sâmbătă 17 nov 2018

SPONSORI OFICIALI

OPERATIUNEA BERE RECE – "CAMARAZII STIU DE CE!"

DSCN5661

In seria activitatilor de socializare desfasurate de Liga Militarilor Profesionisti se inscrie si activitatea Operatiunea bere rece – „Camarazii stiu de ce!”, din data de 6 iulie 2014, activitate ce a avut loc in padurea Valu lui Traian. Cu sprijinul comenzii Brigazii 9 Mecanizate „Marasesti”, Liga Militarilor Profesionisti a organizat o intrecere de paintball, tir cu pistol si pusca semiautomata cu luneta (PSL) tip airsoft si o serbare campeneasca, in cadrul careia toti participantii s-au putut bucura de paintball, tir, barbeque, muzica si voie buna.
Activitatea a inceput cu confruntarea a doua armate intr-o lupta de paintball. Scenariu din cel de-al Doilea Razboi Mondial:
70 DE ANI DE LA DEBARCAREA DIN NORMANDIA.
Sub comanda generalului Einsenhower este declansata Operatiunea Overlord, insemnand debarcarea aliatilor in Normandia. Invazia din Normandia din 6 iunie 1944, a inceput cu actiunile aeropurtate ale trupelor de parasutisti si ale infanteriei debarcate si cu atacuri masive ale aviatiei anglo-americane. La cateva saptamani de la declasarea amfibie de pe plajele Normandiei, trupele aliate luptau pentru eliberarea Frantei.
Pe 6 iulie 2014, Liga Militarilor Profesionisti a reconstituit o batalie desfasurata intr-o padure din Pays a’Ange, unde aliatii incercau sa cucereasca satul Vague Trajan aflat sub ocupatia trupelor germane. Germanii desfasurati in tragatori s-au baricadat in ruinele caselor distruse de artileria inamica. Ordinul era foarte clar sa reziste pana la venirea ajutoarelor, a formatiunilor de blindate, ce se afla sub comanda generalului Von Geyr din rezerva OKW
„Aliatii” declaseaza concomitent atacuri de infanterie pe trei directii impotriva germanilor, dar, sunt respinsi de fiecare data cu pierderi grele. Dupa cateva ore de lupta, atacul decisiv a fost declansat la ora 12. „Aliatii” declanseaza un atac simultan din directiile S-E si N-V si satul Vague Trajan este incercuit. Dupa lupte „violente” si „pierderi grele”, satul este cucerit si „germanii” ramasi in „viata” luati prizonieri.
Dupa incheirea ostilitatilor, „aliatii” cat si „germanii” au parasit zona de conflict, declansand o alta operatiune:

OPERATIUNEA BERE RECE – „CAMARAZII STIU DE CE!”
Partida de paintball a dat posibilitatea membrilor participanti sa-si demonstreze calitatile de militari profesionisti, sa-si puna in valoare experienta militara acumulata in teatrele de operatii. Surpriza zilei au oferit-o marinarii militari care au „luptat” cot la cot cu militarii din Fortele Terestre. Chiar si intr-un joc de paintball, disciplina si profesionalismul si-au spus cuvantul, concurentii respectand toate regulile unei confruntari cavaleresti.
In cadrul Operatiunii BERE RECE – “CAMARAZII STIU DE CE!”, lucrurile au fost mult mai simple. In timp ce unii membri ai ligii se ocupau cu gratarele, care au inceput sa fumege si sa sfaraie celebrii mici, fripturile si frigaruile, alti membri impreuna cu sotiile si copiii si-au aratat maestria la proba de tir. Prima data s-a tras in tinte speciale, dar, dupa ce tintele au fost distruse, s-a propus ca tinte sa fie cutiile de bere. Goale… bineinteles! S-a executat foc cu pistoale si cu pusca semiautomata cu luneta (PSL) tip airsoft.
Aceasta activitate a fost deliciul celor mici, copiii membrilor LMP, cutiile de bere fiind doborate rand pe rand de proiectilele armelor airsoft.
In tot acest timp, formatia Kromatica ne-a asigurat fondul sonor cu o muzica de petrecere de o foarte buna calitate. In timpul petrecerii membrii LMP au „incins” diferite dansuri, hore, sarbe, dar au dansat si pe muzica unor colegi de etnie musulmana, macedoneana sau greaca. Atmosfera destinsa a fost intretinuta de catre toti participantii, care au scos in evidenta, o data in plus, spiritul special, unic al militarilor!

