duminică 24 iun 2018

SPONSORI OFICIALI

130 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA BRIGĂZII 2 INFANTERIE „ROVINE”!

brigada 2

Ziua de 1 aprilie este o zi de sărbătoare pentru toți militarii din cadrul Brigăzii 2 Infanterie “Rovine”! Anul acesta, sărbătorim 130 de ani de la înființarea acestei structuri de elită a Armatei Române.

Brigada 2 Infanterie “Rovine” este moștenitoarea tradițiilor de luptă ale Diviziei 1 Infanterie, înființată la 1 aprilie 1883, în baza Înaltul Decret nr.770 din 6 martie 1883, fiind instalată cu toate serviciile în Craiova, sub comanda gl. bg. Grigore Ipătescu.

Cele două războaie mondiale au găsit militarii Brigăzii pregătiți să răspundă chemării la luptă. Militarii olteni au plătit tribut de sânge, faptele lor de arme fiind scrise cu litere de aur în cartea de istorie a neamului românesc.

Cu un blazon de onoare scăldat în sânge, Brigada a primit denumirea actuală prin dispoziția Statului Major General nr. B5/S6 din 20.02.2006, intrând în vigoare la data de 01.03.2006.

Începând cu anul 1995, Brigada 2 Infanterie “Rovine” a participat la o serie de exerciții internaționale: NEW SPIRIT –  Grecia (1995); COOPERATIVE DETERMINATION – România (1995); BALKANIC PEACEKEEPER – Craiova (1996); COOPERATIVE DETERMINATION – Sibiu (1997); DYNAMIC MIX – Grecia (1997); COOPERATIVE NUGGET – USA (1997); PEACEFUL EAGLE – Bulgaria (1997); DYNAMIC RESPONSE – Bosnia-Herțegovina&Kosovo (1998, 2000, 2001);  BLUE DANUBE – JOINT EFFORTS – România (2000), Bulgaria (2002); SEVEN STARS – Bulgaria (2003); BLUE ROAD – România (2004); BALKANIC GUARDIAN – România (2005); ROMEX 05 – România (2005); IMMEDIATE RESPONSE 06 – Bulgaria (2006); DANUBE GUARD – România (2007).

Militarii craioveni au reprezentat și reprezintă cu onoare România în misiuni internaționale: UNAVEM III – Angola (1996); ALBA – Albania (1997); REZERVĂ STRATEGICĂ – Bosnia-Herțegovina&Kosovo (1998-2001); KFOR – Kosovo (2002); ENDURING FREEDOM – Afganistan (2002); ISAF VII – Afganistan (2005); PAZĂ KAF – Afganistan (2006-2007); ANTICA BABILONIA – Irak (2004); ANTICA BABILONIA – Irak (2005); UNAMI – Irak (2005); IRAQI FREEDOM – Irak (2007); ISAF XV – Afganistan (2009); ISAF – Afganistan (2010-2011); ISAF – Afganistan (2011); ISAF – Afganistan (2012); ISAF – Afganistan (2012-2013). Gama misiunilor pe care militarii Brigăzii le pot primi și executa variază de la sprijinul acordat autorităților civile în caz de dezastre naturale, la operații multinaționale în sprijinul păcii.

În structura sa actuală, Brigada cuprinde Comandamentul ( comandant Gl. bg. dr. Dorinel Duican), Batalionul 26 Infanterie ”Neagoe Basarab” ( comandant Col. Dr. Dan Ionescu), Batalionul 20 Infanterie “Dolj” (comandant Lt.col. Cătălin Jianu), Batalionul 22 Infanterie “Romanați”, Batalionul 325 Artilerie “Alutus” (comandant Col. Neluș Dinu), Batalionul 205 Apărare Antiaeriană “Gl. Gheorghe Pârvulescu”, Batalionul 116 Sprijin Logistic “Iancu Jianu” (comandant Col. Daniel Fuiorea).

În sufletul militarilor olteni, alături de eroii celor două războaie mondiale, se află eroii de acum ai Brigăzii: Slt.(pm) Valentin Leoveanu, Slt.(pm) Emanoil Ciobanu, Slt.(pm) Viorel Antonie, Slt.(pm) Constantin Buică, Slt.(pm) Marin Costea, Slt.(pm) Constantin Lixandru și Slt.(pm) Cătălin Marinescu.

