sâmbătă 01 oct 2022

SPONSORI OFICIALI

Reconversie profesională

142876-gabriel-oprea01

Ministerul Apărării Naţionale implementeaza o nouă concepţie de asigurare a hrănirii şi pazei unităţilor militare prin înfiinţarea a două filiale ale Companiei Romtehnica, SC Ro Army Security şi SC Ro Army Catering, specializate în activităţi de pază şi hrănire.
Locurile de muncă sunt destinate rezerviştilor militari, soldaţi şi gradaţi voluntari, care au părăsit armata şi care doresc să-şi continue activitatea în domeniul logistic sau în cel de pază. De asemenea, ofiţerii, subofiţerii şi maiştrii militari rezervişti pot aplica pentru aceste locuri de muncă unde se cer abilităţi profesionale şi de specialitate pe care mulţi le-au demonstrat în timpul serviciului militar. Prin această măsură, lansată la iniţiativa ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, se creează o oportunitate de reconversie profesională precum şi o măsură de protecţie socială adresată unor categorii profesionale bine pregătite cu potenţial deosebit pentru Ministerul Apărării Naţionale.
Cadrele militare în rezervă şi foştii soldaţi şi gradaţi voluntari, care doresc să lucreze în cele două firme specializate în pază şi hrănire, vor găsi în curând toate informaţiile necesare pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale.
LMP vine în sprijinul doritorilor, întocmind tabele cu datele de contact pe care le va pune la dispoziţia MApN.
Vă ţinem la curent cu detalii, despre acest proiect, îndată ce le vom avea.

 

Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesionisti.


Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că MApN va crea în perioada următoare circa 6.000 de locuri de muncă destinate rezerviştilor militari.
”MApN implementează o nouă concepţie de asigurare a hrănirii şi pazei unităţilor militare prin înfiinţarea a două filiale ale Companiei ROMTEHNICA , SC RoArmy Security şi SC RoArmy Catering, specializate în activităţi de pază şi hrănire. Cele două filiale vor înlocui, începând cu 1 ianuarie 2012, operatorii economici care asigură în prezent respectivele servicii de pază şi de hrănire. Această concepţie, elaborată de specialiştii instituţiei, vizează în primul rând îmbunătăţirea acestor tipuri de servicii şi reducerea cheltuielilor cu până la 30%, în contextul în care situaţia economică a ţării şi bugetul alocat armatei impun adoptarea de măsuri concrete pentru utilizarea cu eficienţă maximă a resurselor financiare bugetare”, a explicat ministrul Oprea.
El a adăugat că prin înfiinţarea acestor două societăţi comerciale se vor crea, în perioada 2011-2014, peste 6.000 de locuri de muncă, în garnizoane de pe întreg teritoriul României destinate rezerviştilor militari, peste 5.500 fiind oferite soldaţilor şi gradaţilor voluntari, care au părăsit armata şi care doresc să-şi continue activitatea în domeniul logistic sau în cel de pază.
”Avem o resursă foarte valoroasă, resursa umană, atât militarii activi, cât şi militarii rezervişti. O atenţie deosebită am acordat-o soldaţilor şi gradaţilor voluntari. Anul trecut am reuşit să modificăm şi să completăm, prin lege adoptată în Parlament, statutul acestei categorii de militari. A fost ridicată limita de vârstă până la care aceştia pot lucra în armată, de la 40 la 45 de ani, au fost aduse îmbunătăţiri statutului, astfel încât aceştia să beneficieze de aceleaşi drepturi cu cele ale cadrelor militare în activitate, în ceea ce priveşte perfecţionarea profesională şi continuarea studiilor, asistenţa medicală, dreptul de a beneficia de locuinţă de serviciu sau de compensaţie pentru chirie, inclusiv dreptul la pensie, reglementat de Legea nr. 263/2010 privind sistemul de pensii publice”, a adăugat ministrul Gabriel Oprea.
El a subliniat necesitatea acordării unei şanse celor care au ieşit din sistem înainte de 2010 sau care vor ieşi de acum înainte la vârsta de 45 de ani.
”Mai ales într-o perioadă de criză, este important ca toate eforturile noastre să fie dirijate către crearea de locuri de muncă şi stimularea economiei. Exact acest lucru face Armata, evident, în aria de responsabilitate în care ne desfăşurăm activitatea”, a punctat ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. (AS – Cristina Tatu)

