miercuri 17 oct 2018

SPONSORI OFICIALI

Căpitanul Laurenţiu Şerban a fost decorat cu Emblema “Onoarea Armatei României”

Decorare_Laurentiu Serban

În cadrul unei ceremonii militare desfăşurate vineri, 16 decembrie, la sediul M.Ap.N., prin ordin al Ministrului Apărării Naționale, plutonierul Laurenţiu Şerban a fost trecut în corpul ofiţerilor, cu gradul de căpitan, pentru devotamentul excepţional și curajul dovedite în timpul unei misiuni executate în teatrul de operaţii din Afganistan, în urma căreia a fost rănit.
De asemenea, ministrul Gabriel Oprea i-a conferit căpitanului Laurenţiu Şerban Emblema „Onoarea Armatei României” cu însemn de război, în semn de înaltă apreciere a serviciilor deosebite aduse instituţiei militare, pentru înalta competenţă profesională, curajul, dăruirea şi iniţiativa manifestate în îndeplinirea misiunilor încredinţate în teatrul de operaţii din Afganistan.
„Nu întâmplător am hotărât ca plutonierul Laurenţiu Şerban să treacă în corpul ofiţerilor şi să-i confer, în acest cadru, unuia dintre camarazii noştri care şi-a asumat cu dârzenie nobila misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, cea mai înaltă distincţie pe care o pot acorda în calitate de ministru al apărării naţionale, „Onoarea Armatei României”. Laurenţiu Şerban, deşi grav rănit, a ales să-şi continue cariera de cadru militar activ al Armatei, oferind un exemplu extraordinar de dragoste față de Patrie, sprijinindu-şi camarazii de luptă care au trecut prin experienţe similare cu cea trăită de el. A avut puterea să treacă mai departe, să ignore greutăţi care pe mulţi i-ar fi doborât. El are astăzi o carieră, o familie frumoasă, un copil care, sunt sigur că, la fel ca toţi copiii prezenţi aici, va învăţa despre Patrie şi iubirea de Neam de la un erou care a dovedit prin fapte că aceste valori merită şi trebuie apărate”, a declarat ministrul Gabriel Oprea.

Evenimentul a avut loc în aceeaşi zi în care s-a desfăşurat Serbarea Pomului de Crăciun pentru copiii eroilor Armatei României căzuţi la datorie în teatrele de operaţii şi în misiuni de instruire pe teritoriul naţional, precum şi pentru copiii militarilor răniţi în timpul îndeplinirii unor misiuni în ţară sau în operaţii internaţionale.

 

 

Oana NUȚĂ

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Albu Danut
Administrator
7 ianuarie 2012 16:37

2%
PENTRU LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

*
NU PIERDE NICIO CLIPA!
“TOTI PENTRU UNUL, 2% PENTRU TOTI”

 

CONTRIBUIE LA FONDUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI!
DESCARCA DE PE SITE-UL L.M.P. FORMULARUL, COMPLETEAZA-L SI DEPUNE-L LA ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE TERITORIALE PANA LA 15 MAI 2012!
*
DATELE: 
COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 27535960
IBAN RO50RNCB0817118580560001
*
DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PLATIT STATULUI PE ANUL 2011 CATRE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
*
CAMARAZI!
IMPREUNA VOM REUSI!!
*
CONSILILUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

Popovici
Oaspete
Popovici
24 decembrie 2011 13:46

Domnule capitan va doresc o cariera militara indelungata. Sarbatori fericite si La multi ani!

danutshark
Oaspete
danutshark
23 decembrie 2011 17:54

MULTA SANATATE,FERICIRE SI NOROC D-NULUI CAPITAN SERBAN ,ATAT LUI CAT SI FAMILIEI.
UN FOST COLEG DE LA RECHINII ALBI.
LA MULTI ANI!
DANUT M-VICEPRESEDINTE L.M.P.

Dan
Oaspete
Dan
21 decembrie 2011 23:08

Feicitari si la mai mare, domnule capitan! Devotamentul si curajul de care ati dat si dati dovada se vede rasplatit si apreciat la cel mai inalt nivel. Sarbatori fericite!

wpDiscuz