La moment aniversar, militarii Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” au primit mesaje de felicitare din partea:

Șefului Statului Major General, General-locotenent dr. Ștefan Dănilă:

“…Prin tăria armelor, a inimilor și caracterele militarilor săi, unitatea a fost scut și pavăză în cale acelor care au râvnit la acest pământ românesc, înscriind în cartea de istorie a neamului, frumoase și impresionante tradiții de luptă.Ostașii săi au străbătut, în primul și cel de-al doilea război mondial, un lung și glorios drum de luptă pentru eliberarea teritoriului național și redarea demnității noastre, ca stat suveran și independent…

Prezenți în teatrele de operații din Angola, Albania, Kosovo, Afganistan și Irak, unde au servit interesele țării, sub egida ONU, a Alianței Nord-Atlantice și a Uniunii Europene, militarii Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” și-au respectat și onorat misiunile încredințate pentru lupta împotriva terorismului, restabilirea și desfășurarea cursului normal al vieții în zonele de conflict, contribuind efectiv la promovarea imaginii țării în lume, precum și la confirmarea demnității sale de partener și membru cu drepturi depline în cadrul alianțelor internaționale…

Cu prilejul aniversării a 130 de ani de la înființarea Brigăzii 2 Infanterie “Rovine”, vă felicit și vă doresc, dumneavoastră și familiilor dumneavoastră, sănătate, prosperitate și îndeplinirea dorințelor de mai bine. La mulți ani! ”

Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, General-locotenent dr. Sorin Ioan:

“…Prin efortul depus de militarii olteni putem spune că aceștia se alătură eroilor neamului românesc, eroi care prin faptele lor de vitejie și-au trecut numele și renumele în Cartea de Aur a Istoriei Neamului Românesc…

La 130 de ani de la înființare, marea unitate se află în plin proces de reorganizare, de dotare, de încadrare, reașezare a standardelor de performanță privind pregătirea cadrelor și instruirea trupelor, de îndeplinirea criteriilor de interoperabilitate cu structurile militare similare aparținând statelor membre NATO sau UE și în același timp contribuie decisiv la efortul depus de Armata Română pentru menținerea nivelului de pregătire și profesionalizare pe care aceasta și le-a propus…

Cu prilejul aniversării a 130 de ani de la înființarea Brigăzii 2 Infanterie “Rovine”, felicit întregul personal, vă urez mult succes în realizarea obiectivelor propuse, sănătate, fericire și succese profesionale și personale dumneavoastră și celor dragi dumneavoastră! Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Comandantului Diviziei 1 Infanterie “Dacica”, General-maior Nicolaie Dohotariu:

“Brigada 2 Infanterie “Rovine” este una dintre cele mai appreciate structure ale Armatei Române, datorită experienței accumulate în misiunile de luptă din afara teritoriului național, pentru dăruirea, abnegația și curajul dovedite în lupta împotriva terorismului, în restabilirea și impunerea cursului normal al vieții în zonele în care aceasta a acționat. Aceste fapte au contribuit decisiv la promovarea imaginii României în lume și la confirmarea calității sale de membră cu drepturi depline ale Alianței Nord-Atlantice. În această zi de sărbătoare, Brigada 2 Infanterie “Rovine” se prezintă cu o carte de vizită onorantă, aptă să-și îndeplinească cu responsabilitate misiunile încredințate…

Cu ocazia aniversării a 130 de ani de la înființarea Brigăzii 2 Infanterie “Rovine”, vă adresez sincere felicitări și vă doresc multă sănătate, putere de muncă, satisfacții tot mai mari și bucurii alături de cei dragi! Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Un mesaj emoționant a adresat militarilor din subordine Comandantul Brigăzii 2 Infanterie “Rovine”, General de brigadă dr. Dorinel Duican:

“Am avut satisfacția ca seriozitatea și competența manifestate pe terenul de instrucție și în poligoanele de tragere să ne fie răsplătite prin participarea la cele mai importante misiuni desfășurate de Armata României în istoria noastră postdecembristă. Am fost prima unitate care a executat o misiune de luptă după cel de-al doilea război mondial, concretizând eforturile și aspirațiile tuturor de a dispune de o forță compatibilă NATO. Am fost prima mare unitate care a avut dislocate simultan forțe în două teatre de operații de pe glob – peste 1000 de militari. Am fost primii care am avut în subordine o companie de infanterie din armata americană. Am participat concomitent cu o structură de comandament și două batalioane de infanterie la o misiune în teatrul de operații din Afganistan. Am fost apreciați de societatea civilă, de mass-media națională și internațională, de partenerii noștri din misiunile de luptă, de personalități politice și militare pentru realizările noastre…Nu este puțin lucru…