25 octombrie 2011, Bucureşti

Agerpres

Vezi aici, „Observatorul Militar” nr.40 -Ministrul Apararii Gabriel Oprea nu pleaca de la conducerea Ministerului

 

(Preluarea de date şi informaţii de către terţi, fără acordul administratorului site-ului, se supune prevederilor legale).

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
facebook-profile-picture
Administrator
7 ianuarie 2012 16:38

2%
PENTRU LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

*
NU PIERDE NICIO CLIPA!
“TOTI PENTRU UNUL, 2% PENTRU TOTI”

 

CONTRIBUIE LA FONDUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI!
DESCARCA DE PE SITE-UL L.M.P. FORMULARUL, COMPLETEAZA-L SI DEPUNE-L LA ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE TERITORIALE PANA LA 15 MAI 2012!
*
DATELE: 
COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 27535960
IBAN RO50RNCB0817118580560001
*
DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PLATIT STATULUI PE ANUL 2011 CATRE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
*
CAMARAZI!
IMPREUNA VOM REUSI!!
*
CONSILILUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

Atlas
Oaspete
Atlas
29 octombrie 2011 14:23

Nu se stie cat D-l Ministru va mai fi la M.Ap.N., dar, inca odata, multumim pentru ceea ce a infaptuit pentru noi, M.A.C.-ii, pentru faptul ca s-a vazut ceva si destul de multi oameni au revenit in sistem cu posibila speranta sa realizeze ce si-au propus(cei care s-au reancadrat).
Din istorie s-a probat pentru cine a vrut si pentru cine a citit, ca anumite greseli daca nu sunt luate in seama se vor repeta cu o putere mult amplificata. Somnul ratiuni naste monstrii, mamaliga nu explodeaza!
Avem din nou un punct de rascruce ce va ,,pecetlui” soarta unor oameni care simt si traiesc pentru ceea ce fac, sa nu ramana cu ,,praful de pe toba” in urma ,,vasnicilor” politicieni care ne duc in viteza unde marile puteri s-au luptat sa sa ne duca, dar noi, ,,ne-am predat” fara lupta pentru interesele meschine ale unor diriguitori.Fara a face politica, cu riscul de a-mi face ,,prieteni” sustin faptul ca nu avem inca OAMENI care sa ne conduca.
Sper sa ma insel in gandirea mea si totul sa iasa favorabil pentru cei ce trudesc.
CRED CA NE VOM DESTEPTA!
Cu stima si respect, UN M.A.C. PANA LA MOARTE.
ONOARE SI PATRIE!
 

facebook-profile-picture
Administrator
28 octombrie 2011 20:55

Crezul membrilor Ligii Militarilor Profesionisti:

„Cred în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie;

Cred în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român;

Cred în dreptul la libertate şi siguranţă al fiecărui cetăţean al patriei noastre;

Cred în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om;

Cred că omul trebuie să moară aşa cum se naşte – liber şi egal în demnitate şi drepturi.

