SPONSORI OFICIALI

IN ATENTIA MILITARILOR PROFESIONISTI: PROIECTUL LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT, ADOPTAT DE CAMERA DEPUTATILOR

1535743_840619919367843_8741253785951654293_n

Camera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege a pensiilor de serviciu pentru militari, vicepremierul646x404 (2) Gabriel Oprea şi ministrul Apărării Mircea Duşa apreciind că este „o lege a reccunoaşterii riscurilor, sacrificiilor pe care le fac militarii, o reparare a nedreptăţilor făcute militarilor”.
.
Proiectul a fost adoptat cu 289 voturi „pentru”, 13 abţineri şi un vot împotrivă.

Proiectul prevede că au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în activitate, care au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, au o vechime efectivă de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

recruti-tm1-728x336

Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă este de 60 de ani., iar atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare, conform eşalonării.
.
Proiectul mai prevede că au dreptul la pensie de serviciu anticipată militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în activitate, care au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă diminuată cu 5 ani şi sunt trecuţi în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a reorganizării 646x404 (1)unor unităţi şi a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive sau nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securitate naţională, sunt trecuţi în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.
.
Acordarea pensiei anticipate, diminuarea vârstei standard de pensionare cu 5 ani nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere.

mars camuflat

Baza de calcul pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor.

La media obţinută se adaugă un spor de până la 15 % în condiţiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale, mai prevede proiectul.
.
.
.
Vicepremierul Gabriel Oprea, premier interimar, a spus că România se bazează pe militari şi ei trebuie să ştiegabriel oprea, unpr că se „pot baza pe ţara noastră”.

„Când suntem la greu, ne bazăm pe militari şi militarii trebuie să ştie că se pot baza pe România. Acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem. Asigurarea unei pensii corecte este un gest de solidaritate, pe care societatea îl aprobă şi îl suţine. Haina militară se îmbracă prin vocaţie, militarii nu o fac pentru pensii, nu cer creşteri de salarii, pensii, privilegii. De aceea, această lege este importantă pentru România. Această lege spune care este locul militarilor şi armatei în rândul instituţiilor statului, spune ce statut ne dorim în cadrul NATO. Militarii trebuie respectaţi de societate.Legea este o recunoaştere a riscurilor, a sacrificiilor pe care le fac militarii”, a spus Oprea.
.
Ministrul Apărării Mircea Duşă a arătat că prin această lege se repară nedreptăţile făcute militarilor.Mircea-Dusa-

„Reparăm nedreptăţile făcute militarilor. Drepturile de pensie ale militarilor să fie cuantificat corect şi fără suspiciuni. Proiectul a fost făcut cu consultarea speciaiştilor, rezerviştilor şi asigură cadrul juridic stabil pensiilor militarilor, îndreaptă discriminările făcute în legislaţie între militari. Va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Odată cu adoptarea acestui proiect se asigură stabilitatea soldati_209176securităţii naţionale”, a spus Duşa.
.
Camera Deputaţilor este for decizional
sursa: http://www.mediafax.ro/

parlament1

.
IMNUL OFICIAL AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Bam bibi
Membru
Bam bibi
28 iulie 2015 13:27

Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat a fost publicata inMonitorul Oficial, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015 şi urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Bam bibi
Membru
Bam bibi
28 iulie 2015 13:32

Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat a fost publicata inMonitorul Oficial, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015 şi urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016.

viorel ghita
Oaspete
viorel ghita
5 iulie 2015 13:00

militarilor iesiti la pensie in 2003 cu pensie de serviciu anticipata li se recalculeaza pensia in baza noii legi?
 

Andrei Cristiqn
Oaspete
Andrei Cristiqn
3 iulie 2015 11:43

Salutare
Stie cineva baza legala a acordarii diurnei in T.O.? 
Sunt interesat pentru o eventuala recuperare a diferentei de 20 e/zi  pentru ca din ce stiu ,diurna e e egala pt. toti militarii.

turcu alin
Oaspete
turcu alin
2 iulie 2015 22:47

Oare se rezolva vreodata problema banilor pe echipament ?? Cred ca e normal si corect ca si un caporal sa i-a bani de echipament ca tot aceleasi haine le poarta si tot in acelasi loc lucreaza , asa ar fii normal , nu credeti ??

