sâmbătă 17 nov 2018

SPONSORI OFICIALI

IN ATENTIA MILITARILOR PROFESIONISTI: LMP A INAINTAT CONDUCERII M.Ap.N SETUL DE PROPUNERI IN 16 PUNCTE!

1229962_488655804564258_1141698367_n (1)

De la formarea sa ca asociaţie socio-profesională, apolitică şi non-sindicală, LMP a acţionat pentru îndeplinirea scopurilor propuse prin Statut, desfăşurând activităţi menite să contribuie la stimularea motivaţiei profesionale, dezvoltarea dorinţei de performanţă şi competitivitate, militând pentru promovarea imaginii corpului militarilor profesionişti.
.
Reprezentanţii LMP au înaintat, săptămâna trecută, factorilor decidenţi din cadrul M.Ap.N., setul de propuneri în 16 puncte, propuneri susţinute de militarii activi din categoria soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, permanent preocupaţi de îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de muncă.
.
LMP îşi exprimă convingerea că reprezentanţii M.Ap.N. se vor apleca cu multă atenţie asupra acestui set de propuneri, înţelegând preocuparea noastră reală pentru îmbunătăţirea condiţiilor profesionale şi sociale ale corpului militarilor profesionişti, pentru viitorul acestei categorii de militari şi, în egală măsură, preocuparea noastră pentru promovarea imaginii şi prestigiului Armatei Române, în raport cu societatea civilă şi partenerii noştri internaţionali.
.
Director Comunicare LMP,
Oana NUŢĂ

.

VA PREZENTAM SETUL DE PROPUNERI LMP IN 16 PUNCTE:

12
3
4
5
6
78
9
10

.
.
.
.
.
.
.
.
.

PRESA DESPRE DEMERSUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI:

.

EVENIMENTUL ZILEI

„Onoare și respect. LMP și AMVVD i-au înaintat ministrului Apărării, Mircea Dușa, setul de propuneri pentru DREPTURILE MILITARILOR”

http://www.evz.ro/onoare-si-respect-lmp-si-amvvd-i-au-inaintat-ministrului-apararii-mircea-dusa-setul-de-propuneri-pentru-drepturile-militarilor.html?v=2

.

CUGET LIBER CONSTANTA

„Militarii trag primele „gloanţe” spre Guvern: salarii mărite, bani de chirie şi… mai puţine mese la Forţele Navale”

 http://m.cugetliber.ro/stiri-eveniment-militarii-trag-primele-gloante-spre-guvern-salarii-marite-bani-de-chirie-si-si-8230-mai-putine-mese-la-fortele-navale-265744

.

OBSERVATOR DE CONSTANTA

„Militarii profesionişti cer majorarea salariilor cu 45%”

 http://observator.ro/stiri-eveniment-militarii-profesionisti-spera-la-o-viata-mai-buna-330531.html

.

VA PREZENTAM IMNUL OFICIAL AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI:

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
laur966
Oaspete
laur966
3 ianuarie 2018 14:31

daca este cineva care ma poate ajuta cu un raspuns:drept de pensie militara sau nu?34 ani vechime====5,5 ani in civilie
====18,5 armata=1,5 militar in termen
=16 mac(sgp)=dgia–14 ani alte conditii
=b26 —2 ani cond speciale
=1 an salariat civil
===10 ani in afara
conform legii am sau nu dreptul la pensie militara–plecat din sistem in 2008/

nascut martie 1966
multumesc anticipat

Bogdan
Oaspete
20 august 2017 21:23

2 aspecte care nu apar in acest proiect: naveta la familie cu mp – Nu cu mtv. In loc de chirie era mai de folos un ajutor pt plata ratei la un apartament. In celalalt proiect erau aceste 2 probleme.

Nichita
Oaspete
Nichita
5 octombrie 2016 19:04

Buna seara …ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de raport pentru calcularea si recuperarea orelor suplimentare …cu baza legala va rog ….multumesc anticipat!

