sâmbătă 17 nov 2018

SPONSORI OFICIALI

LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI A PARTICIPAT LA DEZBATEREA PUBLICA ORGANIZATA DE FEDERATIA MILITARILOR DIN ROMANIA!

IMG_7662

 

In organizarea Federatiei Militarilor din Romania, dezbaterea publica pe tema „Dimensiunea participativa aIMG_7670 democratiei. Politica Statului fata de structurile asociative ale militarilor”, a reunit la Bucuresti reprezentanti a peste 50 de structuri asociative din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, precum si o serie de invitati din partea unor federatii sindicale, asociatii de aparare a drepturilor omului.

.
Invitatiei organizatorilor au raspuns pozitiv Col(r) Elena Cobuz –  din Administratia Prezidentiala,  deputat Marian Neacsu – lider grup parlamentar in Camera Deputatilor, Neculae Ontanu – primarul sectorului 2 Bucuresti, Col.just.mil. Sorin Chipar – Statul Major General, Lt. Col. Anca ZamfirIMG_7643Departamentul pentru relatii cu Parlamentul si informare publica, Col. Alexandru Dumitra – Directia pentru calitatea vietii personalului, Col.univ.dr. Ion Busuioc – Prorector Academia de Politie, Col. Valentin Ubal – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.
.
In cadrul dezbaterilor au prezentat puncte de vedere si referate tematice: General locotenent(r) Virgil Balaceanu, Col.(r) Iosif Vasile, C-dor(r) Jenica Poenaru.
Domnul Gen.bg.(r) Nicolae Gropan, presedinte al Federatiei Militarilor din Romania, a prezentat „Pozitia actuala a Statului fata de structurile asociative aleIMG_7677 militarilor”.
Gen,lt.(r) Valentin Petre a dat citire „Apelului nostru”, „Scrisoare deschisa” fiind prezentata de Gem.(ret) Iosif Rus.
.
Un punct important pe ordinea de zi la constituit Ordonanta de Urgenta a Guvernului ce vizeaza modificarile Legii Pensiilor Militare de Stat L-223/2015.
In contextul in care pensia militara pentru Corpul SGP, calculata in raport procentual de 65%, va aduce venituri de circa 550 – 650 ron, delegatia Ligii Militarilor Profesionisti, a sustinut necesitatea modificarii legislative (L-574/2004), astfel incat IMG_7719soldatii si gradatii profesionisti sa beneficieze retroactiv, de drepturile ce decurg din acordarea semnului onorific, „In serviciul Patriei”, situatie in care pensia unui gradat profesionist ar suporta o marire de 20%.
.
Lund cuvantul, Cap. Adrian Udrea a pus accent pe necesitatea dezvoltarii dialogului dintre asociatiile reprezentative militare. Cap. Adrian Udrea a adus in atentia participantilor Setul de Propuneri in 16 puncte (SP-16), document inaintat in acest an, factorilor decidenti din cadrul Ministerului Apararii Nationale.
IMG_7724
.

Cap. Danut Albu, presedintele LMP a adus in atentie  raspunsul factorilor decidenti, la Setul de Propuneri in 16 puncte, raspuns care a nemultumit  conducerea ligii cat si Corpul SGP. S-a dorit un raspuns punctual pentru fiecare problema ridicata in memoriul trimis in luna august.

udrea
Cap. Florin Suteu a adus in atentia participantilor nivelul actual de salarizare al soldatilor si gradatilor profesionisti, scotand in evidenta greutatile reale ale acestui Corp al Armatei Romane.
.
Fideli principiilor ce calauzesc activitatea Ligii Militarilor Profesionisti, reprezentantiiIMG_7812 acesteia isi reafirma convingerea ca numai prin dialog activ si colaborare, problematica ce framanta Corpul Soldatilor si Gradatilor Profesionisti isi va gasi rezolvarea.

.

ONOARE si PATRIE!
.
LMP

IMG_7846

.
VIZIONATI INTERVENTIA MEMBRILOR DELEGATI AI LIGII MILITARILOR PROFESIONISI IN CADRUL DEZBATERII (10 min):

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
buyak84
Membru
buyak84
16 decembrie 2015 19:23

bravo baieti!!felicitari poate cineva acolo „sus”ne va auzi!!sunt cu voi!
 

cpt. rez.Viorel Gongu
Oaspete
cpt. rez.Viorel Gongu
16 decembrie 2015 18:52

Am fost ofiţer activ peste 15 ani şi  militar peste 20 dar ordinul Meritul Militar clasa a III-a nu mi-a fost acordat. Ce se poate face?
 