Cap. Udrea Adrian
Membru
2 iulie 2015 15:10

Deși au fost multe ore de dezbateri, întâlniri, controverse, nopți nedormite, o muncă titanică  etc. , am reușit…
LMP împreună cu alte 23 organizații importante din cadrul sistemului de apărare, MI, SIE s.a.m.d. , au demonstrat ca se poate… Se poate să conlucrăm, să luăm decizii de comun acord, să luptăm pentru drepturile noastre…
Și de ce nu să scriem istorie, căci forumul celor 24 , este un forum istoric… Împreună putem fi băgați în seamă și, ceea ce este și mai important, să fim ascultați…
Mulțumim pe această cale tuturor susținătorilor proiectului în frunte cu Gabriel Oprea, un om deosebit… 
S-au legat prietenii și parteneriate memorabile care sperăm ca vor dăinui pestre vreme….

.
Cap. Adrian UDREA reprezentant LMP Bucuresti

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
2 iulie 2015 19:25
Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
2 iulie 2015 15:41
miu
Oaspete
miu
2 iulie 2015 15:38

Bravo LMP! Felicitari!

old soldier rangers
Oaspete
old soldier rangers
1 iulie 2015 16:52

Un lucru foarte bun dar ce facem cu salariile cand au de gand sa le mareasca?
Ne vor soldati NATO ! cu ce? cu 970 de lei pe luna? in unitati sgp sunt doar la paza si la servicii, cologi de-ai nostri au ales sa plece in Europa sa munceasca iar noi cei ramasi trebuie sa-i suplinim si este o munca dubla. Domnilor politicieni daca nu veti lua masuri urgenta veti ramane fara talpa armatei pentru ca curand vom pleca toti.

traian
Oaspete
traian
1 iulie 2015 16:35

Ce facem cu salariile? nu se mai poate trai in armata, avem copii de intretinut in scoli, rate ca fiecare, la intretinere am 24 de mil primesc somatii. Ce faceti domnilor generali? cand faceti loby pentru noi sgp sa avem un trai decent in tara asta?

mira
Oaspete
mira
2 octombrie 2015 1:00

Daca au sefii bani multi de ce sa ii doara capul si de salariile la sgp ,ei se ocupa cu alte treburi mai importante

ab seaman
Oaspete
ab seaman
1 iulie 2015 16:18

Sa traiasca ministrul Oprea! ministrul nostru al militarilor ! Ponta poate sa mai stea in Turcia,,,

Ionut Gheorghe
Oaspete
Ionut Gheorghe
1 iulie 2015 16:01

 
Ionut Gheorghe Sunteti cei mai tari LMP!

dima
Oaspete
dima
1 iulie 2015 16:00

Bravo baieti. Bravo Felicitari!

Marin L.
Oaspete
Marin L.
1 iulie 2015 15:39

In sfarsit avem si noi caporalii armatei romane drept de pensie la fel ca si subof si ofiterii . Multumim tuturor celor implicati. Multumim lmp pentri implicare si informare.

mircea
Oaspete
mircea
1 iulie 2015 15:37

Felicitari LMP pentru implicare. Multumim domnului ministru Oprea si consilierului dansului domnul Dinu Nedelcu!

Enache
Oaspete
Enache
1 iulie 2015 15:25

Sa traiasca ministrul Oprea! singurul ministru care s-a gandit si se gandeste la caporali! Salutari domnului consilier Nedelcu si ii multumim! Felicitari ligii pentru implicare!

balan
Oaspete
balan
1 iulie 2015 15:20

Bravo Oprea! felicitari liga!

Viorel Kis
Oaspete
Viorel Kis
1 iulie 2015 10:29

 
LEGEA PENSIILOR MILITARE

Felicitari celor care nu au uitat ARMATA ,un stat fara armata este o „stana fara caini” , oricand, lupii si ursii vor sfasia bietele oi.Felicitari d-lui general OPREA care in cele mai grele momente ale impasului pensiilor militare ne-a sprijinit cu toata daruirea, nu este un gest de „periere” ci o realitate evidenta. Multumiri si grupului de femei care avand functii importatnte la nivel superior , ne-au sprijinit.Ma refer , in special , la doamnele ;senator Cristiana Anghel, doamna consilier de stat Otilia Sava, doamna colonel Elena Cobuz, doamna colonel Doina Jianu si alte doamne pe care nu le stiu dar au sprijinit aceste demersuri.Toata stima si consideratia. Pensionarilor viata lunga , cu sanatate si bucurii!

gigi
Oaspete
gigi
1 iulie 2015 9:33

Pana aici e foarte bine(indiferent ce zic unii sau altii).E foarte important ca beneficiaza si SGP-ii de pensie militara.Mai departe vom vedea ce se va mai intampla…astept promulgarea.
Noroc cu cei din Liga si datorita D-lui General Oprea si a celorlalti care au contribuit.

