natură, Sfântul Dumitru desfrunzeşte codrul şi usucă toate plantele.

              LA MULTI ANI CAMARAZILOR CARE POARTA ACEST NUME SFANT!
.

Cap. Mircea Cavadiea _ F-221 – adm. LMP

danutshark
Oaspete
danutshark
26 octombrie 2013 10:04

Domnule Mihailescu, ne face deosebita placere sa va  transmitem, cu prilejul zilei numelui, urari calduroase de sanatate, liniste sufleteasca si bucurie, alaturi de cei  dragi. 
La Multi Ani!

Danut Mocanu – Vicepresedinte LMP si membru LMMM

facebook-profile-picture
Administrator
26 octombrie 2013 9:59

Domnului Dumitru Mihailescu, presedinte de onoare al Ligii Maistrilor Militari de Marina, ii uram, sanatate deplina, putere de munca alaturi de camarazii din LMMM, impliniri si bucurii alaturi de familie, prieteni si camarazi!

LA MULTI ANI!!!

danutshark
Oaspete
danutshark
25 octombrie 2013 15:52

La multi ani Armatei Romane!
Un gand bun camarazilor care isi fac datoria departe de tara, in Afganistan si camarazilor de la bordul Fregatei F-222 „Regina Maria” ce opereaza in Marea Mediterana, in cadrul operatiunii „Active Endeavour„.
Le uram misiune usoara, si sa se intoarca sanatosi si cu bine acasa!

                               La multi ani camarazi!!! 
.

             Cap. Danut MOCANU – Vicepresedinte LMP

facebook-profile-picture
Administrator
25 octombrie 2013 15:33

Ziua Armatei României, sărbătorită la 25 octombrie, reprezintă un simbol cu valoare de referinţă în istoria şi conştiinţa poporului român, o zi care, dincolo de semnificaţia ei strict istorică, aceea a eliberării, în 1944, a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, de la cei care au contribuit, din vechime, decisiv la formarea naţiunii şi a statului român, şi-au dat viaţa pentru cucerirea indepedenţei de stat a României şi realizarea statului naţional unitar român sau au luptat în cele două războaie mondiale până la eroii zilelor noastre, căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din Afganistan si Irak.

   LA MULTI ANI ARMATEI ROMANE!

.

 

   Cap. Danut ALBU – Presedinte Liga Militarilor Profesionisti 

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
25 octombrie 2013 15:26

Azi  25 octombrie 2013, reprezentantii Ligii  Militarilor Profesionisti, au depus o coroana de flori, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central Constanta,  in memoria celor care si-au dat viata  pe altarul patriei,  in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial.

.

Din partea L.M.P. au  participat:

    Danut ALBU – PRESEDINTE
  Danut MOCANU – VICEPRESEDINTE

.

               ONOARE SI PATRIE!

.

                                   Consiliul director L.M.P.

danutshark
Oaspete
danutshark
25 octombrie 2013 20:40

Mai multe fotografii puteti vedea pe pagina de facebook a Ligii Militarilor Profesionisti:

        https://www.facebook.com/ligamilitarilor

         

Dan Nicolau
Oaspete
Dan Nicolau
25 octombrie 2013 14:24

25 0ctombrie – o zi ca toate celelalte, sau nu?      
.

La vremea când eram pionier, de fiecare dată, la 25 octombrie, venea la noi în clasă un domn în uniformă militară (n-aveam habar de grade, pe atunci, dar i se spunea “domnul colonel” (niciodată tovarăşu), care ne povestea despre bunici şi străbunici, de parcă i-ar fi cunoscut personal. De fapt, pe mulţi chiar îi cunoscuse. De aceea istorisirile sale aveau un ecou mai neobişnuit în clasa noastră. 
    

Pricepeam din vorbele lui, ce fel de oameni şi vremuri trecuse, cărui  fel de fapte le fusese martor, cum îşi pierduse fraţii şi prietenii, într-un război dureros, care pentru noi era doar o poveste. Cât de grele i-au fost poverile nu ne-a spus niciodată, dar noi am ghicit cu toţii că acel calvar marcase nu o viaţă de om, ci de milioane de oameni, chiar şi pe noi care nu ştiam ce este aceea război.
     
Iar an de an venind, cu poveştile lui despre camaraderie despre efort, despre tristeţe şi nesomn, despre foame şi neajunsuri, despre fete, rămase undeva într-un sat, despre tunul sau puşca sa, ne-a sedus, pas cu pas, aşa încât peste ani, am devenit unul dintre ofiţerii Armatei Române.
      