Danu Aldea
Oaspete
Danu Aldea
16 decembrie 2015 18:05

Catre,PRIMARIA GENERALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI

DOMNULE PRIMAR GENERAL,
Va aducem la cunostinta ca in perioada 28-30.12.2015, intre orele 11.00-24.00 se vor desfasura in Bucuresti – Piata Victoriei, manifestatii de protest, organizate de catre SCMD, la care vor participa circa 1.000 de rezervisti si delegati din sindicatele si ONG-urile partenere (CNSC).Scopul actiunilor este:


(1) Retragerea de catre Guvern a Art. 40 privind modificarea Legii pensiilor militare de stat din OUG 57/2015;
(2) Reluarea in procedura parlamentara de urgenta a Legii sistemului unic de salarizare;
(3) Stabilirea prin HG a salariului minim pe economie la 1200 lei;
(4) Acordarea celei de a 13-a pensie pentru pensionarii cu venituri minime.

.
Din partea noastra sunt imputerniciti sa asigure si sa raspunda de masurile privind buna organizare, col. (r) dr. Mircea DOGARU – tel. 0736601.020 si col. (r) Mihail–Adrian STEFAN – tel. 0736600973, astfel incat actiunile sa se desfasoare in conditii pasnice, civilizate si sa nu degenereze in acte de violenta.
Personalul desemnat de noi sa execute masuri de ordine pe parcursul desfasurarii adunarilor va purta insemnele distinctive ale SCMD.
Pentru asigurarea sonorizarii, organizatorii vor folosi urmatoarele mijloace tehnice proprii: autoturismul Dacia B-188-SCM, statie de amplificare mobila, boxe audio.

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
16 decembrie 2015 10:59
Adevarul
Oaspete
Adevarul
16 decembrie 2015 0:40
gore
Oaspete
gore
15 decembrie 2015 23:21

 
Asta vara ati trimis sp-16 celor din mapn. Ce sa rezolvat? Ce raspuns au dat? domnilor din l.m.p. orice s-ar intampla, orice rezolutie, orice raspuns veti primi, veti avea respectul nostru, pentru ca stim ca sunteti in activitate si apreciem curajul dumneavoastra de a pune pe hartie intr-un memoriu aproape toate problemele grave cu care se confrunta sgp ii
Un singur cuvant avem pentru l.m.p. – RESPECT!

no name no face
Oaspete
no name no face
15 decembrie 2015 23:12

 
buna seara! as dori sa le dau un sfat celor din l.m.p.: baieti atrageti si castigati presa de partea voastra. presa este a 5 putere in stat; atentie! nu presa aservita politicului ci cea libera. 
felicitari pentru tot ce ati reusit in cei 5 ani de activitate!

cerny
Oaspete
cerny
28 decembrie 2015 12:21

Exista o presa aservita politic si una libera ? Care este cea de a doua. ? da-mi un nume !.

Tomitanul
Oaspete
Tomitanul
15 decembrie 2015 22:55

 
Respect pentru presedintele ligii Cap. Dan Albu pentru discutiile purtate cu demnitarii prezenti la dezbaterea publica din Bucuresti. Respect pentru toti membri din conducerea LMP. Va multumim ca existati si ca atrageti in permanenta atentia la problemele caporalilor. Foarte frumos a vorbit Adrian Udrea, iar Cap. Suteu a punctat foarte bine problema salarizarii in sistemul militar.
Speram sa se rezolve aceste probleme grave ale SGP. Avem incredere in voi!

MIKI
Oaspete
MIKI
15 decembrie 2015 21:13

 
Buzaul este alaturi de Constanta. Am vorbit cu colegii si vom sustine liga profesionista a militarilor. SP-16 trebuie retrimis Presedintelui Iohanis, Primministrului si noului ministru al apararii. Presa trebuie sa fie cu noi. Trebuie informati oamenii politici sa ne sprijine, mai marii din MApN nu ne-au ajutat niciodata.
NU MAI VREM SA MUNCIM PE SALARII DE NECALIFICATI.
VREM SALARII DECENTE SA NE PUTEM CRESTE COPIII NORMAL!

robert
Oaspete
robert
15 decembrie 2015 21:06

Respect LMP!  Sunteti singura asociatie a militarilor care lupta pentru drepturile noastre. Am vizionat clipul si domnul General in rezerva spunea ca s-a facut presiuni asupra conducerii ligii. Nu ni se pare corect. Am discutat cu colegii din unitate si in caz de nevoie va vom sustine, suntem foarte aproape de Bucuresti.