Bam bibi
Membru
Bam bibi
17 aprilie 2016 21:14

Ai dreptul la 4 si 5 week_duri pe luna daca esti din alta localitate,Ce trebuie sa faci;Raport catre cdt ptr,decontare transp,Valoarea unui VSD de la CFR pe ruta respectiva tur_retur [platesti o taxa la gara si iti da o chitanta. dupa care faci si o cerere la biroul gari sa_ti elibereze VSD_ul],Deci \ raport aprobat si VSD__ul,

Dariusgp
Membru
Dariusgp
15 aprilie 2016 20:00

se poate sa-mi zica si mie cinveva cum e cu decontarea drumurilor acasa ptr vizitarea familiei??
O lege ceva concret ?? am venit direct din scoala de sgp si zice ca nam dreptul ??e adevarata ? si maistri veniti tot din scoala au dreptul cum asa??

specialistul 2
Oaspete
specialistul 2
17 aprilie 2016 11:53

Ai dreptul la 4 vizite (adica 8 drumuri) daca adresa din buletin este ,,acasa”.Problema este ca iti trebuie aprobarea comandantului unitatii.

CAZACU CORNEL
Oaspete
CAZACU CORNEL
3 martie 2016 19:36

Am fost militar angajat timp de 19ani, trecut in rezerva in data de 02.03 .2010.
Am fost armurier in brigada 8 Artilerie mixta, mi-am facut datoria catre tara, pe deplin, cu daruire si amnegatie, am fost rasplatit pentru merite deosebite cu Medalia Virtutea Militara clasa a lll-a. In momentul de fata lucrez ca frezor, meseria pe care am invatat-o odata in scoala, si care in momentul de fata este foarte cautata si bine platita. Tin sa precizez ca mi-am intocmit actele pentru pensionare anticipata, un lucru foarte bine facut de guvernul Ponta, care vine in avantajul nostru, celor care a-m fost trecuti in rezerva datorita unor legi invechite.
Referitor la problema legata de conferirea ordinului IN SERVICIUL PATRIEI, nu cred ca vor face ceva in avantajul nostru , atat timp cat acest lucru cere niste venituri in plus de la buget… Anomalie …. Eram in sistem , cand, salaritul civil, cu o anumita vechime in cadrul unitatii, a sistemului, i s-a conferit ordinul respectiv! Sa nu m-ai zic ca salariatul civil a plecat din sistem cu salarii conpensatorii, iar noi la plecare am primit somaj! Nu vad schimbari majore in sistem, cum nu am vazut timp de 19 ani , cat am activat! ….pentru ca nu se doreste acest lucru…!
RESPECT VA UREZ! CAZACU C.

VASILE
Oaspete
VASILE
24 mai 2016 8:34

exact aceiasi problema ca si mine dat afara din sistem la 40 de ani chiar de ziua mea dupa 17 ani 7 luni si 23 zile cf L 384

florian
Oaspete
florian
21 ianuarie 2016 19:00

Si eu sunt un SGP cu vechime in sistem dar nu pentru mult timp ca deja ma bantuie un gand de demisie, mai ales ca mi se refuza mutarea mai aproape de casa.
Sa inteleg ca e mai bine sa plateasca MApN chiria mea decat sa dea 3 semnaturi si sa scape de indemnizatia de chirie (Asta inseamna sa ai bani)
Eu cred ca guvernantii nostri chiar vor sa plecam, doar ca nu ne spun direct. Asta inteleg eu din actiunile lor.
Vor sa extermine aceasta categorie SGP.

Cu respect de la B33 Posada Curtea de Arges

Mihai Adrian
Oaspete
Mihai Adrian
25 octombrie 2015 20:01

  Dupa ultimele evenimente,vezi subinspectorul motociclist,poate realizam cu totii la mana cui stau zecile de mii de bugetari,inclusiv soldatii ,adica acei simpli executanti de la baza.Cine crede ca semanam cumva sau ne apropiem  la nivel de comanda cu cei din NATO se imbata cu apa rece,sper sa prinda in viata asta.
LA MULTI ANI SOLDATILOR ARMATEI ROMANE!

Patrantas C-tin
Oaspete
Patrantas C-tin
23 octombrie 2015 19:23

ma refeream sa avem sefi care sa le pese de noi si sa dea legi ca in orice stat nato !

Patrantas C-tin
Oaspete
Patrantas C-tin
23 octombrie 2015 15:44

ce sa comentam ?????? poate in alta viata ?

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
22 octombrie 2015 14:50

Eu cred ca nu se va intampla nimic ,a fost praf in ochi ,niste minciuni ca de obicei.     Motivul ? Domnii generali nu vor sa fie pusi pe aceeasi treapta cu soldatii (sgp), le este frica ca i-si vor pierde din privilegii in detrimental sgp.