Să-mi ajute Dumnezeu, ca această credinţă să nu dispară niciodată!”
*
STATUTUL L.M.P.

valy
Oaspete
valy
23 octombrie 2011 15:43

Multumesc conducerii MApN pentru ca intinde o mana de ajutor fostilor SGV-isti care nu s-au incadrat dar si viitorilor militari. Apreciez foarte mult initiativa domnului ministru Gabriel Oprea cat si a consilierului Dinu Nedelcu deoarece numai cu ajutorul dumnealor am reusit si vom reusi sa rezolvam si celelalte probleme. Ma bucura initiativa domnului ministru de a nu lasa conducerea MApN tocmai acum cand avem cel mai mult nevoie de dumnealui. Laudabila totodata si initiativa LMP de a trimite catre MApN acel raport cu seturi de propuneri pentru a imbunatati statutul SGV. Parerea mea este ca pana se vor face angajari pentru Romtehnica va iesi legea cu marirea varstei la 50 de ani pentru SGV-isti.
Salutari din Botosani! Bafta si sa fim uniti!

jarnea
Oaspete
jarnea
22 octombrie 2011 19:25

Salut hotararea domnului ministru Gabriel Oprea de a nu parasi conducerea Ministerului Apararii Nationale! Militarii voluntari sunt alaturi de domnia sa. Este cel care a ajutat si speram sa ajute in continuare aceasta categorie de militari.
Calde salutari de aici din Arges, ligii militarilor profesionisti.

Vraja
Oaspete
Vraja
22 octombrie 2011 20:36

Aveti dreptate domnule Jarnea, la fel spun si eu. Domnul Ministru Gabriel Oprea trebuie sa ramana in conducerea Ministerului Apararii Nationale. Tot sprijinul ne este in domnia sa. Este cel mai bun Ministru din anii ’90 incoace. Multe salutari din partea mea si a colegiilor de la Satu Mare.

florin66
Oaspete
florin66
20 octombrie 2011 21:33

Ideea este buna  dar de la vorbe la fapte este o cale foarte lunga. Spun acest lucru pentru ca numai faptele dovedesc calitatea oamenilor. Si daca incepi o activitate trebuie sa faci in asa fel ca ea sa aiba continuitate pe termen lung. pe linga aceasta trebuie sa vedem conditiile care sunt puse la dispozitia angajatilor ROMTEHNICA . Spun acestea pentru ca nu mai am incredere in ceea ce se spune in urma a ceea ce  s-a intimplatcu noi ca urmare a aplicarii legii 384/2006.

Cu stima
Florin Gabriel Cocus
Vice presedinte L.M.P.

Vraja
Oaspete
Vraja
20 octombrie 2011 20:44

Cred ca este o solutie foarte buna pentru cei iesiti din sistemul militar, cat si pentru cei care ies. Va felicit domnule Ministru Oprea si sa ramaneti tot in fruntea Ministerului Apararii. Apreciez foarte mult initiativa atat dumneavoastra cat si consilierului Dinu Nedelcu. Sunt foarte multe de schimbat in sistemul militar. Numai cu ajutorul d-vs. vom reusi.
Am onoarea sa va salut.

cosmin
Oaspete
cosmin
20 octombrie 2011 17:10

Admir pe cei din liga militarilor profesionisti pentru cum s-au organizat in vederea intocmirii de tabele prin reprezentanti din toata tara pentru aceasta baza de date necesara Ministerului Apararii Nationale.
Vreau sa felicit Liga pentru toate demersurile intreprinse la MAN si prin rapoartele pertinente, pentru obtinerea unor drepturi aproape similare cadrelor militare. Si sper ca nu va ve-ti opri aici! De acum aveti si sprijinul meu si al colegilor mei din Brasov.
Suntem bucurosi ca Ministrul nostru nu pleaca la Interne, si ca ramane sa termine toate proiectele incepute pentru militarii romani, pentru armata romana!
Felicitari ligii militarilor profesionisti! Multumim domnului Nedelcu si domnului Ministru Oprea pentru implicarea in problemele sgv-ilor.