N.M.
Oaspete
N.M.
15 decembrie 2015 20:46

Doresc sa salut si eu LMP ul alaturi de colegii mei de aici din Husi . Speram ca membri ligii sa se inmulteasca si aici in Moldova.

laurentiu
Oaspete
laurentiu
15 decembrie 2015 20:42

Am ajuns saracii armatei. Avem rate, obligatii, copii de intretinut si cu un salariu de 750 de lei + norma de hrana care se diminuaza mult cand suntem plecati in aplicatii. Si cum aplicatiile s-au inmultit 5-6 pe an, jumate de an luam salariile diminuate

d.......
Oaspete
d.......
15 decembrie 2015 20:37

Militarii profesionisti din Campulung sunt alaturi de voi. Trebuie sa luptam pentru drepturile nostre. Jos palaria pentru toti membri LMP. Vom intra si noi in liga

carstea
Oaspete
carstea
15 decembrie 2015 20:34

trebuie informata presa, televiziunile, trebuie ca toata tara sa cunoasca ce indura sgp-ii ce salarii avem si ce pensii de c.a.p. o sa avem. bravo lmp!

ioan
Oaspete
ioan
15 decembrie 2015 20:22

Buna seara. Doresc sa transmit din Salaj ca si eu si camarazii mei suntem cu sufletul alaturi de marinarii constanteni. Fain ati vorbit la intrunire, Traiasca lmp

LUTA
Oaspete
LUTA
15 decembrie 2015 20:18

Baieti sunteti tari! Bravo!  trebuie sa vorbiti si in presa sa apareti la TV, trebuie sa se vada ca gradatii profesionisti sunt nemultumiti cu mizeria de 65% la pensie.
Salutari oltenesti din Craiova!  Suntem cu voi! Traiasca LMP!

Geo
Oaspete
Geo
15 decembrie 2015 20:10

Vă multumim celor de la  LMP Covasna vă salută !
 

Alin
Oaspete
Alin
15 decembrie 2015 19:01

Speram sa ajunga Propunerile  SP16 la presedintele tarii ca cei din MApN am vazut cum sprijina militarii, taind din drepturile votate de Parlament. Suntem alaturi de LMP in demersurilr lor!!!
 

Mihailescu Dumitru
Oaspete
Mihailescu Dumitru
15 decembrie 2015 18:14

Mă bucură această informație. Vă admir intransigența cu care vă susține-ți acxțiunile menite a veni în sprijinul camarazilor voștri. Să dea Domnul (dar mai ales Domnii!) să vă bucurați de reușită.
        LA MULȚI ANI! Sărbători fericite…

eu
Oaspete
eu
15 decembrie 2015 18:08

Bravo liga .Alaturi de voi ar trebui sa fie si asociatiile  de subofiteri pentru ca si ei  vor fi afectati de modificarea legi pensiilor deoarece  si salariile lor sunt mici chiar daca au cateva drepturi in plus fata de sgp.
 

One
Oaspete
One
15 decembrie 2015 17:26

Cititi si cruciti-va !!! Purtatorul de cuvant al guvernului a declarat ca nu se poate da ordonanta de guvern pentru modificarea legii pentru oieri ,deoarece legea a fost adoptata si trecuta prin parlament. Legea pensiilor militare cum a putut fi modificata prin ordonanta de urgenta????? Ce sa mai intelegem???

Dan
Oaspete
Dan
15 decembrie 2015 17:04

Conform l.263/2010…Cu solda actuala , pensia („contributionista”) ar putea ajunge pe la 697 lei .Cu solda din noua lege a salarizarii , pensia („contributionista”) ar putea ajunge pe la 776 lei . Din cauza ca noile solde vor fi fiind numai 5 ani din cei 30 . Si din cauza ca cresterea salariilor bugetarilor conduce si la cresterea salariului mediu pe economie … deci punctajul de pensie nu creste proportional cu cresterea soldelor (punctajul creste mai putin) . Am calculat aceasta pensie „la nivelul” lui dec.2020 , cu o valoare a punctului de pensie de 1.060 lei – crestere cu cite 4% in toti anii urmatori …In concluzie :- vai de capul unui SGP care va trebui sa traiasca , dupa 30 de ani de munca , cu 697 lei … Asta in situatia in care se acorda acea indemnizatie sociala de 450 lei celor care n-au muncit niciodata …- este demontata si „marota” indusa celor in activitate ca pensiile contributioniste sint mai „favorabile” decit pensiile militare de stat …- in situatia in care salarizarea este cea care este , iar noua lege a salarizarii nu rezolva mare lucru … de ce limitarea pensiei la 85% , cind , la altii , limitarea este la 100% dintr-o „gramazie” de alte venituri inaccesibile militarilor ?