De ziua ei, n-aş putea să vă spun câţi au căzut la Carei, de ziua ei n-aş vrea să-i enumăr tristeţile născute din zvârcoliri politice. De ziua ei, a Armatei, ar trebui să ne aducem aminte de cei duşi, precum şi de cei în viaţă care fac posibil ca pulsul ei să nu se oprească, indiferent de cazne şi umilinţe. Căci sunt multe. Ca şi cei căzuţi pentru cine ştie a cui cauză prin Afganiastan-uri şi Irak-uri Dar, după cum am spus nu este momentul declamării lor, ci un alt moment mai înalt, cel al recunoştinţei faţă de o instituţie care cu demnitate şi mândrie a avut de-a pururi un singur steag: cel al ţării sale. 
       
Care, ca şi vulturii legiunilor romane, care însemnau mândria de a fi cetăţean al cetăţii, ne-au purtat prin decenii, secole şi milenii, să ajungem aici. Deşi nu suntem prea mândri de prezentul pentru care atâţia şi-au dat viaţa.

    Serbăm încă odată Armata ţării. Mesajul de transmis, ca de fiecare dată nu este altul decât să onorăm cum se cuvine, un sacrificiu etern al oştenilor ţării, fie ei încălţaţi în opinci, purtând moletiere, sau ghete sau bocanci. Pe monumentele lor scrie că au murit pentru ţară. Durerea noastră este explicată de faptul că în urma unui proces, inexplicabil, dintre cei doi stâlpi ai încrederii populare, Armata şi Biserica, Oastea e stinsă ca voce, într-un colţ nemeritat.  
 “Păcatele ni-s aspre, căinţele mişele,   
Mărturisirea noastră ne-o răsplătim din gros, 
Crezând cu lacrimi sterpe că ne-am spălat de rele, 
Si iar ne-ntoarcem veseli pe drumul gloduros”.

       
Asta spunea Baudelaire, despre chemerea noastră vehementă spre lucruri mici şi mârşăvii. Deja nu mai este loc în coşul de gunoi. Ar fi cazul să salutăm ce a mai rămas din Armată, să privim cu recunoştinţă către aceia care mai au curajul să-i “ceară mâna”, către cei ce nu au sindicat, se trezesc în miez de noapte, pentru trageri, alarme, inundaţii, deszăpeziri, trebuie să respecte mereu o etichetă, să lipească, de data asta, călcâiele bocancilor (nu ale cizmelor) şi să răspundă ca de obicei “Am înţeles!”

 Mi-ar place să vă placă! 

Col.(r) Dan Nicolau

Alexandrescu
Oaspete
Alexandrescu
25 octombrie 2013 14:16

LA MULTI ANI tuturor celor care  trăiesc apărând Cinstea, Onoarea și Demnitatea Neamului Romanesc!LA MULTI ANI ARMATEI ROMANE!

BALTA LOUIS EDMOND
Oaspete
BALTA LOUIS EDMOND
25 octombrie 2013 13:58

25 OCTOMBRIE, ZIUA ARMATEI ROMANE
.

TUTUROR MILITARILOR PROFESIONISTI, CADRE MILITARE ACTIVE, IN REZERVA, RETRAGERE, VETERANI DE RAZBOI, ELEVI MILITARI, SI STUDENTI AI ACADEMIILOR MILITARE DE COMANDA SI STAT MAJOR, MULTA SANATATE, REALIZAREA TUTUROR DORINTELOR, SUCCESE DEPLINE IN TOATE CE INTREPRIND SI,UN SINCER SI CALDUROS LA MULTI ANI !!!
AM ONOAREA SA VA SALUT!

.

BALTA LOUIS EDMOND – PRIM-VICEPRESEDINTE LMP 

Sergiu Pop
Oaspete
Sergiu Pop
25 octombrie 2013 13:57

La 25 octombrie 1944, ultimele palme de pământ românesc erau eliberate de sub ocupaţia străină.De atunci, armata îşi sărbătoreşte ziua în 25 Octombrie.La mulţi ani Armatei Române şi oştenilor ei!Iar eroilor care şi-au vărsat sângele, din stepele Rusiei până în Munţii Tatra şi, mai recent, până în arsita si nisipul Irakului si praful Afganistanului – veşnică recunoştinţă!
Onoare si Patrie!

cetaceul
Oaspete
cetaceul
25 octombrie 2013 13:34

ONOR ARMATEI ROMANIEI !Le doresc tuturor militarilor activi si rezervisti “La multi ani!” cu sanatate, putere de munca, misiuni indeplinite cu succes si bucurii alaturi de cei dragi!
     Cap. Mircea Cavadiea F-221  – adm. LMP 

VIOLETA
Oaspete
VIOLETA
25 octombrie 2013 12:31

LA MULTI ANI ARMATEI ROMANE . SI SANT MANDRA DE FIICA MEA CARE FACE PARTE DIN ACEASTA MARE FAMILIE AL ARMATEI ROMANE .MANDRIE SI ONOARE CA SANTEM ROMANI
 

Mandroiu Traian
Oaspete
Mandroiu Traian
25 octombrie 2013 6:37

 LA MULTI ANI, ARMATA ROMANA !!!