Marcel P.
Oaspete
Marcel P.
20 octombrie 2011 12:02

Aceasta masura a ministrului Oprea este laudabila, pentru ca se creeaza circa 5.500 de locuri de munca pentru fostii sgv care au iesit din sistem, din cele 6000 de locuri in cele doua societati comerciale de paza si hranire. Locul ministrului Oprea este la MApN!!! Ce a facut in ultimii doi ani pentru militari, cadre si sgv, nu a facut niciun alt ministru. La multi ani, de Ziua Armatei Romane!!

mirciosu
Oaspete
mirciosu
19 octombrie 2011 22:30

Se vede o implicare a Ministerului Apararii mai activa in problemele gradatilor voluntari, implicare care de 20 de ani a lipsit cu desavarsire. 
Si asta datorita unui OM care a stiut ce inseamna viata cazona, mirosul de praf de pusca, a uleiului de arma si cunoste foarte bine privatiunile la care militarii sunt supusi atat in tara cat si in teatrele de operatiuni. 
Acest OM a fost si este un militar, care de doi ani a ajutat aceasta categorie de militari defavorizati din 1990.

Datorita demersurilor LMP prin prezenta in audienta la MApN si prin ultimul raport cu setul de propuneri dar si cu ajutorul Consilierului Dinu Nedelcu care am inteles ca tine in permanenta legatura cu conducerea LMP se pare ca vom avea o noua lege in care vom beneficia de grupele de munca la fel ca si cadrele militare si de marirea limitei de varsta la 50 de ani.
Imbucurator si asteptam legiferarea proiectului.
Respect Ligii si Consilierului Nedelcu!
Cinste domnului Ministru Oprea!

tofi69
Oaspete
tofi69
19 octombrie 2011 21:30

Un cetatean se ruga la Dumnezeu intr-o zi,asa:”Da,Doamne ca la jocul de duminica la Loto,sa castig eu pot-ul cel mare!” La care Dumnezeu ii raspunde la ruga sa,asa:”Dar mai joaca si tu!”
Asa se intampla si cu unii colegi ai nostri mai tineri,sau chiar „batrani”.Sunt dezamagiti ca nu au „fapte palpabile”, dar zic eu,poate fi dezamagit cineva,de ceva,daca nu intreprinde nimic !? Spun si gandesc aceste lucruri cei care nici macar nu sunt inscrisi in L.M.P. Cel mai simplu lucru pe care il pot face,este acela de a se inscrie,a ne sustine,a lupta si abia apoi sa astepte realizari.
Initiativa Domnului Ministru,deja face parte din „fapte palpabile”.
Apreciem si ne bucuram pentru hotararea domnului Ministru Oprea de a nu parasi conducerea Ministerului Apararii Nationale. 
Mult succes L.M.P.
Tofi,membru L.M.P.

facebook-profile-picture
Administrator
19 octombrie 2011 22:09

Tofi ne-ai obisnuit cu comentarii pline de vorbe „batranesti” sau de zicale. Transmite camarazilor nostri din Barlad scuze pentru intarzierea trimiterii legitimatilor L.M.P. si a insignelor. Se rezolva in cel mai scurt timp!
Bafta si sa fim uniti!

danutshark
Oaspete
danutshark
19 octombrie 2011 19:27

Sunt masuri foarte bune ale Conducerii Ministerului Apararii Nationale si in special ale domnului Ministru Gabriel Oprea, pentru mac-ii  care nu s-au incadrat dar si pentru subofiterii in rezerva care vor sa-si rotunjeasca veniturile, pensie plus un salariu.
Din discutiile avute am inteles ca pana in 2014 Romtehnica vor avea 6000 de angajati fosti militari.
APRECIEM SI NE BUCURAM IN ACELASI TIMP PENTRU HOTARAREA FERMA A DOMNULUI MINISTRU OPREA DE A NU PARASI CONDUCEREA MINISTERULUI APARARII NATIONALE!
DOMNULE MINISTRU LIGAMILITARILOR PROFESIONISTI VA PREZINTA ONORUL!!

DANUT MOCANU – VICEPRESEDINTE L.M.P.