Viorel Gongu
Oaspete
Viorel Gongu
30 iunie 2015 23:50

 
Viorel Gongu ştie cineva cum se obţin adeverinţele pentru perioadele lucrate la mină, şi în Casa Republicii şi la alte construcţii?

Gaby Rila
Oaspete
Gaby Rila
30 iunie 2015 23:44

 
Gaby Rilã Da da si salariile mai greu ca nu is bani la buget :)))))

Gazdaru Valentin
Oaspete
Gazdaru Valentin
30 iunie 2015 23:43

 
Gazdaru Valentin Astazi s-au marit salariile la functionari,profesori….12%…la noi nimic…le pleaca oamenii dar tot nu-i intereseaza…(LASA CA VIN ALTI)…

Baciu Gaby
Oaspete
Baciu Gaby
30 iunie 2015 23:37

 
Baciu Gaby ce pensii ne vor da, asta conteaza

Aurel Ghena
Oaspete
Aurel Ghena
30 iunie 2015 23:36

 
Aurel Ghena Sa speram ca o sa fie bine.succes in continuare.

Valeriu Andronache
Oaspete
Valeriu Andronache
30 iunie 2015 23:35

 
Valeriu Andronache O sa luati ceva mai mult decat o pensie de CAP,dupa ce subofiteri .maistri militari ofiteri inalti ofiteri sau pensionat si au luat indemnizatii de sute de milioane +superpensii + locuinte de servici cumparate pe nimica toata, dupa doar 20 de ani de „munca” .Cu 35 ani au considerat ca nu sunt bun luptator dupa 12 de serviciu si acum au marit limita de varsta la 55.de necrezut.Armata usoara .fratilor

Miu
Oaspete
Miu
30 iunie 2015 23:33

 
Intrebarea 1: De ce in M.A.P.N. se calculeaza sporurile salariale la salariul din decembrie 2014?Intrebarea 2: De ce un militar “caporal“ castiga la salariu 1 leu in plus fata de un soldat desi acel caporal are si specialist clasa a 2-a ???Intrebarea 3: EXISTA CINEVA SA FACA LUMINA IN ACEST SISTEM ?????  Mentionez ca diferenta intre mine si soldat este de 1 leu  :)))  desi eu am si specialist clasa a 2 -a el nu …..  desi eu sunt caporal el nu… desi el are 7 luni de armata  eu 7 ani  …. 

Dragos
Oaspete
2 iulie 2015 19:39

Pai sa iti raspund eu daca pot.
 
Cum au plecat oamenii din sistem acele locuri s-au blocat.
Acum toti SGP au salariul care pleaca de la cel minim pe economie, adica 1050 ron de ieri.
Diferenta este ca daca acum vine cineva pe acea functie blocata de mult si se angajeaza , salariul tau va fi mai mic ca al lui.
E o timpenie a sistemului dar speram sa o rezolvam.

Savescu Marian
Membru
Savescu Marian
30 iunie 2015 21:37

Am o nelamurire in legatura cu norma de hrana!Ordonanta nr. 26/1994 privind drepturile de hrana,la ART 3  alin 1.spune asa (1) Structura normelor de hrană care se aplică în două sau mai multe instituţii publice prevăzute la art. 1 se stabileşte, în mod unitar, de Ministerul Apărării Naţionaleîmpreună cu celelalte instituţii publice, în limita valorii calorice a fiecărei norme, în concordanţă cu nevoile nutritive ale personalului şi în raport cu eforturile depuse în procesul de instruire şi de îndeplinire a misiunilor, condiţiile de mediu şi alţi factori Eu fac parte din alta structura prevazuta la Art 1 din OUG 26/1994,sunt sgp de 10 ani si la noi norma de hrana este de 540 ron NU AR TREBUI SA FIE LA ACEIASI FALOARE CALORICA SI FINANCIARA CA SI LA COLEGII DIN MApN?Am intrebat la personal si mi-au spus ca e ‘ordin de director”

nica cosmin
Oaspete
30 iunie 2015 20:17

Va salut dragi colegi, nu vreau sa fiu off-topic acestui articol, dar din comentariile altor articole am inteles ca si dvs., staff-ul LMP, a-ti contribuit la aprobabrea legii pentru pensiile militare, din acest motiv doresc daca se poate deschide o pagina in care sa discutam, noi SGP, despre sistemul NOU de a deveni subofiteri, luand in calcul cateva lucrui foarte importante cum ar fi SUBOFITERI la 45 de zile, 30 de zile , 6 luni si tot asa, iar acum 1 an de zile , sunt foarte curios daca doar eu sunt ofensat de aceste decizii, si daca doar in judetul vaslui rata de inscriere la subofiteri este sub 1%.

wpDiscuz