Konny
Oaspete
Konny
22 octombrie 2015 12:07

nu inteleg de unde stiti ca nu au acceptat acel set de propuneri. 
Si iar nu inteleg de ce nimeni din partea LMP numai zice nimic. au spus ca au 30 de zile prima data, apoi ca s-a prelungit cu 15 zile. Au trecut 2 luni si nici un raspuns. Poate ne anunta ce se intampla 

Irinel Pop
Oaspete
Irinel Pop
21 octombrie 2015 15:53

Vad ca s-au mai stins comentariile pe aici……Știați??!!…sigur ca știați…nu au fost de acord cu cele 16 puncte…..adică ,..nu in totalitate…de ce sa beneficieze si m a b c – ul de însemnul ,,in serviciul patriei” pai nu??!!..unde ajungem???…asta – i viata mergem înainte bine-a zis cine a zis generație de sacrificiu păcat de noi..ne – am sacrificat tinerețea IN SERVICIUL PATRIEI…
servesc patria!

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
21 octombrie 2015 12:48

Multe din propunerile inaintate erau realizabile daca se adopta noul Statut al Personalului Militar,care a fost initiat de minister dar nu s-a mai auzit nimic de el.      
De ce nu a mai fost sustinut ,ce interese se ascund in spatele acestui proiect,nimeni nu vede ca actualul statut este depasit,este din anul 1995 cand nu eram membri NATO,nimeni nu vede cate modificari au fost aduse la acesta.                                   
Ce fac oamenii care trebuie sa se ocupe  de aceste lucruri,pentru care sunt platiti cu bani grei nu ca sgp. cu salariul minim pe economie?                                               
Ce face respectabila doamna secretar de stat Otilia Sava care se ocupa cu crestera calitatii vietii personalului miltar ????/

georgedenisa
Membru
georgedenisa
13 octombrie 2015 21:14

ce se mai aude cu setul de propuneri trimis la minister? nu trebuia sa primim un raspuns pina acum?
 

specialistul 2
Oaspete
specialistul 2
22 septembrie 2015 15:18

TIC TAC…TIC TAC…

Florin
Oaspete
Florin
18 septembrie 2015 15:31

Nu s-a dat inca nici un raspuns in scris la propunerile Ligii? In afara de cel verbal in care se analizeaza….?
 

adrian
Oaspete
adrian
18 septembrie 2015 13:22

ce se aude cu raspunsul celor de la mapn in legatura cu setul de propuneri?

killer79
Membru
killer79
24 septembrie 2015 12:58

niciodata nu se vor aproba in totalitate ..fii sigur de asta
 

Pop Irinel
Oaspete
Pop Irinel
3 septembrie 2015 16:00

Legea nr. 574/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei
Deci sunt si exceptii……..
ART. 14        
(1) Semnul onorific În Serviciul Patriei se conferă retroactiv numai în următoarele situaţii:
a) pronunţarea achitării de către instanţa competentă în urma rejudecării cauzei, în cazul funcţionarilor publici cu statut special cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri aflaţi în situaţia prevăzută la art. 8 lit. a) din Anexa nr. 1 la Legea nr. 573/2004 şi 574/2004;
b) repunerea în drepturile avute, potrivit art. 58 alin. (4) din Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a funcţionarilor publici cu statut special suspendaţi din funcţii în condiţiile art. 58 alin. (3) din actul normativ sus-menţionat;
(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1) propunerile privind conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei se formulează şi se înaintează Direcţiei Management Resurse Umane, în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare de la data înregistrării în unitate a comunicării organului competent.
 ART. 15  În situaţia omisiunii formulării propunerii de conferire a Semnului onorific În Serviciul Patriei, cu ocazia întocmirii tabelelor nominale cu propunerile de acordare, acesta se conferă de la data constatării/sesizării omisiunii formulării propunerii.

Pop Irinel
Oaspete
Pop Irinel
3 septembrie 2015 8:21

Un fragment din raportul trimis de un subofițer în februarie a,c, domnului ministru—-
Vă adresez respectuoasa rugăminte de a dispune specialiştilor din subordine, analizarea posibilităţii de modificare a actelor normative, în vigoare, în sensul de a putea fi conferit semnul onorific ,,In Serviciul Patriei” şi militarilor angajaţi pe bază de contract, care şi-au desfăşurat activitatea în Ministerele Apărării Naţionale. Ministerul Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii.
Solicit aceasta deoarece în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 573 şi Legii nr. 574 din 2004, semnul onorific ,, În Serviciul Patriei” se acordă numai pentru ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri, excluzându-se categoria militarilor angajaţi cu contract, cu toate că această distincţie se acordă pentru activitatea în domeniile apărării, ordinii publice si siguranţei naţionale,activitate ce a fost desfăşurată si de către această din urmă categorie de militari.
am primit si raspuns….si ce???