Radu
Oaspete
Radu
19 octombrie 2011 19:23

Initiativa este laudabila.Sa vedem aplicarea ei in practica.Dar Buzaul de ce nu are un reprezentant in LMP ca doar este una dintre garnizoanele cele mai mari?

facebook-profile-picture
Administrator
19 octombrie 2011 19:55

Domnule Radu ne cerem scuze, dar tocmai pe bunul nostru camarad si prieten Cap. Ticleanu Sandel parasutist din Buzau l-am uitat.
Binenteles si Buzaul este prezent in aceasta frumoasa famile care este
Liga Militarilor Profesionisti, liga tuturor militarilor profesionisti din Armata Romana.
Cu stima,
Dan A. – Prim-vicepresedinte L.M.P.

Lupu Mugurel
Oaspete
Lupu Mugurel
19 octombrie 2011 16:49

Cred ca este o solutie foarte buna pentru cei iesiti(ma refer in special la s.g.v)pentru ca pentru ei nu s-a facut nimic nici cand au iesit la 40, si nici cand vor iesi la 45 daca nu se aproba legea cu limita de virsta la 50 de ani.
  Este de apreciat initiativa domnului Nedelcu si nu in ultimul rand a domnului ministru Oprea carora le multumesc pe aceasta cale.
  ONOARE SI PATRIE
  Administrator L.M.P Mugurel Lupu 

oana nuta
Autor
19 octombrie 2011 16:40

Laudabil efortul conducerii Ministerului Apararii!

Ceea ce face domnul ministru Gabriel Oprea este onorant pentru domnia sa!

Suntem bucurosi sa putem sprijini aceasta initiativa.

Colegilor nostri din ROMIL le adresam rugamintea de a preciza sursa informatiilor atunci cand preiau materiale publicate pe site-ul LMP.

 

F. Doru
Oaspete
F. Doru
21 octombrie 2011 0:15

Ei nu au fost si nici nu vor fi niciodata o asociatie a militarilor din Romania, pentru simplu motiv ca au dezamagit si ca au mai ramas o mana de oameni, parasiti de multi adepti inclusiv din Turda, Buzau, Constanta etc datorita neseriozitatii si neimplicarii in problemele mac-ilor, va spune unul care este din zona. Parerea mea este sa nu-i mai bagati in seama si sa nu le mai faceti „reclama”.
Singurul care merita respect este MINEL TEPELIGA, cel care a gandit a ridicat si a muncit in Asociatia Romil, avand incredere in anumiti oameni din craiova, dar din pacate a fost inlaturat din asociatie in mod rusinos, desfintandu-i functia de Prim-vicepresedinte.

marin c
Oaspete
marin c
22 octombrie 2011 15:56

Si eu sunt „din zona” adica oltean si nu mai fac parte demult din romil si am ramas surprins cand am aflat ca Tepeliga Minel a fost indepartat din functia de conducere a asociatiei. Va spun sincer ca Minel a fost si este sufletul si cel care a infintat asociatia romil. Indepartarea lui a fost in urma unui complot si rezultatele se vad. Acum cei din romil au alte interese, de ce oare nu au sprijinit demersurile lmp-ului la Minstrul Oprea?

danutshark
Oaspete
danutshark
22 octombrie 2011 17:52

Este adevarat, nu am fost sustinuti si nici sprijiniti de cei din romil asa cum era normal si firesc,  cu toate ca interesul era general pentru toti gradatii voluntari din toata tara indiferent de asociatie… Ciudata lipsa lor de reactie mai ales ca au fost contactati de Dan in nenumararte randuri… dar „liniste totala” din partea lor.
Oare de ce?
Dar, cum s-a vazut nu am avut nevoie, Liga Militarilor Profesionisti merge mai departe cu s-au fara aliati numai in slujba militarilor profesionisti!! 
Singurii ALIATI ai L.M.P. sunt LIGA MAISTRILOR MILITARI DE MARINA, CONSILIERUL DINU NEDELCU si
MINISTRUL APARARII NATIONALE DOMNUL GABRIEL OPREA!!