In finalul petrecerii formatia Kromatica a interpretat celebra melodie a membrului de onoare al Ligii Militarilor Profesionisti, domnul Nicolae Furdui Iancu – NOI SUNTEM ROMANI!
Toti participantii la aceasta frumoasa sarbatoare s-au strans in hora, cantand odata cu formatia aceasta melodie, mandri ca sunt romani, mandri ca sunt militari ai armatei romane, mandri ca sunt membri ai Ligii Militarilor Profesionisti!
La final, membrii ai consiliul director al LMP au luat cuvantul la microfon, adresandu-se tuturor participantilor:
Cap. Mircea Cavadiea F-221:
Doresc sa multumesc tuturor participantilor si am convingerea ca vom mai organiza astfel de momente ce ne deconecteaza de la stresul cotidian. Multumim pentru participare comandantilor nostri, care ne-au onorat cu prezenta la acesta activitate. Sunt mandru ca sunt militar al Fortelor Navale si membru LMP!
Cap. Radu Gabriel F-222:
Ma bucur ca activitatea de azi s-a desfasurat in bune conditiuni si vreua sa va multumesc ca ati avut placerea de a fi prezenti in numar asa de mare! Multumesc comandantului nostru pentru-ca a fost alaturi de noi. Multumesc formatiei Kromatica pentru interpretarea melodiilor nemuritoare ale folclorului romanesc.
Va mai asteptam si la alte activitati! Va multumim!

Cap. Danut Mocanu Bg.9:
Aceste activitati sunt un mod de a ne deconecta de la problemele cotidiene, dar mai important este modul de socializare intre membri LMP si familiile acestora. Aceste actiuni asigura unitate Ligii Militarilor Profesionisti. Sunt foarte bucuros ca ne-am intalnit astazi aici, dar si pentru-ca ne-am simtit bine. Va asigur ca conducerea LMP va mai organiza astfel de activitati.
Multumiri conducerii Brigazii 9 Mecanizate care ne-a sprijinit in reusita acestei activitati!

Cap. Mugurel Lupu F-222:
Suntem mandri ca am reusit sa organizam o astfel de serbare. Astazi am demonstrat inca o data ca suntem camarazi, prieteni si ca vom sustine intotdeauna acest minunut proiect pe care l-am inceput in februarie – martie 2010 – Liga Militarilor Profesionisti.
Suntem mandri de toate realizarile noastre. Doresc sa multumesc tuturor membrilor LMP atat din Fortele Navale cat si din Fortele Terestre pentru sustinere si pentru-ca sunt alaturi permanent de conducerea LMP.
Traiasca Liga Militarilor Profesionisti!

Cap. Danut Albu Bg. 9:
In calitate de presedinte LMP, in primul rand doresc sa va multumesc tuturor pentru participarea la acesta serbare. Suntem camarazi, suntem prieteni, ne cunoastem familiie, copiii, pot spune cu mana pe inima ca Liga Militarilor Profesionisti a devenit o mare familie. Asa cum a spus camaradul si prietenul meu Danut Mocanu, vom mai organiza astefel de activitati. Imbucurator este faptul ca luna de luna sunt tot mai multe cereri de inscriere in Liga Militarilor Profesionisti. Asta denota increderea militarilor profesionisti in LMP. La anul pe 17 septembrie vom sarbatori cinci ani de la infiintarea Ligii Militarilor Profesionisti si pe 18 septembrie 25 de ani de la infiintarea corpului militarilor profesionisti. Va asigur ca vom sarbatori cum se cuvine.
Multumim comandantului Brigazii 9 Mecanizate „Marasesti”, domnului colonel dr. Adrian Soci, pentru sprijinul acordat in realizarea, in bune conditii, a operatiunii Bere rece – Camarazii stiu de ce!”