gelu
Oaspete
gelu
15 decembrie 2015 14:44

Respecte l.m.p din parte militarilor din bistrita
 

ghe s
Oaspete
ghe s
15 decembrie 2015 14:39

Apreciem militarii care dau dovada de verticalitate, atragand atentia mai marilor tarii, asupra problemelor corpului soldatilor si gradatilor profesionisti. Multumim LMP in caz de nevoie dati un semnal pe acest site si vom fii alaturi de voi. Respect din partea noastra a ploiestenilor.

vasy focsani
Oaspete
vasy focsani
15 decembrie 2015 14:36

Respect FMR!
Respect domnului Gen. Gropan si domnului Gen. Balaceanu!
Multumim LMP! un plus pentru camaradul nostru Florin Suteu!

marius
Oaspete
marius
15 decembrie 2015 14:19

Multumim domnilor generali in rezerva din FMR ca sustin LMP si ca se gandesc sa ajute Corpul SGP. Felicitari domnilor Generali!  Aveti tot respectul nostru.
Respect pentru LMP . pentru Dan Albu, Udrea, Suteu si toti membri din conducerea ligii. Va felicitam pentru curajul dvs, avand in vedere ca sunteti in activitate. Asta ne obliga ca si noi, sa nu mai fim spectatori si sa intram in randurile voastre. Este foarte important sa fim o singura voce, un singur brat.
Va transmitem salutari si sarbatori fericite din Brasov.

AC
Oaspete
AC
15 decembrie 2015 14:13

Bravo LMP!  Noi cei din Iasi suntem de acord cu demersurile voastre. Numai uniti vom reusi sa ne castigam drepturile. Trebuie sa ne unim toti sgp-ii din toata tara si sa facem o petitie pe care sa o semnam si sa o trimitem Presedintelui tarii. Ne-am saturat. Pana aici. Ce pensie este asta? 65% din salariu? Asta este bataie de joc

edy
Oaspete
edy
15 decembrie 2015 14:07

Va salutam din Timisoara. Suntem de acord cu tot ce ati propus in SP-16. Am tot asteptat de cateva luni sa se schimbe ceva in urma demersurilor ligii. Nu s-a intmplat nimic. Acum am aflat ca vom avea pensii de femei de servici, chiar daca ne-am facut datoria in Irak si Afganistan. De ce suntem prigoniti in halul asta? salarizare foarte mica, nu avem dreptul la bani de tinuta, chirii mici, tinuta de instructie ne cumparam secon hand made in england. Acum aflam ca si pensiile vor fi nesimtite de mici.
Voi pleca din sistem cat de curand asa cum au facut si alti camarazi care acum muncesc pe alti bani in Germania, Anglia su in tarile nordice.

adrian
Oaspete
adrian
15 decembrie 2015 14:05

stati linistiti colegi de astazi se fac iarasi incadrari la MAI . deci eu sincer dupa 10 ani de cariera militara cu regret va zic am sa sustin examene la MAI  – la interne se ofera gradul de subofiter nu de caporal ca si aici , bani de echipament si pe baza studiilor superioare in institutie de invatamant civila acreditata posibilitatea de avansare in corpul ofiterilor :) eu unul sincer m-am saturat de jigniri si bataia de joc …. CU RESPECTE DRAGI CAMARAZI
 

yuri
Oaspete
yuri
15 decembrie 2015 13:55

Buna ziua. Trebuie avut in vedere schimbarea legislatiei si obtinerea si pentru sgp-ei a semnului onorific „In serviciul Patriei” care in functie de vechime, 15 , 20 , 25 de ani aduce beneficii la pensie de 20 de procente. Asta va mai mari un pic nesimtirea de pensie a unui sgp-eu.
Daca va ramane asa, 65% din solda, pensia sgp-ilor va fi o rusine nationala.
Militarii pensionari vor muri de foame in casa. Doamne ce-am ajuns sa traiesc in armata. Daca stiam ca se va intmpla asa ceva, acum 14 ani nu veneam in acest sistem, in care cei cu grade mari din minister, nu-i intereseaza de cei care formeaza „talpa” armatei.