ONOARE SI PATRIE!!

Danut Mocanu – Vicepresedinte L.M.P.

jarnea
Oaspete
jarnea
22 octombrie 2011 19:29

Pe cei indrazneti si curajosi, nu-i ajuta numai „norocul”, ci si MINISTRUL OPREA si mai ales DUMNEZEU!
Onoare si patrie!

facebook-profile-picture
Administrator
22 octombrie 2011 18:05

Deviza submarinistilor este”
„NOROCUL Ii AJUTA PE CEI INDRAZNETI!”

laur
Oaspete
laur
20 octombrie 2011 23:17

Am intrat pe site-ul romilului si citind m-a mirat un singur lucru… faptul ca folosesc titulatura de asociatia militarilor din Romania?!? Se cred ei oare, sau cred ei ca reprezinta… militarii din armata romana? Fals. Nu au ajutat cu nimic pana acum gradatii voluntari din armata romana, nici macar cu vorbe, dar mai ales cu fapte. As fi curios sa vad prezervarea de nume de la Ministerul Justitie cand au demarat actele de infintare.
Rusinos din partea lor daca au „copiat” un articol fara a cere aprobarea celor din LMP, punand ca „sursa”… „Observatorul Militar”. Am cautat in nr 40 al publicatiei si nu am gasit nimic despre acest articol. Fals total din partea lor.

iulian
Oaspete
iulian
20 octombrie 2011 17:20

am observat si eu ca au afisat in mod eronat sursa. de fapt intotdeauna si-au arogat merite pe munca altora. ceea ce nu le face cinste.

VALY
Oaspete
VALY
20 octombrie 2011 22:39

Nu am facut parte din asociatia romil si nu fac parte din LMP dar am intentia sa ma inscriu in liga in primul rand ca sunt Constantean dar si pentru ca apreciez munca si rezultatele celor din LMP.
Am colegi care la inceputuri au cochetat cu romilul dar care s-au retras dezamagiti de aceasta asa zisa asociatie de neprofesionisti. Aproape toti colegii mei de pe nava fac parte din LMP, eu fiind mai tanar am avut ceva retineri, dar dragi lmp-isti m-ati convins, prin buna organizare si prin profesionalismul de care ati dat dovada.
Am onoarea sa va salut!

silviu
Oaspete
silviu
18 octombrie 2011 23:51

S-a auzit mai demult de aceasta Romtehnica dar se vedem acum ce ofera, si la ce salariu, sper ca nu se va plati la fel ca la firmele de paza, pentru agentii vor avea armament si presteaza o munca la fel ca si un militar activ.
Sa traiasca Ministru Oprea!

roman
Oaspete
roman
18 octombrie 2011 23:44

Este o solutie buna pentru cei iesiti care nu s-au reincadrat si nu si-au gasit de munca, dar si pentru sgv-ii care vor iesi in viitor. Pentru cei cu pensii mari nu cred ca-i va interesa decat functii de conducere ca doar asa au fost invatati.

Ne bucuram ca in urma rapoartelor Ligii Militarilor Profesionisti si cu ajutorul Consilierului Nedelcu, domnul Ministru Oprea a luat hotararea de a introduce un proiect de lege spre dezbatere in Parlamentul Romaniei in care limita de varsta la sgv sa fie 50 de ani si recunoasterea grupelor de munca in conditii speciale/deosebite conform cadrelor militare.
Sunt masuri foarte bune si de aceea credem ca locul domnului Gabriel Oprea este numai la conducerea Ministerului Apararii.

constantin
Oaspete
constantin
18 octombrie 2011 22:39

Cele doua filiale sunt de stat sau particulare?
Daca sunt de stat atunci tot ce se spune este o prostie pentru ca fostii militari (acum Pensionari) nu pot sa fie angajati deoarece nu permite legea cumulului.
Sau este inca o dovada de „profesionalism’ ( citeste cu NE… in fata)?
Daca sunt private este o prostie si mai mare: O INSTITUTIE DE FORTA A STATULUI PAZITA DE O FIRMA PRIVATA?