Dar dragi camarazi, toate acestea ne obligă în continuare. Ne obligă să dăm dovadă de maturitate și profesionalism, de disciplină și spirit de inițiativă, să fim permanent pregătiți pentru a executa orice tip de misiune conform devizei pe care ne-am scumat-o: “GATA ORICÂND!”…

Cu ocazia zilei brigăzii, în numele comenzii marii unități și al meu personal, doresc să adresez personalului militar și civil din Brigada 2 Infanterie “Rovine” multă sănătate, putere de muncă și noi succese în activitatea de menținere a unității noastre în elita Armatei României! Dumnezeu să binecuvânteze Brigada 2 Infanterie “Rovine”!”

Alăturându-se mândrilor scorpioni, Liga Militarilor Profesioniști transmite tuturor ofițerilor, maiștrilor militari și subofițeri, soldaților gradați profesioniști, personalului civil contractual din cadrul Brigăzii 2 Infanterie “Rovine”, un sincer și călduros LA MULȚI ANI!

ONOARE ȘI PATRIE!

 

Lasă un comentariu

avatar

Sortează după:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
14 mai 2013 11:35

Vizitati pagina de facebook a Ligii Militarilor Profesionisti
    
    
     https://www.facebook.com/ligamilitarilor?ref=hl

crin
Oaspete
crin
6 aprilie 2013 10:54

speram in revenirea Universitatii Craiova pe prima scena a fotbalului romanesc. Ascultati imnul Campioanei unei mari iubiri:

http://youtu.be/hQCzteRjIX8
.

De bucurie rar avuram parte 
In unele duminici pe la nunti
Suntem olteni pe viata si pe moarte
Suntem olteni adica suntem multi

Cu un rost nea dat maicuta noastra dulcea
Sa fim dintre romani cei mai fierbinti
Din Dolj si pana-n olt si pana-n valcea
Si pana-n gorj si pana-n mehedinti
.
Refren:

Oltenia eterna terra nova
Un catec care astazi si-l privim
Hai Univesitatea! hai Craiova!
Tu Campioana unei mari iubiri
.
La tricolorul romanesc se-nchina
Si face juramant in lupta azi
Oltenia provincia latina
A lui Mihai al nostru cel Viteaz
.
Oltenia pandura a lui Tudor
Si-a lui Arghezi si-a atator dusi
Oltenia celui mai mare sculptor
Al omenirii Constantin Brancusi
.
Refren:

Oltenia eterna terra nova
Un catec care astazi si-l privim
Hai Universitatea! hai Craiova!
Tu campiona unei mari iubiri
.
Salut fratern Moldova, Bucovina
Salut fratern Ardeal si tu Banat
Muntenie si Dobroge senina
Si Maramures ne-ingenunchiat
.
Priviti aceasta sacra frumusete
Oltenia pamant cu oameni buni
Si pumn pedepsitor de cinci judete
Caus al palmei vechilor taciuni
.
Refren:

Oltenia eterna terra nova
Un cantec care astazi si-l privim
Hai Universitatea! hai Craiova!
Tu Campiona unei mari iubiri
.
Oltenie suntem in matca noastra
Oltenei am fost s-asa vom fi
Iar flamura ros-galbena-albastra
Se oglindeste bine si in Ji
.
Tot ce avem noi am facut cu truda
Si nu traim din mila si pomeni
Spre binele acestei tari asuda
Si semintia noastra de olteni
.
Refren:

Oltenia eterna terra nova
Un catec care astazi si-l privim
Hai Universitatea! hai Craiova!
Tu Campiona unei mari iubiri.

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
3 aprilie 2013 15:49

Interviuri realizate de reporterii Ligii Militarilor Profesionisti:
.
 
