SPONSORI OFICIALI

IN ATENTIA MILITARILOR PROFESIONISTI: LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT A FOST ADOPTATA DE SENAT

rdn_4e41e34e97e08

Proiectul de lege iniţiat de guvern, care stabileşte regimul pensiilor militarilor, a fost votat luni în plenulAfganistan-militari-romani Senatului cu 119 voturi „pentru”, un vot”împotriv㔺i două abţineri, informează Mediafax.

.

Premierul interimar Gabriel Oprea a fost prezent în plenul Senatului pentru a susţine proiectul de lege, înainte de votul final.
.
„Am susţinut proiectul pe tot parcursul decizional cu toată convingerea, cu încrederea că în fiecare dintre dumneavoastră, în fiecare român, de altfel, există respectul şi aprecierea pentru militarii de carieră. Ţara are nevoie de militari, inclusiv în actualul context complicat de securitate şi trebuie să face faţă noilor provocări de securitate, iar noi avem datoria să le asigurăm drepturile militarilor. Pensiile militare de stat nu sunt pensii speciale, nu sunt nişteziua-armatei-romaniei-marinarii-militari privilegii, ci reprezintă recunoaşterea pe care societatea o datorează celor care îmbracă haina militară şi depun un jurământ militar”, a declarat Oprea în plen.
.
Proiectul lege prevede că vor fi acordate pensii militare de stat şi pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti care îndeplinesc condiţiile de vechime în serviciu, această categorie profesională beneficiind în prezent de posibilitatea menţinerii în activitate până la vârsta de 55 de ani.
.
408396693-460x250„Baza de calcul pentru stabilirea pensiilor militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizat la data deschiderii dreptului de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute în contextul legii”, potrivit proiectului de lege.
.
Senatul este prima Cameră sesizată, proiectul urmând să fie transmis Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Senatul-Romaniei1

.
IMNUL OFICIAL AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Belean
Oaspete
Belean
4 ianuarie 2016 23:50

Noi cei care am lucrat în Armată pală la 40 ani ca MAC avem dreptul la pensie militară? Mulțumesc.

iulian
Oaspete
iulian
10 iulie 2015 9:20

NOI , CEI CARE AM IESIT DIN SISTEM, DAR AVEM PESTE 15 ANI  VECHIME CA MILITAR ANGAJAT, AVEM DREPTUL LA PENSIE MILITARA?  IN CE GRUPA DE MUNCA MA INCADREZ, DACA AM FOST 19 ANI TRANSMIONIST?   VA MULTUMESC !

vali
Oaspete
vali
1 iulie 2015 0:07

Toata stima pentru domnul Oprea, dar oare de fostii militari angajati pe baza de contract, trecuti in rezerva la limita de varsta isi va aminti cineva?

Nitoi
Oaspete
Nitoi
30 iunie 2015 14:17

Pensii ca pensii ,dar pina atunci trebuie sa traim, dar cu ce? soldele acestea sunt de tot rahatul pt noi subof,sgp si alte categorii.Cind oare va mai adauga ceva la solda? norma de hran s a marit dar in buzunar nu se vede. Astept un ….comentariu pe aceasta tema.Va salut.

gabon
Oaspete
gabon
30 iunie 2015 14:07

 
 sa traiasca domnu oprea, sa-i dea dumnezeu sanatate!

Vasile Ciocan
Oaspete
Vasile Ciocan
30 iunie 2015 13:36

 
Vasile Ciocan YESSSS !!!!!

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
30 iunie 2015 13:13

Este inca un pas pentru o victorie mare! 
De cinci ani de cand s-a infintat liga am reusit sa obtinem unele drepturi foarte importante pentru militarii profesionisti cu ajutorul unor oameni de bine care ne-a ajutat neconditionat.
Acest „pas” a fost facut cu sprijinul prietenului nostru Dinu Nedelcu, si a domnului Gabriel Oprea care a fost alaturi in permanenta de corpul soldatilor si gradatilor profesionisti.
 
   Cap. Mugurel Lupu F-222  vicepresedinte LMP
 
 

Marius Busuioc
Oaspete
Marius Busuioc
30 iunie 2015 13:05

 
Marius Busuioc Bravo!!la cat mai multe realizari!! 

Abel Calin Trifan
Oaspete
Abel Calin Trifan
30 iunie 2015 13:04

 
Abel Calin Trifan era vremea sa ne bage si pe noi cineva in seama

gigi
Oaspete
gigi
30 iunie 2015 12:18

Un lucru foarte bun,felicit Liga pentru demersurile facute,sa speram ca finalul va fi cel asteptat de toti militarii profesionisti.
 

wpDiscuz