Laur
Oaspete
Laur
31 august 2015 23:16

Comisia nu trebuie decat sa ia exemplu de la alte armate NATO.
Un militar NATO, indiferent de grad si functie nu trebuie sa stea cu grija fata de famile, casa etc.
El trebuie sa se instruiasca si sa aiba tot necesarul pentru asta, sa plece in misiuni, sa-si cunoasca tara, sa manuiasca toate tipurile de armament si usor si greu, sa conduca orice mijloc de transport,etc. … si mai ales sa fie platiti bine.
Nu trebuie sa aiba grija platii facturilor, bancilor sau a cresterii copiilor.
In caz de razboi, trebuie sa stii sa tragi cu orice arma, sa detonezi incarcaturi explozive, sa te lupti corp la corp, sa supravietuiesti in conditii de izolare si sa conduci orice tip de autovehicul.
Daca nu cunosti minimum din toate acestea camarazii tai si tu puteti pieri. Nu stiu cati dintre noi au fost instruiti astfel. Poate cei din trupele speciale… ceea ce este foarte putin.
Invatati de la cei veniti din teatrele de operatii. Oricum,este un vis indepartat.

Mihai Adrian
Oaspete
Mihai Adrian
31 august 2015 8:06

   Da,dl ministru Dusa Mircea este la curent cu propunerile LMP,va exista un rezultat al comisiei care analizeaza….speram favorabil.Este bine ca sunt declaratii date in media,la o emisiune saptamanala de marca.si mai ales la un post  TV destul de acid in relatia politica actuala.
  Situatia este cunoscuta si analizata la cel mai inalt nivel,desigur se ia in calcul si capacitatea de vot a membrilor LMP ,sustinatorilor si familiilor acestora in vederea alegerilor urmatoare……
   Sunt curios si nu cred ca gresesc ,ce procent de sustinere populara ar
lua acest corp de baza al armatei(70%) in cazul unui referendum pe baza setului de propuneri LMP,ca exercitiu de imaginatie.
Gradul de incredere al romanilor in militari este unul ridicat.   Sustin LMP ,din Bucuresti.

Cap. Udrea Adrian
Membru
30 august 2015 15:37

Urmariti cu atentie acest videoclip la minutul 1:52….
https://www.youtube.com/watch?v=2Sj_sMgrqeE&feature=youtu.be
 

mihai
Oaspete
mihai
31 august 2015 8:06

Bine zice domnul ministru Mircea Dusa 70% sunt gradati si soldati profesionisti, adica grosu armatei.
Numai ca, cu plecarile masive din sistem, s-a modificat semnificativ procentul …
Sa-l ajute Dhmnezeu sa se tina de cuvant! Iar marirea salariala sa fie semnificativa, adica peste 45% asa cum a propus LMP-ul!!!!

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
29 august 2015 13:05

Un ‘tata’ avea 4 feciori ;3 dintre ei erau mai rasfatati ,’mai tari de gura’ si inca unul mai mic ,care se straduia sa faca lucrurile cel mai bine.
Veni timpul ca cei 4 baieti sa plece in oras si incepura sa ceara tatalui (guvernul) niste bani de buzunar.
Ca un’ tata’ grijuliu acest incepu sa le imparta banii:lui Marin functionar de rang inalt ii veni partea 27 de lei;lui Vasile care este medic ii dadu 9 lei;lui Ion care este professor ii dadu 6 lei cu promisiunea ca ii va mai da si alta data.
Cand ajunse la al patrulea fecior Ghita ,nu,nu Ghita ciobanul ci’ Ghita militarul’, acesta ramase fara bani. Tatal se uita la Ghita, isi ceru scuze si ii promise ca ii va da bani alta data.
Ghita suparat ii reprosa’ tatalui’ca asa i-a promis si acum doi ani si acum un an si tot lui Ion si lui Vasile le-a dat ;5%;25%;100lei,plus ca ei au mai facut cate un ‘ciubuc'(bani in plic de la pacienti, meditatii),ceea ce Ghita nu are voie sa faca.
Tatal’suparat se intoarse la Ghita si ii zise :’Te-am pus eu sa te faci militar’?

