sâmbătă 20 aug 2022

SPONSORI OFICIALI

SOS PENTRU UN CAMARAD…. BOALA L-A LOVIT LA DOAR 25 DE ANI, LA INCEPUTUL CARIEREI DE MILITAR

11755734_10153133257462266_706904239189877247_n

La doar 25 de ani, un tanar din Galati, fost militar, a ajuns pensionar pe caz de boala si se agata cu indarjire de fiecare picatura de viata.
.
Sufera de o boala extrem de grava, limfom Hodgkin – o forma de cancer a sistemului limfatic. Tanarul a facut in tara toate tratamentele si curele posibile, insa ultima lui speranta este acum in Italia, la o clinica din Udine.
.
Constantin Sirbu, Costel cum ii spun prietenii, a vrut sa urmeze cariera tatalui, care a fost maistru militar. S-a inrolat, dar la scurt timp s-a simtit rau si a mers sa-si faca mai multe analize. Atunci medicii i-au spus ca o boala nemiloasa ii va opri drumul mult prea devreme. Tanarul militar a fost depistat cu limfom Hodgkin – o forma de cancer a sistemului limfatic. Medicii i-au spus ca trebuie sa se grabeasca, pentru ca stadiul bolii este foarte avansat si nu mai are mult de trait. Costel mai are o ultima sansa daca va incepe urgent un tratament la o clinica din Udine, Italia. Are nevoie, insa, de peste 60 de mii de euro pentru acest tratament.
.
Fostul militar povesteste ca, din momentul in care a auzit de boala de care sufera, a incercat sa lupte pentru supravietuire. Medicii l-au asigurat initial ca boala a fost depistata in timp util si ca are sanse mari de a-si continua planurile in viata. Din pacate, nu a fost asa.
„Medicii mi-au spus ca nu este nimic grav, ca am noroc ca este un diagnostic mai usor fata de restul bolilor care se trateaza cu citostatice. Exact asa mi-au spus, nu mi-au spus ca este exact cancer. De atunci am inceput sa fac chimioterapie, radioterapie, tot ce s-a putut”, a afirmat Constantin Sirbu.
.
Niciuna dintre cure nu a dat rezultate. In luna martie a acestui an a fost supus unui autotransplant: medicii i-au recoltat celule care au fost tratate si reintroduse in organism. Costel nu se simte, insa, mai bine. Dimpotriva. Boala a ajuns in stadiul patru si ii afecteaza deja splina si oasele. Familia lui este devastata.
.
„Nici nu pot sa ma gandesc. Copil la douazei si cinci de ani sa nu poata sa duca o viata normala”, a afirmat Viorel Sirbu, tatal baiatului.
.
Costel mai are o ultima sansa daca va incepe un tratament la o clinica din Udine, Italia. Medicii de acolo i-au trimis o scrisoare prin care i-au comunicat ca trebuie sa urmeze o procedura de imunoterapie. Are nevoie, insa, de peste 60 de mii de euro pentru acest tratament. Ar urma sa faca, apoi, o operatie care, de asemenea, va costa mult.
.
„Medicii din Italia ne-au asigurat ca sunt sanse de 95% ca boala fratelui meu sa dea inapoi si sa nu mai avanseze cu atata agresivitate”, spune Andreea, sora lui Constantin.
.
„Este o suma foarte mare de bani de care are nevoie si am distribuit pe Facebook, am facut si un apel umanitar, a fost dat si la ziarul local, am facut si o petitie, dar momentan nu am primit niciun raspuns”, afirma Catalin Cojocaru, prieten cu Constantin.
.
Marti, Costel este programat la analize in Italia, pentru a incepe tratamentul cat mai repede. Fiecare ora care trece si stadiul avansat al bolii il impovareaza, insa si el, si familia lui gasesc puterea sa spere.
.
Cei care doresc sa ii intinda o mana de ajutor, o pot face donand bani in conturile deschise pe numele sau, CONSTANTIN SIRBU:

RO12BRDE180SV55992111800    IN LEI

si

RO06BRDE180SV00114411800    IN EURO

iar CODUL SWIFT este BRDEROBU

sau

donatii prin PayPall pe adresa de e-mail:   constantin.sirbu90@gmail.com
.
sursa:http://stirileprotv.ro/stiri/social/boala-l-a-lovit-la-doar-25-de-ani-la-inceputul-carierei-de-militar-ajuta-l-pe-costel-sa-primeasca-tratamentul-salvator.html

Italian_traffic_signs_-_SOS.svg

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Asociatia CAMARAZII
Oaspete
29 iulie 2015 14:29