Multumesc tuturor participantilor si doresc sa-i asigur pe toti membri LMP de tot respectul si aprecierea mea!
Iunctis viribus. (Unirea face forta)
.


ONOARE SI PATRIE!

.

A consemnat:
Cap. Danut ALBU Bg.9
Presedinte L.M.P.

.


.

IMNUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
.

.

FORMATIA KROMATICA – CONSTANTA
.

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
GOGO LAZ
Oaspete
GOGO LAZ
27 decembrie 2014 23:28

Gogo Laz A FOST O IESIRE FOARTE REUSITA SPER SA SE MAI REPETE DANE A FOST MERITUL TAU TE SALUT,

CONSTANTIN LAZAR

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
2 august 2014 18:41

 A aparut nr. 167 a revistei “TIMONA”, pulicatie editata de Liga Maistrilor Militari de Marina.
.
Pagina a II-a realizata de bunul nostru prieten, Danut ALBU –  Presedintele Ligii Militarilor Profesionisti.
.
             Revista o puteti citi  pe noul site L.M.M.M. http://www.lmmm.ro/  
.
                  Lectura placuta!
.
           Cap. Lupu Mugurel ,  F-222  –  Vicepresedinte L.M.P. 

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
31 iulie 2014 17:34

Pe 28 iulie 2014 s-a inregistrat un record de vizitatori pe site-ul oficial al Ligii Militarilor Profesionisti!
1.936 de vizitatori au intrat pe site-ul L.M.P.
.Vechiul record era de 1.749 de vizitatori in 24 de ore (26 iunie 2014.
.
Din data de 30 octombrie 2010, de cand site-ul oficial al Ligii Militarilor Profesionisti a devenit operational, 387.000 de cititori au accesat site-ul L.M.P.
.
IN ACEST TIMP S-AU POSTAT:
– 316 articole
– 6.464 de comentarii
.– Medie cititori pe zi : 750 – 950
– Medie cititori pe saptamana : 4.500 – 7.000

.
MULTUMIM PENTRU CA ACCESATI SI APRECIATI SITE-UL LMP!
.
Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesionisti
 
 

mos alecu
Membru
mos alecu
30 iulie 2014 20:01

@dan on STATUTUL SOLDATILOR SI GRADATILOR PROFESIONISTI A SUFERIT MODIFICARI ;
Legat de problema dreptului de pensionare la limita de virsta …
Continuare …

Sigur … altfel s-ar fi pus problema daca mai era in vigoare L.164/2001 (legea pensiilor militare de stat) …
Lege (l.164/2001) in care fusesera cuprinsi si s.g.p. prin L.51/2010 …
Printr-o ironie a sortii in 2010 se lucra intens pentru scoaterea tuturor militarilor din sistemul de pensii militare de stat …
Tot altfel s-ar pune problema si in situatia in care s-ar reveni la sistemul pensiilor militare de stat ; sistem pentru care se spune ca ar exista un proiect de lege a pensiilor militare de stat …

mos alecu
Membru
mos alecu
30 iulie 2014 17:36

@dan on STATUTUL SOLDATILOR SI GRADATILOR PROFESIONISTI A SUFERIT MODIFICARI ;
Legat de problema dreptului de pensionare la limita de virsta …
Continuare …