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
29 august 2015 13:02

 
     Pana astazi 29 august, acest articol a fost citit de 30.592 de vizitatori!
 
                    Va multumim pentru interesul acordat site-ului nostru!
.
    Consiliul Director L.M.P.

mihai
Oaspete
mihai
28 august 2015 7:59

Nu stiu sigur dar, cred ca tot ce am obtinut in ultimii ani prin determinarea baetilor din liga a fost de la si cu ajutorul factorului politic si nu la initiativava purtatorilor de vipusca….cu siguranta asa va fi si acum cu Sp-16

Marius Apostol
Oaspete
Marius Apostol
27 august 2015 22:02

 
Asociatia Militarilor Veterani Sf Mare Mucenic Dimitrie
COMUNICAT:
Referitor la articolul postat în data de 20.08.2015, pe site-ul SCMD, sub titlul
„SPRIJIN PENTRU REVENDICARILE SALARIALE ALE MILITARILOR PROFESIONISTI – IN ATENTIA INTREGII MASS-MEDIA –„
dorim sa subliniem si sa mentionam ca, impreuna cu LMP, AMVVD se dezice de opiniile SCMD.
Setul de propuneri în 16 puncte a fost intocmit si este sustinut de LMP si AMVVD si vizeaza îmbunătăţirea condiţiilor profesionale şi sociale ale corpului militarilor profesionişti.
Dorim sa reamintim ca AMVVD este o asociatie fără scop patrimonial, neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă cu caracter educațional,social, cultural, științific și umanitar.
Scopul asociației: acordarea de sprijin membrilor și persoanelor cu probleme medicale și sociale provenite din rândul militarilor veterani, veteranilor (în rezervă,retragere sau activitate).
Obiectiv pe termen lung: realizarea unui centru de refacere, recuperare si reabilitare pentru militarii veterani si veteranii cu dizabilitati din teatrele de operatii.
.
Cu deosebit respect, 
Marius Apostol
Presedinte AMVVD

Eleonora Arbanas
Oaspete
Eleonora Arbanas
27 august 2015 21:16

 
Mi-am amintit de o situaţie reală din timpul războiului pe care o redau pe scurt fără vreo aluzie. 
.                
Aerodromul Tecuci- iunie 1944
Popota aviaţiei de vânătoare. Înăuntru popotei erau doi colonei de la “centru”,  musafirii  căpitanului comandant Alexandru  Şerbănescu. 
El îi invitase la masa unităţii sale.
S-a servit masa: felul unu mămăliguţă cu lapte acru, felul doi mămăliguţă cu câte două ouă ochiuri şi apă chioară, deşi Nicoreştii şi Iveştii erau în imediata apropiere… După terminarea mesei, căpitanul Şerbănescu a ţinut un discurs: 
Domnilor colonei, umilit îmi cer iertare că nu vă pot oferi o masă suculentă, dar sunt undeva nişte nepricepuţi care socotesc după kilometri distanţă faţă de front şi socotind că unitatea mea este la peste 150 km în spatele frontului, noi suntem în zona etapelor şi ca atare ne-au tăiat din alocaţia de hrană câte 12 lei fiecare… deci, de la 23 de zburători şi de la circa 300 personal tehnic de sol, cu mare calificare, fac o economie de circa 35-40.000 lei iar un subaltern al meu vine lung la aterizare şi rupe un avion de 300 milioane lei… Eu personal am susţinut astăzi şase lupte aeriene şi mă întreb unde este economia? .… 
A urmat o înjurătură şi alte ierarhii cereşti, … de nepricepuţi..! Desigur, erau înjurături impersonale, fără adresă, dar  înţeleasă corect de cei doi domni colonei.. ”  
După acel episod absolut real, lucrurile s-au îmbunătăţit !
.
Concluzia ar fi : invitaţi decidenţii  să ia masa cu Dvs.
.
 
Eleonora ARBĂNAŞ

Eleonora Arbanas
Oaspete
Eleonora Arbanas
27 august 2015 21:03

Sunt alături de LMP şi vă doresc să izbutiţi în obţinerea drepturilor Dvs.,demersul LMP este pe deplin justificat.
.