CE IMPACT IN IMAGINEA PUBLICA A ARMATEI!
minune!!!!

SAU ESTE INCA UNA DIN MULTELE „AFACERI CURATE” DE JEFUIRE A STATULUI SI ADUCEREA LUI IN INCAPACITATE DE PLATA?:

grig
Oaspete
grig
18 octombrie 2011 23:10

Apreciem efortul conducerii Ministerului Apararii care vine in intampinarea militarilor rezervisti pentru a asigura o reconversie profesionala reala a celora care au pensie militara dar si pentru cei care nu au niciun venit.
Ma bucur ca Ministrul Oprea ramane alaturi de armata si nu ne paraseste pentru cei de la Interne. Este cel mai bun ministru al apararii din 1990 pana in prezent, si nu vom uita ceea ce a facut pentru militarii voluntari.
Am Onoarea sa va salut domnule Ministru!

danimar
Oaspete
danimar
18 octombrie 2011 23:00

Domnule Constantin, cred ca aveti o pensie foarte mare si nu aveti chef de munca. Este o opinie de-a dumneavoastra care eu nu sunt de acord. Va-ti intrebat cu ce venituri au iesit gradatii voluntari la 40 de ani? Nu cred… pentru ca sigur ati beneficiat de L-164, adica de salarii compesatorii si pensii. Nu ati suferit aceleasi privatiuni militare in aplicatii si in teatre impreuna cu mac-ii? De ce sa nu avem aceleasi drepturi ca si cadrele militare? 20 de ani de armata echivaleaza cu 10 scoli militare.
Daca Ministerul Apararii si domnul Ministru Oprea ofera o opurtunitate acelora care inca nu si-au gasit de munca si nu au ce pune pe masa la copii este foarte bine. Dumneavostra sigur aveti o pensie din care se poate trai si sigur nu aveti nevoie de asa ceva.

razasul
Oaspete
razasul
19 octombrie 2011 15:52

danimar, ai dreptate, acordarea cu masuri diferite a drepturilor pentru militarii angajati pe baza de contract si pentru cadre este o realitate, chiar daca responsabilitatile sunt diferite, privatiunile si toate celelalte sunt suportate in egala masura si de unii si de altii, ramane insa o problema care, cu parere de rau nu este valabila, 20 de ani de armata nu sunt egale „niciodata ” nici cu o scoala militara, in general, in practica inveti „regulile” pe masura ce ai nevoie de ele, fara a stii prea multe despre acestea, scoala insa te invata de ce sunt stabilite, de ce trebuie sa fie aplicate si care ar fi rezultatul neaplicarii sau aplicarii lor, si multe altele, pana si un sindicat oricare o fi ala se conduce dupa reguli bine stabilite, nu cred ca vrei sa spui ca armata trebuie sa fie condusa dupa „ochi”, indiferent de esalonul in cauza, insa asta e alta problema, nu e bine sa fie amestecate, rolul scolii militare care ii formeaza pe cei care dau „ordine in armata” cu totalitatea celor care incadreaza armata, problema reala si care te framanta este ca, intradevar, sgv- istii satisfac un serviciu militar pana la o anumita varsta dupa care, sunt „aruncati” inapoi in viata civila fara sa se intrebe nimeni, ce vor face ei mai departe, asta a fost o eroare din start a realizarii profesionalizarii armatei, cei care au propus si pus in practica sau aventurat prea usor, fara sa calculeze si probema sociala a acestei categorii de militari dupa ce pleaca din armata, si care va trebui rezolvata intrun fel sau altul.

wpDiscuz