Sergiu Pop
Oaspete
Sergiu Pop
24 octombrie 2013 21:25

 LA MULTI ANI ARMATA ROMANA!!!!!!

Adi M. Barus
Oaspete
Adi M. Barus
24 octombrie 2013 21:20

 Eu n-am făcut armata pt ca n-am vrut s-o fac sub ceașcă si sa sap cartofi,dar mi-am promis ca dc vreodată o sa fie nevoie o sa ma duc si in linia întâi , ca medic sau orice are nevoie tara!
cinste si onoare !

Cont George
Oaspete
Cont George
24 octombrie 2013 21:17

 LA MULTI ANI !

Chirea Lucian
Oaspete
Chirea Lucian
24 octombrie 2013 21:07

 la multi si fericiti ani

dragos constantinescu
Oaspete
dragos constantinescu
24 octombrie 2013 20:37

De Ziua Armatei Romane  va doresc celor care va faceti datoria in Afganistan, sa va intoarceti cu bine acasa, sanatosi si mandrii.Celor care isi fac datoria in tara, le urez sa fie la nevoie, alaturi de poporul roman, asa cum au fost mereu, la desapeziri, inundatii si cutremure.Cinste militarilor romani!LA MULTI ANI ARMATEI ROMANE! 

Andreea Ioana
Oaspete
Andreea Ioana
24 octombrie 2013 20:35

Cinste militarilor romani, pentru toate sacrificile care le fac pentru noi si pentru tara .Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei care au cazut in teatrele de operatii din Afganistan si  Irak, si nu mai sant printre noi. La multi ani Armatei Romaniei ! La multi ani Militarilor Romani!

vali enache
Oaspete
vali enache
24 octombrie 2013 20:21

La multi ani militarilor romani! La multi ani Armatei Romane!

marian
Oaspete
marian
24 octombrie 2013 20:18

La multi ani Armatei Romane! Un gand bun celor care isi fac datoria departe de tara, in Afganistan. Le uram, misiune usoara, si sa se intoarca sanatosi si cu bine, acasa!La multi ani camarazi!!! 

facebook-profile-picture
Administrator
24 octombrie 2013 19:51

COMUNICAT L.M.P.
.

Astăzi, președintele de onoare al L.M.P., domnul deputat GEORGE SCUTARU își aniversează ziua de naștere.
În ziua în care prinde încă un trandafir în buchetul vieții, îi dorim sănătate, fericire, bucurii alături de cei dragi, multă putere de muncă!
Gândurile noastre bune se îndreaptă către domnia-sa, urându-i ca toate dorințele să i se împlinească!

LA MULTI ANI!
.

Consiliul director al Ligii Militarilor Profesionisti

mihai neagu
Oaspete
mihai neagu
24 octombrie 2013 20:33

La multi ani, domnule Scutaru! multa sanatate impliniri si bucurii alaturi de cei dragi! 

marian
Oaspete
marian
24 octombrie 2013 20:18

la multi ani!

stefan lmp
Oaspete
stefan lmp
24 octombrie 2013 20:16

La Multi Ani!

mihai lmp
Oaspete
mihai lmp
24 octombrie 2013 20:13

militarii profesionisti nu vor uita niciodata momentul ian-feb 2010… si nu numai!

            LA MULTI ANI!

         

Stoian LMP
Oaspete
Stoian LMP
24 octombrie 2013 20:05

De la tarmul pontului Euxin, tomitanii va ureaza un calduros si insorit, La Multi Ani cu sanatate si bucurii!
Domnule Scutaru, avem Onoarea sa va salutam!
ONOARE SI PATRIE!

danutshark
Oaspete
danutshark
24 octombrie 2013 20:01

Cu ocazia sarbatorii zilei dumneavoastra de nastere, va doresc multa sanatate, fericire, tot binele din lume si sa aveti parte numai de zile senine si insorite!
 
LA MULTI ANI DOMNULE PRESEDINTE DE ONOARE!

VA ASTEPTAM LA CONSTANTA!
.

Danut Mocanu Vicepresedinte LMP

BALTA LOUIS EDMOND
Oaspete
BALTA LOUIS EDMOND
24 octombrie 2013 19:59

DOMNULE GEORGE SCUTARU,
CU OCAZIA ANIVERSARII ZILEI DE NASTERE, LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI, VA UREAZA SANATATE DEPLINA, REUSITE PE PLAN PROFESIONAL, PUTERE DE MUNCA, BUCURII ALATURI DE CEI DRAGI, SI SA FITI IN CONTINUARE ALATURI DE LMP!
*
LA MULTI ANI!!
.
BALTA LOUIS EDMOND – PRIM-VICEPRESEDINTE L.M.P. 

wpDiscuz