tudor
Oaspete
tudor
15 decembrie 2015 13:46

s-a marit norma de echipare la cadrele militare. in ianuarie vor incasa subofiterii de la 3200 la 3500 de lei, iar ofiterii de la 3500 la 3800 de lei; sgp-ii vor lua praful de pe toba.  de ce nu se aplica m-72/2012?  de ce nu se acorda tinuta de oras gradatilor profesionisti? de ce sa nuincasam si noi anual bani pe echipament? noi suntem fraierii armatei.  pana intr-o zi…

costy ionescu
Oaspete
costy ionescu
15 decembrie 2015 13:41

Va salut dragi camarazi. Va multumim pentru toate demersurile pe care le faceti in sprijinul militarilor profesionisti. Datoria noastra este sa ne inscriem in liga. Impreuna putem deveni o forta. A sosit vremea ca si amaratii de caporali sa-si obtina drepturile asa cum au cadrele militare, doar impreuna executam misiunile interne si internationale.
Este rusinos ce se intampla. Caporali cu 10 – 20 de vehime au solde mai mici fata de soldatii angajati in 2015. Felicitari Cap. Suteu ai vorbit bine.

tyc
Oaspete
tyc
15 decembrie 2015 13:36

Doresc sa multumesc LMP-ului pentru tot ceea ce face pentru noi. Este adevarat in toamna a fost acea circulara in care ni s-a atras atentia sa nu facem parte din anumite „asociatii”. Nu am spus nimic, am tacut, dar toata compania noastra este inscrisa in Liga. Nu trebuie sa ne mai ascundem.
Camarazi, trebuie sa fim transparenti si curajosi si sa declaram cu mandrie ca facem parte din LMP. Trebuie sa ne cerem drepturile, asa cum face liga din Constanta.
Va multumim, Vom fi in continuare alaturi de voi!

dumi
Oaspete
dumi
15 decembrie 2015 13:31

 
Este foarte grav ce se intampla cu noi. trebuie ca Presedintele tarii sa afle cum sgp-ii sunt platiti si cu ce probleme se confrunta. Ce legislatie este asta? 65% din salariul unui caporal inseamna 650 de lei pensie. Cum se poate asa ceva? Liga are dreptate, trebuie schimbata legislatia altfel nu o sa iasa bine,,,

tibi
Oaspete
tibi
15 decembrie 2015 13:28

Daca vom insista atunci sigur nu vor scapa de gura noastra
Ma refer la liga
Bravo voua si respect pt tot ceea ce faceti
Succes!!!

old sniper
Oaspete
old sniper
15 decembrie 2015 13:26

LMP are dreptate vom avea pensii de mizerie,,, 600 de lei dupa 25 -30 de ani de armata cu misiuni in tara si in teatrele de oeratiuni? Nu le este putin rusine? ce suntem noi? militari de rangul 2?
De ce nu au luat in calcul acel set de propuneri? oamenii aia au muncit la el, au spus adevarul in se zbat SGP-ii. De ce domnilor decidenti?

Basaru
Oaspete
Basaru
15 decembrie 2015 11:19
Mihai Ocraim
Oaspete
Mihai Ocraim
15 decembrie 2015 9:15

Felicitări LMP!
Poate va veni și ziua când real cineva ne va auzi.
Important este sa avem aceiași voce toți.
 
 

Tanase Marius
Oaspete
Tanase Marius
15 decembrie 2015 7:50

 
Tanase Marius
Respect LMP!

Nicolae Nicolae
Oaspete
Nicolae Nicolae
15 decembrie 2015 7:49

 
Nicolae Nicolae
Bravo bravo Liga militara profesionista sa speram intrun an 2016mai bun .,Speram o reusita Speram sa aibe un cuvnt si Onoare mai Mari Armatei Romane

Catalin Surugiu
Oaspete
Catalin Surugiu
15 decembrie 2015 7:47

 
Catalin Surugiu
Bafta Liga!!!

Dan Barbu
Oaspete
Dan Barbu
15 decembrie 2015 7:47

 
Dan Barbu
Succes va ținem pumni mult noroc

Mocanu Georgian
Oaspete
Mocanu Georgian
15 decembrie 2015 7:44

 
Mocanu Georgian
V-au dat si de munca acum cu documentarul…nu mai am fluturașul din decembrie 2010 când era guvernul Boc,cu depunere card 850 lei si la ora aia aveam o rata de 620 lei.Cum poți trai cu restul???

Karoly Di Bernardo
Oaspete
Karoly Di Bernardo
15 decembrie 2015 7:43

 
Karoly Di Bernardo
Acum sa vedem si rezultatele.

Alex Alexandru
Oaspete
Alex Alexandru
15 decembrie 2015 7:42

 
Alex Alexandru
Va multumim pentru eforturi.!

Laur
Oaspete
Laur
14 decembrie 2015 21:49

Chiar sa nu fi stiut de problema soldelor Domnii Generali? Un soldat fara 1 an vechime fara familie,fara deduceri,fara clasa are brut peste 1300 de ron si eu cu de toate si cu vechime de 25 de ani am brut 1460 ron.Nu mai inteleg nimic.
 

wpDiscuz