 – IN DIALOG CU GL. BG. DR. VASILE HERMENEANU COMANDANTUL BRIGAZII 9 MECANIZATE „MARASESTI”

 http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-gl-bg-vasile-hermeneanu-comandantul-brigazii-9-mecanizata-marasesti/
.
 – IN DIALOG CU COMANDOR MIHAI PANAIT, COMANDANTUL FREGATEI „REGELE FERDINAND”
 
  http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-comandor-mihai-panait-comandantul-fregatei-regele-ferdinand/

.
 – IN DIALOG CU LT. COL. PAUL MOGLAN, COMANDANTUL BATALIONULUI 341 INFANTERIE TOPRAISAR

 http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-lt-col-paul-moglan-comandantul-batalionului-341-infanterie-topraisar/

.
–  N.S. MIRCEA – NAVA DIN INIMA FIECARUI MARINAR

  http://www.ligamilitarilor.ro/interviuri/n-s-mircea-%E2%80%93-nava-din-inima-fiecarui-marinar/
.
IN DIALOG CU „SCORPIONII ROSII”

   http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-scorpionii-rosii/

.
IN DIALOG CU „SCORPIONII NEGRI”

   http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-scorpionii-negrii%E2%80%9D/

.
LECTIA DE ISTORIE, EROISM, MORALITATE SI PATRIOTISM – AMIRAL (ret) PETRE ZAMFIR ) – Submarinul NMS „Delfinul” in cel de-al Doilea Razboi Mondial

  http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/lectia-de-istorie-eroism-moralitate-si-patriotism/

.

ION DOBRAN LA 94 DE ANI: „AM VISAT ARIPI SI MI LE-AM TRAIT”

http://www.ligamilitarilor.ro/eroii-neamului/ion-dobran-la-94-de-ani-am-visat-aripi-si-mi-le-am-trait/

Albu Danut
Administrator
3 aprilie 2013 10:44

Articole si activitati ale Ligii Militarilor Profesionisti in Garnizoana Craiova:
.

Comandor Aurelian Cojocaru – Eroul Craiovei!

http://www.ligamilitarilor.ro/eroii-neamului/comandor-aurelian-cojocaru-eroul-craiovei/

–  
In dialog cu “Scorpionii Negri”
:

http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-scorpionii-negrii%E2%80%9D/

– 
In dialog cu “Scorpionii Rosii”:

http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-scorpionii-rosii/

– 
A sosit Mos Nicolae la LMP:
 

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/sosit-mos-nicolae-la-l-m-p/

– 
Slava lor:

 http://www.ligamilitarilor.ro/eroii-neamului/slava-lor/

– 
Sa nu ne uitam camarazii :

http://www.ligamilitarilor.ro/eroii-neamului/sa-nu-ne-uitam-camarazii/

*
*
Activitate de exceptie a Ligii Militarilor Profesionisti pe 1 decembrie 2011, la Sala Palatului din Bucuresti – 4.000 de spectatori au aplaudat la scena deschisa initiativa L.M.P.:
.
1 DECEMBRIE: NICOLAE FURDUI IANCU, MEMBRU DE ONOARE AL L.M.P.!
.

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/1-decembrie-nicolae-furdui-iancu-membru-de-onoare-al-l-m-p/

Albu Danut
Administrator
3 aprilie 2013 10:36

 
 
cititi articolul:
DOMNUL GL. BG. DR. DORINEL DUICAN, COMANDANTUL BRIGĂZII 2 INFANTERIE „ROVINE”, A PRIMIT DIN PARTEA L.M.P., ÎN SEMN DE ALEASĂ PREȚUIRE, DIPLOMA ȘI PLACHETA PENTRU ÎNTREAGA ACTIVITATE ÎN SLUJBA ARMATEI ROMÂNE!

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/domnul-gl-bg-dr-dorinel-duican-comandantul-brigazii-2-infanterie-rovine-primit-din-partea-l-m-p-in-semn-de-aleasa-pretuire-diploma-si-placheta-pentru-intreaga-activitate-in/

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
3 aprilie 2013 9:57

A aparut numarul 159 al revistei “Timona”, publicatie editata de Liga Maistrilor Militari de Marina:

http://lmmm.ro/wp-content/uploads/2011/07/rev-timona-159.pdf.