   Eleonora Arbanas, presedintele Fundatiei “Erou Cpt. av. Alexandru Serbanescu” si Membru de Onoare L.M.P.

Merica
Membru
Merica
27 august 2015 20:51

Buna seara. Sunt caporal în armată din anul 2001 cu destulă experienţă (3 misiuni în teatrele de operaţii). Când m-am angajat limita de vârstă a fost de 35 de ani, urmând 40, 45, 50…si 55. Un lucru excelent, cine mă angajează pe mine la 50 de ani? Gogoşeria Lenuţa doar.. Mda..să revenim.. Ne-a mărit Domnul Gabriel Oprea cu 3 lei norma de hrana şi…a venit domnul Ponta şi ne-a luat 2, ca la proşti. Setul de propuneri ar fi o mână cerească pentru noi toţi dar dacă ar fi să se aprobe ceva..doar să nu fie de bani vor spune..cumpărăm fregate, avioane, maşini blabla. Cu ceva timp în urmă a venit Domnul Finanţist şef din armată, la o adunare cu tot poporu prezent în sală (doar maci, civil şi subofiţeri) se lăida că face tot posibilul, se liptă pentru salariile noastre..credea că suntem ofiţeri. la urmă şi-a dat seama că făcuse o gafă imensă.
Singura posibilitate să se scimbe ceva în bine pentru această categorie de nepăstuiţi ai soartei (dacă îţi ceri un drept se uită cu sictir la tine mai marii armatei din unităţi) ar fi să iasă toţi bugetarii sa-şi ceară drepturile, nu să danseze pinguinul. Şi dacă ne măresc salariile să nu se întâmple ca în 2006. macii mărir de 50-100 lei, subofiţerul 100-150 iar ofiţerul de la 600 în sus. BĂTAIE DE JOC. De atunci s-a rupt această diferenţă.
Doamna Otilia SAVA dacă citiţi pe acest forum al macilor veţi afla adevarata viaţă a caporalului din ARMATA ROMÂNIEI. Acei caporali din acea ARMATA datorită căreia Domnul PONTA a fost primit cu gardă de onoare la Pentagon.
Am să încerc să vb cu ceilalţi colegi să se alăture şi ei, să direcţioneze 2%, nu la Camarazii să se distreze soţiile pe banii proştilor.
Mult succes LMP.

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
27 august 2015 18:02

‘Doamne freeste „! de un conflict major,sunt curios cine va fi dispus sa -si dea viata ,sa lupte cu arma in mana si sa fie renumerat cu salariul minim pe economie pentru sacrificiul suprem,vor lupta medicii sau cumva profesorii ???

Lucian Dumitrescu
Oaspete
Lucian Dumitrescu
26 august 2015 20:43

 
Lucian Dumitrescu stati asa, vine iarna cu cresteri masive de pret la caldura, gaze. etc. Sa vedeti atunci revolte don partea bugetarilor. Noi militarii avem pumnul bagat in gura sj suntem obligati sa inghitim toate aceste neajunsuri! Singura forma de protest ar fi demisia in masa! Abia atunci se vor lua masuri! Pana nu se vad in fata faptului cu sute de rapoarte de demisie zilnice pe masa, nu vor lua nicio masura !

Mihai Adrian
Oaspete
Mihai Adrian
26 august 2015 20:18

  Va salut ! Fara actiuni in forta,prin dialog,cei drept ei pot ameninta cu greva generala,medicii au reusit,urmeaza alte categorii de bugetari printre care si cei reprezentati de L M P.Daca medicii reprezinta o categorie vitala pentru sanatatea romanilor,profesorii pentru educatia romanilor,militarii de la baza armatei sunt reprezentantii lor in NATO ,printre aparatorii lor,la fel de importanti.Sa speram ca setul de propuneri L M P va fi analizat si tratat cu toata responsabilitatea de factorul politic la propunerea dlui ministru Dusa Mircea.
Din Bucuresti,cu respect.