Ne surprind si ne mahnesc unele comentarii malitioase postate pe siteul dumneavoastra, cum ar fi remarca domnului Adrian Nicolae: „…Asociatia Camarazii ajuta doar pe smecheri?” .
      Pentru corecta informare a dumneavoastra si a publicului cu care interferati, precizam urmatoarele:
Asociaţia CAMARAZII a dat şi va da curs TUTUROR solicitărilor de sprijin care se încadrează în Statut şi Regulament. Acestea prevăd ajutoare pentru cei care au calitatea de membru, familiile membrilor şi persoane din rândul:
 – urmaşilor celor decedaţi în acţiuni militare;
– celor care au suferit afecţiuni medicale/răniri/invalidităţi produse în timpul şi din cauza serviciului militar.
         Recent, am acordat 32 de ajutoare, în sumă totală de 98.210 lei. Niciunul nu e „şmecher”! Toţi sunt oameni care au calitatea de membru al Asociaţiei şi suferă de boli grave.
         Diferenţa e că au preferat să comunice decent şi eficient cu noi, în locul unor jigniri inutile şi nespecifice camarazilor.
         Şi mai e o diferenţă! NOI FACEM !
         Drept urmare, suntem dispuşi să facem ceva de bine şi pentru cazul în discuţie, deşi nu am primit nicio solicitare în acest sens şi nu cunoaştem toate detaliile necesare unei analize.

luminita
Oaspete
luminita
29 iulie 2015 20:07

Sunt sigura ca Asociatia Camarazii o sa ajute acest tanar, astfel incat, sa inchida gura carcotasilor. Chiar daca Costel nu a contribuit cu cei 2% din impozitul retinut, nu cred ca ar fi o mare problema, pentru ca avem convingerea ca foarte multi gradati profesionisti pot renunta la donatia lor, in favoarea lui Costel Sirbu. Sunteti de acord?

Multumim LMP!
Multumim Asociatia Camarazii !

Florin membru LMP
Oaspete
Florin membru LMP
29 iulie 2015 19:24

Doresc sa afirm ca membri ligii noastre nu sunt de acord cu camaradul care a afirmat acele lucruri despre Asociatia Camarazii. De exemplu, eu, donez cei 2% din impozitul retinut Ligii Militarilor Profesionisti, dar, sunt inscris ca membru si in Asociatia Camarazii, donand anual suma de 20 de lei ( echivalentul unei donatii de 2%).
LMP -ul nu trebuie asociat cu opiniile unora care nu inteleg ce inseamna camaraderia si spiritul de corp al militarilor profesionisti.

Onoare si Patrie!

mircea
Oaspete
mircea
29 iulie 2015 21:31

Colegul in cauza nu a acuzat ci doar a intrebat, Expresia a fost una nefericita, „smecheri” este un cuvant ce nu avea ce sa caute in comentariul sau despre Asociatia Camarazii.
Avem convingerea ca cele doua structuri asociative pot conlucra pe viitor cu rezultate foarte bune in ceea ce priveste militarii romani aflati in suferinta.

laurentiu
Oaspete
26 iulie 2015 20:12

Asociatia”Camarazii” nu s-a sesizat ink? Ar fi bine sa o faca

lore
Oaspete
26 iulie 2015 1:35

Cu ajutorul Lui Dumnezeu o sa se rezolve! Fi tare!!!

Madalina
Oaspete
Madalina
25 iulie 2015 11:50

Bună! Mi-as dori să il pot ajuta financiar , dar la 18 ani ai mei…nu prea pot!! Dar va asigur ca îi sunt alături, sufletește.. Îi dorim (eu și familia mea) numai bine, însănătoșire grabnică..si  Costel..nu lasa garda jos!!! Ești un om puternic, cinstit, tânăr așa ca ai pentru ce lupta , ai o familie si mulți tineri de vârsta  ta sau poate mai micuți ce așteaptă să te faci bine, și la un momendat să le fii un bun superior, profesor…! 

barbu alin
Oaspete
barbu alin
25 iulie 2015 7:00

acest baiat mi-a fost coleg si elev in pregatire!
Mi-as dori sa vvorbesc cu el cumva! Doar sa stiu ca este optimist si puternic. Imi aduc aminte ca era un tip micut de statura dar vioi. Alin Barbu este adresa mea de Facebook. Multa sanatate si putere sa ai! Te salut cu respect!
Hai sa il ajutam! 

Adrian Nicolae
Oaspete
Adrian Nicolae
24 iulie 2015 23:22

 
Adrian Nicolae O intrebare, A facut cineva demersuri la CAMARAZII? La asociatia asta am fost toti obligati sa cotizam cu 2% din impozit, sau Asociatia Camarazii ajuta doar pe smecheri? Sincer as vrea sa ma insel si sincer imi pare rau ca nu pot sa-l ajut, boala nu te intreaba daca esti smecher sau fraer. Ar fi bine daca cineva ar face o solicitare la Camarazii

Ludovic
Oaspete
Ludovic
24 iulie 2015 23:11

Numarului de cont in euro ai lipseste o cifra,sper sa ma insel si sa nu trebuiasca 24de cifre.Pentru transferurile interbancare mereu am folosit 24de simboluri.
 

Vasile Gheorghe Jeler
Oaspete
Vasile Gheorghe Jeler
24 iulie 2015 18:36

 
Vasile Gheorghe Jeler haideti sal ajutam

Cap. Udrea Adrian
Membru
24 iulie 2015 17:23

Contăm din nou pe implicarea fiecăruia… Împreună putem trece munți, împreună suntem puternici… Haideți să nu rămânem indiferenți!!!

wpDiscuz