Va invitam sa o rasfoiti


Lupu Mugurel _ F-222 – Vicepresedinte LMP 

Albu Danut
Administrator
3 aprilie 2013 9:53

2%
PENTRU LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

*
NU PIERDE NICIO CLIPA!
“TOTI PENTRU UNUL, 2% PENTRU TOTI”

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTRIBUIE LA FONDUL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI!
DESCARCA DE PE SITE-UL L.M.P. FORMULARUL, COMPLETEAZA-L SI DEPUNE-L LA ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE TERITORIALE PANA LA 15 MAI 2013!
*
LEGEA 571/2003 DIN CODUL FISCAL PERMITE DIRECTIONAREA A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT UNEI ORGANIZATII NON-GUVERNAMENTALE, NON-PROFIT.
DACA MILITARII NU OPTEAZA PENTRU ACEASTA ALTERNATIVA, BANII SE DUC AUTOMAT LA STAT!

 

*
DATELE: 
COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 27535960
IBAN RO50RNCB0817118580560001
*
DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PLATIT STATULUI PE ANUL 2011 CATRE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
*
CAMARAZI!
IMPREUNA VOM REUSI!!
FITI ALATURI DE LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI!
*
CONSILILUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

Albu Danut
Administrator
3 aprilie 2013 9:52

 

ANUNT IMPORTANT!
*
IN ATENTIA TUTUROR MEMBRILOR LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI
*
MEMBRII LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI, INSCRISI RECENT IN LIGA, SUNT RUGATI SA CONTACTEZE CONDUCEREA L.M.P. PENTRU A DA DOUA FOTOGRAFII TIP LEGITIMATIE.
O FOTOGRAFIE SE ATASEAZA LA CEREREA DE INSCRIERE A FIECARUI MEMBRU, CERERE CE SE AFLA IN BAZA DE DATE (CONFIDENTIALA) A L.M.P.
A DOUA FOTOGRAFIE PENTRU LEGITIMATIA DE MEMBRU AL LIGII.
*
MEMBRII LIGII CARE NU SUNT DIN CONSTANTA POT TRIMITE POZELE INTR-UN PLIC PE ADRESA LIGII,
CONSTANTA – STR. POET ANDREI MURESAN NR. 28 , COD  900338
*
LEGITIMATIILE SUNT GRATUITE!

MULTUMIRI SPECIALE DOAMNEI MIHAELA POPA PENTRU SPRIJINUL ACORDAT!
VA MULTUMIM!
*
CONSILIUL DIRECTOR AL LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI

Stoian LMP
Oaspete
Stoian LMP
3 aprilie 2013 8:20

  Brigada 2 „ROVINE” este o unitate de elita a Armatei Romane,cu mari traditii de lupta.
La multi ani personalului unitatii si comandantului, domnul General de Brigada dr. Duican!

DAN DUMITRU
Oaspete
DAN DUMITRU
2 aprilie 2013 17:23

Din partea militarilor de la Batalionul 22 Rovine, Caracal un călduros ”La mulţi ani!”,Brigăzii 2 Rovine şi cât mai multe misiuni îndeplinite cu succes.

Monica
Oaspete
Monica
1 aprilie 2013 18:52

  Aprecieri pozitive pentru articol si pentru video-clip.
O voce inconfundabila a lui Tudor Gheorghe,interpretand imnul oltenilor..Intrebare pentru prietenii nostri olteni:
Daca Tudor Gheorghe nu aveati… ce mai faceati?

cetaceul
Oaspete
cetaceul
1 aprilie 2013 18:50

…”daca Dunare n- aveam Jiul Dunare faceam…”Bravo oltenilor!
Noi marinarii din Constanta, daca valuri nu aveam, Marea Neagra inventam!
Salutari „Scorpionilor” din partea membrilor L.M.P ai echipajului Fregatei Regele Ferdinand.
ONOARE SI PATRIE!

Mircea Cavadia _F221-Adm.L.M.P 

crin
Oaspete
crin
1 aprilie 2013 18:33

Prin anul de gratie 1599 cand marea armata a lui Mihai Viteazu a ajuns la tarmul Marii Negre, ocupand vremelnic tinutul Dobrogei, un oltean vazind marea cea mare a exclamat:
„Muicaa ce de Jiiii!!!!” ,
iar altul: „Ptiu drace! nu-i buna de nimic …e sarata” .
La multi ani oltenilor din Brigada 2 „Rovine”!
Multa sanatate, impliniri si misiuni indeplinite cu succes.