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
26 august 2015 18:55

De ce setul de propuneri nu a fost trimis si la Presedintele tarii ,tinand cont ca este seful CSAT si Comandantul Suprem al fortelor armate.Trebuie gasita o cale pentru a fi informat si dumnealui in legatura cu problemele sgp.

seby
Oaspete
seby
26 august 2015 15:07

cum l-ati trimis asa o sa vina inapoi…voi nu vedeti cata bataie de joc este la nivel national??? nu vedeti ca nesimtirea atinge cote maxime in Romania?? nu vedeti ca disperarea ii face pe unii sa recurga la gesturi extreme…nu vedeti ca militarii experimentati pleaca din acest sistem infect datorita datoriilor acumulate si ignorantei ministeriale…tocmai de aceeas spun ca setul de masuri o sa fie ,, apa de ploaie” pentru cei din conducearea MAPN…cu tot respectul pentru munca depusa de cei din LMP dar nu se va rezolva nimic

tofi69
Membru
tofi69
25 august 2015 18:16

Salut LMP!
Sunt de acord cu setul de propuneri formulate de LMP si trimise forurilor superioare, mai ales ca fac parte din categoria reincadratilor, din cei care am imbracat scurta de postav in ’89 pana la tinuta unica din prezent.
Un paradox cu salarizarea, fara sa atac colegii mai tineri (SGP) care vin in unitati de la scolile de aplicatie si fara urma de invidie, doar o constatare: grila de salarizare la care sunt incadrati le confera un salariu mai mare sau egal cu salariul unui SGP-ist cu o vechime de 25 de ani. Care este explicatia corecta?
Speram ca cei cu urechi sa auda si cei cu ochi sa vada.
Mult scucces LMP, 
Tofoleanu, membru LMP!

bobic vasile
Oaspete
bobic vasile
25 august 2015 18:11

nu vreau sa folosesc cuvinte mari dar cred ca e pentru prima data in istorie cand o organizatie a militarilor face acest lucru,sa isi ceara drepturile. toata aprecierea din partea militarilor argeseni. multa bafta! va salut!

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
25 august 2015 11:37

Cumparam avioane, modernizam fregate, dar cu oamenii ce facem ????

make
Oaspete
make
25 august 2015 8:14

cine crede ca probemele noastre nu sunt cunoscute ?
Cine e acum in varful ierarhiei militare, oare nu sunt acei tineri locoteneni cu care mancam o paine amara la campie(poligon) acum 20 si ceva de ani instruind sute de soldati…acum ca decidenti nu cred ca n-au uitat…noi  tot aici suntem poate si mai amarati….

iorgu marcel
Oaspete
iorgu marcel
25 august 2015 0:35

p 9 septembrie la Focsani toti sgp haideti s mergem cu demisiile dak mai aveti sange in voi d romanii
 

iorgu marcel
Oaspete
iorgu marcel
25 august 2015 0:33

colegilor haideti s fc ceva k in speranta setului nu prea cred demisia in masa asta e solutia sa comande unitati goale asa le trebuie
 
 

make
Oaspete
make
24 august 2015 20:28

Referitor la pct care prevede compensatiile pt. chirie ,desi nu am beneficiat de aceasta  niciodata ma-s bucura deaprobarea ei.
Daca s-ar face  un studiu de impact am constata ca principalul beneficiar sunt cadrele (subofiterii)si nu SGP-ii, deci liga urmareste interesul general un lucru de apreciat.
Mai sunt pareri aici precum  ca se vor opune coloneii….pai daca ai trecut de gradul de capitan respectiv plutoner major si stai cu chirie ma scuz, dar ori ai baut, mancat si plimbat toata viata, sau faci o smecherie  legala.

Zzz
Oaspete
Zzz
24 august 2015 18:56

Conducerea SMG cunoste situatia de fapt dar scaunul de general e mai bun decat decizii cu dureri de cap.

lyv
Oaspete
lyv
24 august 2015 17:41

Sa incepem : haine am 7 ani in sistem am primit o singura scurta cu gluga bani daca plec intr-o misiune si mi se retine norma de hrana vine plata facturilor ca la noi toti din salariu nu mai zic de o banca copii la scoala etc bani de chirie chirie in ploiesti cu cheltuieli timp iarna cel putin 1000 lei bani de chirie 350 lei.

VA ROG CEI COMPETENTI SA IMI SPUNETI CEL PUTIN 3 MOTIVE CA SA RAMANEM IN SISTEM cred ca in decurs de 2 ani au plecat cel putin 10 militari de la companie d c?