Daca sinteti cadru militar in activitate …
Daca sinteti nascut in 1958 … aveti vreo 55 ani si 10-11 luni , ati acumulat un stagiu de cotizare de vreo 21 ani si 10-11 luni , din care 15 ani si vreo 10-11 luni stagiu de cotizare in specialitate … va puteti pensiona pentru limita de virsta chiar si in situatia ca ati lucrat numai in conditii normale de munca …
In situatia ca ati lucrat si in locuri de munca cu conditii de munca deosebite de cele normale … trebuie sa vedeti cu cit va poate fi scazuta virsta standard de pensionare (tabelele de la art.55 din l.263/2010)

Cioboata Dumitru
Oaspete
Cioboata Dumitru
1 februarie 2015 19:57

Vă salut și ma bucur ca existați , sunt din 1991 în armată, născut în anul 1970, am lucrat tot timpul în grupa 1 

Cioboata Dumitru
Oaspete
Cioboata Dumitru
1 februarie 2015 20:07

Vă salut și ma bucur ca existați , sunt din 1991 în armată, născut în anul 1970, am lucrat tot timpul în grupa 1 

mos alecu
Membru
mos alecu
30 iulie 2014 17:29

Deoarece la articolul „STATUTUL SOLDATILOR SI GRADATILOR PROFESIONISTI A SUFERIT MODIFICARI” nu se mai permit comentarii …
—————————————————————————–
@dan on STATUTUL SOLDATILOR SI GRADATILOR PROFESIONISTI A SUFERIT MODIFICARI ;

Legat de problema dreptului de pensionare la limita de virsta …

Pentru a se putea detalia aceasta problema era nevoie de data dvs. de nastere precum si de categoria de militari din care faceti parte : cadre militare sau sold.grad.profesionisti .

Presupunind ca sinteti s.g.p. … puteti avea maximum 50 ani … deci sinteti nascut prin 1964 .
Va puteti pensiona la limita de virsta pe la sfirsitul anului 2022 (la virsta de vreo 57 ani si 10-11 luni) daca veti fi acumulat vreo 25 ani si 10-11 luni (stagiu de cotizare) ; din care (cel putin) 17 ani si 10-11 luni stagiu de cotizare in specialitate (in armata) . Imposibil de pensionare pentru limita de virsta din armata , datorita limitei de virsta de 50 de ani pina la care puteti fi mentinut in activitate …

Daca , in prezent , aveti cei 17 ani si 10-11 luni stagiu de cotizare in specialitate (in armata) , din care vreo 16 ani lucrati in conditii speciale de munca (sau in „alte conditii” de munca) puteti beneficia de o reducere de 8 ani a virstei de pensionare . Suficient pentru a putea fi pensionat pentru limita de virsta !

mircea
Oaspete
mircea
13 iulie 2014 20:17

Felicitari din Timisoara! la sectiunea sgp, ma tem ca voi sunteti fruncea!
Lasand gluma la o parte, noi, cei de aici dorim sa va felicitam pentru ideea de a infiinta o asociatie a militarilor angajati. Succes in continuare!
Se pot infinta filiale? 

Mihailescu Dumitru
Oaspete
Mihailescu Dumitru
13 iulie 2014 18:21

   Am citit comentariile, atâtea cât au fost ele până la acest moment, am privit cu nesaț fotografiile, așa că pot spune, chiar dacă nu am fost acolo, că operațiunea ”Bere Rece” a fost un real succes.
Bravo! Vă felicit și vă doresc ca în continuare să aveți asemenea idei, pentru că materializarea lor ajunge la sufletul oamenilor.
Vă dați seama cât de bine era pentru omenire dacă „vărul” Adolf, „tăicuța” Stalin, sau alții mai dați dracu’ de prin zilele noastre aveau asemenea idei pacifiste! Ei, nu și nu! Operațiunea „Barbarosa”, „Vulturii deșertului”, „Moartea-n papuci” și multe altele care, construite pe baza epidemiei de putere, au adus atâta durere și suferință.
De unde să se gândească dumnealor la o asemenea operațiune, unde victoria finală a fost strașnic stropită cu…bere rece!
Pace și înțegere între oameni, asta trebuie să ne fie dorința, iar voi ați arătat că, deși sunteți purtători ai uniformei militare, asemenea gânduri vă preocupă. Bravo!
.
Mm.pr.(r) Dumitru Mihailescu
Presedinte de onoare al Ligii Maistrilor Militari de Marina