ENE COSTEL
Oaspete
ENE COSTEL
1 aprilie 2013 12:31

   NU POTI SA  NU TE MINDRESTI CA FOST MILITAR AL ACESTEI BRIGAZI CU FOSTI SAU ACTUALI COMANDANTI, CU FOSTI SAU ACTUALI OFITERI, CU FOSTI SAU ACTUALI SUBOFITERI SAU GRADATI PROFESIONISTI.
LA INPLINIREA CELOR 130 DE ANI DE LA INFIINTAREA ACESTEI STRUCTURI DE ELITA  A ROMANIEI VA TRANSMIT UN CALDUROS SI SINCER LA MULTI ANI! MULTE REALIZARI SI INPLINIRI.
FELICITARI OANA PENTRU VIDEO-CLIP. 
ENE COSTEL

costoiu
Oaspete
costoiu
1 aprilie 2013 12:08

Sunt mandru sa fac parte din aceasta brigada, si sunt si mai mandru pentru sa sunt un scorpion negru.

mateescu
Oaspete
mateescu
31 martie 2013 23:11

Brigada 2 Rovine este una din brigaziile de elita a Armatei Romane. Militarii olteni au cele mai multe misiuni internationale. Felicitari si La Multi Ani!
Onoare si Patrie! 

danutshark
Oaspete
danutshark
31 martie 2013 23:07

La Multi Ani Scorpionilor si din partea Rechinilor Albi!

 Danut Mocanu – Vicepresedinte LMP

costoiu
Oaspete
costoiu
1 aprilie 2013 12:10

Multumim de urare camarazi!

Gabriel Merlan-Cluj
Oaspete
Gabriel Merlan-Cluj
31 martie 2013 22:08

Din Ardeal va trimitem ganduri bune si aprecieri !! 
La ceas suprem de sarbatoare va spunem militareste si omeneste „La multi ani Brigada 2 Rovine” ,sa aveti viitorul presarat cu pace si liniste . 
Felicitari Oana ,articolul este genial ,sunt incantat de videoclip,vocea maestrului Tudor Gheorghe este magnifica. 
Apreciez ,admir si respect munca si daruierea ta, pentru Liga !! 

florescu stefan
Oaspete
31 martie 2013 18:08

LA MULTI ANI stimati camarazi!
Tot ce va doriti la implinirea a 130 de ani de existenta a Brigazii.
Felicitari pentru modul exemplar in care v-ati facut datoria fata de tara!
ASA  SA NE AJUTE DUMNEZEU!
Si Craiova saluta Constanta!

lupu mugurel
Oaspete
lupu mugurel
31 martie 2013 16:32

Salutari camaraderesti din Constanta! Marinarii ureaza un calduros LA MULTI ANI, oltenilor!
Lupu Mugurel – F-222 – Vicepresedinte LMP 

Albu Danut
Administrator
3 aprilie 2013 9:04

Membri Ligii Militarilor Profesionisti au apreciat de-a lungul timpului, articolele scrise pe site-ul L.M.P., de catre Purtatorul de Cuvant al ligii, doamna Oana Nuta.
Prezentam retroactiv o parte dintre articolele, ce au avut mare succes la cititorii fideli al acestui site:

.

 Nu avem dreptul sa uitam tragedia navei INDEPENDENTA:

http://www.ligamilitarilor.ro/eroii-neamului/nu-avem-dreptul-sa-uitam-tragedia-navei-inedpendenta/
.

 – Scriitorul Constantin Cumpana, Membru de Onoare L.M.P.

http://www.ligamilitarilor.ro/presa/scritorul-constantin-cumpana-membru-de-onoare-l-m-p/ 
.

 – O noua misiune pentru Fregata “Regina Maria” F-222

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/noua-misiune-pentru-fregata-regina-maria%E2%80%9D-f-222/
.

 – Adrian Enache, Membru de Onoare L.M.P.

http://www.ligamilitarilor.ro/membri-de-onoare/adrian-enache-membru-de-onoare-l-m-p/
.

 – Sa nu ne uitam camarazii

http://www.ligamilitarilor.ro/eroii-neamului/sa-nu-ne-uitam-camarazii/
.

 – “Eroul de la Sevilla” Membru de Onoare L.M.P.

http://www.ligamilitarilor.ro/membri-de-onoare/eroul-de-la-sevilla%E2%80%9D-membru-de-onoare-l-m-p/
.

 – In dialog cu “Scorpionii Negri”

http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-scorpionii-negrii%E2%80%9D/

.