Mihai Adrian
Oaspete
Mihai Adrian
24 august 2015 11:48

  Va salut!
Daca privim in ultima perioada de timm, mai multe segmente din economie au solicitat salarii marite:
functionarii publici, angajatii Romatsa, angajatii din sanatate, vezi medicii si asistentele, angajatii din penitenciare, cadrele didactice si lista poate continua.
Da, dar, au fost sustinuti de sindicate vocale, unii au reusit, vezi politistii nationali, jandarmeria, chiar politistii locali, prin dialog in ciuda declaratiilor belicoase.
Tuturor li s-au PRIMIT doleantele pe aceiasi cale urmata de LMP, ADUCEREA LA CUNOSTINTA FORURILOR INDREPTATITE A PROBLEMELOR REALE CU CARE SE CONFRUNTA,in speranta ca vor fi analizate.iar parlamentul isi va spune cuvantul.Revin la prima parte a postarii mele ;nu toti au primit mariri ,acestia urmeaza calea actuala a L M P,a DIALOGULUI SOCIAL.Sa  nu uitam ca ni sa promis,ca cetateni schimbarea in bine pentru toate categoriile de bugetari ,speram in continuare.
pentru colegul BASIL RYE:o mica parte dintre profesori au peste 30 ani vechime si lucreyeaza 16 ore saptamanal ,uzura psihica este foarte mare,este foarte greu sa cuantifici rezultatele finale ,si ce este mai important pana acun NIMIC CLAR PRIVIND MARIRI DE SALARIU,doar DIALOG SOCIAL.si inca ceva,poate unii profesori sustin L M P,STITI ASTA?

AS.COL
Oaspete
23 august 2015 20:54

Asociatia ASCOL (Asociatia Coloneilor r) este de acord si va sprijini ducerea la indeplinire a propunerilor formulate de L.M.F.
Felicitari si succes in tot ce intreprindeti!

PRESEDINTELE ASCOL

Liga Militarilor Profesionisti
Oaspete
Liga Militarilor Profesionisti
23 august 2015 21:09

     
       Va multumim!

Aurel S
Oaspete
Aurel S
23 august 2015 20:22

Domnilor guvernanti, domnule ministru mariti salariile urgent ne-am saturat de salarii minime pe economie, suntem saracii armatei si cu noi se obtin calificative maxime in aplicatii si exercitii in poligoane. Ne cereti sa fim militari NATO? Cu ce? cu salariu minim pe economie si cu o norma de hrana care ni se ia din ea la fiecare aplicatie? Daca nu aprobati acest set onorabil al ligii, vom pleca din sistem asa cum au plecat foarte multi camarazi de-ai nostri.
LMP va trimis acest set. Voi hotarati daca vreti sa mai aveti in continuare militari pregatiti in sistem. Economia a inceput sa mearga, iar in occident este de munca. Colegii nostri care au plecat sunt foarte multumiti si ne trage unul cate unul si pe noi

Ionut Gheorghe
Oaspete
Ionut Gheorghe
23 august 2015 19:39

 
Ionut Gheorghe Doamne ajuta sa ne fie si noua mai bine RESPECT LMP. JOS PALARIA.

Sin Marian
Oaspete
Sin Marian
23 august 2015 19:38

 
Sin Marian Asteptam masurile cu banii pentru tinuta, taierii din cele 3 mese zilnice la programul de 8 ore, si marirea cu 45% a salariului.

popescu gabriel
Membru
popescu gabriel
23 august 2015 19:31

Nu puteti sa ne tineti la nesfarsit la limita subzistentei !
Suntem peste 30.000 cu familii si multe ,multe necazuri ,datorita lipsurilor nu mai putem sa ne mai cocentram asupra indatoririlor pe care le avem. Este un strigat disperat pe care poate il va auzii cineva.

tudorica
Oaspete
tudorica
23 august 2015 19:48

Care 30.000??? ce ai? in ultimii ani au placat din sistem peste 12 – 13.000 de sgp! daca nu se aplica demersul ligii , sp-16 in totalitate se va pleca masiv din sistem. Eu am vb cu toata compania si am hotarat ca daca nu se rezolva punctele din acest set, ne dam demisia in masa si plecam in Marea Britanie.
Domnilor guvernanti, ne este foame! am saracit in armata, copii cer incep scolile, vine iarna cu intretinerea fabuloasa de 600 de lei,,, nu mai putem trai in saracie faceti ceva! Voi v-ati marit salariile cu 70% si noua ne-ati luat acei 2 lei amarati

wpDiscuz