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
13 iulie 2014 20:39

Mai multe fotografii pe pagina de facebook a Ligii Militarilor Profesionisti:

https://www.facebook.com/ligamilitarilor?ref=hl

 

ab seeaman
Oaspete
ab seeaman
13 iulie 2014 20:31

Aveti dreptate domnule Mihailescu. „Razboaiele” sa se desfasoare doar pe terenul de paintball si doar intre airsoft-tisti. Sa fie pace in lume! Asta este foarte important. 

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
13 iulie 2014 13:03

Ne-am bucurat foarte mult ca comandantii nostri au fost alaturi de noi la aceasta frumoasa activitate. Spiritul de echipa si elanul tineresc al membrilor LMP au contribuit la reusita totala a acestei serbari.
Multumim in mod special comandantului Brigazii 9 Mecanizate „Marasesti”, care de fiecare data a aprobat aceste activitati de socializare intre militarii Garnizoanei Constanta.

 .

   Cap. Mugurel Lupu F-222 – vicepresedinte LMP 

danutshark
Oaspete
danutshark
13 iulie 2014 20:12

La Multi Ani Mugurele! Cand organizezi propria operatiune bere rece? nu de alta, dar vrem sa ne asiguram prezenta!

saylor F-222
Oaspete
saylor F-222
13 iulie 2014 20:44

adica mai pe romaneste: cand ne inviti la un sprit demi-sec de Murfatlar? Doar esti vicepresedinte al ligii!

Radu Ghe. Gabriel
Oaspete
Radu Ghe. Gabriel
13 iulie 2014 13:07

Asa cum ii sta bine unui marinar, ai sarbatorit ziua de nastere pe mare, alaturi de camarazi si prieteni.
La Multi Ani Mugurele!  multa sanatate si putere de munca! 

ionut
Oaspete
ionut
13 iulie 2014 11:59

Bravo baieti! multa sanatate de aici din Bistrita! cum este marea? calda? vin in august la mare. Ne auzim la telefon.

Elisabeta Olah
Oaspete
Elisabeta Olah
13 iulie 2014 11:57

Elisabeta Olah Doar pritenii stiu.

bibi
Oaspete
bibi
12 iulie 2014 19:52

Mangalia este alaturi de voi, de lmp! o actiune reusita. bravo!

V.S.
Oaspete
V.S.
12 iulie 2014 19:49

RESPECT PENTRU LMP! SALUTARI DIN IASI!

Laurentiu
Oaspete
Laurentiu
12 iulie 2014 19:09

felicitari celor ce fac parte din liga militarilor profesionisti; am sa discut serios cu colegii mei din unitate sa ne inscriem si noi; este esential ca noi caporalii sa fim uniti.

minulescu
Oaspete
minulescu
12 iulie 2014 19:05

Si daca castigau germanii? schimbam cursul istoriei?
 

OANA NUTA
Oaspete
OANA NUTA
12 iulie 2014 16:52

BRAVO! VĂ STĂ BINE! TUTUROR, UN GÂND BUN!
FELICITĂRI PENTRU REUŞITA ACTIVITATE!

SUNT PUŢIN INVIDIOASĂ! DATA VIITOARE NU RATEZ ACTIVITATEA!
FELICITĂRI TUTUROR CELOR IMPLICAŢI ÎN ORGANIZAREA EVENIMENTULUI, DAR ŞI PARTICIPANŢILOR, PENTRU EVIDENŢIEREA, O DATĂ ÎN PLUS, A SPIRITULUI DE CAMARADERIE CE REPREZINTĂ L.M.P.!
.

Oana NUTA
Director de comunicare L.M.P.