 – In dialog cu “Scorpionii Rosii”

http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-scorpionii-rosii/

.

 – 1 Decembrie: Nicolae Furdui Iancu, Membru de Onoare L.M.P.

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/1-decembrie-nicolae-furdui-iancu-membru-de-onoare-al-l-m-p/

.

 – A sosit Mos Nicolae la L.M.P.

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/sosit-mos-nicolae-la-l-m-p/

.

 – In dialog cu Gl. Br. Dr. Vasile Hermeneanu, comandantul Brigazii 9 “Marasesti”

http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-gl-bg-vasile-hermeneanu-comandantul-brigazii-9-mecanizata-marasesti/

.

 – In dialog cu Comandor Mihai Panait comandantul Fregatei “Regele Ferdinand”

http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-comandor-mihai-panait-comandantul-fregatei-regele-ferdinand/

.

 – 31 Decembrie 2011: Bilantul Ligii Militarilor Profesionisti

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/31-decembrie-2011-bilantul-ligii-militarilor-profesionisti/

.

 – Mereu la datorie

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/stiri-din-domeniul-militar-national/mereu-la-datorie/

.

 – General Maior (r) Dr. Ing. Dumitru-Dorin Prunariu, Membru de Onoare L.M.P.

http://www.ligamilitarilor.ro/membri-de-onoare/general-maior-r-dr-ing-dumitru-dorin-prunariu-membru-de-onoare-al-l-m-p/

.

 – In dialog cu Lt. Col. Paul Moglan, comandantul Batalionul 341 infanterie Topraisar

  
http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/in-dialog-cu-lt-col-paul-moglan-comandantul-batalionului-341-infanterie-topraisar/

.

 – NS Mircea – Nava din inima fiecarui marinar!

http://www.ligamilitarilor.ro/interviuri/n-s-mircea-%E2%80%93-nava-din-inima-fiecarui-marinar/

.

 – Comandor Aurelian Cojocaru – Eroul Craiovei!

http://www.ligamilitarilor.ro/eroii-neamului/comandor-aurelian-cojocaru-eroul-craiovei/

.

 – Armata Romana la zi de sarbatoare

http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/armata-romana-la-zi-de-sarbatoare/

.

 – La Multi Ani Camarazi!

http://www.ligamilitarilor.ro/eveniment/la-multi-ani-camarazi/

.

 – Generalul Dobran – Eroul de langa noi

http://www.ligamilitarilor.ro/eroii-neamului/generalul-ion-dobran-eroul-de-langa-noi/

.

 – Generalul Aviator Ion Dobran, o viata in slujba tarii!

http://www.ligamilitarilor.ro/eroii-neamului/generalul-aviator-ion-dobran-viata-in-slujba-tarii/

.

 – L.M.P. isi cinsteste Presedintii de Onoare!

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/l-m-p-isi-cinsteste-presedintii-de-onoare/

.

 – Cunoasterea Legii – Prioritate a Militarilor Profesionisti!

http://www.ligamilitarilor.ro/legi/cunoasterea-legii-prioritate-militarilor-profesionisti/

.

 – Domnul Gl. Br. Dr. Dorinel Duican, comandantul Brigazii 2 infanterie “Rovine”, a primit din partea L.M.P., in semn de aleasa pretuire, diploma si placheta pentru intreaga activitate in slujba Armatei Romane!

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/domnul-gl-bg-dr-dorinel-duican-comandantul-brigazii-2-infanterie-rovine-primit-din-partea-l-m-p-in-semn-de-aleasa-pretuire-diploma-si-placheta-pentru-intreaga-activitate-in/

.

 – Domnul Dumitru Mihailescu, Presedinte de Onoare L.M.M.M., un exemplu demn de urmat!

http://www.ligamilitarilor.ro/interviuri/domnul-dumitru-mihailescu-presedinte-de-onoare-al-l-m-m-m-exemplu-demn-de-urmat/

_
COMANDOR (ret.) MARIANA DRĂGESCU A PLECAT SĂ ÎNTREGEASCĂ ESCADRILA ALBĂ ÎN CER!

http://www.ligamilitarilor.ro/eroii-neamului/comandor-ret-mariana-dragescu-plecat-sa-intregeasca-escadrila-alba-in-cer/

.

Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesionisti

wpDiscuz