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
13 iulie 2014 13:04

Oana multumim pentru aprecieri. Te asteptam la mare!!!!

danutshark
Oaspete
danutshark
12 iulie 2014 15:44

Noi, militarii profesionisti din Brigada 9 Mecanizata, avem un deosebit respect pentru comandantul nostru, care, de fiecare data ne-a sprijinit, nu numai in desfasurarea activitatilor de socializare organizate de LMP, dar si in anumite situatii personale si de servici.
Sunt mandru ca fac parte din aceasta unitate!

  Cap. Danut Mocanu, Bg.9 vicepresedinte LMP 

maistru militar de marina
Oaspete
maistru militar de marina
12 iulie 2014 15:18

Sunteti cei mai tari dintre toate asociatiile socio-profesionale cu specific militar. Si culmea este ca,  aceasta liga reprezinta corpul de militari aflati la baza ierarhiei militare. Felicitari domnilor caporali. Colegii mei din liga maistrilor militari de marina ar trebui sa mai schimbe ceva. Stiu ei ce… atragerea si promovarea tinerilor.

luminita dobre
Oaspete
luminita dobre
12 iulie 2014 15:11

Bravo baieti! bravo LMP!  M-am autointitulat membru simpatizant al Ligii Militarilor Profesionisti. Nu sunt militar dar vreau sa intru si eu in liga voastra.

rondul de seara
Oaspete
rondul de seara
11 iulie 2014 21:32

v-ati facut de cap. in curand incep iesirile pe mare. ati terminat navele de vopsit? (piturat)

matelotu
Oaspete
matelotu
13 iulie 2014 12:06

esti in urma. am si revenit de pe mare. 

farcas
Oaspete
farcas
11 iulie 2014 21:30

faina actiune,,, bravo!

mos alecu
Oaspete
mos alecu
11 iulie 2014 15:43

@Albu Danut 11 iulie 2014 la 12:06
 
Multumesc !
Rezolvat problema …
 
Dupa ce se mai linistesc apele … o sa explic si cauza pentru care sistemul a refuzat inregistrarea mea …

mihalcea
Oaspete
mihalcea
11 iulie 2014 12:52

bravo baieti! stiti sa munciti dar stiti sa va si distrati!

mos alecu
Oaspete
mos alecu
10 iulie 2014 8:05

Existind aceasta posibilitate de a comenta (fara acea autentificare posibila numai prin inregistrarea anterioara) …
Multumesc pentru incercarile de a ma „instrui” privind modul de inregistrare … Fiti convinsi ca am inteles despre ce este vorba … dar cind spun ca sistemul refuza inregistrarea mea … inseamna ca asa este …

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
9 iulie 2014 23:04

In data de 26  iunie 2014 s-a inregistrat un record de vizitatori pe site-ul oficial al Ligii Militarilor Profesionisti!
  1.749 de vizitatori au intrat pe site-ul L.M.P.
.
                                   Vechiul record era de 1.447 de vizitatori in 24 de ore. 

Din data de 30 octombrie 2010, de cand site-ul oficial al Ligii Militarilor Profesionisti a devenit operational, 317.000 de cititori au accesat site-ul L.M.P.

IN ACEST TIMP S-AU POSTAT:
 –   311  articole
 – 6.351 de comentarii 
.
– Medie cititori pe zi :  750 – 950
– Medie cititori pe saptamana : 4.500 – 7.000
 
.
                   MULTUMIM PENTRU CA ACCESATI SI APRECIATI SITE-UL LMP!
.
       Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesionisti 

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
9 iulie 2014 22:55

COMUNICAT L.M.P.:

.
     
Site-ul Ligii Militarilor Profesionisti a fost securizat pentru a fi protejat de anumiti virusi.
 
Ca sa puteti adauga un comentariu, sa va exprimati opiniile, la articolele postate pe site, va trebui sa va inregistrati.
.
                     Intra si vezi:      
“Arata regulile pentru inregistrare si postarea comentariilor” .
.
 
Multumim pentru intelegere!

wpDiscuz